Hirdetés

Karcsú és jógázik, mi az? Itt a Lenovo Yoga 3 Pro!

Hirdetés

Megjelenés

A notebookok világában a vékonyság egy olyan tulajdonság, amivel a gyártók szeretnek elmenni a végletekig. Tény és való, hogy az átlagfelhasználók számára kiválóan prezentálható, általában rácsodálkoznak a legújabb modellekre, melyek alig vastagabbak a képes újságoknál. Mai tesztalanyunk, a Lenovo Yoga 3 Pro esetében mi is eléggé meresztettük a szemünket, amikor megláttuk élőben a legvastagabb pontján is mindössze 12,8 milliméteres gépházát, ami mellett a 17 milliméteres MacBook Air már-már otrombának hat. Nem semmi a 13,3 hüvelykes laptop súlya sem, a normális, nem fogyókúrás, 44 wattórás akkumulátorral mindössze 1,197 (még véletlenül sem 1,2!) kilogrammot nyom.

Ráadásul nem is egy szimpla notebookról van szó, hanem kettő az egyben masináról, ami tabletté hajtogatható. Ezt a trükköt az első Lenovo Yoga három éve mutatta be teljesen, 360 fokban körbeforgatható zsanérjával, ám mára több konkurense elleste tőle, így hát frissíteni kellett. A harmadik generációs Yoga nagyon különleges és látványos, óraszíjra emlékeztető zsanért kapott. Ez talán a klasszikus vonalak kedvelőinek – mint például jelen cikk írójának – nem jön be annyira, de kétségkívül látványos, csinosabb a korábbinál, ráadásul funkcionális.

A készülék a korábbi Yogákhoz hasonlóan a notebook és tablet végállapot között további két pózba hajtogatható, amit a kijelző és billentyűzet funkcióban követ. Hogy közelebb vonjuk magunkhoz az érintőképernyőt, hátrafordíthatjuk a billentyűzetet; ilyenkor a billentyűzet és a csuklótámasz az asztal (vagy éppen ölünk) felé fordul, a gombok deaktiválódnak. Környezetükben olyan gumis bevonat található, ami nem csak tapintásra kellemes, hanem stabilan, csúszás és karcolódás nélkül megtartja a gépet. Elsősorban filmnézés közben jöhet jól a sátor mód, amikor a Yoga egy sátrat formálva első éleire áll.

Kezelőszerveit és csatlakozóit a többféle használati pozícióhoz igazították, így aztán a bekapcsológomb nem kerülhetett máshová, mint az egyik oldalára. Mellé tették a hangerőszabályzót és a képernyő automatikus forgatását kikapcsoló gombot is, illetve kapunk még egy visszaállítót, amit a Lenovo archiváló és rendszervisszaállító alkalmazását hívja elő. Mind a négy gomb egymás mellett van, ezért mindig jó irányba fogunk nyúlni, ha keressük valamelyiket. Remélhetőleg össze sem tévesztjük majd őket, ugyanis a sor elején lévő hangerőszabályzó és a sor végén lévő (vagy fordítva, nézőpont kérdése) bekapcsolót kicsit kiemelték a másik kettő, ritkábban használatoshoz képest.

Vékonysága ellenére kifejezetten jó a Yoga 3 Pro csatlakozókínálata. Mindkét oldalán van egy-egy USB 3.0 kapu, a jobb oldalival kikapcsolt notebook esetében is lehet tölteni, mondjuk telefont. Balra van még egy USB-re emlékeztető csatlakozó, kis kiugrással a sarkán. Ez alapvetően a töltő aljzata, de USB 2.0 kapuként is működik, a kiemelésére pedig azért van szükség, nehogy véletlenül egy normális USB kapuba dugjuk a töltőt. Annyira vékony a gépház, hogy egy vaskosabb pendrive-ot bedugva, a külső adattárra támaszkodva elemelkedik az asztaltól. Az USB-ken felül micro HDMI-t és kártyaolvasót (jobbra), illetve kombinált hang ki- és bemenetet kapunk (balra). Ethernet csatlakozó nincs, a Wi-Fi ac-s, a hangszórónyílásokat pedig a fenéklemezre tették, ami notebook módban nem, de filmes sátor állásban nagyon jó hely.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés