IFA 2015: a Lenovo előállt a Surface Pro 3 konkurensével

Hirdetés

Az idei IFA egyik lényeges momentuma volt az Intel alacsony fogyasztású Skylake processzorainak bemutatása. Mi sem természetesebb, hogy ezt az új lapkákra épülő eszközök áradata követte, amiből a Lenovo is alaposan kivette a részét. Legérdekesebb újdonsága talán a MIIX 700, aminek nevéből csak a téma ismerői szűrik le, hogy tabletről van szó.


[+]

De nem is akármilyenről. Kijelzője nagy, 12 hüvelykes, 3:2 oldalaránnyal és 2160x1440 pixeles felbontással, így álló és fekvő tájolással is egészen jól használható marad. Alapvetően viszont a fektetett pózhoz tervezték, ekkor használható a Microsoft Surface tabletjeit idéző, de a Yoga 3 Pro óraszíjas zsanérját használó támasza, valamint a lecsatlakoztatható billentyűzete is.


[+]

Hardver terén a legjobbat választották, Core m szériás, tehát csak 4,5 wattos Skylake processzorokat, mellé akár 8 GB memória és 256 GB-os SSD is kerülhet, ezzel a legtöbb könnyű, mobil, de izmos gépre vágyó felhasználó igényei ki lesznek elégítve. További részletek közül egyelőre csak annyit tudunk, hogy Intel RealSense kamerás verzió is lesz, az értékesítés pedig novemberben indul 699 dolláros kezdőárral, amiből valószínűleg úgy 250 000 forint lesz, mire a magyar piacra ér.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés