Hirdetés

Hardverkínálat az utolsó júniusi hétvégén

Mindegy, milyen az időjárás, új hardverek között igazán jó bent tölteni az időt.

Hirdetés

Notebookok

Az USAnotebook palettáján jelentős árcsökkentéssel árult modelleket is találhatunk szép számmal; igyekeztünk minden árkategóriát és a lehető legtöbb gyártót lefedő listát összeállítani. 240 390 helyett 224 990 forintért vihető haza például az ASUS VivoBook S13 S330FL, mely 13,3 hüvelykes, Full HD felbontású panellel rendelkezik, a magyar nyelvű, háttérvilágítással is ellátott billentyűzet alatt pedig Intel Core i5-8265U processzor és NVIDIA GeForce MX250 grafikus vezérlő dolgozik. Memóriából egy 8 GB-os modult kapunk, SSD-ből pedig 256 GB-os fért bele az árba, de olyan érdekességeket is olvashatunk még a specifikációk között, mint az USB Type-C csatlakozó, az ujjlenyomatolvasó és az előtelepített Windows 10 Home operációs rendszer.

ASUS VivoBook S13
ASUS VivoBook S13 [+]

Szintén az ultrabookok kategóriáját erősíti a most 348 890 forint helyett csak 299 990 forintba kerülő HP Envy 13, mely az előző modellhez hasonlóan 13,3 hüvelykes Full HD megjelenítőt, 8 GB memóriát és 256 GB-os SSD-t kapott, ám a processzor itt már egy Intel Core i7-8565U. Grafikus vezérlőből ezúttal meg kell elégednünk az integrált megoldással, ami azért nem akkora visszalépés, mint azt elsőre gondolnánk, hiszen ezeket a gépeket alapvetően nem komoly grafikai munkára vagy játékra tervezik, de egy megemlítést mindenképp ér a dolog. A vételárba szerencsére itt is belefért a Windows 10 Home verziója, a gyártói garanciát pedig három évig élvezhetjük.

HP Envy 15
HP Envy 15 [+]

Ha valakinek mégis inkább a játék lenne előtérben, ugyanennyi pénzért választhatja a Lenovo Legion Y530-at is, melyben egy NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti dolgozik Intel Core i5-8300H processzor és 8 GB memória mellett. Ez a kártya ugyan még mindig a belépőkategóriába tartozik, de sok korábbi játék élvezhető még rajta akár a Full HD kijelző natív felbontásán is, a 128 GB-os SSD mellé pakolt 1000 GB-os merevlemezre pedig bőven férnek majd játékok. A billentyűzet háttérvilágítása, a Type-C port és a Windows 10 Home itt is adott, a 15,6 hüvelykes kijelzőméretnek köszönhetően pedig egy numerikus pad is elfért a billentyűzeten.

Lenovo Legion Y530
Lenovo Legion Y530 [+]

Ha a tényleg csúcsteljesítmény mellett fontos az időtállóság és a tartósság is, érdemes egy pillantást vetni a három év garanciával forgalmazott Lenovo ThinkPad T495s-re is – már amennyiben rendelkezésünkre áll 621 790 forint. Ezért a pénzért egy 14,1 hüvelykes, Full HD felbontású IPS panel számára elegendő helyet biztosító házat kapunk, melyben AMD Ryzen 7 Pro, illetve a lapkába integrált Radeon Vega 10 GPU teljesít szolgálatot, megtámogatva 16 GB DDR4-es memóriával, valamint egy 1 TB-os NVMe SSD-vel.

Lenovo ThinkPad T495s
Lenovo ThinkPad T495s [+]

Az üzleti kategóriás notebook több biztonsági funkcióval is ellátták, ide tartozik például a ThinkShutterrel felszerelt webkamera és az ujjlenyomatolvasó, de a vállalati felhasználók számára szintén fontos lehet még a SmartCard olvasó, a dokkolókkal való kompatibilitás, illetve a cseppálló billentyűzet és a TrackPoint mutatóeszköz. Jó hír még továbbá, hogy az SSD-re már előre feltelepítették a Windows 10 Pro verzióját, így vállalati környezetben sem lesz gondunk az extrának számító Windows funkciók hiánya miatt.

SidCorky

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

  • Aszalódnak az árak

    Ajánlataink közé alaplapok, tápegységek, házak, komplett PC-k és kényelmes székek is kerültek.

Előzmények

Hirdetés