Hirdetés

Hardverkínálat az utolsó júniusi hétvégén

Mindegy, milyen az időjárás, új hardverek között igazán jó bent tölteni az időt.

Számítógépházak, hűtés


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Sokszor mondjuk, hogy a microATX házak ideálisak abban az esetben, ha nem szeretnénk nagy monstrumokat kerülgetni, hiszen ezeket az apróságokat könnyebb elrejteni, így akár nappalinkban is használhatjuk anélkül, hogy a kényesebb vendégek megszólnának kütyümániánk miatt. Léteznek azonban olyan házak is, melyeket nem szükséges elrejteni, hiszen a dizájn nem ad erre okot. Ilyen modell például a 15 000 forintos áron kapható Jonsbo C2, melyről letisztult külsejének köszönhetően egy laikus talán meg sem mondja, hogy egy számítógép lakozik az ezüst színű borítás alatt.

Jonsbo C2
Jonsbo C2 [+]

A 270 x 220 x 224 milliméteres dimenziókkal rendelkező eszközbe a microATX helyett akár Mini-ITX alaplapokat is szerelhetünk, a tápegység esetében pedig nem kell túl sokat válogatni, hiszen bármelyik ATX méretű modell befér az alaplap előtt kialakított helyére. Ebből az elrendezésből adódóan a processzorhűtő kiválasztásakor már figyelnünk kell, ugyanis maximum 80 mm magas példányokat szerelhetünk a táp „alá”, míg a videokártya hossza a ház viszonylag kis mélysége miatt 220 milliméterben lett limitálva. A főbb komponenesek mellett Mini-ITX alaplap esetében két-két HDD és SSD telepítésére van lehetőségünk, ha azonban microATX lapot választunk, már csak egy 3,5 vagy 2,5 hüvelykes meghajtó számára marad hely.

Jonsbo C3 Plus
Jonsbo C3 Plus [+]

A 23 000 forintba kerülő Jonsbo C3 Plus szintén maximum microATX alaplapok fogadására képes, ám a 398 x 218 x 360 milliméteres méretnek és a klasszikus toronyházas kialakításának köszönhetően több hely marad az egyéb komponensek számára. Az ezúttal az alsó kamrában helyet foglaló tápegység mellett találunk egy keretet, ami, kiegészítve az alaplaptálca hátoldalán elhelyezett rögzítőpontokkal, összesen három-három 3,5, illetve 2,5 hüvelykes meghajtó számára biztosít helyet. A grafikus kártya maximális hossza 340, a processzorhűtő magasságának felső határa pedig 170 milliméter, továbbá a bővíthetőséget segíti még az összesen négy darab ventilátorhely is.

Jonsbo UMX3
Jonsbo UMX3 [+]

Kicsit fantáziadúsabb dizájnt kapott a 35 600 forintos Jonsbo UMX3, mely kicsit kisebb, 365 x 188 x 358 mm kiterjedésű, és belsejét tekintve sem kétkamrás kialakítású (az ATX tápegység helye az alaplap és az előlap között található), cserébe láthatóan kicsit többet gondolkoztak a külsőn, és itt az edzett üveg oldallap is a repertoár részét képezi. Egy ekkora méretű házba 163 mm magas hűtőt és 320 mm hosszú VGA-t tudunk majd bepakolni, míg háttértárból legfeljebb négy darabot szerelhetünk be, ez azonban még egy nem gamer konfiguráció számára is elég kell, hogy legyen, nemhogy egy akár nappaliban is elhelyezhető, általános feladatokra összeállított számítógépére.

Arctic Freezer i13 X
Arctic Freezer i13 X [+]

Az ilyen kis házaknál persze kiemelten fontos egy jó processzorhűtő beszerzése is, az Arctic Freezer neve pedig nem csak minőségi pasztái miatt cseng jól ebben a szegmensben. Hat év garanciával forgalmazott i13 X és A13 X modelljeik (az első betűk természetesen a felfogatók típusára értendők) egyaránt direkt hőcsöves megoldások, vagyis a három pár réz hőcső közvetlenül érintkezik a processzor kupakjával, a borda hűtéséről pedig egy maximum 2000 rpm-re képes, legrosszabb esetben is csak 24,5 dB zajszinttel üzemelő, 92 milliméteres ventilátor gondoskodik. Az eszköz négyféle verzióban érhető el, Intel és AMD processzorokkal kompatibilis felfogatókkal, fekete ventilátorral, valamint ugyanezekkel a specifikációkkal, de fehér légkavaróval (Intel, AMD), kiviteltől függően 8500-9000 forint körüli vételáron.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés