Hirdetés

Jó árú hardverek a hétvégére

Amíg a 35. Magyar Nagydíj eseményeire várunk, mi jobb elfoglaltságot találhatnánk az eheti akciók böngészésénél?

Notebookok


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Mióta léteznek 2-az-1-ben, illetve teljesen hátrahajtható kijelzővel szerelt notebookok, már nem nagyon kell gondolkodnunk azon, hogy windowsos tabletet vagy laptopot vegyünk. A Lenovo IdeaPad Flex 5 is az említett táborba tartozik, vagyis a 14,1 hüvelykes, Full HD felbontású IPS érintőkijelző 360 fokos kihajtást biztosító zsanérjai segítségével klasszikus notebook és tablet élményt is nyújthat, kiegészítve egy köztes, „sátor” pozícióval.

Lenovo IdeaPad Flex 5
Lenovo IdeaPad Flex 5 [+]

A 229 998 forintos változatban egy AMD Ryzen 3 4300U processzor dolgozik 4 GB memória társaságában, míg a jelenleg akciós, 239 900 forintos kivitelben egy Ryzen 5 4500U CPU teljesít szolgálatot, 8 GB memóriával megtámogatva. Az integrált AMD Radeon Graphics grafikus vezérlő és a 256 GB kapacitású NVMe SSD mindkét gép esetében adott, ahogy az USB 3.1 Type-C csatlakozó, a 802.11ax-es Wi-Fi modul, az előtelepített Windows 10 Home és az 52,5 wattórás akkumulátor is a közös tulajdonságok közé tartozik.

Lenovo ThinkPad T495s
Lenovo ThinkPad T495s [+]

Jóval több pénzt kell a kasszába dobnia annak, aki a konzumer vonal helyett az üzletit választja. Ajánlónkba három Lenovo ThinkPad T495s változat is befért, melyek 557 990, 600 190, illetve 621 790 forintot kóstálnak. Mindhárom modell 14,1 hüvelyk képátlójú, 1920x1080 pixel felbontású, matt bevonatú IPS panellel lett ellátva, melyet a legolcsóbb verzió esetében az AMD Ryzen 5 Pro 3500U lapkába integrált Radeon Vega 8 tölt meg tartalommal, míg két drágább vetélytársában már AMD Ryzen 7 Pro 3700U CPU és Radeon Vega 10 dolgozik.

Lenovo ThinkPad T495s
Lenovo ThinkPad T495s [+]

A memória mindhárom esetben 16 GB RAM, SSD-ből viszont csak a legdrágább modellbe került 1 TB kapacitású, a másik kettő gép árába csak egy feleekkora adattároló fért bele. Üzleti modellről lévén szó, egyik változatból sem hiányozhat a beépített ujjlenyomat-olvasó, a magyar kiosztású, háttérvilágítással is ellátott billentyűzet gombjai között pedig ott figyel a ThinkPad modelleknél már megszokott, TrackPoint névre keresztelt mutatóeszköz. Az 1,27 kg tömegű notebookok repertoárjának részét képezi még egy 720p felbontásra képes, ThinkShutter takaróelemmel is ellátott webkamera, két USB 3.1 Type-C csatlakozó, illetve a Windows 10 Pro operációs rendszer, a három év garanciának köszönhetően ráadásul jó ideig nem kell tartanunk az esetleges meghibásodások miatti szervizköltségtől.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés