Hirdetés

Hardverkínálat az utolsó júniusi hétvégén

Mindegy, milyen az időjárás, új hardverek között igazán jó bent tölteni az időt.

Hirdetés

Perifériák

Az előző oldalon említett szimulátorra jó példa a Microsoft Flight Simulator, melynek jelenlegi része elég öregecskének számít már, de hamarosan érkezik a legújabb epizód, melyhez aktuális lehet lehet egy új joystick beszerzése – például a Thrustmaster nemrég piacra dobott, TCA SideStick Airbus modellje. A 31 000 forint körüli áron beszerezhető eszköz hall-effektuson alapuló érzékelési technológiát alkalmaz, és összesen 17, szabadon konfigurálható kapcsolót kapott, külsejét tekintve pedig az ihletet természetesen az Airbus repülőgépek vezérlője adta. A joystick kompatibilis a Thrustmaster TFRP és TPR kiegészítőkkel, melyekkel minden adott az élethű repüléshez, és már most kompatibilissá tették a Microsoft új, év végén érkező repülőszimulátorával.


Thrustmaster TCA Sidestick Airbus [+]

Az olcsóbb perifériák sorát erősíti a 14 000 forintért forgalmazott Promate Karma gamer fejhallgató is, melynek 50 milliméteres driverei egyszerű sztereó hangzással kecsegtetnek, vagyis a gyártó nem próbálja meg mindenféle virtuális térhangzással vakítani a vásárlókat. A 20-20 000 Hz frekvenciatartományú hangszórók 108 dB maximális hangerőre képesek, de a fejhallgató hangkeltés mellett hang fogadására is képes beépített, flexibilis mikrofonja segítségével. A számítógéppel való összeköttetés egy 2,2 méteres, USB csatlakozóban végződő vezeték segítségével történik, mely nem csak hangátvitelre és az RGB fények tápellátására szolgál, hanem a beépített rezgőmotor vezérlésére is játékmenet közben.

Promate Karma
Promate Karma [+]

Inkább gyerekeknek készült a Promate Flexure és Flexure-BT modell, mely hagyományos, kemény műanyag helyett BPA-mentes EVA habból készült, vagyis a „ház” nem csak a leejtésnek, de a csavargatásnak is fokozottan ellenáll.

Promate Flexure és Flexure-BTPromate Flexure és Flexure-BT Promate Flexure és Flexure-BT [+]

Mindkét fejhallgató 20-20 000 Hz frekvenciatartománnyal rendelkező drivereket kapott, melyek hangereje úgy van lekorlátozva, hogy a forrás hangerejét maximumra állítva se veszélyeztesse a gyerkőc hallását, de a passzív zajszűrésnek köszönhetően nincs is szükség túl magas hangerőre. Utóbbi természetesen otthoni környezetben értendő, ahol a csemete nagy valószínűséggel használni fogja a fejhallgatót, nem pedig egy gyárban vagy tömegközlekedési eszközön. A 4500 forintos Flexure egy 1,2 m hosszú jack kábelen csatlakoztatható a számítógéphez vagy különböző mobil eszközökhöz, míg a 9200 forintos Flexure-BT 4.2-es Bluetooth kapcsolatot használ erre a célra.

Promate Tempo-BT
Promate Tempo-BT [+]

Kicsit „felnőttesebb” megjelenést kapott a 4700 forintos, fekete és piros színben is elérhető Promate Tempo-BT, mely szintén Bluetooth kapcsolaton kommunikál zenei forrásunkkal, ám a Flexure-BT 8 órás üzemideje helyett már csak 5 órát tud magából kipréselni a beépített akkumulátor. Egy feltöltés 2 órán keresztül tart, így érdemes előre megtervezni, mikor kívánjuk használni a fejhallgatót, de mivel az eszköz nem rendelkezik aktív zajszűréssel, inkább beltéri használatra ajánlott – ahol mindig van kéznél egy konnektor némi rátöltésre.

Alcor AWC-1080
Alcor AWC-1080

Perifériák közül az utolsó két termékünk már szó szerint beviteli eszköznek számít, hiszen a 8900 forintos Alcor AWC-720 és a 10 990 forintos Alcor AWC-1080 egyaránt a webkamerák táborába tartozik. Mindkét eszközre igaz, hogy USB 2.0 kapcsolatot és fix fókuszt használnak, kompatibilitási listájukon pedig a Windows mellett a macOS és az Android TV is szerepel, ám nevükből is sejthető módon előbbi csak 720p-s, utóbbi viszont már 1080p-s felbontásra képes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

  • Aszalódnak az árak

    Ajánlataink közé alaplapok, tápegységek, házak, komplett PC-k és kényelmes székek is kerültek.

Előzmények

Hirdetés