Hirdetés

Lemossa az özönvíz az árakat

Notebookok, asztali gépek és a PC-építés alapvető kellékei kerültek heti összeállításunkba.

Számítógépházak


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Egy valódi álom-PC nem egyszerűen nagyteljesítményű, hanem jól is néz ki – ezt pedig az ízlésünknek megfelelő számítógépház kiválasztása biztosítja. Ezek ráadásul sokszor évekig velünk maradnak, ellentétben a legtöbb alkatrésszel, melyek egy-két év után már elavultnak számítanak és cserére kerülnek.

A Cooler Master több területen is a jól ismert gyártók közé tartozik, ezek egyike a mutatós gépházaké. Van kínálatukban olcsóbb, drágább és nagyon drága modell is, a 14 910 forintos MasterBox MB400L ezek közül az első kategóriába tartozik. Ezt a gépházat azoknak készítik, akik kisebb hellyel is beérik, a 411 x 218 x 410 mm-es egység ugyanis microATX alaplapok fogadására képes. Ez a konkrét típus egyébként az edzett üveg oldalfallal rendelkező és optikai meghajtó nélküli PC-khez szánt példány, mely belül klasszikus, kétkamrás kialakítással rendelkezik.


CM MasterBox MB400L [+]

A szálcsiszolt, teli előlapos számítógépházba az említett alaplap mellé négy bővítőkártya építhető, meghajtók számára pedig két közepes (3,5”-es) és két kis (2,5”-es) hely áll rendelkezése. A hűtést felül, elöl és hátul elhelyezkedő légkavarókkal biztosíthatjuk, melyek közül egy darab az, amit gyárilag beszereltek – egész pontosan egy 12 cm-es, egyszerű fekete változatot találunk a hátsó panelen. A ventilátorok mellett radiátorokkal is felszerelhetjük az MB400L-et, ezekből felülre 240, elölre 280 mm-es a legnagyobb, ami beépíthető. Grafikus kártyák számára maximum 325 mm hosszú területet tudunk biztosítani a HDD-keret kiszerelésével, míg a CPU-hűtő magassága legfeljebb 166 mm lehet.

Balra a MasterBox 311L, jobbra pedig testvére, a 320LBalra a MasterBox 311L, jobbra pedig testvére, a 320L Balra a MasterBox MB311L, jobbra pedig testvére, az MB320L [+]

Nem sokkal drágább a MasterBox MB311L, melyet 16 310 forintért vásárolhatunk meg, míg közeli testvére, a MasterBox MB320L 17 170 forintba kerül. Ez a páros valójában ugyanaz a gépház, az egyetlen fontos különbség, hogy a 311-es változat hálós, a 320-as pedig sötétített akril előlapot kapott. Az előbbi a hűtésnek kedvez, az utóbbi pedig az optikának, úgyhogy aki RGB ventilátorokkal szerelné fel, az jobban járhat vele.

Egyébként mindkét esetben microATX vagy Mini-ITX alaplapok fogadására képes házat kapunk, mely 436 x 218 x 410 mm helyet igényel magának. Belsejében négy bővítőkártyahely, két kombinált 3,5”/2,5”-es és két 2,5”-es meghajtóhely került kialakításra. A hűtésről felülre, elölre és hátulra szerelhető ventilátorok gondoskodhatnak, a hűtő és a VGA esetében pedig a maximális rendelkezésre álló hely a már látott 166/325 mm-es értékekkel jelenik meg. Az I/O panelen két USB 3.2 Gen1 csatlakozó és két 3,5 mm-es hangcsatlakozó várja a külső eszközöket.

Bal oldalon az 511 ARGB, jobb oldalon pedig az 520 ARGBBal oldalon az 511 ARGB, jobb oldalon pedig az 520 ARGB Bal oldalon a MasterBox MB511 ARGB, jobb oldalon pedig az MB520 ARGB [+]

Elszakadva Liliputtól és áttérve a „rendes” ATX méretű világba, 30 740 forintért vásárolhatjuk meg a MasterBox MB511 ARGB-t és testvérét, a MasterBox MB520 ARGB-t. Hasonlóan az előző pároshoz, itt is közel egyforma modellekről van szó, melyek edzett üveg oldalpanellel és 496 x 217 x 469 mm-es mérettel rendelkeznek, belül pedig hét darab bővítőkártyának biztosítanak helyet. Külső formatervük is hasonló, de több az eltérés, mint hogy milyen betétet kapott az előlapjuk: például az MB511-be a két kombinált 2,5/3,5”-es fiók mellé öt 2,5”-es fiók került, az MB520-nál viszont csak négy.

Mindkét esetben megkapjuk persze az RGB fényekkel való játszadozás lehetőségét, és ennek érdekében három előre telepített, 12 cm-es, LED-es ventilátornak örülhetünk az előlap mögött. Ezeken túlmenően hátra és felülre is kerülhetnek még légkavarók: az utóbbi helyre akár három 12 vagy két 14 cm-es példány is. Processzorhűtőből 165 mm magasságú, grafikus kártyából pedig 410 mm-es hosszúságú példányok helyezhetők a gépházak gyomrába. Előlapjukon két USB, két analóg hang és az ARGB kontrollerhez tartozó vezérlőpanel is helyet kapott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés