Nyár csak papíron van, akciók viszont tényleg

Gépépítéshez, játékhoz, munkához és szórakozáshoz is találtunk figyelemreméltó eszközöket.

Gépszépítés


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Volt idő, mikor a PC egyszerűen egy bézs (vagy szürke) színű fémdoboz volt az asztalon, piros és zöld LED-del meg Power és esetleg Turbo gombbal. Ez viszont a múlt, ma sokszor modern szobornak is beillik az, ami mellékesen a különböző számítási feladatokat is elvégzi nekünk, és külön iparág épül azokra, akik szeretnék egyedivé varázsolni saját gépüket, legyen szó akár csak egy színes LED-szalagról.


[+]

A Caseking kínálatában megtalálható BitFenix Alchemy 3.0 mágneses RGB LED-szalag az utóbbiak számára készült: a 8000 forintos készlet két darab 40 cm-es szalagot tartalmaz, melyeken egyenként húsz darab RGB LED található. Mint nevükből is látszik, rögzítésük mágnessel történhet, ami elég nagy szabadságot biztosít, és egyszerűvé is teszi a beépítését, nem szükséges furkálni vagy kétoldalas ragasztót használni. A szalagok ARGB rendszert használnak három pólusú csatlakozóval (a vezetékek hossza 50 cm, nagyobb házakban sem korlátozza majd semmi a kulturált elvezetést), tehát például az újabb ASUS AURA Sync alaplapokkal is tökéletesen használhatóak.


[+]

Ha nem elégednénk meg ennyivel, vagy csak nem rendelkeznénk alaplapi vezérléssel, akkor vásárolhatunk külön kontrollert is: a 11 000 forintos Alchemy 3.0 60 RGB+Command kit a 60 cm-es szalag mellett egy SATA tápcsatlakozót igénylő, külön dobozkát is tartalmaz, ami több, előre programozott effektet kínál.


[+]

Nem a PC-t, hanem a monitort, vagyis inkább a mögötte található falfelületet dobhatjuk fel az NZXT Hue 2 RGB Lightning kit segítségével. A köztudatba a Philips által behozott Ambilightra emlékeztető, 27-35 hüvelykes monitorokra passzoló rendszer 28 000 forintba kerül, és tartalmaz hat darab, különböző hosszúságú LED-csíkot, vezérlőt és különböző kábeleket, egyszóval mindent, ami a felszereléshez szükséges. Természetesen a készlet nem a teljes Ambilight élményt adja, azaz a fények nem követik a képtartalom változását, viszont különböző effekteket, hangulatvilágítást kínál a vezérlő, és persze a többi HUE 2 eszközzel is összehangolhatjuk.

Végül, de nem utolsósorban egy kis segítség azoknak, akiket hangos billentyűzetük miatt piszkálnak az otthoni vagy a lassan nyitó „normál” irodákban: a King Mod zajcsökkentő készlet 2200 forintért 125 darab apró O gyűrűt tartalmaz, melyeket a Cherry MX kapcsolók tengelyére húzhatunk fel, így csillapítva azok hangját.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés