Hirdetés

A ponthatár pipa? Ünnepeljünk új hardverekkel!

Termékválogatásunkba ezúttal alaplapok, notebookok és különböző, kényelmet fokozó eszközök kaptak helyet.

Notebookok, TV


Cikkünket a rovatot szponzoráló számítástechnikai kereskedések aktuális ajánlataiból állítjuk össze. A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képezzük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Ha a lehető legnagyobb teljesítmény elérése a cél, egyértelműen asztali PC vásárlását ajánljuk a felhasználóknak, sok esetben azonban nincs más választásunk és mindenképp egy notebook mellett kell letennünk a voksunkat. Ennek oka lehet az otthoni helyhiány, a hordozhatóság igénye, vagy egyszerűen az, hogy egy ilyen masinát a legtöbb esetben csak kiveszünk a dobozból és már használhatjuk is, míg egy asztali számítógépre mindenféle külső eszközt kell rákötnünk, ami elég sok felhasználónak nehézséget okoz. Szerencsére többek közt például a HP kínálatában is találhatunk olyan szériákat, melyek elég erős hardverrel szerelt modelleket is felvonultatnak,mint például a ProBookok, ráadásul ezekhez a gépekhez az USAnotebook webáruházában most egy ajándék HP Slim Bluetooth vezeték nélküli egeret is kapunk.

HP 430 G7
HP 430 G7 [+]

A három év garanciával 332 690 forintért kínált HP ProBook 430 G7 tökéletes példa a hordozható, de mégis erős számítógépre, hiszen Full HD felbontású IPS kijelzője mindössze 13,3 hüvelykes, míg a számításokat egy négymagos Intel Core i7-10510U processzor végzi. Az 1,49 kilogrammos notebook borítása alatt lapul még 8 GB DDR4 memória, illetve egy 512 GB kapacitású NVMe SSD, mindezt pedig háromcellás, 45 wattórás Li-ion akkumulátor látja el kakaóval. A specifikációs táblázatban találunk még magyar nyelvű, háttérvilágításos billentyűzetet, USB Type-C csatlakozót és ac-s Wi-Fi modult is, Windows 10 operációs rendszert viszont nem, ennek beszerzését ránk marad.

HP ProBook 440 G7
HP ProBook 440 G7 [+]

Amennyiben a dizájn tetszik, de nincs szükségünk ekkora teljesítményre, választhatjuk a szintén három év garanciával forgalmazott HP ProBook 440 G7-et, mely 240 090 forintért egy még mindig vállalható teljesítményű Intel Core i3-10110U processzort rejt magában 8 GB rendszermemória és 256 GB-os SSD társaságában. A Full HD kijelző képátlója itt már 14,1 hüvelyk, ami a hordozhatóságon minimálisan ront (a gép még így is csak 1,6 kg), használat során azonban előny lehet. A világítós, magyar nyelvű billentyűzet, a Type-C-t is magába foglaló portkínálat és a gyors Wi-Fi modul itt is adott, a Windows 10 azonban a drágább modellhez hasonlóan ezúttal sem fért bele az árba.

Lenovo ThinkBook 13s
Lenovo ThinkBook 13s [+]

Nem csak HP, de Lenovo notebookok esetében is jár ajándék, ráadásul mi dönthetjük el, hogy egeret vagy táskát kérünk új szerzeményünk mellé. Igaz ez minden Lenovo márkájú hordozható számítógépre, vagyis az üzleti szériás, három év garanciát magáénak tudható ThinkBook és a játékosoknak készült Legion modellekre is. Előbbi sorozatból a 445 290 forintos ThinkBook 13s jó választás lehet azoknak, akiknek a teljesítmény mellett a hordozhatóság is fontos szempont, hiszen a mérlegen mindössze 1,32 kilogrammot nyom, amit például a 13,3 hüvelykes, Full HD felbontású IPS kijelzőre alapuló méretének is köszönhet. A motorháztető alatt Intel Core i7-10510U processzor dübörög, a memória mérete 16 GB, az SSD pedig 256 GB kapacitású, a vételárba ráadásul belefért az előre telepített Windows 10 Pro operációs rendszer is.

Lenovo Legion Y540
Lenovo Legion Y540 [+]

Ha a játékos képességeket fontosabbnak tartjuk, mint a kis méretet, akkor a 466 590 forintos Lenovo Legion Y540 lehet a nekünk való eszköz. A gépet felnyitva egy 15,6 hüvelyk képátlójú, Full HD felbontású monitort pillanthatunk meg, melynek tartalommal való megtöltéséről Intel Core i7-9750HF processzor és NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti VGA gondoskodik, ezzel a kombinációval pedig már újabb játékoknak is nekieshetünk a beépített kijelző natív felbontásáig. A memória mennyisége 8 GB, adattárolóból azonban kettőt is kapunk: egy 256 GB méretű SSD-t és egy 1000 GB-os merevlemezt.

Thomson 65UC6306
Thomson 65UC6306 [+]

A fent említett notebook teljesítménye persze nem csak játékok futtatását, de egyéb multimédiás feladatok ellátását is lehetővé teszi, például nagyfelbontású, HDR anyagok lejátszását. A 15,6 hüvelykes kijelző erre nem a legalkalmasabb, de a HDMI kimenetnek köszönhetően olyan televíziókat is ráköthetünk, mint a most csak 129 990 forintért megvásárolható, 65 hüvelykes Thomson 65UC6306. A megjelenítő 3840x2160 pixel felbontású és támogatja a HDR megjelenítést, beépített Wi-Fi moduljának és okostévérendszerének köszönhetően pedig nem csak egy számítógép rákötésével, de önmagában is használható például Netflix vagy YouTube nézésére.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés