Hirdetés

Ajánlatok az év második félidejére

Hűvösebb még nem lett, akciók azonban továbbra is vannak, érdemes lehet hardvert vásárolni ilyenkor is.

Processzorok, grafikus kártyák


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Bár már a nyakunkon vannak a harmadik generációs AMD Ryzen processzorok, a jelen állás szerinti aktuális szériát sem kell még leírni. Az általunk is tesztelt, most három év garanciával 25 500 forintos áron kapható Ryzen 3 2200G-t igen jó választásnak tartjuk, ha egy olcsó, általános felhasználásra szánt konfigurációt szeretnénk összeállítani.

A kupak alatt négy darab, egyenként 3500 MHz órajelű processzormag dolgozik, melyeket a Radeon Vega 8 integrált grafikus vezérlő egészít ki. Utóbbi akár egyszerűbb játékok számára is elegendő teljesítményt biztosít, persze ebben az esetben meg kell elégednünk az alacsony felbontással és a visszavett grafikai teljesítménnyel.


[+]

Alapórajel tekintetében egy százassal kevesebbet nyújt a szintén három év garanciával forgalmazott, 43 400 forintos Ryzen 5 2600, a magok száma viszont kettővel több, mindezt ráadásul teszi úgy, hogy a TDP érték maradt 65 watt. Kapunk SMT-t, ezzel lehetővé téve a 12 szálas munkavégzést, az IGP viszont kimaradt.


[+]

Újabb két plusz fizikai magot kapunk, amennyiben a 66 700 forintos Ryzen 7 2700-at választjuk, mely ráadásul már 12 nm-es gyártástechnológiával készült, ellentétben az előző bekezdésekben említett duó 14 nm-ével, ennek is köszönhetjük például azt, hogy a maximális TDP még mindig csupán 65 W. A 4,1 GHz-es boost órajel nemcsak a játékokban, hanem az egyéb, nagy teljesítményt igénylő feladatoknál is jól fog jönni, az RGB világítással is megáldott Wraith Spire hűtő viszont egyértelműen azoknak a gamereknek szól, akik szeretik, ha sötétben is gyönyörködhetnek számítógépházuk tartalmában. A garancia ennél is a modellnél is 3 évre szól.


[+]

Ha már a játékok is szóba kerültek, nem maradhatnak ki a grafikus kártyák sem. Az NVIDIA oldaláról jelenleg a GeForce GTX 1650 képviseli azt a belépőszintet, ami akár a mai komolyabb címek esetében is használható mennyiségű másodpercenkénti képkockát képes megjeleníteni. A három év garanciával 58 260 forintért hazavihető Gigabyte GTX 1650 Windforce OC 4G nem tűnik egy rossz ajánlatnak, főleg úgy, hogy a referenciaértékhez képest emelt, 1665 MHz alap- és 1785 MHz boost órajellel dolgozik.


[+]

A gyártónál maradva megemlítenénk a 295 470 forintért gazdát kereső RTX 2080 Aorus Xtreme Waterforce 8G modellt is; esetében a három év gyártói garancia helyett most négyet kapunk. Ez a szörnyeteg nem csak azért érdekes, mert előre felszerelték egy 240 milliméteres radiátort is magába foglaló kompakt vízhűtéssel, hanem mert az alaplapról is vezérelhető RGB LED-eket sem spórolták le róla, a dizájn pedig azok szívét is megdobogtathatja, akik egyébként nem rajonganak az efféle díszítésekért. Persze teljesítményben sincs szégyenkeznivalója, az 1890 MHz-es boost órajelnek és a 8 GB memóriának hála várhatóan még évekig nem kell majd aggódnunk amiatt, hogy elindíthatjuk-e a legújabb játékokat vagy sem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • Generációváltás előtt

  Felkészült a piac az új AMD termékekre, de szerencsére nemcsak ezek között találunk megnyerő ajánlatokat.

 • Újdonságok a hétvégére

  Nem állunk le a friss komponensek ajánlásával: ezúttal a notebookok mellett új Ryzeneket és RTX Super videokártyákat hoztunk.

 • Akciós árak a strandra

  A hőségben az akciós hardverek száma is csökken, de azért néhány tápegység, RAM és kiegészítő akadt ezen a héten is.

 • Augusztusi ajánlatok

  Bár tombol a nyár, akciók ilyenkor is vannak: számítógépházak, alaplapok, notebookok és gamer kiegészítők kerültek listánkra.

Előzmények

 • Hazai pálya: forró ajánlatok

  A rekkenő hőségben több notebook, merevlemez, tápegység és autós kiegészítő ára is kellemesen összement.

 • Akcióválogatás nyári napfordulóra

  Notebookok, márkás PC, sok processzor, tápegység és pár ígéretes ház került a héten terítékre.

 • Olvadnak az árak

  Heti ajánlónkba játékosoknak szánt hardverek, pár forró grafikus kártya, RAM és Ryzennel szerelt notebook is belefért.

 • Ajánlatok víz mellé

  Eshet eső, fújhat a szél vagy lehet meleg: a most következő ajánlatok minden szituációban jól jöhetnek még nekünk.

Hirdetés