Hirdetés

Újdonságok a hétvégére

Nem állunk le a friss komponensek ajánlásával: ezúttal a notebookok mellett új Ryzeneket és RTX Super videokártyákat hoztunk.

Grafikus kártyák


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Már lassan két hete annak, hogy az AMD bemutatta legújabb grafikus kártyáit, nekünk pedig volt olyan szerencsénk, hogy már a hivatalos bejelentés pillanatában publikálhattuk a Radeon RX 5700 és 5700 XT-ről készült tesztünket. Az újdonságok teljesítményével mi is elégedettek voltunk, és bár a külső gyártók egyedi megoldásaira egy ideig még várnunk kell, a referenciamodellek már itthon is kaphatóak.


[+]

A Navi kódnevű kártyák egyaránt 7 nm-es gyártástechnológiájú RDNA microarchitektúrára épülnek, ám míg az RX 5700 2304 számolóegységet kapott, addig az RX 5700 XT esetében ez a szám már 2560. A teljesítménykülönbség persze az árazáson is meglátszik, a sima RX 5700 három év garanciával 136 000 forintba kerül, az RX 5700 XT pedig 151 000 forintért várja, hogy valaki hazavigye.


[+]

Fontos megemlíteni, hogy bár az ASUS logóját találjuk a dobozon, maguk a kártyák teljes mértékben megegyeznek az AMD által bemutatott referencia verzióval, így nagyjából csak a csomagolás jelenti a különbséget az egyes gyártók nevével fémjelzett darabok között.


[+]

Persze a konkurencia egyik csúcskártyájának sincs szégyenkezni valója, tesztünkben is az az eredmény született, hogy a GeForce RTX 2080-nak továbbra sincs félnivalója. A három év garanciával 223 000 forintos áron kínált Gigabyte GeForce RTX 2080 Gaming 8G ráadásul nincs híján hűtőventilátoroknak sem, az eltérő forgásirányú lapátos alkatrészekből rögtön hármat is találunk a fedélzeten. A játék közben szükséges teljesítményről az 1710 MHz-es órajelű GPU és a 8 gigabájt memória gondoskodik, az i-re a pontot pedig az RGB Fusion 2.0 szoftverből vezérelhető, világító Gigabyte logó teszi fel.


[+]

A közelmúltban nem csak az AMD, de az NVIDIA is mutatott ám be újdonságokat, megérkeztek ugyanis a GeForce RTX sorozat ráncfelvarrott tagjai, melyek Super jelöléssel különböztethetők meg az alapmodellektől. Szépen lassan a boltok polcaira is felkerülnek, az MSI GeForce RTX 2060 Super Ventus OC például már rendelhető is 153 000 forintos áron, szintén három év garanciával. A mindössze 231 mm hosszú kártyán két ventilátor kapott helyet, ezek gondoskodnak a referenciaértéknél 15 MHz-cel magasabb órajelen pörgő magok lehűtéséről. Képkimenetből összesen négyet találunk a hátoldalon, közülük három DisplayPort, egy pedig HDMI kábeleket fogad.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Akciós árak a strandra

  A hőségben az akciós hardverek száma is csökken, de azért néhány tápegység, RAM és kiegészítő akadt ezen a héten is.

 • Augusztusi ajánlatok

  Bár tombol a nyár, akciók ilyenkor is vannak: számítógépházak, alaplapok, notebookok és gamer kiegészítők kerültek listánkra.

 • Verőfényes akciók

  A hordozható számítógépek mellett perifériákkal és hűtési megoldásokkal készültünk a napos hétvégére.

 • Akciók augusztus 20. előtt

  Közeledik a nyár vége, így egyre több irodaszer és benti játéknál használható eszköz kerül fel más hardverek mellett a boltok akciós listájára.

Előzmények

Hirdetés