Hirdetés

Augusztusi ajánlatok

Bár tombol a nyár, akciók ilyenkor is vannak: számítógépházak, alaplapok, notebookok és gamer kiegészítők kerültek listánkra.

Házak


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a nyár kedvez a számítógépházat keresőknek, mert ezen a héten az iWaynél is ezt a kategóriát ajánlották figyelmünkbe. Egész pontosan két Cooler Master termék került fel a listájukra, mégpedig a Computexen bemutatott Silencio S600 és S400 páros.


Cooler Master Silencio S600 [+]

Aki esetleg nem lenne tisztában vele, annak is mindent elárul a név: ezek a házak a csendes működést helyezik az előtérbe, így kevesebb szellőzést, viszont több zajcsillapítást várhatunk tőlük. Az S600 és az S400 persze közeli testvérek: előbbi ATX, utóbbi microATX méretű alaplapokhoz készült elsősorban. A nagyobb házzal kezdve, a 34 020 forintba kerülő ablak nélküli, illetve az 34 810 forintba kerülő edzett üveg oldalfallal rendelkező modell csak a bal oldali panel tekintetében tér el egymástól, egyébként ugyanazt a selyemfényű matt fekete külsőt kapjuk, teljesen visszafogott, konzervatív dizájnnal. A ház belső kialakítása kétkamrás, az üveg oldalpaneles verzió esetén az ablak ezt a részt „kihagyja”, ami szerintünk kicsit jobban néz ki, mintha az üvegen átnézve csak egy fekete fémlemezt bámulnánk. Belül ATX vagy annál kisebb alaplapok, illetve hét bővítőkártya számára van hely, tárolóból pedig a tápegység elé három, a tálca lemezére pedig egy 3,5”-es HDD-t szerelhetünk. A 2,5”-es meghajtóknak dedikált helyekből összesen öt van, három a tápegység fölé, kettő pedig az alaplap mögé kerülhet. Ma már ritkaság, de az S600 egy 5,25”-es meghajtót is képes fogadni.


Cooler Master Silencio S600 [+]

A 466 x 209 x 461 mm-es gépház kinyitható előlapot kapott, melynek belsejébe, illetve az eltávolítható tető és a fém oldalpanelek mögé is zajcsillapító bevonat került. Az említett tetőpanel mágneses rögzítésű, és ha a csend helyett inkább a szellőzésre koncentrálnánk, rácsos porszűrővel helyettesíthető. Apró figyelmesség, hogy az előlap nyitási iránya is megfordítható, így könnyebb lesz elhelyezni asztal alatt a PC-t, a fedőlapra pedig két USB 3.0, egy SD kártyaolvasó és egy kombinált 3,5 mm-es hangcsatlakozó került.


Cooler Master Silencio S400 [+]

Szellőzésről alapesetben két 12 cm-es ventilátor gondoskodik, egyet elöl, egyet pedig hátul találunk, de ennél jóval többet is elnyel a ház; az előlap és a fedőlap mögé elhelyezhetünk akár 280 mm-es radiátorokat is. A CPU-hűtő magasságát 166 mm-re korlátozza az oldalpanel, VGA kártyából pedig legfeljebb 398 mm-ig érdemes nézelődni. Mint említettük, az S400 közeli testvér, azaz alapvető paraméterei megegyeznek az S600-zal. Ennek sima változata 28 880 forintba, az edzett üveges verzió pedig 32 170 forintba kerül.


Cooler Master Silencio S400 [+]

Itt ugyanúgy megkapjuk a csendes kivitelt a váltható nyitási irányú előlappal, a cserélhető fedlapot és a két előre beépített ventilátort. Persze a méretkülönbség miatt (az S400 418 x 210 x 408 mm-es) mások a belső lehetőségek: microATX vagy Mini-ITX alaplapot szerelhetünk belülre, és csak négy bővítőkártyának van hely. Az adatárolóknál egy 5,25”-es, illetve négy-négy 3,5”/2,5”-es hellyel gazdálkodhatunk. Ventilátorok és radiátorok számára elöl 280, felül 240 mm hely jöhet szóba, CPU-hűtőből ide is 166 mm-es fér, a grafikus kártya hosszát azonban 319 mm-ben kell korlátozni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Verőfényes akciók

  A hordozható számítógépek mellett perifériákkal és hűtési megoldásokkal készültünk a napos hétvégére.

 • Akciók augusztus 20. előtt

  Közeledik a nyár vége, így egyre több irodaszer és benti játéknál használható eszköz kerül fel más hardverek mellett a boltok akciós listájára.

 • Felpörgés az iskolára

  Ez a hétvége sok családban a tolltartók, hurkapálca vagy zsírkréta beszerzéséről szól, de azért az IT területén is vannak akciók.

 • Tolltartó mellé akciók

  A nyár utolsó napjára notebookokat, PC-ket, grafikus kártyákat, monitorokat és játékosoknak szánt kiegészítőket szállítottunk.

Előzmények

 • Akciós árak a strandra

  A hőségben az akciós hardverek száma is csökken, de azért néhány tápegység, RAM és kiegészítő akadt ezen a héten is.

 • Újdonságok a hétvégére

  Nem állunk le a friss komponensek ajánlásával: ezúttal a notebookok mellett új Ryzeneket és RTX Super videokártyákat hoztunk.

 • Generációváltás előtt

  Felkészült a piac az új AMD termékekre, de szerencsére nemcsak ezek között találunk megnyerő ajánlatokat.

 • Ajánlatok az év második félidejére

  Hűvösebb még nem lett, akciók azonban továbbra is vannak, érdemes lehet hardvert vásárolni ilyenkor is.

Hirdetés