Olvadnak az árak

Heti ajánlónkba játékosoknak szánt hardverek, pár forró grafikus kártya, RAM és Ryzennel szerelt notebook is belefért.

VGA


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Ezen a héten viszonylagos béke honol a boltokban, mindenki inkább a nyárra, a jó időre koncentrál, ez azonban nem akadályozza meg a PCX.hu-t abban, hogy grafikus kártyákat és RAM-ot akciózzon.

A középkategóriát vizsgálva például 80 000 forintért tudjuk hazavinni a három év garanciával kínált, az MSI Ventus XS OC szériájába tartozó GTX 1660-at, mely 6 GB memóriával rendelkezik, és a Ventusoknál megszokott, két TORX 2.0 ventilátorra épülő hűtést használja a GPU hűvösen tartására.


[+]

A viszonylag kis méretű, 204 x 128 x 42 mm-es egység egy 8 tűs PCIe tápkonnektort igényel, az esetleges megjelenítők felé pedig három DisplayPort és egy HDMI kivezetés áll rendelkezésre. Mivel a névben szerepel az OC utótag, így kártyánk enyhe gyári tuninggal is rendelkezik (bár a Ventus család nem erről híres), ami 1830 MHz-es boost órajelet jelent


[+]

Egy fokkal gyorsabb ennél a kártyánál a GTX 1660 Ti-re épülő testvér, a GeForce GTX 1660 Ti VENTUS XS 6G OC, mely szintén három évnyi garanciát kapott, és 99 000 forintba kerül. Ez a modell külsőre pont úgy néz ki, mint az előbbi változat, de a hűtőborda alatt már történtek változások, hiszen komolyabb GPU-t és memóriát is kapunk, az utóbbi ugyanis már GDDR6, 12 Gbps sávszélességgel. A grafikus processzor boost órajele egyébként nem változott, maradt 1830 MHz.


[+]

A középkategória alsó részét az NVIDIA oldaláról jelenleg a 1650 foglalja el, de ezt erősen szorongatja a már koros Radeon RX570 – az MSI Armor szériájából származó OC-s változat például 65 000 forintba kerül, és ebben három év garancia is benne foglaltatik. Persze a Polarison látszik a kor, ha másból nem, hát a fogyasztásából gyorsan kiderül, hogy ez nem a 2019-es év szülötte, amit az is jelez, hogy a 1650-nel ellentétben itt már szükség van egy 8 tűs kiegészítő PCIe tápcsatlakozóra is. Ezen felül a régebbi monitorokat birtoklók számára lehet érdekes, hogy itt a három DisplayPort és egy HDMI mellett DVI konnektor is került a kártyára, amelyen egyébként 1268 MHz-es boost órajellel dolgozhat az Polaris 20 XL, a 8 GB GDDR5 memória pedig 7000 MHz-es frekvencián üzemel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés