Hazai pálya: forró ajánlatok

A rekkenő hőségben több notebook, merevlemez, tápegység és autós kiegészítő ára is kellemesen összement.

Notebookok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Az USAnotebooknál viszonylag komoly akciót hirdettek a héten a Dell Inspiron 3567-es sorozatra, ami egy kifejezetten jól sikerült, igényesebb otthoni noteszgép; már elfogadható sebességű, de még belépőszintre pozicionált kiépítésben jelenleg 110 000 forintért tudjuk megvásárolni.


[+]

Ez a konfiguráció jelen esetben egy Core i3-7020U-val kezdődik, ami már egy valóban használható processzor, nem egy Celeron N, mellé pedig 4 GB RAM és egy 120 GB-os SSD jár. Bár az előbbi időnként már karcsú lehet, az SSD jelenléte azért segít valamennyire áthidalni a problémát, és például idősebb családtagoknak, vagy annak, aki alapvetően főleg az internet elérésre használná a gépet, a 120 GB-os kapacitás sem lesz zavaró, hiszen az OS és a böngésző tökéletesen elfér rajta. Ma már ritkaságszámba megy az optikai meghajtó, de ebben a notebookban az is van, a kijelző mérete pedig 15,6”-es, 1366x768 pixeles felbontással.


[+]

Főleg asztalra tervezett gépről lévén szó, a méretek és a tömeg nem fog negatív rekordot dönteni, az előbbi 380 x 260 x 24 mm, az utóbbi 2,3 kg, melyben szerepe van a 40 Wh-s akkumulátornak is. A készülék gyenge pontja a hálózati sebesség, az Ethernet 10/100-as, a WLAN pedig 802.11n-es. Mindezért cserébe viszont három év garanciát kapunk, ami ebben a szegmensben azért fontos, ezen felül három USB port, SD kártyaolvasó és webkamera is van az extrák között.

Amennyiben ettől a konfigurációtól az SSD alacsony kapacitása miatt ódzkodnánk, akkor két lehetőségünk is van: az egyik, hogy helyette egy 1 TB-os HDD-t választunk. Ez ugye lassabb, viszont július vagy a készlet végéig most akciósan plusz 4 GB RAM-mal is megvásárolhatjuk ezt a gépet, mindössze 5000 forinttal többért. A többi paraméterben nincs eltérés.


[+]

A kevés korlátozást jelentő SSD és RAM kombinációja manapság 240 GB-os háttértárnál és 8 GB memóriánál kezdődik – ez az Inspiron 3567 esetében most 119 990 forintért érhető el, míg a sorozat aktuális csúcsát a 124 990 forintos modell képviseli, ami a Core i3-7020U processzort 8 GB DDR4-2400 RAM-mal és egy 480 GB-os SSD-vel párosítja.


[+]

Egy gép erejéig áttérve a Dellről a Lenovóra, és egyben az árkategóriában is feljebb lépve, 166 890 forintért vásárolhatjuk most meg az IdeaPad 330s AMD-s, egész pontosan Ryzen 5 2500U-val és a hozzá tartozó Vega 8-cal rendelkező változatát. Ebben a gépben ezek mellett még 8 GB RAM és egy 512 GB-os, már NVMe-s SSD is található, és ugyan optikai meghajtó nincs, de a hordozhatóság itt realitás, hiszen 360 x 244 x 19 mm-es méretről és 1,9 kg-os tömegről beszélhetünk – igaz, a 30 Wh-s akkumulátorral egész napos üzemidőre ne számítsunk tőle.

Ez a notebook szintén 15,6”-es kijelzőt kapott, viszont már Full HD felbontással, a WLAN adapter pedig a 802.11ac szabványt is ismeri. El kell azonban búcsúznunk az Ethernettől, cserébe a három USB port mindegyike 3.1 Gen1-es, és közülük egy Type-C konnektoros is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Ajánlatok az év második félidejére

  Hűvösebb még nem lett, akciók azonban továbbra is vannak, érdemes lehet hardvert vásárolni ilyenkor is.

 • Generációváltás előtt

  Felkészült a piac az új AMD termékekre, de szerencsére nemcsak ezek között találunk megnyerő ajánlatokat.

 • Újdonságok a hétvégére

  Nem állunk le a friss komponensek ajánlásával: ezúttal a notebookok mellett új Ryzeneket és RTX Super videokártyákat hoztunk.

 • Akciós árak a strandra

  A hőségben az akciós hardverek száma is csökken, de azért néhány tápegység, RAM és kiegészítő akadt ezen a héten is.

Hirdetés