Hirdetés

Ajánlatok víz mellé

Eshet eső, fújhat a szél vagy lehet meleg: a most következő ajánlatok minden szituációban jól jöhetnek még nekünk.

Üzleti notebookok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Ha üzleti notebookok a téma, szinte biztos, hogy előkerül a Lenovo Thinkpad szériája. A nem megalapozatlanul komoly rajongótáborral rendelkező család 90-es sorozatából többet is megtalálunk az USAnotebook kínálatában. A klasszikus Thinkpadeknél maradva, ezeket túlnyomó részben X, T, E, L, P, A alcsaládokba sorolják, melyek közül az általános felhasználó főleg az első néggyel találkozik. Itt a legfontosabb különbségek a következők: az X az ultrahordozható, csúcskategóriás gépeké; karbonszálas burkolat, OLED kijelző, esetleg ultrabook méretben játékhoz is használható GPU jellemzi őket, meg persze csillagászati ár. A T a klasszikus felsőkategóriás munkagép, könnyű, de strapabíró, erős, de az üzemideje is jó. Az E és L széria olcsóbb, és elsősorban kkv-s igényekre készült, közülük az L koncentrál jobban a hordozhatóságra és a céges felhasználásra.


[+]

Mindezt figyelembe véve saját célú felhasználásra, a zsebére is figyelő felhasználó általában az utóbbi kettőből fog választani notebookot, például egy olyan, 436 990 forintba kerülő E590-es változatot, melyben azért Core i7-8565U processzort, 8 GB memóriát, 1 TB-os merevlemezt és 256 GB-os SSD-t, valamint Full HD felbontású, 15,6”-es IPS panelt találunk. Ez utóbbi mellé egy Radeon RX 550X is tartozik 2 GB saját memóriával, tehát a 3D-s teljesítmény is elfogadható, bár modern játékokhoz azért nem feltétlenül ezt a gépet ajánlanánk.

A Windows 10 Pro operációs rendszerrel és három év garanciával érkező számítógép magyar kiosztású, háttérvilágítással is felszerelt billentyűzettel rendelkezik, oldalain pedig három Type-A és egy Type-C USB portot, HDMI kivezetést és microSD kártyaolvasót is találunk. A 369 x 253 x 20 mm-es gép 2 kg tömegű, tehát adott esetben viszonylag könnyedén magunkkal is vihetjük.


[+]

Akinek viszont a hordozhatóság az elsődleges szempont, és nincs szüksége a Core i7 és a dedikált GPU nyújtotta teljesítményre, annak ott van az a 255 490 forintos E490 változat, melyben egy Core i5-8265U processzor, 8 GB RAM és 1 TB-os merevlemez dolgozik. A 14,1"-es kijelző itt a CPU mellé integrált Intel UHD Graphics 620-hoz csatlakozik, és Full HD felbontású, matt felületű IPS panelt használ. USB csatlakozókból hasonló a kínálat, és a HDMI mellé egy D-Sub kimenetet is kapunk. A kisebb kijelző természetesen kisebb méretekkel is jár együtt, ez 329 x 242 x 20 mm-t jelent, a tömeg pedig 1,8 kg alatt marad.


[+]

Tovább folytatva az E490-es ajánlatok böngészését, aki elsődleges gépként fogja használni ezt a notebookot, az sokat profitálhat egy SSD jelentette sebességelőnyből, főleg úgy, hogy közben az 1 TB-os HDD jelentette kapacitás is megmaradhat. Pontosan ilyen összeállítás kerül 344 490 forintba: Core i5-8265U, 8 GB RAM, az említett háttértárak és 14,1”-es, Full HD IPS panel jellemzi ezt a készüléket, mely persze ugyanazokkal a képességekkel, garanciával és fizikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint az előbbi változat.


[+]

Mint említettük, a T széria az E sorozatnál komolyabb igénybevételre és nagyvállalati felhasználásra készült, ez a széleskörű konfigurációs lehetőségekben is megmutatkozik. Az USAnotebook erre a célra külön oldalt is üzembe állított, ahol az exta vékony S sorozatot is kiválaszthatjuk, és egyedi ajánlatot kérhetünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés