Hardverajánló a második adventi gyertya mellé

Ahogy közelednek az ünnepek, egyre lejjebb faragják az árakat.

Házak, monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

A szokásosnál kicsit rövidebb akciófigyelő cikkünket a PCX kedvezményes termékeivel nyitjuk, termékkategóriát tekintve pedig a házak közül bogarásztuk ki a legérdekesebbet. Első szereplőnk a Sharkoon TG5 Glass négy, kék színű LED-des ventilátorral megpakolt verziója, melyet most 21 000 forint körül vihetünk haza.


[+]

A legfeljebb ATX alaplapokat fogadó ház beépített légkavaróit természetesen bővíthetjük további darabokkal a tetőlemez alatt, mindemellett már meglévő radiátorainkról sem kell lemondanunk, hiszen ezek számára is találunk rögzítőpontokat. Grafikus kártyából 400, processzorhűtőből pedig 167 mm a felső határ, míg adattárolóból összesen öt darabot szerelhetünk be.


[+]

A Sharkoon gamer dizájnjával ellentétben a 17 000 forintos Zalman ZM-R1 otthoni környezetbe illő külsőt kapott, melyet a szokásos fekete helyett fehér alapszínnek és aranyszínű előlapnak is köszönhet. Beépített ventilátorból csak egyet találunk az ATX méretű házban, viszont két darab 5,25 hüvelykes meghajtóhely is rendelkezésére áll az optikai meghajtók szerelmeseinek a 6 darab adattárolóhely felett, így az egyébként utólag megvásárolható ventilátorok hiányát talán könnyebb lesz megbocsátani.

Most, hogy a gépünket már szívesen nézegetjük, itt az ideje egy jóképű monitor vásárlásának is. Az egyik legjobb ár/érték arányú modellnek a három év garanciával 30 000 forintba kerülő LG 22MK430H-B-t tartjuk, jelen cikk írója is nagy megelégedéssel használja ezt a megjelenítőt a mindennapok során. A 21,5 hüvelykes IPS panel Full HD felbontással és 75 Hz-es képfrissítési rátával büszkélkedhet, ám a csatlakozók körül szétnézve be kell érnünk egy HDMI bemenettel és egy jack kimenettel.


[+]

Egy méretkategóriával feljebb helyezkedik el a 24 hüvelykes Samsung C24F390FHU, melynek felbontása szintén Full HD, képfrissítési mutatója azonban csak 60 Hz. Pozitívum viszont a VA típusú panel, mely színhűség tekintetében ugyan elmarad az IPS-ektől, feketéje azonban jóval mélyebb, amit tartalomfogyasztás közben fogunk a leginkább értékelni – nem véletlen, hogy a QLED mellett a VA paneleket használja leggyakrabban a Samsung a televízióiban. A hátoldalon HDMI és D-Sub bemenetet találunk, mindezért – egy év garancia mellett – 38 000 forint körüli összeget kell kifizetnünk.


[+]

Akkor sem kell túl mélyre nyúlnunk a zsebünkben, ha elsősorban játszani szeretnénk új monitorunkon, ugyanis a gamerek körében kedvelt 144 Hz-es képfrissítési aránnyal megáldott Acer ED2420QRA modellt már 63 500 forintért hazavihetjük. A 23,6 hüvelykes Full HD panel a Samsunghoz hasonlóan – és valószínűleg általuk is gyártott – VA gyártástechnológiájú, ami a magas képfrissítéssel kombinálva igen jó játékos monitorrá teszi az Acer üdvöskéjét, hiszen ennyi pénzért leggyakrabban csak TN paneles megoldásokat találunk. A HDMI mellett egy DisplayPort bemenetnek is jutott hely hátul, így akár az általában csak egy HDMI porttal megáldott grafikus kártyák esetében sem kell lemondanunk a több kijelzős konfigurációról.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés