Hardvereket hozott a fekete macska

A tegnapi, szerencsétlennek számító nap után vidámabb téma: olcsó perifériák, komponensek és notebookok.

Beviteli eszközök


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Csütörtökön fontos napra ébredtek a Forza Horizon 4 játékosok, hiszen több év – az illegális utcai versenyek visszaszorításáért való tiltakozás számlájára írt – kihagyás után épp ebben a játékban tűnt fel ismét egy Toyota autó, nevezetesen a ’98-as Supra RZ modell, ez pedig több gamert is rávett arra, hogy ismét elővegye a Microsoft gondozásában készült versenyzős játékot. Most valószínűleg mindenki arra számít, hogy ennek örömére néhány kormánnyal kezdjük heti termékajánlónk beviteli eszközöket felvonultató oldalát, de a Forza Horizon széria mindig is az árkádos, kontrollerhez tervezett irányításáról volt híres, így egy ilyen perifériával nyitjuk a sort.

A Thrustmaster Dual Analog 4 gamepadje kiosztás szempontjából az Xbox-kontrollerekre hasonlít, vagyis a hüvelyujjak alatt – ellentétben Playstation-ös kollegájával – csak egy analóg kart és a négyirányú D-padet találjuk, a második joystick a bal hüvelykujj alá került. A négy, számokkal jelölt funkciógomb a jobb oldalon helyezkedik el, középső- és mutatóujjunk alatt pedig mindkét oldalon egy-egy ravasz és „váll” gomb várja, hogy jól megnyomkodjuk őket. Az USB vezetéken keresztül kommunikáló eszköz már 5000 forint alatt megvásárolható a PCX webáruházában, ami jelentősen alacsonyabb ár, mint eredeti xboxos megfelelőié.

A Horizon sorozat persze csak egy kivétel a rengeteg autós játék között, ami kényelmesebb kontrollerrel, a komolyabb szimulátorokhoz már mindenképp ajánlott legalább egy alapszintű kormány beszerzése. Az alacsonyabb árkategóriás Genesis palettáján két ilyen megoldást is találunk a Seaborg 300 és a Seaborg 350 személyében, melyek azon felül, hogy eltérő színben pompáznak (előbbi piros, utóbbi pedig kék műanyag elemeket és gombokat kapott), csak kompatibilitásban különböznek. Ha csak PC-n szeretnénk játszani, elég a 15 300 forintért kapható Seaborg 300-at választanunk, ha azonban konzollal is használnánk a kormányt, kénytelenek vagyunk ötezer forinttal drágábban megvenni a Seaborg 350-et.

Minden más szempontból megegyezik a két modell, vagyis mindegy melyik verziót választjuk, ugyanazt a 28 centiméter átmérőjű kormánykereket tekergethetjük. Az öt darab gombnak és két darab benyomható analóg karnak köszönhetően összesen 15 funkciót társíthatunk a kezelőszervekhez, ezeket pedig a kormánytól jobbra eső sebességváltó kar, két váltófül és két pedál egészít ki.


[+]

Jóval általánosabb periféria az egér, az igen telített piacról pedig több felhasználó is a kategória egyik királyának tartja – legalábbis ergonómia és funkcionalitás terén – a 23 800 forint körül beszerezhető Logitech MX Master 2S-t. Az ősszel utódot kapott egér több érdekes tulajdonságot is magáénak tudhat, ilyen például az állítható, igény esetén szabadonfutó vagy „kattogós” fő görgő, az oldalsó extra görgő és a háromféle csatlakozási mód (vezeték, Bluetooth, rádiós), de a csatlakoztatott eszközök között a kurzor áthúzásával történő váltás és a közös vágólap sem hétköznapi funkciók.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés