Hirdetés

Még mindig tartanak az akciók

Továbbra is a Black Friday lázában ég mindenki, ennek megfelelő akciós termékek kerültek heti összeállításunkba.

Gépházak


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Számítógépházak árait vágta meg a hétvégére a PCX.hu. A kínálat böngészését egy olcsóbb, a 10 000-es határt éppen átlépő egységgel kezdjük, a Kolink INSPIRE K1 RGB-vel, mely ezen az áron átlátszó akril oldallappal és edzett üvegből készült előlappal bír. A rengeteg átlátszó részből is sejthető, hogy nagy hangsúlyt kapott az RGB világítás: konkrétan az előlap mögé már gyárilag beszerelésre került két darab RGB-s ventilátor, melyeket a mellékelt távvezérlővel tudunk testre szabni.


[+]

A további tulajdonságok egy klasszikus miditornyot idéznek: 410 x 350 x 175 mm-es mérettel számolhatunk, egy kamrára osztott belső terébe ATX, microATX és Mini-ITX alaplapok építhetőek be. Bővítőkártyák esetében 350 mm-es maximális hosszúsággal, CPU-hűtőknél pedig 150 mm-es maximális magassággal számolhatunk, adattárolóból három 3,5”-es és két 2,5”-es egység fér el a házban. Hűtési lehetőségek területén nem lesz nagyon szabad a kezünk, a gyárilag telített előlapi helyeken kívül még hátulra kerülhet egy 80 mm-es légkavaró, illetve elöl azért elfér még egy 240 mm-es radiátor is. A felső él közelébe kerültek az előlapi csatlakozók, ez a rész egy USB 3.1, két USB 2.0 és egy pár hangcsatlakozót tartalmaz.


[+]

Arányaiban igen, de számszerűleg nem jelentősen drágább a sokak által ajánlott Aerocool Aero 500G-RGB ház sem, mely 15 000 forintba kerül – az előlapján RGB csíkkal felszerelt, két 5,25”-es helyet kínáló ház több porszűrőt is kapott, és előlapja mögé kettő, hátra egy és felülre kettő 120 mm-es ventilátor beszerelésével tudjuk majd teljesen átszellőztetni. Az említett 5,25”-es egységeken túl még négy 3,5” és két 2,5”-es meghajtót építhetünk be, de ezek a számok kombinálhatók – ha megelégszünk egy 3,5”-es egységgel, akkor öt 2,5”-es tárolónak marad mellette hely. A 484 x 440 x 203 mm-es háznál VGA esetében 374 mm-nél, a hűtésnél 155 mm-nél kell meghúznunk a határt.


[+]

A középkategória egyik kiválósága a nálunk is tesztelt Be Quiet Pure Base 500 ház, mely többféle változatban is elérhető – a legolcsóbb a 23 000 forintos, ablak nélküli fekete verzió. A 443 x 450 x 231 mm méretű egység ATX és kisebb alaplapok fogadására képes, hűtéssel pedig elég jól ellátható, hiszen elöl három, felül és hátul pedig két-két 120 mm-es ventilátort szerelhetünk be (elöl és felül egyébként 140 mm-es példányok is elférnek). A két kamrára osztott belső térben igényesen rendezhetjük el a komponenseket, a kábelezés is nagyon jól elrejthető, érdekessége pedig, hogy kétfajta fedőlap is jár mellé: az egyik porszűrős, így jobb szellőzést biztosít, míg a másik zárt, ez a csendesebb működést kedvelőknek előnyösebb.


[+]

Három év garanciával rendelkezik a Thermaltake Core V21 – ez egy kockára emlékeztető (336 x 320 x 424 mm-es) gépház, mely microATX vagy Mini-ITX alaplapokkal szerelhető és 20 000 forintba kerül. Kétszintes belső terében alulra kerül a tápegység és az adattároló, felülre pedig fektetve az alaplap, így az átlátszó oldalpanelen jól kivehető lesz minden. A rácsos előlap mögött egy 200 mm-es ventilátort találunk, mely könnyedén szellőzteti át a kisméretű belső teret, amelybe három 2,5”-es és három 3,5”-es adattárolót tudunk beépíteni öt bővítőkártya mellé. Aki a léghűtés helyett inkább a vízhűtésben hisz, az az említett 200 mm-es légkavaró helyett vagy a felül kialakított részre nyugodtan beszerelhet 240 mm-es egységeket is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények

 • Fekete péntekre akciózápor

  Megérkezett a fekete péntek, a cégek így ezen a héten sem hagynak minket ajánlott termékek nélkül.

 • Lefújta az árakat a szél

  Monitorok, noteszgépek, és néhány, a szimulátorok kedvelőit lázba hozó kiegészítő került be heti válogatásunkba.

 • Tökből faragott árak

  November első hétvégéjére hűtők, tápegységek, különböző játékos perifériák és egy notebook került terítékre.

 • Csonka hetek előtti akciófigyelő

  A következő két hétben csupán négy-négy napot kell majd dolgoznunk, így épp itt az ideje új komponensek és notebookok beszerzésének.

Hirdetés