Hirdetés

A Sony is belép az akciókamerák piacára

A hagyományos kamkorderek piaca egyre zsugorodik, köszönhetően annak, hogy már az új telefonokkal is egész jó minőségű felvételek készíthetőek. Ám ezzel párhuzamosan kezdenek felfutni az akció vagy szabadidő kamerák, amelyeket sportoláshoz, tehát kerékpározáshoz, gördeszkázáshoz, síeléshez, ralizáshoz, ejtőernyőzéshez görkorizáshoz stb. lehet használni. Értelemszerűen ezek viszonylag kis méretűek, könnyűek és jól bírják a strapát. Lassan a tradicionális gyártók is kezdik meglátni a potenciált ebben a termékcsaládban. A JVC első ilyen kamerája már megvásárolható, és a Sony is bejelentette, hogy piacra lép első ilyen jellegű eszközével, a HDR-AS10 típusjelzésű modellel.

Sony HDR-AS10
Sony HDR-AS10

A terméket egy 1/2.3" típusú, saját fejlesztésű Exmor R CMOS érzékelővel és egy BIONZ képfeldolgozó processzorral látták el. Képes a Full HD felbontású anyagok rögzítésére másodpercenkénti 30 képkockás sebesség mellett, ezenkívül kiválasztható az STD HD (1280x720, 30p) és az SD VGA (640x480, 30p) képmód is. Emellett négyszeresen vagy kétszeresen lassított felvételek is készíthetőek HD felbontásban. A felhasználó választhat a 120 és 170 fokos látószögek között, ez utóbbi esetében viszont nem kapcsolható be az SteadyShot képstabilizátor funkció. A kamerához jár egy speciális kialakítású, víz-, por- és ütésálló tok is hasonlóan a GoPro féle megoldáshoz.

Sony HDR-AS10
Sony HDR-AS10

A könnyebb kezelés érdekében elhelyeztek rajta egy LCD kijelzőt. Ezen azonban az adás nem játszható vissza, csak az követhető figyelemmel, hogy éppen milyen képmód van beállítva, és hogy hogy áll az akkumulátor töltöttsége, amely egyébként maximum 185 percnyi működésre elég energiát biztosít. Beépített memóriával nem rendelkezik, a felvételek SD vagy SDHC típusú microSD kártyákra rögzíthetőek. A termék október 12-én kerül a boltokba 199 dolláros áron. Lesz egy beépített Wi-Fi-vel rendelkező változata is HDR-AS15 néven, ami 269 dollárba fog kerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés