Rollei Bullet HD Lite: puskagolyó sportkamera

Hirdetés

Rollei Bullet HD Lite

A sportkamerák a jelek szerint egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert, legalábbis erre utal, hogy az elmúlt időszakban újabb és újabb gyártók léptek be erre a piacra, és már ott tartunk, hogy megjelentek a szemérmetlen koppintások is az áruházakban. Az 1920-ban alapított Rollei az úttörők közé tartozik, és ma már komoly extrém sportkamera-flottával rendelkezik. A Bullet névre hallgató termékeik egyedi színfoltot képviselnek ebben a szegmensben, hiszen kifejezetten dizájons darabok tartoznak a szériába. De a külső nem minden, így érdemesnek tűnt kipróbálni, hogy mit is tud valójában a család HD Lite névre hallgató tagja.

Pisztolygolyó

A neve alapján nem igazán lepett meg, hogy a dobozból egy töltény alakú kamera kukucskált kifelé. Az objektív értelemszerűen az orrában kapott helyet, a "tetejére" pedig az ultrakomplex kezelőpanel került. A hátuljára a lecsavarható kupak mögött lapul az akár 32 gigabájtos kártyákkal is megbirkózó olvasó, a mini USB csatlakozó, illetve egy kapcsoló, amivel a felvételi módok (videó/fotó) között lehet váltogatni. A készülékház fémszínű, szálcsiszolt alumíniumból készült, ami amellett, hogy jól mutat, kellemes fogást biztosít, nem csúszik ki az ember kezéből. A henger hossza 83, átlója 33 milliméter, a tömege akksi nélkül 68 gramm, de még azzal együtt is csak 84 g-ot nyom.

Azaz simán zsebrevágható vagy egy kis női táskában is kényelmesen elfér, és természetesen a bicikli vagy motorkerékpár kormányán, bukósisakon, szörfdeszkán vagy az autó karosszériáján is könnyen otthonra lelhet. Ennek érdekében különféle speciális kiegészítőket pakoltak a dobozba, amelyek segítségével viszonylag könnyedén felapplikálható az említett helyekre. Mi csak biciklikormányon próbáltuk, autóra nem mertük feltenni, nehogy elveszítsük, a snowboardnak és a szörfnek pedig épp nincs szezonja. A sisakra azért nem láttuk értelmét felpasszintani, mert kicsit setesuta úgy a kezelése.

A dobozba ezeken kívül két négy gigabyte-os microSD kártyát helyeztek a használati utasítás, egy CD, egy tartalék akksi és az USB kábel társaságában. Ennek segítségével másolhatóak fel a rögzített állományok a számítógépre, illetve az akkumulátor is ezen az úton tölthető. A lithiumion akku egyébként körülbelül két órán keresztül bírja a strapát. A modell semmilyen jelzéssel nem szolgál arról, hogy mennyire van fogyóban az energia, úgyhogy érdemes mindig rákötni az USB-re, amint akad erre egy kis idő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés