Drift Ghost HD: újabb ígéretes akciókamera

Drift Ghost HD

Aki (extrém) sport körökben forgolódik, esetleg jó memóriával megáldott, szorgos olvasónk, annak valószínűleg nem ismeretlen a Drift neve, de a többiek kedvéért jobb, ha elmondjuk, hogy ez az angol cég egyetlen célt tűzött ki maga elé: hogy meghódítsa a sport-, avagy akciókamerák piacát. Azaz a Sonyval, JVC-vel vagy a Rollei-jel ellentétben itt nem pusztán egy szeletét teszik ki a termékkínálatnak az ilyen jellegű eszközök, hanem ezekből áll össze a teljes sütemény. A modellek a magyar képviseletnek köszönhetően hazánkban is elérhetőek, és mi is nekik köszönhetően próbálhattuk ki a márka zászlóshajójának számító Drift Ghostot.

Külső

Hirdetés

Első látásra nagyon hasonlít az általunk is tesztelt, JVC-féle Addixxion GC-XA1-re, de mivel a Drift már akkor ilyen, extrém körülmények mellé szánt kamkordereket gyártott, amikor a japán cég még bőven a tévék körül pörgött és azt sem tudta mi fán terem az akciókamera – így eléggé egyértelmű, hogy ki koppintott kiről.

A termék külsejében és felépítésében a hagyományos kamkordereket idézi, azzal az eltéréssel, hogy a két hüvelyk képátlójú LCD kijelzőt közvetlenül a termék jobb oldalára építették, és nem egy kihajtható ajtó mögé. A csatlakozókat, tehát a HDMI és mini USB portot, valamint a mikrofonbemenetet a hátuljára applikálták a microSD kártyaolvasó és az akkumulátor társaságában, egy bombabiztosan zárható kapu mögé. Bal oldalra került egy kisteljesítményű, mono hangszóró, illetve itt lehet felcsavarni állványra is. A tetejére pakolták a négy darab kezelőgombot, az elejére pedig a szokásoknak megfelelően a rendkívül strapabíró GorillaGlass üveg mögé rejtett optika került.

Az egész készülékház egyébként masszív gumiborítást kapott. Többek között ennek köszönheti, hogy kibírja a másfél méteres zuhanást, nem árt neki a por, és háromméteres mélységig vízálló. Az akciókamerák között a nagyobb darabok közé tartozik 10,5 cm-es hosszúságával, 5,2 cm-es szélességével, illetve 3,3 centis magasságával. Ez még épp a tolerálható méret, hisz nem okoz nagy gondot zsebre vágni, egy retikülben vagy kisebb táskában is kényelmesen elfér; tömege 167 gramm.

A dobozba a kamerán kívül dugtak egy távirányítót, egy univerzális csipeszt, csuklópántot, illetve egy-egy szemüvegtokra, kerékpárkormányra, sisakra rögzíthető tartómodult, az 1700 mAH tölthető akkumulátort, valamint egy USB kábelt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés