GoPro HD Hero 3: kicsi, könnyű és sportos az új generáció

Fotók és videók minősége

A termékkommunikációban kiemelték, hogy sokat dolgoztak a torzítás csökkentésén és a képminőség további javításán, aminek érdekében a 3-as sorozat tagjait már egy f/2.8 típusú, hatelemes aszférikus lencsével látták el.

Hirdetés

Fényképek

Új verzió és fejlesztések ide vagy oda, csak azt tudjuk elmondani, amit a régebbi GoPro kamerákról: bár fotók is lőhetőek a segítségével, de ez nem egy fényképezőgép. Noha ideális körülmények mellett egész jó teljesítményt nyújt, ám a fényhiány, a sötét már kifog rajta. Ilyenkor csak állványon vagy letámasztva lehet használni, mert egyébként elmosódott lesz a végeredmény, és vaku sem csatlakoztatható hozzá. Öt (2592x1944 képpont), illetve tizenegy (3840x2880) megapixeles képek készíthetőek a segítségével ultra széles (ultra wide) és közepes (medium) látószög mellett.

Videók

A videók esetében ennél nagyobb a felhasználó szabadsága, hiszen tíz különféle felvételi mód közül lehet választani: 1080p (1920x1080 képpont), azaz Full HD felbontás esetén a rögzítési sebesség 24 vagy 25 képkocka lehet másodpercenként, a látószög pedig 16:9 képarány mellett lehet széles (ultra wide), közepes (medium) és keskeny (narrow). 960p (1280x960) felbontásnál 25, 30, 48 és 50 fps között szelektálhatunk, viszont itt csak a nagylátószög jöhet szóba, a képarány pedig 4:3. 720p (1280x720) módban a rögzítési sebesség 30, illetve 60 képkocka lehet másodpercenként, a képarány 16:9, és a nagylátószögön kívül nincs más opció. Ugyanez a helyzet a WVGA-nál is, itt viszont már 120 fps-sel gazdálkodhatunk.

A modell kapott egy beépített képstabilizátort, ami nagyon jó ötlet volt, mert a kép minősége láthatóan jobb, mint a HD Hero 2 esetén. Full HD módban sem esik szét, nem kezd hullámzani, de azért a nagyobb rögzítési sebesség miatt inkább az alacsonyabb felbontásokat favorizáltuk. Állítólag teljesen átalakították a hangrendszert, aminek köszönhetően még a finom hangok, az apró rezdülések hibátlan felvétele is biztosított. Kár, hogy csak akkor, ha nincs bedugva a masszív műanyag házba, mert olyankor annak vastag fala erősen tompít. De mivel egy akciókameráról van szó, az idő 90 százalékát biztonságos kuckójában töltötte... Így hát a hangrögzítés még korántsem tökéletes, és nem is nagyon tudjuk elképzelni, hogy hogy lehetne megoldani ezt a problémát a jelenlegi koncepció mellett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • GoPro

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés