GoPro HD Hero 3: kicsi, könnyű és sportos az új generáció

Bekapcsolva

Kezelés

Hirdetés

Az a Hero 2 tesztelése során kiderült, hogy a hátlaphoz csatlakoztatható LCD kijelző jelentősen megkönnyíti a kezelést, hiszen ezen vissza is lehet nézni a már felvett anyagokat, és persze az is nyomon követhető, hogy mit is "lát" aktuálisan az objektív. A tesztpéldányunkhoz viszont sajnos nem kaptunk ilyet, mert az amerikai anyacég elfelejtett küldeni... És mivel csak pár napig volt nálunk, így nem is volt idő kivárni, amíg esetleg utólag megérkezik. Úgyhogy arról nem tudunk nyilatkozni, hogy a rápattintható LCD hogyan muzsikál, de a korábbi tapasztalatok alapján valószínűleg nincs vele gond.

Egyébként enélkül is elég könnyű az irányítás, köszönhetően a kellően sekély és logikus felépítésű menürendszernek. A frontfelületre pakolt igen kicsi kijelzőn is pontosan nyomon követhető minden, és a kétgombos vezérlést is hamar meg lehet szokni. Bár igaz, hogy már két plusz gomb is jelentősen javított volna a kényelmi faktoron. Akinek már volt dolga GoPro kamerával, az maximum egy negyedóra alatt belerázódhat ismét, de egy újonc számára is elég egy pár óra ehhez.

Opciók

A szokásoknak megfelelően a modell egyaránt biztosítja mozgó és állóképek rögzítését, sőt akár sorozatfelvételeket is lőhetünk másodpercenként maximum tíz képkockás sebességgel. Emellett megtalálható a funkciók között a time-lapse üzemmód is, melynél 0,5 és 60 másodperces tartomány között adhatjuk meg, hogy milyen gyakorisággal készítsen fotókat a gép.

Beállítható a fehéregyensúly is bizonyos korlátok között, hiszen 3000, 5500 és 6500 kelvin közül választható ki az adott fényviszonyokhoz leginkább illő, de ha valaki nem akar ezzel molyolgatni, rábízhatja az egészet az automatikára. Bekapcsolható hangjelzés is, ilyenkor a kamera barátságos kis csippantással honorál minden aktivitást, ami különösen akkor jön jól, ha az ember a fejére teszi, mert ilyenkor az öt kontrollámpa egyikét sem látjuk. Utóbbiak egyébként napfényben is igen jól látszanak, nem szükséges a masinát tenyérrel leárnyékolni.

A korábban már említett kiegészítők könnyen kezelhetőek és stabilak, biztosan állnak a sporteszközökön, és a fejpánt is kényelmes. Az 1050 milliamperórás lítiumion akkumulátor körülbelül másfél órányi működésre elegendő energiát biztosít, és körülbelül 40-45 perc alatt tölthető fel teljesen. Olvasója a 64 gigabájtos microSD kártyákkal is megbirkózik, konkrétan a Class 4-es vagy annál jobb adattárolók kezelésére képes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • GoPro

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés