Hirdetés

Olcsó, de versenyképes akció kamera a Kenko-Tokinatól

Hirdetés

Pezseg, forr az akció kamerák piaca, mintegy a semmiből előbukkant jó néhány cég, amely szeretne minél nagyobb szeletet kiharapni a dinamikusan növekvő tortából. Közéjük tartozik az elsősorban fényképezőgépeiről, illetve kiegészítőiről ismert Kenko-Tokina is, amely a közelmúltban mutatta be első ilyen jellegű termékét.

Kenko-Tokina MagiCam SD19
Kenko-Tokina MagiCam SD19 [+]

A MagiCam felépítésében a GoPro által meghonosított vonalat követi, azaz a készülék inkább egy miniatűr fényképezőgépre hajaz, mint egy hagyományos kamkorderre. Természetesen ez esetben is jár hozzá egy vízhatlan, műanyag, átlátszó tok, és kiegészítők garmadája, amivel elméletileg könnyedén felszerelhető kerékpárra, motorbiciklire, az autó karosszériájára, gördeszkára, sisakra, sílécre vagy snowboardra, hogy csak néhány példát említsünk.

Kenko-Tokina MagiCam SD19
Kenko-Tokina MagiCam SD19 [+]

Az 1/2,5" típusú CMOS érzékelővel ellátott termék 130 fokos látószögben képes a felvételek elkészítésére. Támogatja a Full HD anyagok rögzítését másodpercenkénti harminc képkockás sebesség mellett. Amellett kiválasztható az 1280x960 (30 fps), 1280x720 (30/60 fps) vagy 848x480 (60p) képmód is. Került rá egy mikrofon is, azaz elvileg a külső hangok felvétele is megoldott, bár itt a minőség kérdéses lehet, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy a védőtok túlságosan sokat tompít.

Természetesen állóképek elkészítését is biztosítja, így akár öt megapixeles fotók lőhetőek a segítségével. Akkumulátorának élettartama 2,5 óra, a kezelést pedig egy LCD kijelző könnyíti meg, amin akár a már meglévő anyagok visszanézhetőek. Beépített memóriával nem rendelkezik, a felvételek microSD kártyára kerülnek. A mindössze 73 gramm súlyú, kis méretű (59 × 48 × 42 mm) kamera képességeiben elmarad a topkategóriás modellektől, azonban ez az árán is meglátszik, hiszen már 250 dollárért megvásárolható.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés