Olcsó Full HD akciókamera a Thankotól

A sport- vagy akciókamerák népszerűbbek, mint valaha, amit remekül alátámaszt, hogy a korábban meghatározó gyártók mellett egyre több a kisebb, inkább olcsó termékekre fókuszáló név az iparágban. A japán Thanko is ilyen vállalat, így nem meglepő, hogy a közelmúltban bemutatott termékük, a G3NSDVR5 is elsősorban az árával hívja fel magára a figyelmet.

Thanko G3NSDVR5 Thanko G3NSDVR5
Thanko G3NSDVR5 [+]

A modell ugyanis már 180 dollarért (nagyjából 40 000 forintért) megvásárolható, ami manapság, amikor nem ritkák a 80-100-120 000 forintba kerülő sportkamerák, kifejezetten kedvező árúnak tűnik. A szokásos méretű (72 × 43 × 44 mm) termék 75 grammot nyom. Kialakításában a  hagyományos fényképezőgépeket idézi, és ellentétben például a GoPro féle eszközökkel, a beépített, 1,4 hüvelykes, 480x240 képpont felbontású LCD kijelző sem hiányzik róla.

Alapkiszerelésben nem víz és ütésálló, de jár mellé egy műanyag tok, amelyben akár ötven méteres vízmélységig is működőképes marad. Belső memóriával nem rendelkezik, a felvételeket memóriakártyán tárolja. Képes a Full HD felbontású anyagok elkészítésére másodpercenkénti 30 képkockás rögzítési sebesség mellett, akinek ez nem elég, az választhatja az 1280x720 módot másodpercenkénti 60 képkockával. Akkumulátorának kapacitásáról nem szolgált információval a gyártó, de a többi hasonló készülékből kiindulva várhatóan egy-másfél órás üzemidővel számolhatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés