Hirdetés

Dell Inspiron 15 három változatban

Hirdetés

Használat közben

Szabad szemmel vizsgálva és méréseink szerint is ugyanaz a TN+film kijelzőpanel lehetett a tesztre érkezett Inspiron 15 3000 és 15 5000 notebookokban. Az 1366x768 pixeles megoldás maximális fényereje mind a két esetben kicsivel 200 cd/m²- alatt maradt, 1 cd/m² körül minimális fényerővel pedig 200:1 körüli kontrasztarány jön ki. A betekintési szögek vízszintes irányban sem voltak valami fényesek, függőlegesen pedig szinte azonnal torzulni kezdtek a színek, tehát olcsó megoldásról van szó, ami szerintünk csak az alapmodellhez illik. Nagyságrendekkel jobbnak bizonyult az Inspiron 15 7000 Full HD felbontású IPS panelje. Itt 280 cd/m²- körüli maximumot és 1000:1 körüli kontrasztarányt kaptunk lényegesen jobb betekintési szögek mellett, ráadásul 95%-os sRGB színtérlefedéssel, így kalibrálás után akár színhelyes grafikai munkára is megfelelő ez a panel, feltéve, hogy elviseljük tükrös felületét.

A képernyő alatt elterülő billentyűzet is alapvetően azonosnak bizonyult az Inspiron 15 3000 és 15 5000 esetében. Mindkét modellnél ugyanolyan elrendezést és nagyon lapos, szigetes billentyűket kaptunk minimális nyomásúttal, az optimálisnál mégis puhább nyomásponttal. Az Inspiron 15 5000-nél viszont stabilabb alapon ül a klaviatúra, ráadásul vannak háttérvilágításos modellek is – tesztgépünk sajnos nem ilyen volt. Touchpadből lényegesen nagyobbat kapott a 15 5000-es, de sima felületük és integrált, korrektül járó gombjaik azonosak. Ízlés kérdése, de mi elfogadtunk volna hosszabb nyomásutat a gomboknál.

Nagyjából olyat, mint amilyet az Inspiron 15 7000 biztosít. Sokkal barátságosabbnak találtuk a billentyűzetét, gombjai kicsivel magasabbak és kerekebbek, azonos kiosztás mellett is jobb benyomást tett ránk, pontosabban tudtunk gépelni rajta, amiben szerepe lehet még stabil alapnak és jobb nyomáspontnak is. Itt már a kétszintű billentyűzetvilágítást is kipróbálhattuk, ami sötétben jó szolgálatot tesz, nem túl tolakodó. Az Inspiron 15 7000 nagyjából olyan touchpadet kapott, mint az ötezres sorozat, mérete, felülete és gombjainak működése is rendben van.

Hangzásban is hasonló volt a két kisebb Inspiron 15-ös, de ezúttal középkategóriába illő produkciót kaptunk a 3000-es és 5000-es szériától is. A Dell csúcsmodelljei korábban is nagyon jól szóltak már, örömmel tapasztaltuk, hogy a MaxxAudio nyújtotta extra hangzás megérkezett alacsonyabb szintre is. Annak ellenére, hogy a notebookok hangszóróit előre tették, kifejezetten jól szólnak, a fülhallgatókimeneten át pedig még jobban. A csúcs Inspiron 15 7000 viszont zsebre rakta kisebb társait, szerintünk notebookra nem is kell jobb hangzás, mint amit biztosított annak ellenére, hogy csak két, előre helyezett hangszórója van. Kiváló a térérzet, és még basszusokat is kapunk!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés