14 hüvelykes Dell Latitude vállalati munkagépek

Külső

Nagyjából egy évvel ezelőtt teszteltük a Dell vállalati felhasználásra szánt, 14 hüvelykes Latitude E6430 és 6430u notebookjait. Azóta bemutatkozott az Intel Haswell processzorcsaládja, melyre természetesen a Dell is reagált a Latitude E6440 és Latitude E7440 modellel. A vaskos, strapabíró külsőt és kompromisszumok nélküli funkcionalitást kínáló, abszolút csúcskategóriás munkagépeket összpontosító E6000-es sorozatnál úgy fejlesztettek, ahogyan ebben a kategóriában illik: a korábbi tapasztalatok alapján finoman módosították, továbbcsiszolták a nagyon jó elődöt, így külsőre a korábbinál határozottabb, kicsit szögletesebb, karakteresebb gépházat kaptunk ezúttal világos fedéllel, de alapvetően kevés változtatással.


Dell Latitude E6440

Komolyabb módosításon ment át a vékonyabb vállalati Ultrabook, bár drámai átalakulásról itt sem beszélhetünk; a 6430u-hoz képest legtöbbet a laptop neve változott. A gépházra a korábbi modellek logikájába beleillő E7440-as számot festették, viszont a Dell weboldala egy új nevezéktant próbál bevezetni, ahol Latitude 14 7000-nek hívják. Szerintünk fölösleges ezzel vesződni, az E7440 teljesen jó és érthető, ráadásul tökéletesen meghatározza az új modell jellegét, hiszen az E7440 lényegében az E6440 vékonyítása, még az előd E6430 és 6430u-nál is jobban hasonlít egymásra a két modell.


Dell Latitude E7440

Az E7440 is világos fedelet kapott, gépháza ugyanúgy kevésbé kerek, mint az E6440-é, és közös stíluselemük az egyenes hátfal is. Ugyanakkor az Ultrabook kategória követelményeit teljesítő E7440 oldalán keskenyebb a világosszürke betét, ezzel optikailag is erősítik a vékonyság látszatát. Azért nem túlozták el ezt a paramétert, a 21 mm-es vastagság és 1,63 kilogrammról induló súly éppen azt a szintet képviseli, ahol még nem kell túl sok kompromisszumot kötni a használhatóság rovására.

Nagyszerűen demonstrálja ezt a laptop csatlakozókínálata és azok elrendezése. Nem kellett összenyomorítani vagy adapterrel megoldani sem a három USB 3.0 kaput, sem a HDMI-t vagy a mini DisplayPort monitorkimenetet, de még a viszonylag magas Ethernet aljzatot sem, sőt az SD, illetve Smart kártya olvasójának és a vezeték nélküli hálózati eszközök mechanikus kapcsolójának is bőven akadt hely. A gép fenekén klasszikus dokkolócsatlakozó mosolyog, az akkumulátor pedig egyetlen mozdulattal kiszedhető.


Dell Latitude E7440 csatlakozói

Akinek pedig ez is kevés lenne, választhatja a Latitude E6440-et a maga négy USB 3.0 csatlakozójával, HDMI és D-Sub monitorkimenetével, ExpressCard bővítőhellyével, dokkolócsatlakozójával, egy mozdulattal kiszedhető optikai meghajtójával, ami merevlemezfiókra vagy súlycsökkentő modulra cserélhető.


Dell Latitude E6440 csatlakozói

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés