Frissül a legvékonyabb és legkönnyebb Dell Precision M3800-as mobil munkaállomás

A Dell tavaly ősszel robbantott a Precision M3800 hordozható munkaállomással, ami 15"-es mérete ellenére meglehetősen vékony (18 mm) és könnyű (1,88 kg kezdőtömeg) masina, miközben hardverteljesítmény terén is figyelemre méltót alkotott a lehetőségekhez képest. A vállalat viszont nem állt meg itt, és a MacBook Pro legyőzése érdekében további extrákat pakoltak a gépbe. Például az eddig sem rossz 3200x1800 képpontos felbontású érintőkijelzőopciót 4K-sra (3840x2160) cserélték, természetesen Gorilla Glass mögé bújtatva és IGZO technológiára alapozva.


[+]

A frissített modellt ellátták Thunderbolt 2 csatolóval is, illetve az össz tárolókapacitását egészen 2 TB-ig húzták ki 1,5 TB-ról, természetesen továbbra is az Intel SSD-i és egy HDD párosát bevetve – ám dupla tárolót használva a 91 Wh-s akku helyett csak 61 Wh-s fér el. Ami nem változott, az a szűkebb értelemben vett alap hardveres kiépítés: a processzor még nem az ötödik generációs Core i család sarja, a maximális RAM-kapacitás 16 GB, és a VGA is maradt az NVIDIA Quadro K1100M. Az újdonságok sorában megemlíthető még, hogy a masina elérhető lesz a fejlesztőknek szánt, úgynevezett "developer edition" kiadásban, amin nem a Microsoft operációs rendszere, hanem Ubuntu fut.


[+]

A Dell Precision M3800 alapára nem változott, továbbra is 1649 dollárról indul. A 4K-s kijelző a Full HD-hoz képest csupán 70 dollár extra pluszt jelent, viszont felextrázva a masina ára meghaladhatja a 3000 dollárt is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Előzmények

Hirdetés