Hirdetés

Dell Inspiron 15z és 15R notebook: fogyókúrán

Megjelenés

Néhány hónapja úgy fejeztük be a Dell XPS 15 tesztelését, hogy most akkor a kimondottan kellemes formaterv készítője nekiállhatna egy olcsóbb, multimédiás Inspiron tervezésének. Úgy tűnik, a Dellnél adnak a szavunkra – vagy csak egyszerű véletlenről van szó. A finoman fogalmazva nem éppen csinos Inspiron 15-ös szériája folytatásaként egy kimondottan pofás, 15,6 hüvelykes laptop landolt tesztlaborunkban.

Pontosabban nem is egy, hanem mindjárt kettő: az 5521 kódnévre hallgató, friss Inspiron 15R mellett az Ultrabookok mezőnyébe tartozó, szintén 15,6 hüvelykes Inspiron 15z, az 5523 is tiszteletét tette nálunk. Ha külön-külön találkozik a két modellel, még a gyakorlott notebookos is összetévesztheti őket. Egyformán fémfedelesek, ami körül világos keret fut körbe, és folytatódik az alsó részen is. Mindkettő vékonyabb az átlagnál, bár az Inspiron 15R 25 mm körüli, míg a 15z éppen belefér a nagy Ultrabookoknál megkövetelt, legfeljebb 21 mm-es vastagságba.

Belül is nagyon hasonlít a két laptop. A kijelzőnek aránylag vékony a pereme, ráadásul mindkét modellből kapható érintőképernyős változat – a mi tesztgépeink is ilyenek voltak. Belül folytatódik a kívül megismert, szálcsiszolt fém, ami körülöleli a billentyűzetet. Az Inspiron 15R-nél numerikus paddal kiegészített, háttérvilágítás nélküli a klaviatúra, a 15z-nek nincs numerikus padja, viszont van világítása. Ettől a részlettől és a vékonyságbeli különbségtől eltekintve szinte azonos a két laptop, ami nem is baj, mert kimondottan jól mutatnak.


Dell Inspiron 15R – 5521

Alul viszont már komoly különbségek vannak a köztük. Míg az Inspiron 15z-nél csak és kizárólag a memóriához férhetünk hozzá egy kis ajtón keresztül, addig az Inspiron 15R-nél kivehető a merevlemez, és ami még fontosabb, a jó nagy, 65 wattórás akkumulátor is. Minden bizonnyal a 15z kisebb, 44 wattórás akkuja is cserélhető, de ahhoz le kell majd vennünk a notebook hátlapját.


Dell Inspiron 15z – 5523

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés