Érkezik a "legkisebb" játékra kihegyezett Alienware notebook

A Dell égisze alatt futó Alienware egy új modellel rukkol elő, mely kijelzőméretéhez híven a 13-as jelzést viseli magán. Annak tudatában tehát, hogy 13"-es gépről beszélünk, a legkisebb jelző megkérdőjelezhető, hiszen annak idején az Alienware M11x kijelzője 11,6"-es volt, de 23 millimétert meghaladó vastagsága és 2+ kg-os tömege révén kicsinek jó szívvel sem volt nevezhető méretkategóriájában, amin tovább rontott a téglához hasonló formavilág. Ha tehát azt nézzük, hogy a most bemutatott Alienware 13 az M11x-hez hasonló fizikai paramétereket tud felmutatni, akkor arányaiban jobb a helyzet, és mivel az M11 két évvel ezelőtt eltűnt a kínálatból, nem utolsósorban jóval könnyebb és vékonyabb, mint 14-es testvére, így valóban a legkisebb gamer notebook lesz házon belül.


[+]

A vállalat továbbra is ragaszkodik az utóbbi időben bejáratott kinézethez, így a szögletes formákhoz, az éles vonalváltásokhoz, és persze a márka elválaszthatatlan részét képező "UFO-fejhez". Természetesen a hardver most is széles körben testre szabható, kezdve a kijelzőtől, ami lehet hagyományos HD és Full HD, illetve érintős WQHD-s (2560x1440). Processzorokból egyelőre a Haswell frissített változatainak ULV-s verzióit kapja a 13-as, de később – ahogy a Dellnél fogalmaztak, amint lehet – a Broadwell is felbukkan a kínálatban. Nem változtatható viszont az NVIDIA GeForce GTX 860M grafikus chip, lehet viszont választani Windows 7 és Windows 8.1 operációs rendszerek között, és a HDD mellett akár dupla SSD-s opciók is felbukkannak.


[+]

Továbbá a felszereltség részét képzi a TACTX billentyűzet, a Qualcomm Killer AC-s Wi-Fi vezérlő, valamint a Klipsch hangrendszere is. Az akkumulátor kapacitása egyelőre nem tisztázott, de a videós üzemidőt a vállalatnál 8 órára taksálják, nyilván a játék során ennél jóval kevesebbre lehet számítani. Sajnos a megjelenési idő egyelőre nem ismert, és vételárról sem nyilatkoztak, noha egyesek úgy tartják, hogy árban és használhatóságban a szintén játékosoknak kihegyezett Razer Blade 14-nek erős kihívója lesz az új Alienware masina.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés