Acer Nitro a GTX 960M erejével

Megjelenés

Néhány hónapja mutatkozott be az NVIDIA új, 900-as sorozatába tartozó GeForce GTX 960M grafikus adaptere, amely a GTX 860M-et váltja, és ugyanúgy a modern, kedvező teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkező Maxwell architektúrára épül. Ráadásul ugyanúgy 640 számolóegysége, 40 textúrázója, 16 ROP blokkja, és 2 GB – 128 bites buszon kapcsolódó – GDDR5 memóriája van, mint elődjének, vagy éppen az asztali GeForce GTX 750 Ti-nek. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy a fejlesztés ezúttal nem a tervezőasztalon, hanem sokkal inkább a keresztelőn történt. Azért az új név takar némi előrelépést, hiszen a GPU órajele a GTX 860M-hez képest 1029/1097 MHz-ről 1097/1202 MHz-re emelkedett, ez pedig 7-9 százalékos pluszt jelent.

Az Acer elsők közt vezette be a frissített, felső-középkategóriás GeForce-ot, természetesen az Aspire V Nitro sorozatában, ami játékra is alkalmas, de elsősorban izmos multimédiás modelleket tömörít. A grafikus alrendszer fejlesztésén kívül lényegében semmit sem változott a 15,6 hüvelykes Aspire V15 Nitro, ezért a VN7-591G modellazonosítót sem módosították, amely egy korábbi tesztünkből ismerős lehet, amiben már részletesen bemutattuk ezt a laptopot.

A gép vonalvezetése elegánsan visszafogott, a fekete szín és a kellemes, egyedi mintázatú (fedélen) és felületkezelt (belső) műanyagok dominálnak rajta, csak a hátsó részen és az egyébként stabilan járó zsanér környékén alkalmaztak némi krómhatású díszítőelemet. A kijelző továbbra is matt felületű, 1920x1080 (Full HD) vagy 3840x2160 (4K) pixeles, mindkét esetben IPS technológiára alapozva. Egy ekkora notebooktól kissé furcsa, hogy csak az egyik – jobb – oldalán vannak csatlakozók, ráadásul a kínálat (három darab USB 3.0, egy HDMI és egy Ethernet port) csak átlagosnak mondható.

A belsőre pillantva egyértelművé válik, miért üres a bal oldal: ide nem ér el a nyomtatott áramkör, ami egyébként beférne egy 13,3-14 hüvelykes gépházba is. A fenéklemezen nincs semmilyen szerelőnyílás, a hardverhez pedig szokatlan módon nem alulról, hanem a billentyűzet és csuklótámasz leemelése után, felülről férhetünk hozzá. A merevlemez vagy az M.2 foglalatos SSD bővítése és az akku cseréje viszonylag egyszerű dolog, de a lényeges chipekhez hasonlóan az alsó oldalra helyezett memóriamodulok eléréséhez atomjaira kell szedni a V15 Nitrót.


(forrás: notebookcheck.net)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés