Acer blog: friss Nitro notebookok mellé most már tényleg jönnek a Predatorok

Az Acer megtartotta hazai idei nagy sajtótájékoztatóját, aminek keretén belül beszámoltak a várható újdonságokról, termékfrissítésekről. Elsőként a Skylake-es, immáron fém zsanérházas Aspire V15, majd pedig a Nitro család került a terítékre, mely utóbbi egy egészen kellemes szereplő a gamer notebookok piacán, de tekintettel arra, hogy az első generáció még a tavalyi évben jelent meg, és bár kapott azóta új VGA-t, eljött az ideje egy nagyobb vérfrissítésnek, ahogy azt az IFÁ-n már bejelentették.


[+]

A Nitro dizájnhoz alapvetően nem nyúltak, de apróbb finomítások itt-ott megfigyelhetőek, így például a lekerekített zsanérház és "slot antenna" dizájn, ami a fedél tetejében kap helyet majd, emellett a Black Edition egy vörösen izzó világító sávot is kap.

 


[+]

A fontos újítások belül történtek, így mindegyik Nitro megkapja az új USB csatlakozót (a Black Edition Thunderbolt 3-mal), valamint az Intel Skylake platformot a hozzá dukáló DDR4 memóriával. Lecserélik a Wi-Fi vezérlőt is, ami ugyan marad IEEE 802.11ac szabványú, de MU-MIMO képességgel felruházott darabot kap, és az említett slot antennát is hozzá csapják. A Black Edition esetében még lehet számolni 3D RealSense kamera opcióval, míg a pormentesítő funkcióval ellátott DustDefender hűtőrendszer alapfelszerelés lesz, akárcsak a PCIe-alapú SSD kompatibilitás. Ha már az opciókat említettük, a Nitro esetében lesz touch kijelző opció, míg a Black Edition 4K és 100% Adobe RGB kijelzővel is elérhető lesz. A felsorolt újdonságok a 15 és 17 hüvelykes masinákat egyaránt érintik, és már csak napok kérdése, hogy felbukkanjanak a boltokban különféle konfigurációban.

A Predator vonalat, köztük a Predator 15 és 17 notebookokat, a Predator 8 tabletet, valamint a projektort is tetőtől-talpig ismertették, de blogunkban már annyit írtunk róluk, hogy új információval nem igen tudunk szolgálni. Hacsak azzal nem, hogy lesz egy ultrarövid vetítési távolságú modell is a jövő év folyamán, ami jó hír azok számára, akik tényleg csak a fal/vászon közelében tudnak helyet biztosítani a vetítőnek, illetve a Predator notebookokhoz lesz opcionális kiegészítőként hátizsák is.


[+]


[+]

A monitorok sem maradhattak el, hiszen az Acer több mint 160 modellel van jelen a piacon. A cég képviselői tisztázták, hogy a prémium gamer monitor portfóliójukat képviselő XR341CK, X34, XZ350CU és Z35 modellek közül csak a G-Sync képességgel ellátott termékek, azaz az X34 és Z35 kapja meg a Predator nevet. A mainstream vonalra is nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen NVIDIA G-Sync kompatibilis Predator XB1 és XB0 mellett lesz FreeSync-es modell is, méghozzá az XF0 és XG szériás kijelzők. Aki egyik technológiát sem igényli, azok számára a GN és G6 sorozat lesz elérhető TN panellel, 144 hertzes frissítéssel.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények