Hirdetés

MSI GT72 Dominator notebook, a gamer fenevad

Külső

Ha szóba kerülnek a játékosoknak szánt, igazán durva notebookok, akkor a többség a Dell Alienware és az ASUS ROG modelljeire gondol. Most viszont egy nagyon erős kihívójuk járt nálunk, mégpedig az MSI háza tájáról. A GT72 Dominator óriás igazi, kompromisszumok nélküli megoldás, megtervezésekor csak és kizárólag a maximális játékélményre koncentráltak, a takarékosságot, vékonyságot figyelmen kívül hagyták.

Így aztán egy 17,3 hüvelykes kijelzővel felszerelt, majdnem öt centiméter vastag, közel négy kilogrammot nyomó, tekintélyt parancsoló termék született, amihez úgy mellékesen egy kisebb notebook súlyát kitevő, fél téglányi, 230 wattos tápot adnak. Tán mondani sem kell, hogy egy ekkora notebook csak és kizárólag marconán nézhet ki, amire a játékos berkekben rendszerint néhány éllel rá is segítenek.

A GT72 Dominator szálcsiszolt fémmel burkolt, vaskos fedelének határozottan jót tett az két finom él, amit belenyomtak, mert ettől merevebb lett a nagy mérete miatt középen óhatatlanul rugózó fémlemez. A felső rész egy páncélszekrény ajtajához hasonló biztossággal fordul a hatalmas zsanéron és 180 fokban nyílik. Benne 1920x1080 pixeles, matt felületű, de sajnos TN+film technológiás kijelzőpanel terpeszkedik.

Elsőre némi csalódást okozott, hogy a hatalmas képernyő alatt nem fém, hanem csak sima műanyag felület terül el. Alaposabban megtapogatva viszont már egyáltalán nem bántuk, hogy a felső szellőzőrács és az oldalsó perem kopogós műanyag, mert a lényeges részt, a csuklótámaszt kellemes, selymes tapintású felülettel vonták be. A fölötte lévő billentyűzet megtervezésében a SteelSeries segített, ebből elsőre csak annyi látszik, hogy a bal Ctrl és Alt között nincs Windows gomb, csak egy Fn váltó, a kurzormozgatókat pedig nem vékonyították el. Szintén gamer hasznosság, hogy a rendszerint fölösleges (hiszen egér nélkül nem érdemes játszani) touchpad teljesen beleolvad a csuklótámaszba, semmiféle fizikai törés nincs a peremén, gombjai pedig különállóak.

Csatlakozók terén maga a mennyország az MSI GT72. Nem kevesebb mint hat(!) USB 3.0 csatlakozó sorakozik rajta, négy hang ki-/bemeneti aljzata van, hátulján pedig a Gigabit Ethernet port mellett egy HDMI és két Mini DisplayPort található, így akár három külső monitort is ráköthetünk. Ahogy illik, nem csak a hátulján van két hatalmas szellőzőnyílás, hanem aljának jelentős része is rácsos. Bár ritkán szokás egy notebook alját nézegetni, mutatós, vörös rácsbetétet tettek rá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés