IFA 2015: Acer Nitro notebookok új belsővel és finomított külsővel

Ugyan a kiállításon elrajtoltak a játékosoknak szánt Acer Predator notebookok, de a cég nem veszi le a kezét az Aspire V Nitro sorozatról sem. Ennek feladat továbbra is azon felhasználók igényeinek kiszolgálása, akik visszafogottabb külsejű, az "echte" gamereknek szánt Predator notebookoknál könnyebb és vékonyabb megoldásra vágynak, de nem vetik meg a teljesítményt, amivel alkalomadtán játszani is lehet.


[+]

Mivel úgy tűnik, hogy a Nitro és Nitro Black Edition notebookoknál alkalmazott recept már korábban bevált, így a cég csak a hozzávalók listáját bővítette és az összetételt finomította tovább. Ennek köszönhetően a 15 és 17 hüvelykes méretkategóriák maradtak, akárcsak a "népszerű" matt fekete és ezüst szín párosítás, de a formán finomítottak a formán egy picit, a Black Edition kiadás pedig kapott egy vörös fénycsíkot a 360 fokban nyíló zsanéroknál, ami világít, ha a billentyűzet háttérvilágítása aktív.


[+]

A legfontosabb változások természetesen belül vannak, ezek közül az első helyen a hatodik generációs Core i5/i7 processzorok megjelenése áll, amihez legfeljebb 32 GB RAM társulhat. A grafikus kártya választék tetején továbbra is a GeForce GTX 960M áll 2 vagy 4 GB GDDR5 memóriával, de kizárólag a Black Edition kiadásban, a "sima" Nitróban a GeForce GTX 845M és 950M közül lehet választani, amelyekhez sorrendben 2 és 4 GB DDR3 memória jár. Ami a megjelenítést illeti, a HD és Full HD IPS panelek mellett a 4K opció is rendelhető, ám ez utóbbi panel 100%-os AdobeRGB színteret kínál már, valamint a legkisebb Nitro modellből lesz érintős is.

Acer Aspire V 15 Nitro Black Edition
Acer Aspire V 15 Nitro Black Edition [+]

A hűtésen a Black Edition esetében tovább finomítottak, és fémből készült extra vékony, úgynevezett AeroBlade lapátokkal ellátott ventilátorral szerelik, ami jobb hatásfokkal működő, halkabban üzemelő hűtést ígér. Módosítottak a tárolórészlegen is valamicskét, a Black Edition kiadás ugyanis már rendelhető lesz PCI Express x4-en kommunikáló NVMe SSD-vel is (128, 256 vagy 512 GB) a hagyományos SATA SSD, HDD és SSHD trión felül.

Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition
Acer Aspire V 17 Nitro Black Edition [+]

Az új MU-MIMO-s IEEE802.11ac Wi-Fi vezérlőt az új, eddiginél jobb lefedettséget biztosító antennakialakítással mindegyik modell megkapja, akárcsak a tavasszal beharangozott TrueHarmony hangszórókat és Dolby szoftveres támogatást, valamint az USB 3.1 Type-C csatlakozót. A RealSense 3D kamera támogatásról sem feledkeztek meg, ám az ezzel szerelt modellek csak az év végén érkeznek meg.


[+]

A szeptembertől megvásárolható frissített Acer Aspire V Nitro notebookok kezdőára 899 (15") és 999 (17") euró lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények