Hirdetés

Acer BX320HK monitor: kicsit gamer, kicsit nem

4K felbontás, FreeSync kompatiblitás, masszív állvány, mégis nehéz egyszerre két lovat megülni.

Hirdetés

Bevezető, külső

Az Acer jól összekalapálta monitorfelhozatalát az utóbbi időszakban; az általános felhasználásra szánt és főként gamer/gaming kijelzők piacán elég sok modellel rendelkezik, így a vásárlók a kedvükre válogathatnak. Az ő szempontjukból külön örömnek mondható, hogy a cég nem ragadt le az NVIDIA G-Sync technológia támogatásánál, hanem nyitott az Adaptive-Sync (vagy más ismert néven AMD FreeSync) technológiára is. Ráadásul ez a nyitás abból a szempontból is kedvező, hogy mindkét tábor igényeit próbálják nagyjából egyformán kielégíteni, tehát hasonló paraméterekkel rendelkező termékeket igyekszenek piacra dobni mindkét oldal számára. Erre bizonyíték, hogy a G-Sync támogatású XB321HK testvéreként jelent meg jelen tesztünk szereplője is, a BX320HK, ami az AMD FreeSync kompatibilis kijelzők táborát gyarapítja.


[+]

Külsejét tekintve a tesztalany robusztus, masszív, háromlábú, ezüstszínű fémtalpon áll, a matt fekete káva keskeny, a panel pedig hagyományosan süllyesztett, azaz nem trükköztek virtuálisan káva nélküli kialakítással.


[+]

Hátulról nézve is jól látható az említett masszivitás, konkrétan az, hogy a fémtalp, az állvány, valamint a felül lévő fém markolat egy egységet képez, ez pedig jó, de könnyűnek nem mondható alapot ad.


[+]

Az BX320HK állványa többféleképpen állítható: a 130 milliméteres magasságállítás mellé -5 és +35 fokos tartományban dönteni is lehetséges, viszont elforgatás vagy pivot sajnos nincs. Megjegyzendő az is, hogy a legnagyobb hátradöntési szög csak egy bizonyos magasság felett érhető el, mivel lejjebb rakva a kijelzőt a hátoldala beleütközik a tartóállványba vagy az azon lévő fogantyúba.


[+]

A monitor egyik legfőbb erénye a stabilitása. Rég láttunk ekkora kijelzőt, ami nem tévészerűen fix állványon áll, és mégis ennyire stabil. Persze mint minden, ez sem teljesen tökéletes, ha a masszív rugók alatt látható lemezt még két helyen szegecselték volna, akkor biztosan megúsznánk 0 remegéssel, de az eredmény így sem rossz.


[+]

USB portokból nincs hiány, az oldalára ugyanis két darab 3.0-s aljzat került, de ezzel még nincs vége a felhozatalnak.


[+]

Alul, a csatlakozók mellett további két USB 3.0-s aljzatra lelünk, amelyek mellé természetesen társul egy uplink csatakozó is, ami a PC-vel való USB-s összeköttetést valósítja meg. A hagyományos jelbemenetek tárháza DVI-D, HDMI 2.0, mini DisplayPort 1.2a és DisplayPort 1.2a csatlakozókból áll. Egy 3,5 milliméteres jack audiobemenetet is találunk, így adja magát, hogy beépített hangszórók is kerültek a házba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés