Hirdetés

Acer XF270HUA monitor: gamer tudás hétköznapi köntösben

A gamer monitorok Mátyás királya, 144 hertzcel, IPS panellel és FreeSynckel.

Bevezető, külső

Az Acer az XF270HU jelzésű kijelzőjét még 2015 végén jelentette be, és valamikor 2016 év elején kezdték el árusítani, tehát könnyen hihetnénk, hogy a most boncolgatott monitor már régi típus. Viszont ne hagyjuk magunkat megtéveszteni, mert a tesztben szereplő kijelző az XF270HUA névre hallgat, ami 2017 tavaszán jelent meg. Az egy betű eltérés tehát frissített modellt jelent, ami alapvetően panelszinten érhető tetten, de befolyásolja a külső megjelenést is.


[+]

Míg az "eredeti", első generációt képviselő XF270HU-nál volt minden oldalon vaskos a káva a panel körül, addig az XF270HUA-nál már a "virtuálisan keret nélküli" vagy "cinema screen" dizájnú panelt használták, aminek eredménye, hogy csak egy keskeny műanyagkeretet kapunk felül és a két oldalon.


[+]

A hátoldal megjelenése nem változott, így mondhatjuk, hogy még a klasszikus dizájnjegyeket viseli magán, azaz nem papírvékony, elfér benne a tápegység, valamint a lefelé néző portok is.


[+]

Nem változtattak a kerek talpon sem, melyen továbbra is fellelhető a narancssárga karika, mint dizájnelem, illetve az állványt sem babrálták, aminek hála maradt a magasságállítás, a dönthetőség és a pivot is, illetve a lyuk a kábelek elvezetéséhez.


[+]

Jobbra és balra forgathatóság is van, ezt a talpba épített forgótányér teszi lehetővé, bár kissé nehézkesnek tűnt a forgatás.


[+]

Mint említettük, a csatlakozók lefelé néznek, így nem probléma egy olyan VESA-kompatibilis konzol felszerelése sem, amivel esetleg szinte passzentosan falra akasztható a kijelző – persze csak a gyári állvány eltávolítását követően. A csatlakozók között két 3,5 milliméteres jack aljzat (fej- vagy fülhallgató-kimenet és analóg audiobemenet), egy dual-link DVI, két HDMI (egyik MHL-kompatibilis) és egy DisplayPort található. Ugyanitt fedezhető fel a négyportos USB 3.0 hubhoz tartozó upstream port, és két port a lefele irányba, míg a maradék kettő a monitor oldalán található.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés