Acer blog: újabb Predator monitor, ezúttal 4K-s felbontással, 32 hüvelyken

Az Acer jó ideje pofozza a monitorpiacot, a Predator család érkezésével pedig erre rátettek még egy lapáttal, mi több, komplett termékcsaládot húztak fel a márkanév köré. Lényegében a vállalat egy igen széles gamer monitor portfóliót tudhat magáénak, amiben vannak 27, 28, 34 és 35 hüvelykes kijelzők szép számmal, de jól látható, hogy a kínálat kissé foghíjas, a 32 hüvelykes képátló hiányzik a sorból. Nem mintha az Acernek nem lenne egyetlen 32 hüvelykes monitora sem a piacon, de olyan nincs, ami beleillene ebbe a vonalba.


[+]

Legalábbis eddig nem volt, mert a 32 hüvelykes, 4K felbontású IPS panelt használó, NVIDIA G-Sync kompatibilis Predator XB321HK érkezésével ez megváltozik. Az Predator XB1 család, amiből nemrég néztük meg az XB271HK típust tehát újabb taggal bővül. Külsejét elnézve nem fog kilógni a sorból, lényegében a 27 hüvelykes felfújt változata egy kicsit átvariált, de továbbra is állítható állvánnyal, amire nyilván a méretnövekedés miatt volt szükség. Természetesen a VESA falikonzol használata is járható út.


[+]

Az IPS panelt ismerve már előre sejthetjük, hogy milyen paraméterek fognak az adatlapon szerepelni a 3840x2160 képpontos felbontáson kívül: 1000:1 natív kontrasztarány, 178/178 fokos betekintési szögek, 4 ezredmásodperces válaszidő. A háttérvilágítás fehér LED-es, a maximális fénysűrűség 350 cd/m², a színtérlefedettség 100% sRGB, a megjeleníthető színek száma 1,07 milliárd. A képfrissítéssel kapcsolatosan a közlemény nem adott hírt, de utánajártunk, és biztosan 60 hertznél tetőzik, és tuningról sincs hír. A felsoroltakon kívül a monitorban van két darab hangszóró, négyportos USB 3.0 hub, valamint ellátták egy DisplayPort 1.2 és egy HDMI bemenettel, továbbá egy hangkimenettel is.


[+]

Nagy kérdés, hogy a hazai boltokban hivatalosan elérhető lesz-e a szóban forgó típus. Könnyen elképzelhető, hogy az árlistákra nem kerül fel, csak egyedi rendelés útján lehet majd hozzájutni. Árban mindenesetre bruttó 350 000 forintra kell számítani, ami az ívelt, 35"-es Predator Z35 monitor árszintje.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények