Hirdetés

Új monitort villantott az Acer: 31,5"-es VA panel, 4K, HDR10, FreeSync

Az ára sem annyira elrugaszkodott, mint amire számítanánk, de ennek is megvan az oka.

Az Acer oldalán felbukkant egy új monitor, amely az ET322QK típusjelölést viseli, és olyan ígéretes dolgokat sorolnak fel a specifikációban, mint a 4K felbontás, a HDR10 támogatás, a FreeSync technológia, mindezt egy nagy betekintési szögű VA panelen, ami nem ívelt, viszont képátlója nagynak mondható, 31,5"-es. Mindez jól hangzik, de jobban belemélyedve az adatlapba kiolvasható, hogy a HDR10 mellé nem párosul local dimminges háttérvilágítás, és a referencia 300 cd/m² maximális fénysűrűség mellett nehezen lehet valódi HDR-ről beszélni.


[+]

Az alap frissítési frekvencia 60 Hz lesz, de FreeSync esetén 40 és 75 Hz között mozog majd a kontrollált tartomány. Kisebb hátrány, hogy az állvány – bár dizájnja érdekes, főleg hátoldalán lévő fejhallgató akasztóval – csak dönthetőséget támogat (-4° és 12° között), ráadásul elég magasnak is tűnik az alap felépítmény, ám ez szerencsére igény esetén egy VESA kompatibilis konzollal kiváltható.


[+]

A 10 bites VA panel viszont hozza a várt értékeket, a széles, 178/178 fokos betekintési szögeket, a 3000:1 kontrasztarányt, a 4 ezredmásodperces válaszidőt, az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítést, valamint a 100%-os sRGB színtérlefedettséget. A házban elfért két darab, egyenként 2 wattos hangszóró, a csatlakozás pedig a két HDMI 2.0 és DisplayPort 1.2a trió mellett egy-egy 3,5 milliméteres jack ki- bemenetre is futotta.


[+]

Az Acer hivatalosan 500 dolláros árat adott meg, de gyakorlatilag a 340 dollárért már hazavihető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés