Hirdetés

Acer Predator X34, a tuningolható ívelt monitor

Hirdetés

Külső

Egyre inkább éleződik a harc a monitorgyártók között, legalábbis amit a játékosok kegyeiért és a pénztárcájukban lapuló bankókért vívnak. Nem meglepő ez azok után, hogy több gyártó is kijelentette, hogy a 2016-os év a PC-k esetében – szóhasználatuk szerint – a "gamingről" fog szólni, és ezért készek mindent bevetni; a vásárlók pedig valóban "bekapták a horgot". Nos, az NVIDIA G-Sync és az AMD FreeSync felbukkanása erre rátett még egy lapáttal, és mostmár gőzerővel folyik mindkét technológia kiszolgálása a felsőbb szegmensben. Vannak még ugyan, akik óvatosan közelítik meg a dolgokat, mint például a Dell vagy a Lenovo – nem úgy a játékosok igényeit különösképpen leső gyártók, mint például az Acer, AOC vagy Asus. Talán a legnagyobb csatát pont az Acer és az Asus vívja ezen a fronton, hiszen kész iparágat húztak fel a gaming köré, előbbi a Predator, utóbbi pedig a ROG brand égisze alatt.


[+]

Lassan egy éve, hogy a vállalat bejelentette a Predator márkanév feltámasztását, és úgy tűnik, ez az idő elég lesz arra, hogy teljessé váljon a paletta. Sőt, a monitorkínálat igen gazdagnak mondható, így ebből választottunk ki egy olyan modellt, aminek érdekessége a tuningolhatóság. Az közismert, hogy bizonyos alkatrészek túlhajthatóak, így a RAM-ok, processzorok, VGA-k esetén is szert lehet tenni plusz frekvenciára, de sokan nem tudják, hogy a monitorok esetében is előfordulhat, hogy lehet pár hertzet nyerni. Tesztalanyunknál ez egészen sok, mivel az alap 60-ról indulva egészen 100 Hz-ig nyújtózhatunk. Bár ez korántsem olyan általános, mint a komponensek esetében, és trükközni kell hozzá, most viszont az Acer a Predator X34-ben legálisan kínálja ez a funkciót. Lássuk, mire jutottak vele!


[+]

A 34"-es, ívelt kijelzős X34-re minden ismert frázist el lehet puffogtatni: hatalmas, robusztus, feltűnő, sőt egyenesen figyelemfelkeltő. Ez már magából a méretéből is következik, ám a nagy, fogantyúval kiegészített, erős talp, valamint a keret nélküli káva még inkább hangsúlyozza az arányokat. Ennek ellenére szemből egész szerény a megjelenés, az előlapon csupán a jókora Predator felirat látható, így aki nem járatos a monitorok világában, annak elsőre ismeretlen lesz majd, ugyanakkor a vállalat szerint segít abban, hogy egy önálló márkanévvé váljon, mint például az Alienware a Dellen belül.


[+]

Hátulról nézve persze a gyártó leleplezi magát, és innen még vagányabb az összhatás. Az egyetlen hátrány, hogy a hátlap fényes műanyag (remekül tükröződik rajta a fotós lámpa ernyője), amit nem lesz könnyű takarítani.


[+]

Az állvány többféle állítási lehetőséget kínál, köztük a magasságállítást és a dönthetőséget. Pivot értelemszerűen a hajlított kialakítás miatt nincs, és a forgathatóságot is mellőzték a nagy tömeg miatt, de mindezek segítenek abban, hogy a kijelző stabilabban álljon. A kábelrendezőt sem felejtették le, az állvány alján lévő piros négyszög látja el ezt a feladatot.


[+]

Ki- és bemenetekből nincs túl sok, ami egy G-Sync kompatibilis monitortól megszokott, de az ehhez szükséges DisplayPort 1.2 mellett most legalább a HDMI-ről nem kell lemondani. A sort egy 3,5 milliméteres jack aljzat, valamint a négyportos USB elosztó zárja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés