Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fitzgerald #492 üzenetére
Yupp, több custom romban is benne van az Xposed, de a gyári romokat tényleg nem szereti.
Amúgy nem brickeled vele, csak macerás bejutni vele a bootloaderbe.
-
Összességében mennyire változott a szoftver a megjelenés óta?
3 Gyári ROM jött ki január óta, ez azért elég jónak számít.
E mellett sok custom ROM került ki eddig, és kerül mi mostanság is, szóval per pillanat nagyon jól áll a ZP998 e téren. Hogy egy év múlva mi lesz, azt persze nehéz megmondani...Általánosságban a rendszer sebességével mennyire vagytok elégedettek?
8x1,7Ghz-es Cortex A7 mag, 2 Giga RAM, szerinted?
Akadnak egyes esetekben kissé lassabban reagáló alkalmazások, de ez az optimalizálás kérdése (ahol a párhuzamosítással b@sztak foglalkozni a fejlesztők, ott értelemszerűen a sok magból nem származik sok előny).GPS tényleg problémás?
Általánosságban sajnos az.
Játékok (főleg RR3 mivel szinte csak azzal játszom) hogyan futnak a telón?
Az RR3-al nem játszottam, de sok más játék kísérletképpen felkerült, mind szépen futott. A Mali-450MP4 nyers erőben jó közepes teljesítményt nyújt, de megjelenítésben (képminőségben) elavult már. Ezt persze csak egymás mellé rakva a telefonokat tűnik fel...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
FreedomHUN #467 üzenetére
Nagyon jó és alapos dolog, kár, hogy az én telómon már nem érdemes vele szórakozni.
-
válasz
tihibaby #460 üzenetére
Miért lenne vicces? Azt jelzi, hogy nem egy-két embernek van csak gondja a GPS-el. Más telefonoknál mást emelnek ki, van, ahol a gyenge aksi, vagy a gyenge kamera miatt rínak a népek.
Másfelől pedig azt jelzi, hogy a kommunity gyenge, vagy legalábbis nem olyan aktív, mint anno mondjuk a Defy-nél, avagy például a Nexus 4-es / 5-ös esetében. Hozzá kell tenni, nagyon nem egy kategória velük, tehát ezen csodálkozni sem szabad.Egyébként a ZP998-assal két komolyabb panasz volt / van, a GPS mellett az audio minőségével. Én kissé botfülű vagyok, de a Nexus 4 egyértelműen tisztább és teltebb hangokat produkál ugyanazon a fülesen.
Ha a GPS tökéletes lenne, én se panaszkodnék egy sort sem. De az első Stock ROM-al még éppen elfogadható volt, azóta viszont katasztrófa kategória lett. Ezzel együtt is a ZP998 egy nagyon jó kis telefon, az építés minősége, a használt anyagok, a tulajdonsága, sebessége, kamerája ott van a szeren az adott árért. Ezt nem vitatom el egy percig sem.
[ Szerkesztve ]
-
Én az XDA-n és a NeedRom-on szoktam nézegetni a hozzászólásokat, a ZP980+ esetében sem egyértelmű, akadnak panaszok a GPS-re (ám néhányan hozzáteszik, hogy a stock ROM-al jó és stabil a GPS). Sajnos a választásodat ennyiben tudom csak segíteni.
Ha fontos a GPS (ahogy nekem) én biztosra mennék, és keresnék olyan telefont, ahol nincs panasz rá sehol.
A "nagyon kis kijelző" viszonylagos. Én bár imádtam a ZP998-ast, azért hozzátenném, hogy mindennapi használatban a Nexus 4-es egészen jó társként viselkedik, könnyebb elővenni, használni... Ok, netezéskor és játékokban hiányzik az 5,5", de hát kompromisszum kell...
-
Én két Defy után váltottam a ZP998-asra. A Defy-vel a GPS-el nem nagyon volt (alapból) problémám, a probléma ott az 512MB RAM volt (a komolyabb navi programoknak ez így kevés Android mellé). Hidd el, ha Endomondo kell, akkor a ZP998-ast inkább hanyagold. Hogy melyik kínai telefon GPS-e jó? A kutya tudja, még a Mobilaréna cikkekben sem foglalkoznak rendesen ezzel a témával. Van GPS és AGPS, pár másodperc alatt talált műholdat a múltkor, jó ez, mondat lezárva.
De amúgy még egyszer hangsúlyoznám, hogy nem pusztán a SOC-tól függ, hogy milyen a GPS, lásd Nexus 7 2013-as verzió, hiába Qualcomm Snapdragon 600 SOC dübörög benne, én két ilyen tablettel találkoztam, mindkettő tré volt GPS terén, és a net is tele van ilyen jellegű problémákkal. Szóval szívás.
Viszont az azonos ár/kategória kérdés egy kicsit zizikes. Nyílván 5,5"-os FHD készüléket 2GB rammal, ilyen izmos SOC-al nem igazán találsz kínai telefonokon túl 90e Ft körül, de azért alternatíva van:
*Nexus 4 (nekem most ilyen van, oké, kisebb, picivel lassabb, és nem bővíthető)
*LG Optimus G (ugyanaz, mint a Nexus 4)
*Nokia 925 (ha a WP alternatíva - ráadásul a Nokia minőség mellett ott a Here Maps)
*Nokia 1320 (szintén WP, és 6")
*SGS3 (kicsit már elavult, de azért nem rossz telefon, és dögivel van hozzá minden) -
válasz
wyattthoearp #451 üzenetére
Nos, most kirepül az első fecske a HTC Desire 516t képében (MT6582 SOC). Kiváncsi leszek arra, mit hoz ki a HTC...
-
válasz
wyattthoearp #449 üzenetére
Nem akarok okos lenni, de sok száz modellt szereltek mtk chippel, mindenféle generációból.
Ezek közül melyiknek jó a gps-e?
Néhánynak esetleg.A sok száz modell közül hány olyan, amelyik valóban komoly háttérrel rendelkező, tapasztalt gyártótól jött ki?
-
válasz
wyattthoearp #443 üzenetére
@Hopsza: Dettó, már pár napja fent vár a Logouton megjelenésre a cikkecském, a szumma az, hogy ha nem kellene a GPS, ez lenne álmaim telefonja. De sajnos nekem nagyon is jó lenne a működő GPS...
@wyattthoearp: Ez egy roppant rossz megközelítés, ugyanis az általános nézettel szemben szerintem nem feltétlen a SOC-ok a hibásak, hiszen a MediaTek korábban pont célspecifikus SOC-okat gyártott, főleg GPS eszközökbe, és azok valahogy elég jól el tudtak boldogulni a helymeghatározással.
A GPS jel vétele, és annak megfelelő értelmezése ugyanakkor összetett dolog, többek között kell hozzá egy megfelelő GPS antenna. A legtöbb telefongyártó spórol ezen, és valamelyik másik antennával vonja össze, a ZP998-as a Wifi antennával, az iNeW V3 pedig az NFC antennával. Ezen kívül még van pár speciális dolog (pl. a helymeghatározást gyorsíthatja, ha a telefon lekérdezi a telefonszolgáltatótól, hogy ugyan már, melyik országban, és adott esetben országrészben tartózkodik), ami szintén befolyásolja ezt.A Zopo nem tudom, miért iszonyú gyenge e téren, de sajnos általánosságban az, rossz. Ugyanakkor akadnak TCL és Lenovo készülékek például, amelyek valamiért a máshol gyengélkedő MTK SOC-okkal is tök jól elnavigálnak... Furcsa, mi?
Ahogy arról is hallani, hogy például a 2013-as Nexus 7-es tabletek GPS-esével is van gond... holott nem MTK SOC van bennük...
@repvez: Én azt javaslom, hogy nézz körül a fórumokban, mi a tapasztalat GPS terén a kinézett típussal. Amennyire én követem, a Zopo-k közül egyik sem túl sikeres e téren (a ZP1000-ről még nem találtam rendes infot).
Ha biztosra akarsz menni, akkor viszont lehet, hogy tényleg érdemes kerülni a kínai telókat. Ahogy fent is írtam, nem a SOC a baj általánosságban, hanem az, hogy a sok fiatal és nem túl tapasztalt telefongyártó egyszerűen nem fordít időt, energiát és erőforrást arra, hogy rendesen felkészítse a telefonját GPS jelekre. Szóval inkább a kínai gyártókat kerüld ez esetben... Azért a Sony vagy a Motorolla készülékeinél ritkán hallani GPS problémáról... Pedig kíváncsi lennék, ők mit tudnának kihozni pl. az MT6592-ből...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
FreedomHUN #438 üzenetére
Gyakorlatilag bármelyik custom ROM eleve rootolva van. Szóval ilyen rootolási probléma csak a gyári ROM-oknál lehetséges.
@Hopsza: A fórumot olvasgatva Marsapa is azt írta, hogy a GPS problémákra nincs orvosság, ugyebár tekertek ROM-ot már mindenféle telefon ROM-jából, de erre nincs megoldás. Ahány ember, annyi "tutibiztos" elképzelés, hogy mi a GPS problémának az oka (a compass/mágneses érzékelő gyenge; rossz a gyártási minőség; szoftveresen szúrták el, stb.). De gyakorlatilag bárki, akinek GPS problémája volt bármilyen ROM-ot is rakott fel (akár a kínai 4.4-est) mind ugyanazt tapasztalta...
Sajnos ez van... :\[ Szerkesztve ]
-
A telóm betonlépcsőre esett, sajnos túl nagy lendülettel vettem a fokokat, és kiugrott a zsebemből. A 'gyári' (négy sarkán fogó) szilikontokban volt, de nem ott, hanem a felső élén, "középen" ért földet.
Nem tudom, érdemes-e megjavítattni, mert a tok is sérült, és a képernyő bal felső része vagy egy millimétert eltávolodott a toktól. Szóval esztétikai szempontból tökéletes már sose lessz, ráadásul miután leesett, a mobilnet is kikapcsolt (se WiFi, se mobilnet, csak sima hívás, igaz az működött, de csak körülményesen, hiszen a képernyő alsó része nem érzékel, tehát hívás felvenni pl. nem tudok vele). Szóval erős a gyanúm, hogy komolyabb belső sérülése is van (ami figyelembe véve, hogy felül érte az ütés, ahol az alaplap is van, nem meglepő)...
Mivel a ZOPO ZP998 "tartósteszt" cikk már így is ~30.000 karakterből áll, erősen gondolkozom, hogy befejezem, hiszen pár dolgot (pl. kamera) így is tudok használni, így legalább összehasonlító teszt mehet. Az más kérdés, hogy kb. 2,5 hónap mennyire minősül tartós tesztek...
Nagyon sajnálom a telefont, és átkozom magam óvatlanságom miatt, nem rossz teló a Nexus 4, de azért az a 0.8" képátló minusz nagyon látványos...
-
válasz
kisdeme85 #421 üzenetére
A mai nappal sajnos távozom a ZP998 tulajok sorából. Pontosabban a használók sorából. A telefonom baráti kapcsolatba lépet a talajjal egy óvatlan mozdulatom után, és a képernyője betört. Ez még nem lenne gond (a Defy-met több, mint egy hónapig használtam pókhálósan), csak sajnos a képernyő alsó harmadán nem érzékel semmit, így pedig se normálisan telefonálni, csetelni nem tudok, vagyis a telefon mint olyan, használhatattlan lett.
S.O.S.-ben átnyergeltem egy Nexus4-esre... Hát... töpszli kis apróság a ZP998 után...
-
Az, hogy mennyire gyors, vagy sem, az a külső SD kártyádtól függ. A Class 2-4-6-8-10, ahol a szám az alap sebesség MB/s-ben, a Class 2 a leglassabb, kézihajtányos talicskapótló, a Class 10 már minimum 10MB/s-et is tud írni/olvasni. A belső memóriával kb. ez az egyenértékű. Szóval ez esetben esélyesen a memóriakártyád a lassú.
Csak megjegyzés szinten: soha ne hagyd, hogy valaki ismerős memóriakártyát Auchan / Tesco / ***** sima árúházban vegyen, mert esélyesen Class 4 kártyát fog venni. Olcsó-olcsó, meg ugyan miért adjon ki több pénzt egy ugyanakkor tárhelyet nyújtó a 8 vagy 16 GB-os kártyáért a másik boltban. Hát azért, mert kurta lassú lesz tőle a kamerád / telefonod, bakker, azért...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
tihibaby #305 üzenetére
GPS-re:én őszintén,fel se tolnám szélvédőbe élesen a telefont kb. 50 Celsiusba,inkább vennék egy kékfog vevőt mellé,amivel állítólag nő a stabilitás(passz,nem autózok)vagy elfelezném a költséget.
Minden rossz indulat nélkül, azért jó a telefonban lévő GPS, mert nem kell(ene) külön GPS navit cipelni, és mindig nálad van. Ha az anyós ülésen vagy, és éppen meg kell találni egy címet, roppant kényelmes, ha csak belepötyögöd a telefonodba, az meg kidobja, merre kell menned. Ez az, amiben a Moto Defy-m pl. iszonyatosan jó volt (más dolgokba kevésbé, de ez másik lapra tartozik).
És még mielőtt bárki elkezdene savazni,nézzen szét a "nagy" márkák háza táján milyen problémákkal küszködnek,tanulságos!
Azzal együtt, hogy természetesen ezt elfogadja az ember, ez még nem mentség az adott telefon hibáira. Nyílván persze egy kínai telefonnál rákészül az ember arra, hogy nem kap olyan élményt, mint egy Nexusnál, ám ezzel együtt vannak elvárásai... A GPS (ami szerintem amúgy a telefon egyetlen (számomra komoly) problémája, pedig nem is tartozik a különösebben vészes dolgok közé - pont ezzel azért az esetek jelentős részében nincs probléma egy nívósabb gyártó esetén. Egy Sony XPeria Z1 például a ZP998-asnál gyengébb képernyővel rendelkezik, holott csúcskategóriás teló (volt), de ott legalább a GPS hibátlan...
Tényleg jó lenne a moduláris telefonok idejébe átrepülni, ahol úgy legózhatjuk össze, hogy milyen képernyőt, milyen SoC-ot, mekkora háttértárat, mekkora aksit, milyen kamerát, stb. akarunk a telefonunkba...
-
Májusban várható, hogy az MT6592-es SOC-al szerelt ZOPO telók megkapják a KitKat frissítést.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
dobostorta #297 üzenetére
Ugyanezt tapasztalom én is, de ROM-tól függetlenül...
-
válasz
wyattthoearp #289 üzenetére
Marsapat Romja az, de úgy tudom az sem tökéletes...
-
válasz
wyattthoearp #285 üzenetére
Melyik gyári ROM? A 20140106, vagy a 20140218? Mondjuk nálam egyik sem csinált ilyet. De meg lehet próbálni egy másik ROM-ot, esetleg egy custom ROM-ot.
-
Én az iNeW V3 topicban olvastam először a megosztott GPS/NFC antenna tapasztalatokról, így rögtön ki is próbáltam a saját telóm esetében. Természetesen nem volt változás a térerőben. Tessék, ilyen a GPS adás most hátlap (és NFC antenna) nélkül, a szabad ég alatt:
A másik dolog pedig az, hogy ha leveszed a hátlapot, a telefon jobb felső részén lehet olvasni egy olyat, hogy WIFI/GPS - SPD (itt lakik a GPS antenna):
Arról pedig már raktam be alant képeket, hogy is néz ki a hátlap túloldalán az antenna két érintkezője.
[ Szerkesztve ]
-
Szép lenne, ha sima szoftveres hiba állna mögötte, de kétlem, hogy ilyen jellegű problémám lenne. Főleg, hogy saját bevallásuk szerint Csavi38 és Thibaby esetében gyárilag se volt semmi gond. Nálam meg lassan már a kernelt hackelem és könyékig a telefon beleiben turkálok, de így se történik semmi előrelépés...
Ja, de, amióta leszedtem a hátpanelt és visszaszereltem, azóta a nyomorgatásra recseg-ropog a telefon alsó fele, holott eredetileg sehogy sem tudtam eféle zajokat kicsikarni belőle...
[ Szerkesztve ]
-
Az volt a tervem, hogy kiváltom a jó öreg Wayteq navigomat vele, de ez most nem játszik az adott feltételek mellett. Nagyon nagy gond nincs, előveszem a Wayteq-et, és használom...
Csak ugye az ember nem ugrik ki a bőréből az örömében, ha az eredetileg eltervezett dolgot nem tudja végrehajtani...
A többi téren (sebesség, képernyő, böngészés, fotózás, aksi) igazság szerint bőven elégedett vagyok. Szóval együtt fogok élni tovább a ZP998-asommal, ám ez olyan, mint az ideális barátnő: 1.: legyen szép, 2.: legyen okos, 3.: ne legyen hisztis - és most válasz a háromból kettőt.
-
Jelenleg feladási határon vagyok. Bármit csinálok, katasztrófa...
A véleményem az, hogy valamiért dobálja a jelet, de nagyon. Hiába ír ki a YGPS 4-5-6 méteres pontosságot, ez valami finomhangolt érték lehet, mert miután megvan a GPS jel, szépen egyre és egyre pontosabb lesz, holott elviekben ennek nem így kellene működnie.
35$-ért (+ÁFA) lehet kapni külső Blutooth GPS-t. Viszont akkor meg öntökönszúrás esete... miért nem költöttem ennyivel többet a ZP998-ra, és vettem egy Nexus 5-öst vagy LG G2-őt?
[ Szerkesztve ]
-
GPS kabaré, harmadik felvonás, első szín.
Kiderült, hogy teljesen rossz helyen kerestem a GPS antennát, az valójában (a képernyőre fordított) telefon jobb felső részén van. Óvatosan nekiálltam szétszedni a telefont, hát, nem volt gyalogalopp (azért összerakni még nehezebb, a gombok megfelelő behelyezése sziszifuszi munka volt). Az első eredmény (megint) elég jónak tűnik, de hogy mi lesz belőle... azt nem tudom, holnap tesztpróba...
[ Szerkesztve ]
-
fpy_: Én eddig nem tapasztaltam és nem is olvastam ilyet, feltehetően gyártási hibás. Ha EU-n belül rendelted, akkor szvsz küld vissza. Ha kínából... akkor sokesélyes egyenlet. Vissza is küldheted, vagy legalább egy fotót küldj oda, ahonnan vetted, hogy nézzék már meg, mit küldtek. De ha értesz hozzá, szét is szerelheted, és megnézheted tudsz-e kezdeni vele valamit.
A jelek szerint a ZOPO minőségbiztosítása korántsem tökéletes. Szvsz az én telefonomban a GPS terén van valami gigagikszer, mert a legújjabb 1.08.1 Fluffy féle ROM-al sem lett jobb az eredmény, akkora a szórása a GPS-nek, hogy sűrűn lakott részen (sok közeli utcán) folyamatosan újratervez, és dobálja a pozíciót az egyik utcáról a másikra... :\
Kristof9094: Tud valaki tapasztalattal/észrevétellel szolgálni ZP998-ra gyártott szilikontokról? Mert annyira idegesít a hátlap benyomhatósága, hogy úgy döntöttem veszek rá valamit.
Csodát ne várj tőle, legalábbis a hivatalos gyáritól. Én alapból kaptam egy barnás színűt, nem fedi el az egész telefont, rondának nem ronda, szépnek nem szép, védeni szerintem csak a sarkoknál véd valamennyit, szóval szódával elmegy, és azért a telefon hátlapnak sokkal jobb a tapintása, mint ennek...
[ Szerkesztve ]
-
Az nem lehet hogy azok az antennak nem azok?
Nem zárom ki. De az tény, hogy a szétszedés-összerakás óta javult a GPS antenna hatékonysága. Lehet, hogy a többi csavarnak van köze hozzá, mivel azokat ki és visszacsavartam, lehet hogy ott nem volt tökéletes az illeszkedés.
A wifi meg a gps raadasul ugyanazt az antennat hasznalja.
Ez telefonfüggő, az iNeW V3 esetében az NFC antenna közösködik a GPS-el például. A tapasztalatom szerint itt nincs köze a GPS-nek az NFC antennához, mivel a hátlap leszedésével (ergo az NFC antenna leszedésével) nem változik a GPS jel.
A gps jel az en kinai tepsimben is gond volt en ontapados fem foliabol gyartottam hozza uj antennat javitott sokat rajta...de ennek nem mindegy a merete de mwg a formaja sem!
Nem kukacoskodasbol tenyleg!Nem vitatom el, de a ZP998-as esetében a felső részen nem látok antennát.
Az a ket fem teglalap sztem hangszorok!
Azok valóban azok, de az antennák a túloldalon vannak, a lenti képen bal oldalon lehet látni a két érintkezőjét az antennáknak.
-
A képen az antenna nem látható, ha leveszed a hátlapot, akkor az alsó panel bal oldalán látsz két fém csíkot. Azok az antennák. Hogy a kettő közül melyik a GPS, melyik a Wifi, melyik a 3G, azt nem tudom.
A képen a két érintkezőt lehet látni, az lefordított alsópanel bal oldalán található. Az érdekesség, hogy az alaplapon három érintkezőtüske van, de csak két antennához érintkeznek...
Egyébként a keserű szájíz azért megvan, mert így sem művel csodákat a telefonom. A Defy-m sokkal stabilabb és pontosabb GPS jelet biztosított...
[ Szerkesztve ]
-
Szépen gyűlnek a tapasztalatok, azt tervezem még megvárom a 4.4-es frissitést, mielőtt Logout-képessé varázslom a félkész bemutatómat, de azért haladunk rendesen.
1.: A GPS problémára az XDA-n a következőt javasolták: (Figyelem! A garancia vesztését okozza!)
*Szereld le a hátpanel alsó részét (3 csavar fogja). (Én marha nekiálltam, és az összes hátsó csavart kiszedtem...
*Vizsgáld meg a csatlakozókat és az antenna érintkező részét a biztonság kedvéért.
*Helyezd vissza a hátpanel alsó részét, és jól húzd meg a csavarokat.Eredmény?
9 másodperc alatt talált műholdat, és három-négyet, hanem ötöt-hatot...
2.: A kamera a tapasztalataim alapján egészen elviselhető. Az 1.07-es Fluffy féle kamera egyik nagy előnye, hogy irtó gyors, a kattintás után fél másodperccel már rögzít is (az előző azért sokkal lassabb volt).
Pár mai kép:
[ Szerkesztve ]
-
@GödiAli: Negatív, tudomásom szerint ehhez megfelelő kialalkítású telefon kell eleve.
@lnagypet: Azért segitesz majd a szoftverfrissitésbe ha az én telom is meggondolná magát etéren?
Persze, ha tudok.
Úgy állítottam be a payt hogy csak akkor vehet le pénzt a kártyámról ha engedélyezem külön...
Szvsz nem nagyon van olyan kereskedő, aki bemondásra elküldi a terméket, de lehet, hogy nekem új ez a fajta tranzakció...
@kisdeme85: Ugye ha nem gyári témát használunk, pár programnál előfordul azaz eset hogy nem látszik semmi, nálam pl írásnál is van ilyen pár helyen(anysoft keyboard) Lehet betűtípust(magyart) másikat felrakni vagy betűszínt állítani? Netán kilehet játszani máshogy?
Először is felraksz egy másfajta launcher-t, illetve ahhoz való témát, én Apex-et használok, de kismillió féle és fajta alternatíva van.
-
válasz
tihibaby #225 üzenetére
Milyen ROM van nálad fent?
@atikó: Ide rakom fel a próbálmányaimat, van jobb, van rosszabb...
[ Szerkesztve ]
-
@CSAVI38: Ez a gps probléma nálad valami hardveres dolog lehet. Én már elég sokat használtam a gps-t és sose volt fél percnél több, hogy jelet találjon. Álló helyzetben meg 10-15 másodperc alatt talál, pedig én semmit nem állítottam át, be.
Attól még a telefon hibája, hogy HW hiba... és nem tudok rájönni, mi áll mögötte. Itt nem az NFC antenna a GPS antenna, mert levett hátlappal is működik. De ezen túl nem tudom, mit lehetne még vele csinálni, azért raktam fel a Fluffy féle ROM-ot, mert bíztam benne, hátha segít. Hát nem segített.
Katasztrófa, ma konkrétan nem tudtam használni. ~100 méteres körben néha rájön, hogy hol vagyok, jó 30 másodpercig, majd elveszti a jelet. Kabaré...
Fluffy rom-ban mjlyen az új kamera app?
Kevés újdonság van benne, azt hittem valami extrém változás lesz. Egyébként nem rossz, sőt talán egy picit jobb, mint az eredeti.
Tegnapi képek:
Én nekem valamiért nm megy fel a ROM, felrakás után minden leáll és el sem indul így visszaraktam az előző gyárit.
TWRP-ben Cache, Dalvik, Android Secure és System Wipe is kell a NeedROM kommentjei alapján. Én így csináltam, elsőre felment.
Egyébként ez most nem a 9520 romján alapul, az tényleg jó a miénkhez is?
A ZOPO 9520 a kínai belpiacos ZP998. Elviekben csak egy-két mély beállításban van különbség, ezért nem szabad a bootloader-t csereberélni a kettő között. A ROM-ok viszont csereszabatosak, a LeWA OS 5-ös is ezért van fent a NeedROM-on, az egy-az-egyben a 9520-ról érkezett.
próbálj meg gps-nél antennával bűvészkedni, valamelyik topikban láttam alufóliás megoldást, nyilván nem ez a végső megoldás, de kiderülne, hogy nem ez e a gond nálad
OK, hol van a ZP998 GPS antennája?
@lnagypet: Megkérlek benneteket foglaljátok össze nekem lécci ... mi a teendőm ha a héten kezembe kapom életem első androidos teloját. mit csináljak csinálhatok vele hogy használni tudjam......
Semmi különös, beállítod a Settings -> Language alatt a magyar nyelvet, és használod. Ha az elejét megnézed a topicban, ott van a root beállítási opciók. Nálam a Framaroot 1.91 tökéletesen működött.
Ha nem akarsz ROM-okkal szórakozni, akkor ennyi untig elég.
Hogy aztán mit pakolsz fel a Google Play-ből, vagy a virágboltból, az már egyéni izlés kérdése.
-
az akku az mennyire jó? mennyit bír átlagos használat mellett? (tudom ez relatív)
Olvass egy kicsit vissza.
Tihibaby több, mint 1 napos töltő nélküli használatot elért vele. Nálam esténként 20-40% körül kerül töltőre általában, pedig fényképezgetek, böngészek, Viberezek és Hangoutsozok vele azért.
és fog kapni 4.4? (ez meg lehet hülye kérdés)
Ígérik, elviekben 2014Q1-ben kellett volna megjönnie, ez most Q2-re csúszott. Egyes MT6592 SOC telefon gyártók most május 1.-re ígérik a KitKat-et.
-
Nyugodtan vedd ki az aksit.
A recovery-be több féle képpen is eljuthatsz, ha fent van a Mobileuncle MTK Tools, akkor ott egyből van Boot to recovery gomb.
A másik lehetőség, hogy kikapcsolod, kiveszed az aksit, bedugod USB-be, és nyomva tartod a hangerő fel gombot.Én egyébként éppen most raktam fel a TWRP recovery-t, majd a Fluffy féle 1.07-es ROM-ot... és nem vagyok kibékülve semmivel. Na jó, a TWRP egy nagyságrenddel élhetőbb, mint a gyári recovery, de az 1.07 szinte semmi változást nem hozott elsőre. A GPS továbbra is akkor talál jelet, ha éppen úgy dönt, hogy akkor már ideje dolgozni egy kicsit, és akkor hajrá...
(A TTFF-et kell nézni: csaknem 97 másodperc alatt volt képes megállapítani, hogy merre is vagyunk... )
[ Szerkesztve ]
-
válasz
tihibaby #206 üzenetére
Detto az LG G2 / G Flex az, ami megmozgatna, de ennyiért, ilyen feltételek és felmerülő problémákkal nem, soha, semmiképpen.
Én kalandvágyból vágtam bele a kínai telefonokba, végül is nem mondom, hogy elégedettlen vagyok, mert az hazugság lenne - igazából csak a GPS probléma az egyetlen, ami számomra kissé fájdalmas.
Ahogy meg nézem, jövőre meg várhatóak megérkeznek az első modulokból összerakható telefonok, szóval ha kihúz két évet a ZP998 (ennyit várok tőle), akkor utána már megszűnik a "jó telefon / rossz telefon" kérdés, olyan telefonod lesz, amilyet összeállítasz, szóval a hibákért csak magadat okolhatod, viszont cserébe nem kell az egészet kidobnod, ha valami nem kóser - csak a problémás modult cseréled le.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
lnagypet #202 üzenetére
Szép jó estét a szobának......elkövettem azt a hibát,hogy rendeltem kinából zp998 telót amit pár nap múlva +is kapok.....
Ha hibának tartod, akkor ezzel kapcsolatosan mi aligha tudunk segíteni. A te döntésed volt, a felelősség a tied.
légyszíves erősítsetek meg abban hogy nem gagyit rendeltem
Gagyinak egyáltalán nem gagyi. Nagyon jól van összerakva, a képernyője pedig álomszép. Kisebb-nagyobb hibái vannak, pl. a kamera vagy a GPS terén. Hogy ezek aztán mennyire orvosolhatóak szoftveresen, az egy másik kérdés.
-
Hat legfokeppen a hang problemak es az akkumulator kijelzessel kapcsolatosak...
Ha azt várod, hogy ~320 US$ áron kapsz egy olyan telefont, amely az 600 US$ értékűekkel azonos tudást kínál, akkor rossz helyen keresgélsz. Csodák nincsenek, kompromisszummentes telefon sincs...
Én leírtam a tapasztalataimat a ZP998-al, de láttam furcsaságokat SGS3-on és Moto G-n is, hogy az iPhone-t ne is említsem.... Nem mondanám, hogy a ZP998 e téren rosszabbul állna, mint mások. Ott is vannak problémák, akad olyan nívós telefon, ahol kész kínszenvedés a root-olás, például...
De igazabo a friss romok hianyoznak...pl legalabb 4.4...Hozzak mar be magukat...
...
Es szerinted ugyanennyiert egy NOTE2 LTE? Oke nem nyolc mag de nem rosz egyatalan...A NOTE2-höz sincs hivatalosan KitKat mág, így nem igazán értem ezt a kifogást.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
tihibaby #194 üzenetére
Elvieknek nem, a kínai piac elsőbbséget élvez, oda jönnek ki először a frissítések, a nemzetközi csak később.
Egyébként igaz, hogy adnak ki frissítéseket, de szomorú, hogy a dealerek a jelek szerint annyira nem foglalkoznak ezzel a témával, sem a zopo.de, sem a zopomobileshop.lv nem igazán törődik a frissitésekkel.
-
A ZOPO 9520-hoz állítólag kijött tegnap egy új ROM, 20140305 verziószámmal. Már a első custom ROM is kijött vele (CWM by Fluffy).
Sajnos az OTA szerint a ZP998-hoz még nincs új ROM...
-
válasz
szabojoe82 #189 üzenetére
Pár perc, talán 2-3 volt a feltelepítés.
-
-
-
válasz
Dan-szan #181 üzenetére
Üdv!
Én így használom, de root-olva, igaz ezt mindössze a framaroot nevű app-al csináltam meg. Tökéletesen működik.
Alapvetően használható, de nem tudom, hogy mik a Te igényeid, mert korántsem biztos, hogy azonosak az enyémekkel. Van egy-két root-ot igénylő segédprogramom, szóval a root szerintem nem egy ártalmas dolog ehhez a telefonhoz.
Ezzel együtt root nélkül is használható, ha nem akarsz a mélyebb lelkivilágba belemenni. Szóval nem kell ettől félni.
-
-
válasz
dobostorta #178 üzenetére
Használtam, hassználom így a ZP998-at, a GPS pontossága augóban 4-10 méter között mozog. Használható ettől még, de olykor bizony zavarba jön keresztezédesekben. A jelet viszont alaphangon nem dobja el, ha egyszer megtalálja.
-
Olvastam még pár napja, de (biztos ott van a hszek között) ott elég hosszas megoldásokra emlékszem.
Nem túl hosszadalmas. Letöltöd az .apk kiterjesztésű ROM-ot, felmásolod egy SD kártyára (sajnos a belső memória esetén a cache-be kell, azt fejből nem tudom merre is van). Belépsz a recovery-be (ha fent van az MTK Mobiletool, akkor egyből tudsz oda boot-olni), kiválasztod a flash from SDCard menüt, ott az .apk fájlt, rákattintasz (bekapcsológomb -> menü, hangerő le -> lépkedés a menüpontok között, hangerő fel -> kiválasztása az aktuális menüpontnak), és kb. egy perc alatt meg is vagy.
Sajna nem engedi letölteni a fájlt
Lesz benne ugyan így magyar nyelv is?
Igen, lesz.
-
válasz
wyattthoearp #156 üzenetére
A Gravitybox-hoz kell az XPosed, hiszen arra épül, viszont az az MT6592-es SOC-al készült telókon / tableteken (nem csak a ZP998-ason) bootloop-ot okoz, magyarul nem használható. Szóval nem, nincs Gravitybox per pillanat ZP998-ason.
-
válasz
wyattthoearp #153 üzenetére
Nem, nem működik.
"STILL WORKING ON BLACK SCREEN OPTIONS" = Még mindig dolgozok a fekete képernyő opción
Az összes eddig kijött 'custom' ROM nem csinál mást, mint CWM vagy TWRP bootloadert ad, esetenként lecseréli a kezelőfelületet (MIUI, Nova Launcher, stb.), illetve egy-két, külön is telepíthető dolgot (pl. Xperia media player), illetve az MTKtools-ban beállítható dolgot (pl. a GPS esetén SLP template csere Nokiáról Google-ra). Az egyetlen külön dolog, ami máshol nincs, az a Marsapa V4-ben található Xposed / Gravitybox, ami amúgy nem nagyon akar menni az MT6592-es SOC-on.
A másik külön tészta a LeWA OS, ami egy kínai stock ROM, állítólag egy pozitív dolog van benne, az a kamera, amúgy minden téren katasztrófa.
Én eleddig úgy látom, hogy nem nagyon van olyan dolog, ami miatt érdemes lenne custom ROM-ot felrakni, egyedül a Marsapa V4 esetében az XPosed / Gravitybox az, ami elgondolkodtat...
[ Szerkesztve ]
-
még annyi lenne hogy a status led az hol helyezkedik el ?
Fent, a Samsung-trend szerint a hangszórótól jobbra, közvetlen mellette van a közelség-érzékelő szenzor.
és hogy nem erős a fénye? mert láttam olyan kínai telefonokat amin zavaróan erős volt a fénye?
Nem, a fénye diszkrét, de jól látható.
a válaszaid alapján nem kérdezem a mikrofon és a hangszóró minőségét.
A telefonbeszéd-hangszórója az én ízlésemhez képest egy kicsit halk max. hangerőn is, a minősége telefonbeszélgetéshez megfelelő. A hátsó dupla hangszóró hangereje nagyon jó, a minősége nem olyan rossz (de zenét így hallgatni rajta azért nem egy GhettoBlaster életérzés).
A mikrofonra eddig telefonbeszélgetések céljára nem volt probléma. Videófelvevésnél nagyon halk volt, ezt elviekben a legutóbbi ROM javította, ám én még mindig elég halknak hallom...
-
és alapjában mi a véleményetek a teloról?
Nagyszerű képernyő, gyors működés, sok RAM, közepes mennyiségű háttértár, átlagos használathoz elegendő aksi (sok aktív játéknál kevés lehet), a GPS egy kicsit lassan talál jelet (alant írtam) és a kamera annyira nem dícsérendő, de átlagos használathoz tökéletesen elég.
ja és status led van e rajta mert nem látok rá utalást.
Van, piros/zöld/kék színekben pompázhat.
-
A saját nevemben annyit mondhatok, hogy a telefon minőségi, de természetesen akadnak kisebb-nagyobb kompromisszumok (első sorban kamera, GPS, aksi terén). Ezzel együtt is elégedett vagyok vele.
De hogy ajánlanám-e a készüléket? Ha házsártos vagy a kisebb-nagyobb problémákra, vagy arra, hogy nincs itthon közvetlen garancia rá, akkor nem ajánlott. Ha szeretsz kísérletezni, és akarsz egy tepsifont első osztályú kijelzővel, korrekt teljesítménnyel, akkor kipróbálod...
Ezzel együtt best buy? Nem, nem az. Korrekt. De az nagyon...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
wyattthoearp #118 üzenetére
Tuti, hogy IPS, teljesen lapos szögben való ránézésre sem változnak a színek.
-
válasz
tihibaby #108 üzenetére
Hát ne menjünk el barkóba versenyre, mert csak a vigaszdíjban reménykedhetnénk.
Konkrétan a zenelejátszás minőségére, a DSP hangprocesszor minőségéről beszélek. Az XDA-n egy ilyen HSZ. született témában.. Eléggé lehúzzák, és azt el kell ismerni, hogy tényleg nem egy komoly zenelejátszó, de azért ennyire gáz lenne... ?
-
A zenelejátszóról mi a véleményetek? Az XDA-n panaszkodnak rá, én meg annyira nagy audiofil nem vagyok (max. házimoziban
), az tény, hogy korántsem átütő e téren a telefon, de nektek mik a tapasztalatotok?
-
Engem leginkább a touch-képes recovery miatt érdekelne csak a nem-gyári recovery, de mivel a custom ROM-ok jelenleg (szerintem) nem nyújtanak túl sok pluszt, így nem látom értelmét annak, hogy átváltsak rájuk.
Apropó, nem tudom volt-e már említve, hogy lehet a speciális beállításokat előhívni:
Beállítások -> "A telefonról" (legalul) -> "Build szám"-ra koppants 5-6 alkalommal (3 után elkezd visszaszámolni, illetve kiírja, ha kész) -> A "személyes" alatt megjelenik az "Advanced settings" (túl sok vizet mondjuk nem zavar, pl. be lehet állítani azt, hogy a hangerő gombra is feléledjen a képernyő), illetve a "biztonság" menüpont alatt a SuperUser opció.
Ha pedig MTK Tools nékül akarsz valamiért az MTK Engineer-be belépni, akkor a tárcsázóba üsd be a következő: *#*#3646633#*#*
-
Nincs valami olyan alkalmazás fent, ami a Framaroot vagy a SuperSU működését befolyásolhatja?
Tippre valami akadályozza a hackelt SuperSU működését, és ez a probléma forrása.
Sajnos jó pár elég alap program nem igazán akar rendesen működni, az Xposed Framework is ilyen - sajnos egyetlen MT6592-es SOC-al szerelt telón sem fut (bootloop-ot okoz), így le kell mondani róla egyenlőre...
[ Szerkesztve ]
-
A kérdés jó. A Framaroot a legtöbb embernél működik az XDA-s topic alapján, így csodálkozom, hogy nálad nem megy. A lényeg, hogy miután megvolt az "Install SuperSU" / "Barahir", reboot, és a SuperSU programot nem indítod el soha külön. Azzal nem foglalkozunk, teszi szépen a dolgát a háttérben, és kész.
Mit értesz amúgy az alatt, hogy csak félig jött össze?
[ Szerkesztve ]
-
Jujj, ide nem írtam be...
Nem, a megoldás egyszerűbb volt, elindítottam a Személyek alkalmazást, itt menü gomb, és importálás/exportálás. A biztonság kedvéért először lementettem minden felhasználót az SD kártyára (Telefon -> SD card), majd a felhasználói fiókba (Telefon -> a gmail-es felhasználói neved). Utána a Gmail-es fiók adatait raktam át a telefonra. Így már működik jelenleg. (kopp-kopp)
-
válasz
Kristof9094 #82 üzenetére
Nyugodtan frissitsd, nem lesz belőle probléma, Root (elviekben) nem zavar bele a frissitésbe. Én a Framaroot-al root-olt telefonra toltam rá a gyári 20140218-as ROM-ot, és semmi probléma nem volt (ezzel).
Nálam az volt a gond, hogy a Wireless Update nem frissitette a telefont valamiért. Végigment a folyamaton, újra is indult, de csak a 20140106-os ROM maradt fent. Nálam a megoldás az volt, hogy felraktam az MTK Tools-t, és ebben indítottam el a recovery mode-ot. A ROM-ot letöltöttem (azt hiszem ide is berakták a linkjét), felmásoltam egy külső SD kártyára, és így már látta a Recovery (update from sdcard menüpont).
Ha még nem találkoztál a recovery-vel: ez egy roppant mókás kis dolog, teljesen alapszintű dolog, a gyári recovery-ben a hangerő le gombbal lépkedsz a menüpontok között, a hangerő fel gombbal választod ki azt, amin állsz, míg a power gomb-al tudsz visszalépni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Kristof9094 #78 üzenetére
Üdv a klubban!
Root: én eddig mindig a Framaroot-al csináltam a Root-olást, és legalábbis nálam tökéletesen működik.
1.: A Root nem felkerül, hanem megkapod/megkapja a program. Ez a szó a Linuxból / Unixból származik, gyakorlatilag a "legfelső" jogosultsági kör, Windows-os szóhasználattal Admin, vagy Rendszergazdai jogkör. A Root-olás azt jelenti, hogy olyan jogosultságot adsz (egy vagy több) programnak, amivel a telefon mélyebb lelkivilágába is beleláthat, illetve belepiszkálhat.
A kérdésre a válasz igen, ha új ROM-ot raksz fel, és a gyári Recovery (kb. alapvető kezelői rendszer) van fent, akkor újra Root-olni kell.
2.: Szigorúan saját vélemény, de nem kell annyira védekezni ellene. Az isten szerelmére, 2 GB RAM van a telefonban, ha pár száz mega szabad RAM marad, az még bőven jó, neked meg majdnem 1 GB szabad!
Nálam elég sok App fut, de így is 1 GB szabad RAM-al ügyködök, így nincs soha problémám, akármilyen 'powerhog' alkalmazást is indítok el (pl. Facebook kliens).
[ Szerkesztve ]
-
-
-
A Build.prop-on belül a ro.init.phonenumber_match=7 volt a megoldás, így már a híváskijelzés stimmel.
-
-
Hát azért még van hova fejlődni.
Az aksi töltöttségjelzése látszólag teljesen rendben volt. Aztán 36%-os aksinál a Framaroot-olás után újraindítottam a telefont. Ami 50% fölött lett hirtelen...
A másik problémám, hogy az új ROM óta a bejövő hívásoknál csak a számot írja ki, a contact adatait nem. Az XDA-n két javaslot volt erre, az egyik az előhívószám törlése, ami ugye nonszensz, a másik pedig az, hogy a Build.prop-ban írja át az ember a ro.config.MatchNum=*-et, mert a Huawei Honor 2C esetében ez segít. Nos ilyen nincs a ZP998-as Build.prop-jában...
[ Szerkesztve ]
-
Végül is nekem is sikerült felrakni a 20140218-as ROM-ot, úgy, hogy beraktam egy külső SD kártyát, és arra felmásoltam, majd így már sikerült a recovery-ből feltelepíteni. Első körben nem rossz, tényleg mintha egy fokkal simábban futna.
-
Nálam az 1.a lépésnél megállt 1%-on, szóval jött az 1.b és tökéletesen működött, leszedte a 400MB-ot, illedelmesen megvárta, hogy biztos most akarom-e frissiteni, majd jött a telepítés, magától reboot-olt, aztán a rendszerfrissités telepítése.
Újra reboot, és.... fogadott a "régi" 20140106-os ROM.
1.b újra... és ismét 20140106...
-
Épp ezen gondolkodom, igaz nekem még gyári recovery van.
Amúgy a hivatalos ZOPO fórumból:
1.a: Amikor felajánlja azt, hogy frissitsd a ROM-ot, az OTA beállításainál (jobb oldalt felül) kapcsold be, hogy csak WiFi-n keresztül frissitsen.
1.b: (Ha fenti nem használ, és 0%-on ragad a letöltés) Indítsd újra a telefonod, de ne írd be a SIM-hez/ SIM-ekhez a PIN kódot, csak lépd át.
2.: A gyári ROM legyen fent. Sajnos azt nem tudni, hogy a nem gyári recovery-re hogy reagál. Nem gyári ROM esetén azt írja, hogy a legfrissebb van fent.
3.: WiFi-n keresztül frissitsd és futtasd.Amit javít / fórumból olvasott tapasztalatok:
-Optimalizáció (a telefon gyorsabban reagál)
-A videó túl halk hang problémáját orovoslja
-Egy új téma (Star Trek)
-A telefon SU beállításai átköltöztek a Fejlesztői beállításokból a Biztonsági beállításokba - de továbbra sem működik, tehát külső segítség kell a root-oláshoz.
-Továbbra se működik a beígért "black screen gestures"Most rakom fel.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kisdeme85 #23 üzenetére
Próbáld meg a Sys.txt-be a következőket:
[device]
type="android"
devtype_fallback_to_model=1[android]
fullscreen=1
tablet=0
has_physical_home_button=1
;fourway_orientable_device=1
getdeviceid_gemini=1
check_for_dead_links=1
; 0-STREAM_VOICE_CALL, 1-STREAM_SYSTEM, 2-STREAM_RING, 3-STREAM_MUSIC, 4-STREAM_ALARM, 5-STREAM_NOTIFICATION
;navigation_audio_stream = 4
upside_down_bug=1
create_sdcard_dir=0[rawdisplay]
driver=ENGINE
driver="gdi"
highres = 1
;use_gles_dither=1
;driver="gles"
;force_renderer="RENDER_MOYA"
;screen_xy="auto" -
Szóval akkor a megoldás, ha a GPS az istennek sem akar műholdat találni:
1.: Root
2.: Aktív mobilnet vagy Wifi
3.: Mobileuncle MTK Tools
4.: Engineer Mode -> Engineer Mode (MTK) -> Location -> Location Based Service -> AGPS -> SLP Template itt pedig Google vagy Google IP, és a biztonság kedvéért SLP Test.
5.: Kimenni vele, bekapcsolni a GPS-t és várni... -
Az első (csaknem) teljes nap eléggé lesokkolt.
1.: A reggel 7-kor töltőről levett telefon három órán keresztül 100%-os töltöttséget mutatott. OK, egy óra után kezdett gyanús lenni, mert túlvoltam már két telefonhíváson és pár Viber üzeneten. Aztán de. 10-kor elkezdett szánkázni a telefon lefele. Konkrétan délután. fél 5-kor már csak 20% kraft volt benne! Azért ez elég kínos úgy. Úgy is, hogy volt kb. fél óra telefonbeszélgetés, kb. fél óra könnyed használat (Viber, SMS, képnézegetés, MP3 átküldése blutoothon) és kb. 10-15 perc erősebb használat (videólejátszás, kipróbáltam a Mobilaréna tesztvideóit). A képernyő fényereje automatára állítva maradt. De ez így nekem egy kicsit erős, a Defy hasonló terhelést lazán megbírt...
Gyanakszom mondjuk egy kicsit arra, hogy itt valami nem kerek, mert mindössze 10 perce töltőn lévő telefon máris 39%-on lett (lásd kép).
2.: Valamiért a GPS nem találja a műholdakat. Olvastam az iNeW V3 topican, hogy ott az NFC antenna egyben a GPS antenna is, így ha a hátlap nincs rendesen felrakva, akkor az problémát okozhat. Ok, leszedem, nagy műgonddal visszarakom a hátlapját. Hát továbbra sem találja a műholdakat...
Van valakinek ötlete, mi a fene lehet ez?[ Szerkesztve ]
-
tihibaby & CSAVI38: Thx a leírásokért, én most még nem igazán akarok ROM-okkal szórakozni, de a root jó lenne. Egyébként nálam elviekben jól működik Framaroot...
kisdeme85: Én azért csak SIM problémára gyanakodnék...
[ Szerkesztve ]
-
Egy gyors leírás a gyári ROM rootolásához (sem CWM, sem más külön trükk nem kell hozzá), forrás az XDA ZP998-as topicja:
1.: Töltsük le a Framaroot 1.91-es verzióját
2.: Az fájlt másoljuk fel a telefonra (USB-n a legegyszerűbb, de ki hogy szeretné).
3.: A beállításokban állítsuk át a nyelvet angolra (fontos!) - Beállítások -> Nyelv és bevitel -> Nyelv
4.: Engedélyezzük a nem megbízható app-ok telepítését:
Beállítások -> Biztonság -> Ismeretlen források (pipa)
Beállítások -> Fejlesztői lehetősége -> USB hibakeresés (pipa)
Beállítások -> Fejlesztői lehetősége -> Helyutánzatok engedélyezése
5.: Futtassuk a Framaroot-ot (pl. a gyárilag fent lévő fájlkezelővel)
6.: Ha feltelepült, futtassuk. Fent a "SuperSu" legyen kiválasztva, alul a három közül a "Barahir".
7.: Reboot-oljuk a telefont.
8.: A SuperSu-t ne frissitsük!Készen vagyunk, a telefon root-olva van.
tihibaby: Ok, várjuk!
[ Szerkesztve ]
-
A ZOPO ZP998 a fiatal tigris ZOPO (2012-ben alakult a cég) csúcs telefonja, amivel az első "valódi 8 magos mobiltelefon" címre tört.
Főbb adatai:
Képernyő: 5,5"; 1920x1080 (FHD) felbontás, IPS panel, Gorilla Glass 2
SOC: MediaTek 6592, 8 magos, a magok órajele max. 1664 Mhz, a GPU egy Mali-450 MP4
Memória: 2 GB RAM, 16 GB háttértár (elsődleges (belső): 3.94 GB, másodlagos (sdcard0): 9.55 GB)
Akkumulátor: 2400 mAh, 3,7V, Li-Ion
Kamera: 14 MP fő kamera, autófókusz; 5 MP másodlagos kamera
Telefon képességek: 2 SIM (1 normál és 1 micro) dual sim dual standby módban, 2G: GSM 850/900/1800/1900 Mhz, 3G: WCDMA 850/900/2100 MHz
Adatkapcsolat: GPRS, EDGE, HSPA+
WiFi: WiFi Hotspot, Wifi 802.11 b/g/n
GPS: GPS + AGPS (csak az amerikai GPS rendszerrel működik, az orosz Glonass-t nem látja)
Egyéb tulajdonságai: NFC, OTG, OTA, Air Gesture
Színek: Fehér és feketeAndroid verzió: 4.2.2 (a 4.4 valamikor 2014 Q2-ben várható)
A gyártó honlapja
Litván Zopo dealer
ZP998 ROM-ok @ needrom.com
ZP998 topic @ XDA
Új hozzászólás Aktív témák
- Visszatér a Meizu a nemzetközi piacra
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Router gondok
- Milyen házat vegyek?
- Mobilhasználat külföldön
- BestBuy topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek