Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Alienware notebook topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
volvoguy
addikt
Üdv! Windows XP esetén ha az alaplapi VGA-t BIOSBAN Disabled-re állítottam - az alaplap telepítőlemezéről fel kell nekem rakni az ATI SB700 South Bridge Driver-t?
Win7 esetén azt szokták mondani nem kell, mivel a Win7 tartalmaz drivereket, de nemtom XP esetén mi a helyzet...
-
volvoguy
addikt
Üdv! A Win7-bél ugye van a 32 és a 64 bites verzió...XP-nél mi a helyzet? Ha jól tudom ott is van 64bites...de az vmi más nem?
-
volvoguy
addikt
Üdv mindenkinek. Volna egy olyan problémám, hogy egészen eddig jó volt nálam az Office 2000. Aztán észrevettem, hogy ha megnyitok egy már kész dokumentumot ovlasásra vagy szerkesztésre, befagy a Word...vagy egyéb más Office cucc....csak a Feladatkezelővel tudtam kilépni belőle....aztán pár alkalom után kiírta, hogy valami Szűrőkkel lehet gond....aztán letörölte ma programot, madj próbálnám felrakni újra, DE!!!....
....vagy felengedi telepíteni, és próbálom indítani a Word-ot vagy mást, és nem csinál semmit, ezt írja ki: A futtatáshoz az alkalmazás telepítése szükséges. Futtassa a Telepítőt onnan, ahová a program fájljait eredetileg telepítette.
a másik lehetőség meg az, hogy elindítom az Office telepítőjét, és már ott befagy az install, ahol a lemezterületet vizsgálja a telepítő......
Sztem nem a programmal, vagyis nem a CD-vel van baj...talán az operációs rendszerrel lehet valami baj, hogy nem engedi futtatni....
Arra tudok gyanakodni, hogy uyge szoktam Registry-ben törölgetni, de csak és kizárólag program segítségével (CCleaner, Wise) - és talán vmit kitöröltem nem tudom, mindenesetre nincs semmi meglátásom, mi lkehet a probléma..
Volt vkinek hasonló gondja?
-
volvoguy
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #26089 üzenetére
azért kérdem ám, mert anno kipróbáltam én is sok iylen registry-t....és hát annyire belelendültem a törlésbe, hogy olyat is eltávolítottam, amitől aztán végképp összeomlott a rendszer....ezért kérdem, hogy van-e egyáltalán oylan registry pucoló, amely a szükséges fájlokat nem engedi törölni
-
volvoguy
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #26087 üzenetére
hamár itt tartunk...rengeteg jó registry cleaner-ről hallottam már, meg javasoltak jópárat...de melyik az, ami a legjobb...legmegbízhatóbb? nekem személy szerint fontos az is ,hogy ingyenes legyen, feltéve ha van iylen....
-
volvoguy
addikt
üdv. okozhat valami gondot az operációs rendszeremben az, ha 1-2 programot egymás után letörlök majd újrainstallálom? rewndesen csináltam, tehát uninstall a programoknak, majd a gép újraindítása, és újra felraktam őket....mindezt azért, mert valami nem stimmelt a Comodo tűzfalam, az Avast és a Firefox között...de msot sem jó, szal msot még le kell majd törölnöm az Avast-ot, felrakni a legújabbat, le kell törölnöm a Comodo 3.8-at, és fel kell raknom a 3.10-et....szal az iylen dolgok okozhatnak gebaszt?
Elvileg nem kéne, hisz rendesen csináltam, nem?
-
volvoguy
addikt
üdv. a monitorom képe nagyon gyakran "elszáll" - bekapcsolás után rögtön vagy csak úgy, de előfordul hogy a monitor nem is ad képet....azt azonban tudni kell, hogy a windows-om már elég szar...volt rajt vírus is....rendszer fájlt is kellett törölnöm pont emiatt....szal előfordulhat, hogy a rossz windows miatt szarakodik a monitorom, vagy a szoftveres problémát kizárhatom...és valószínűbb, hogy a monitorral (6 éves CRT) vagy a videokártyámmal van vmi hardveres gond?
-
volvoguy
addikt
válasz
Sk8erPeter #24187 üzenetére
értem és köszönöm a kimerítő választ
- egyébiránt azon 5-6 év alatt, amióta XP-t haswználok még én sem próbáltam a Rendszer visszaállítást...de ahogy akkor írtad, nem ez az a program, amit én keresek....ez esetben viszont feleslegesen fut, és akkor már csak az a kérdésem, hogy ha kikapcsolom, akkor ugye valamit gyorsul a gépem, meg a HDD-m sem lesz tele ilyen elmentett visszaállítási pontokkal ugye?
-
volvoguy
addikt
lehet hogy én vagyok a hülye, de ha egyszer a Windows Xp tartalmaz rendszermentő és visszaállító alkalmazást, akkor mi szükség van olyan extra, fizetős progikra mint az Acronis True Image vagy a Norton Ghost....jó nyílván ezek a programok mást is tudnak, nem csak Backup Restore-t....de hát ez a fő profiljuk....
...hacsak nem az van, hogy ami az XP-ben van az nem megbízható, vagy nem profi....vagy nem véd a vírusoktól vagy mittomén...
-
volvoguy
addikt
üdv. a Windows Xp-ben van olyan, hogy Rendszervisszaállítás....ez is oylan, mint az erre való programok, mint a Norton Ghost vagy az Acronis True Image? tehát ha most nekem vírusfertőzésem vagy más rendszerproblémám van, akkor vissza tudom állítani arra az időpontra, amikor még tiszta volt a gépem és ép? vagy ez nem arra való?
-
volvoguy
addikt
üdv. mivel gyakran megy tönkre a gépem, kékhalál hogy mást ne mondjak, de ide vehetnék egy sima fertőzést is...szal unom állandóan leformatálni majd újratelepíteni az egész rendszert így úgy döntöttem, hogy kipróbálok egy olyan progit, amivel a merevlemezem tartalmát letudom menteni, majd ha gáz van elő tudom hívni...igen ám...de mi van akkor, ha a gépem el sem indul....hogyan tudom előhívni a képfájlt? egyik kedves kolléga említett egy boolemezt, valami Hiren-t...ez mi pontosan? más mint a windows telepítőlemeze, amiről szintén lehet bootolni?
-
volvoguy
addikt
na srácok. sikerült megoldanom a problémát ([link])...az autorun-al....most már elindulnak a programok, gyorsan betölt a windows....
éppen ezért, mivel az általatok belinkelt CCleaner és Autorun is hasznos alkalmazásnak tűnik, érdekelne, hogy vannak-e még ehhez hasonló, netán jobb ilyen jellegű progik, amiket érdemes lenne kipróbálni?
-
volvoguy
addikt
sbazsi
akaidoLimeWire program 5.1.2-es változata....voltak hozzá kommentek is a torrent oldalon, és sajnos én a következő hozzászólásokat figyelmen kívül hagytam:
"it might just be my computer but everytime I turn it on this tries to install itself all over again"
"SOME THING IS WRONG WITH FILE I INSTALLED IT AND RESTARTED PC AND WHEN THE COMPUTER LOADS IT IS ASKING ME TO INSTALL LIMEWIRE TWICE EVERYTIME DO NOT DOWNLOAD THIS FUCKING ZSHIT"
-
volvoguy
addikt
srácok egy óriási marhaságot csináltam. letöltöttem Torrent-progit, ami jónak tűnt. feltelepítettem, és működött meg minden...a baj a gép újraindításakor következett...miszerint minden bekapcsolásnál beugri kegy ksi ablak, hogy installáljam fel a progit....és az az egészben a pláne, hogy már mindent megpróbáltam ellene....törölgettem a registryben, törölgettem a Keresésben, uninstalláltam a programot és a telepítőfájlt, de mégis minden indításkor visszamászik a gépre valahogy....és nagyon zavaró, meg lassítja a gépet....mi történhetett....tuti az a baja hogy torrentes a progi, gondolom valaki megbuherálta....de hát nem tom
-
volvoguy
addikt
üdv. mindig amikor bekapcsolom a gépem, és betölt az Xp bedob rögtön egy kis ablakot, hogy telepítsem az operációs rendszer eredetiségét vizsgáló programot...de én ezt a programot egyáltalán nem szeretném feltelepíteni a gépemre....hogyan lehet megoldani, hogy ne jelentkezzen be minden bekapcsoláskor, mert rohadt idegesítő??
-
volvoguy
addikt
üdv. mindig amikor bekapcsolom a gépem, és betölt az Xp bedob rögtön egy kis ablakot, hogy telepítsem az operációs rendszer eredetiségét vizsgáló programot...de én ezt a programot egyáltalán nem szeretném feltelepíteni a gépemre....hogyan lehet megoldani, hogy ne jelentkezzen be minden bekapcsoláskor, mert rohadt idegesítő??
-
volvoguy
addikt
a gépemen fenn van a .NET Framework 2.0 és 3.0 is....letörölhetem a 2.0-t...vagy azt is használhatja még bármelyik program?
-
volvoguy
addikt
üdv. az SP3 érdekelne, pontosabban az, hogy tartalmazza-e a legújabb Media Player-t illetve a legújabb Windows Live Messenger-t? Csak azért kérdem, mert szeretnék telepítőlemezt csinálni, úgy hogy beintegrálom ezeket is az SP3-al együtt...de csak akkor csinálnám meg, ha az SP3 nem tartalmazza ezeket....
-
volvoguy
addikt
sziasztok. na beüzemeltem az Xp-n a frissítéseket, töltött és telepített is rendesen. Ehhez kapcsolódóan volna 2 kérdésem.
Az egyik, hogy az Xp az update-n keresztül frissítheti-e magát SP3-ra....vagy azt magamnak kell letöltenem és telepítenem?
A másik, ha már megvan az SP3, akkor az felülírja a már korábban letöltött frissítéseket...esetleg törli őket hisz már eleve tartalmazza azokat...vagy meghagyja, és "melléjük"települ?
-
volvoguy
addikt
válasz
localhost #23360 üzenetére
á köszi. és mire érdemes állítani?
automatikusra, vagy arra, hogy csak töltse le, és majd én manuálisan telepítem? csak azért kérdem, mert ugye az Automatikus-nál be kell állítani hogy melyik nap hány órakor töltse le az update-t...namármost mivan akkor ha bevan állítva 12:00-ra...de akkor épp nincs bekapcsolva a gép...vagy nem megy a net....ilyenkor az van, hogy amint létrejön az internetkapcsolat azonnal letölti és telepíti magától....tehát mondjuk beállítom Minden nap 12:00-ra...de mondjuk ha csak 13:30kor kapcsolom be a gépem akkor kezdi? -
volvoguy
addikt
üdv. XP SP2-m van....valszeg telepíteni fogom az SP3-at is..ami ugye teljesen felülírja az SP2-t...namámost engem az érdekelne egészen pontosan, hogy az Xp automatikus frissitéseit érdemes-e bekapcsolni? 4-5 éve használom az XP-t...eddig soha nem hsználtam ezeket, mert ugy vettem észre, hogy elég sokmindent letöltögetett a rendszer, és nem azt mondom hogy ezáltal "teleszemetelte" a gépem...de tényleg....szal a Programok eltávolítása-nál csak is windows updatek-el volt tele a gépem. Teli volt ilyen KB2342353452 stb. nevezetű izékkel...
Azt szeretném megkérdezni, hogy megéri őket letölteni? Mármint valóban jobb lesz tőle a rendszerem, vagy sok felesleges baromságot is le fog tölteni....netán még meg is terheli a rendszert - anno. mintha lassabb lett volna...(de lehet hogy már amúgy is szar volt akkoriban a gépem....)
-
volvoguy
addikt
sziasztok. szeretném megkérdezni, hogy a service pack 3-at érdemes-e feltelepíteni a gépre? itt igazából az játszik kulcskérdést, hogy egyrészt biztonságosabb lesz-e a gépem, gyorsul-e vmit, vagy netán nagyobb lesz a gépigénye....szal megéri feltenni?
-
volvoguy
addikt
lénygeében gondolkodtam azon, hogy megkéne próbálnom azt,hogy amikor lformatálo ma merevlemezem, felrakom az xp-t, mellé az sp3-at, a drivereket amik bizti szükségesek, esetleg egyéb programokat, akkor erről csinálni kéne egy back up mentést, amit bármikor visszaállithatok...csak attól félek hogy ez elég bonyolult művelet:S
-
-
volvoguy
addikt
natehát: van egy itthoni gépem, benne egy 250es vinyó, azon az xp sp2, egy tűzfal (comodo) és egy antivirus (fsecure) - a fájlmegosztó miatt érdekelne a dolog, itthon azon kersztül szoktam zenét letöltögetni
és arra gondoltam, hogy a gépbe belerakok egy másik vinyót, arra a vinyóra szintén felrakom az xp-t, a virusirtókat, a tűzfalat...és ezekután, ha mindennel kész vagyok, ugy szeretném megoldani, hogy amikor bekapcsolom a gépet, választhatok, hogy melyik rendszerbe, ezáltal melyik vinyóra jeletkezek be..és ugye az egyik vinyó lenne a netezős, töltögetős, ha jönne vrius akkor csak azt a merevlemezt kellene majd újraformáznom, a másik merevlemez egy másik felahasználónévvel pedig érintetlen maradna..na ez lett volna a tervem....mert igy a fertőzőtt vinyót csak ki kéne vennem, és azt leformatálnám a régi öreg gépen...a másik vinyóval meg mehetne tovább az uj gép....
-
volvoguy
addikt
akkor hogyan tudnám kiküszöbölni azt, hogy ne kelljen mindig ujrarakni az egész rendszert ferzőzés ellen, ha már az sem segit, hogy 2 vinyó van a gépben, és é felhasználónevem van, és egyik merevlemezen netezek, töltögetek, másik meg net nélkül megy...?
-
volvoguy
addikt
sziasztok. szeretném megtudni, hogy megvédhetem-e ugy az adataimat a gépen, ha belerakok egy másik vinyót a gépbe, ami külön lesz a jelenlegitől, tehát nem lesznek összekapcsolva, és arra is feltelepitem az xp-t...és amikor majd bekapcsolom agépet, akkor választhatok, hogy melyik rendszerbe jelentkezhetek be, és ezáltal kivédhetem a virusfertőzést azon a vinyon, amelyiken nem netezek? megoldható ez? tehát belerakok egy 120 gigás merevlemezt, arra is felrakom az xp-t, lesz 2 felhasználó nevem, és azon fogok töltögetni, netezgetni, tehát csak arra kerülnek adott esetben virusok...ez igy kivitelezhető, vagy ha belerakok egy másik vinyót, akkor átvándorolhat a virus a másik, nem "netes" vinyóra is?
-
volvoguy
addikt
és mi van azzal a korábbi hirrel ,hogy csak intel procis gépeken, illetve intel alapu gépeken fut, és akinek amd-je van, annak kékhal áll be...?
-
volvoguy
addikt
üdv. nem találtam megfelelő topikot, ezért itt kérdem. szóval....érdemes SP3-at feltelepiteni? példának okáért, a windows még SP3-al is igényelné a frissitések letöltését, vagy ezeket már mind beleintegrálták az SP3-ba, illetve mi van a nem intel alapú szűmitógépekkel, nekem 2 magos amd-m van
köszi
üdv -
volvoguy
addikt
valaki a (#11829)-ra?
-
volvoguy
addikt
üdv. egyik haverom telepiteni akarja laptopra az xp-t, és nem tudja. ez történik..berakja a lemezt..inditja a gépet, majd ugye dos...először kék képernyő, majd Windows telepitése, majd majd alul kiirja, hogy fájl betöltése, és itt felsorolja a következőket:
"A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a hibát, akkor indítsa újra a számítógépet, ha mégsem kövesse az alábbi lépéseket:
Ellenőrizze, hogy van-e elég hely a lemezen. Ha a leállítási üzenetben vmelyik illesztőprogram azonosítva van, törölje le.....alul pedig alul ** STOP és kódjelek"
mi lehet a gáz?
köszi
üdv -
volvoguy
addikt
üdv. én sosem szoktam az xp-m frissiteni, update-lni, de ennek van értelme? mármint ah az automatikus frissitések be vannak kapcsolva? én ugy hallottam régebben, hogy van amelyik letöltött javitás inkább árt mint használ.
hogy van ez? -
volvoguy
addikt
üdv. én sosem szoktam az xp-m frissiteni, update-lni, de ennek van értelme? mármint ah az automatikus frissitések be vannak kapcsolva? én ugy hallottam régebben, hogy van amelyik letöltött javitás inkább árt mint használ.
hogy van ez? -
volvoguy
addikt
üdv. ha beintegrálom a legujabb media player-t az xp-mbe, akkor a régi felül lesz irva? tehát már az uj fog a gépemre kerülni?
-
volvoguy
addikt
annyit még elárulhatnál, hogy máshoz nincs köze, tehát ez csak az op. rendszer és a proci között van? (megmondom őszintén én először a videókártyára gondoltam..lévén abból is van 32bites..(nem tom van-e 64bites)...aztán gondoltam a windonws megjeleitésében játszik szerepet a bit..proci meg sem fordult a fejemben megmondom őszintén)
-
volvoguy
addikt
üdv. azt megtudjátok mondani, hogy mi különbség van a 32bit-es és 64bit-es XP között?
Neten ha leakarok tölteni programokat, választhatok, hogy 32bitest, vagy 64bitest töltöm le. nekem 32bites van...
de a 64bites miben más? egyáltalán mire vonatkozik a bit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- iOS alkalmazások
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Tudományos Pandémia Klub
- Blu-ray lemez tapasztalatok