Új hozzászólás Aktív témák
-
coxymaxi
csendes tag
válasz hibavissza #24548 üzenetére
Nem szempont hogy egy rezzenés se legyen az anyagban. Amúgy ez a tripod összecsukható, zárható és akkor marokba fogva, tarva lehet vlogolni vele
-
coxymaxi
csendes tag
válasz kovsol #24550 üzenetére
Nem (csak) ez miatt. Régi gépeim azok voltak mind. Gond nélkül használtam, megelégedve őket, gondoltam maradok ezen márkánál akkor már. De ez csak egy szempont. A másik hogy legyen kihajtható az LCD, férjen bele a pénztárcám keretébe. Az csak egy infó volt hogy van egy ilyen obim, amit akár használhatnék is ezzel a vázzal.
-
hibavissza
veterán
válasz kovsol #24549 üzenetére
McKinnont nem ismerem. Casey-t kár volt felhozni. Nagy stáb van mögötte, régi tapasztalt vlogger (sok éves tapasztalata van kameratartásban) és amit láttam az még így is sokszor idegesítően pocsék volt. Akkor hagytam abba nézni, mikor C100-200 (?) kamerával és a hozzá tartozó tripoddal szerencsétlenkedett. Finoman összefoglalva nem koherens a minőség.
Hozok én is példát picit közelebbről. Ott a Becsületesnepper. Totál semmi technikával és tudással nézhetőt csinál egy mobillal. Miért? Mert nem ráng a kép.
Persze megértem, ha valakit nem zavar a folyamatos rángás és huntolás. Biztos, ha jobban lekötne az adott tartalom fel sem tűnne.Tehát tartom. Legalább itt ne a lehető legpocsékabb megoldást ajánljuk. Sétálós vloghoz kell valamilyen precíz stabilizálás. Gopro, Pana, Gimbal. Jelen esetben az első kettő nem játszott más feltételek miatt.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #24545 üzenetére
Honnan van az infód?
A "hivatalos" oldalon Eos M-ig van, Zeek csatornájáról tudom hogy M2-re még van, de már jelentősen kevesebb tudással. M3-ra meg már nem találtam és van még M5/M6/M50 kamera is..
Próbálkoznak M50 / Eos R-el, de kb annyit sikerült eddig elérni hogy a camera kiírja hogy "hello world". Onnan még nagyon hosszú az út[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz coxymaxi #24551 üzenetére
Ne aggódj, gimballal sem lesz rezzenéstelen. Főleg az elején. Szerinted mennyi ideig leszel képes erősen, magadtól eltartva, de mégis lazán (a sarokverés csökkentése miatt) fogni a fél-egy kilós cuccot? Miközben beszélsz, közlekedsz, tehát ezer felé kell még figyelned. Minek copatni magad olyannal amivel nem muszáj?
Én szóltam. -
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #24553 üzenetére
Titkos tipp lehetne a Mogyorósi Csaba által is használt Olympus OM-D E-M1 Mark II, aminél firmware frissítéssel megoldották a PDAF-et és Panát verő stabija van. Viszont masszívan túllóg a büdzsén, használtan meg nincs.
coxymaxi: szerintem nyugodtan nyugdíjazt a Nikont, videó terén le van maradva de csúnyán, a többiektől olcsóbban kapsz nagyobb tudást.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #24556 üzenetére
Az a gép nálam is titkos tipp, de a pdaf nem akkora ász rajta. Az ára meg végképp messzire gurult a rögvalóságtól. PDAF már a mark 1-en is volt, csak kevesebb. A gusztustalan része a sztorinak, hogy a mark 1 szenzora a Pana 16 megása. Tehát a Panasonic csak hobbiból copatja a usereket a nyomorék dfdjével.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #24557 üzenetére
Itt mindkét link az eredeti Eos M-re mutat. Megtévesztő a gépek elnevezése, az Eos M-ből az eredeti első kiadást hívják így, az M2/M3/M5/M6/M50/M100/M200 már mind másik gépet takar. Csak a sima M és az M2 van hekkelve, a többi nincs
-
Tuninger
Topikgazda
Megcsináltam délután egy rövid bemutatót hogy működik a Clear Image Zoom a Sony MILC-eken.
Kis kiegészítések a croppokhoz:
4K 25 fps:
- 2x zoom fullframe módban
- 1.5x zoom APSC módban4K 24 fps
- 1.5x zoom fullframe módban
- 1.5x zoom APSC módban4K 30 fps: (1.2x crop a kiinduló, a végállások ugyanott mint a fentieknél, vagyis más a lépték)
- 1.5x zoom fullframe módban
- 1.5x zoom APSC módban1080p 24/25/30/50/60 fps:
- 2x zoom fullframe módban
- 2x zoom apsc módban1080p 100/120fps:
- nincs zoomKiegészítések:
- 1.6x zoomnak felel meg az APSC crop, ami azért érdekes mert a sony kameráknál ez csak 1.5x kéne hogy legyen.- 1080p-nél fullframe és APSC mód jó minőség de mindkét esetben nagyon gyorsan romlik a kép clear image zoomnál.
-
Márton
nagyúr
válasz Tuninger #24562 üzenetére
Köszi.
Az utolsó megjegyzés miatt nem is használom a kis 5100-on.
1.1 még talán, de 1.2x-től már látom, hogy gyengül a kép.
Akkor meg minek? Kár érte.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
_q
addikt
válasz hibavissza #24548 üzenetére
Szerintem is jól írja kovsol, gimballal nem igazán szoktak vlogolni, gorillapodot használnak + váz stabi.
-
MrChris
nagyúr
Egy kis segítséget kérnék. Resolve-ból Grab Still-el mentett kép nekem minduntalan kockásan jelenik meg a képszerkesztőkben és képnézegetőben. Így néz ki, 200%-ra nagyítva. Mint látható a baloldali tiszta rece, a jobb oldali a DR viewer ablaka és tűrhető. Normál 1:1 (FHD videó és monitor) nézetben is láthatóak a különbségek. Próbáltam jpg, bmp, tiff, png de minddel ilyen. Mi az oka?
Ha a Grab Missing Stills/From Middle Frame-el csinálom akkor a képnézegetőben már jó, de a képszerkesztőben továbbra is kockás. Valamint elég kellemetlen, hogy az összes snittből kiömleszti a gallériába a képet.
Még annyi, hogy a kirenderelt videó legalább nem kockás, az jó.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tuninger
Topikgazda
válasz MrChris #24572 üzenetére
Rövid story:
A 4K / 5K gopro felvételek ha 1080p timelinera rakom akkor nagyon soft, sokkal softabb mint indokolt lenne. Export után szintén
Ha a timeline felbontás 4K, az export felbontás 1080p akkor kifogástalan a kép, mint ahogy 4K timeline 4K exportnál is.
Sony felvételeknél nem vettem észre akkora különbséget, tény ott sokkal több a részlet.A Grab Still a timeline aktuális felbontásán menti a képet. Vagyis ha 1080 a timelineod az adott grab still 1080on készül, vagyis abból az export is, akkor is ha közben átállítottad a timeline felbontást.
A példádban file elnevezése alapján 1080p a forrás fileod 1080p timelineon, mégis az exportált jpg file gyengébb minőségű. Rakd át 4K timelinera, rendbe fog jönni (csak ne felejtsd el a grab stillt a timeline felbontás átállítása után lőni). Viszont én sem tartom elfogadhatónak hogy a 1080p timeline beállítás (olyan mintha) ront(ana) a 1080p videók minőségén. Talán Taranis meg tudja mondani valós e a probléma
-
MrChris
nagyúr
válasz Tuninger #24573 üzenetére
Köszi, valami ilyesmi, akkor te is tapasztaltad más forrással. Most kipróbáltam Vegas-ban az is pont ugyan ilyen kockásra menti.
Nekem úgy tűnik mintha frame sor probléma lenne, csak eddig ez másban (GX80, G9) nem okozott hibát. Eszembe jutott, hasonlóval már találkoztam a Pana G6-nál, hogy valójában továbbra is félképekből van összerakva a teljes kép csak időben nincsenek eltolva, ezáltal a megjelenés progresszívnek látszik. Éppen csak az volt ott a baj, hogy a render is kockás lett, míg az eredeti tök rendben volt.
Az LG TV-m pedig előszeretettel csinálja ezekkel a G6 videókkal, hogyha sok a mozgás átvált addig erre a moirés képre. Más forrásnál nem trükközik. Laikus nem veszi észre, eleinte nekem se tűnt fel.
Akkor majd úgy járok el ahogy írod.Teszteltem az ETC módot G9-en, azaz az Extra Tele Conversion. 99% hogyha be van kapcsolva akkor szenzor kivágással 1:1 nagyítást csinál. Így FHD esetén jól belezoomol, míg 4k-nál meg kevésbé. A hátránya, hogy kissé zajosabb, talán kicsivel kevésbé éles, nincs folyamatos zoomolgatás.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz MrChris #24574 üzenetére
Ha úgyis kimented a videót, akkor abból szedd ki a képe(ke)t. Én PotPlayer-t használok videó- és zenelejátszásra. Azzal pl. egy egyszerű Ctrl+E parancs. Ha csak egy-egy képet szeretnél exportálni, az egész videót nem, akkor nem szóltam.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Teasüti
nagyúr
válasz MrChris #24569 üzenetére
Én arra tippelnék, hogy nincs jól belőve a "Video monitoring" a projekt beállításokban.
Monitor Scaling-nél én MINDIG basic-et választok, mert csak úgy lehet pixel peepelni, ha a valódi videóban lévő pixeleket nézem, nem pedig egy le- vagy felskálázott vmit zoom-tól függően.
A skálázáshoz tartozik még az "Image Scaling" fülön az Image Scaling panel, ami a timeline és végső soron a viewer képére vonatkozik, valamint a render is e szerint készül. Itt én rövid tesztelés után arra jutottam, hogy nekem a Smoother átméretezés és a bekapcsolt AA adja a legjobb eredményt - Ffmpeg-hez hasonlót, mikor anno a 4K 420 -> 1080 444 skálázással kísérleteztem és pixel szinten baszkuráltam a rezet (teljesen értelmetlenül, mert e beállítással megkülönböztethetetlen volt számomra a Resolve skálázásától).Szóval egy szó mint száz, amit most a viewer-ben látsz, az nem a valóság.
Az eredeti videofájlban lévő kép az a still-lel egyezik meg elvileg.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Van mikor csak egy képkocka kellene és ez most nem megy. Az ETC-t akartam volna megmutatni, meg megsasolni mekkora a különbség, vlog a felvétel.
Teasüti: este megnézem, ilyet még nem állítottam. VegasPro miatt gyanús, hogy szívás lesz a videószerkesztőkből való képmentéssel, legalábbis G9fhd esetén. Nem skáláznék, a videó képet 1:1-be szeretném kimenteni, mint a videó lejátszókban.
-
Márton
nagyúr
válasz MrChris #24574 üzenetére
Nem a félképekkel lesz probléma, hanem a 4:2:0 subsampling-gel.
Nekem is Vegasnál tűnt fel, hogy picit recés minden, de főleg a piros szín (ez ismert jelenség ugyebár). Viszont kiexportálva a filmet, mpc-hc-vel nézve minden rendben, nem recés. Tehát a gond az, hogy a Vegas és ezekszerint a DR sem interpolálja a chroma csatornát, hanem sima nearest neighbour algoritmust használ, jó kis lanczos vagy bicubuc helyett. Azt az egy színt teríti el 4 pixelre, nem veszi figyelembe a szomszédot a következő 4-es blokkot.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
MrChris
nagyúr
Jó, persze és majd a képkocka pozíciót is mindig bepötyögöm... nem túl életszerű, arra ösztönöz, hogy ne akarjak egy sima képkockát menteni. Pedig taranis lutjával így Fuji színű fotózásra is jó, 10bites tiffet sajna nem tud a G9, jpg kicsit foltosodik.
Márton: lehetséges, hogy emiatt van, majd még próbálkozom, ellenőrzöm.
-
Teasüti
nagyúr
válasz taranis #24583 üzenetére
Nem.
Legalábbis nem minden - csak gondolom ami ki van szürkítve bmd kártya hiányában.
Próbáld ki! Bilinear szétkeni mondjuk 400% zoom-on a pixeleket, basic-nél meg látod a sakktáblát ahogy kell.Márton:
Szépen is néznénk ki, ha egy NLE kozmetikázná nekem a képet. Ez nem videolejátszó, itt munka van kérem szépen! Hűen kell visszaadnia a képet, nem kicsinosítva.
Majd a rendernél lehet szűrni tetszés szerint algoritmussal.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Teasüti #24577 üzenetére
Ahogy írtad a preview ablakban változik, ha a Monitor Scaling Bilinear akkor sima, ha Basic akkor kockás. De ez csak a preview ablakra vonatkozik, fullscreennél csak kockás kép van, mindegy mit mire állítok. Ctrl+F-el ide-oda lehet váltogatni a recés fullscreen és az ablakos simított között.
A lementett jpg minden esetben kockás a PS-ben, míg FSV-ban sima.Most mindenben FHD beállításon vagyok, hogy ne kavarjon be más. Ha 4K-ra állítom a projektet akkor már a fullscreen is sima lesz.
-
MrChris
nagyúr
Ulanzi lámpákat marózáshoz is lehet hasznosítani. Sacc 3 óra alatt lemerítette az akksikat.
-
Tuninger
Topikgazda
Elvittem a verdát autókozmetikába és szépen kiglancolták.
Aztán úgy gondoltam, hogy amíg nem b*xa össze a szaharai homok, befilmezem.
Opel Insignia 2009
A7 III, SLOG2, végig 1080p 120fps
Canon 10-18 illetve 85mm F1.8. Meglepően sok nagylátós snittet kukáztam, egyszerűen látványosabbak a 85 felvételei. -
vond
MODERÁTOR
Végre felpakoltak minden, a múlt nyári/őszi, kőszeghegyaljai projekthez készített anyagot. Jó sok felvételem van köztük (a gimbalosok például mind), tökre büszke vagyok rá. A biciklis filmben az egyik főszereplő is én voltam (a végén, a hegytetőn tekerő és bámészkodó kerékpáros).
Egyik-másik klip szerintem kifejezetten minőségire és hangulatosra sikerült, bár még jócskán lehetett volna dolgozni rajtuk. Csak sajnos itt is előjöttek a szokásos bürokratikus, meg szervezési problémák, mint pl. zavaros célok, szűkös határidők, a projekt hirtelen lezárása, meg keverés-kavarás minden fronton. Plusz pár helyen sajnos muszáj volt archívból is dolgozni, és a járványhelyzet is átírt elég sok mindent.
Szóval nem volt egyszerű. De végülis így is elég jó és hiánypótló filmek születtek. Valamilyen szinten örök értéket teremtettünk. Bizsergető érzés ebbe belegondolni.
Örülök, hogy részt vehettem ebben az egészben. Izgalmas, szórakoztató és kifejezetten hasznos is volt. Sokat tapasztaltunk és tanultunk, de közben nagyon jól is éreztük magunkat. Remélem, lesz még hasonló, mert ilyen munkákat - minden probléma ellenére - bizony el tudnék viselni életem végéig.
Rövidebb, zenés klipek:
Éljük át az Abért-tó hangulatát!
Éljük át a gesztenyevirágzás hangulatát!
Éljük át a cáki pincesor hangulatát!
Éljük át a kőszeghegyaljai túrázások hangulatát!
Éljük át a kőszeghegyaljai kerékpározások hangulatát!
Éljük át a kőszeghegyaljai csendélmény és spiritualitás hangulatát!
Éljük át a Szent Vid-hegy és a kápolna hangulatát!
Éljük át a Kőszeghegyalja semmi máshoz nem hasonlítható hangulatát!
Hosszabb, narrált anyagok:
Barangolás a megyei értékek mentén - Kőszeghegyalja
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Köszi, srácok!
Jól látjátok, bitang sok munka van bennünk. De mégsem az jut eszembe, hogy milyen fárasztó volt, hanem hogy milyen kellemes és értelmes.
A vágáshoz, utómunkához nekem már nem volt közöm. Azt a kolléga csinálta, akivel a nagy részét forgattuk is az anyagoknak. Először úgy volt, hogy az "arculat" is rám marad, csináltam is egy kis intro-t, de aztán érthetetlen módon ezt elvetették, és ehelyett jött az a kék gagyiság a hosszabb videók elején.
Azt meg inkább nem is kommentálom, hogy miért nem terjesztik normálisan ezeket a tényleg értékes videókat, miért csak a fosbukkra rakják föl, és ott is csak egy "eldugott" helyre. De ebbe már sajnos nincs beleszólásunk. Én biztos szarrá reklámoznám, meg osztanám mindenhol.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest