Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kukcaman
senior tag
válasz MrChris #24833 üzenetére
Igazából milyen történelmi beszélgetést vártál volna? Mármint pontosan beszéljenek mindenről, ami történt?
Annyi biztos, hogy bizonytalanságban volt az egész film. Az istenes rész meg fura volt az biztos Arra viszont rávilágít, hogy sok minden hozzáíródott a bibliához.
Ha az Iszlám került volna szóba, ott megint jött volna a fenyegetés"Legalább Platónt, Hérodotoszt, Eratoszthenészt... és más ókorból fennmaradt egyiptomi írásokat is olvashattak volna, meg biztosan lenne kínai, indiai író akiktől meríthetnének " - A film akkor nem ilyen rövid lett volna, ha minden filozófiát beleültetnek, meg érthetetlen.
Ha érdekel pár jó film, akkor itt van pár, amin lehet gondolkodni:
Waking Life 2001
Mr Nobody
Sunset Limited
Úttalan út (Interstate 60)A véleményt meg majd mondd el, ha megnézted
Tuninger:
Lapozófájl méretét én is duplájára szoktam venni a RAM-hoz képest, ha ezt nem teszem, akkor pár perc alatt még a PS is kifagy out of memory-val. A PP-ről nem is beszélve. -
MrChris
nagyúr
válasz Kukcaman #24853 üzenetére
Még csak annyit, hogy sok volt benne az ismétlés, önismétlés, többször amiatt döglött meg a buli, mert nem volt mondanivalójuk, kínos unalmasbulis hallgatások és többször értelmetlenül megakasztott, leállított gondolatmenetek. Túl sok nemtudom, egy idő után olyan volt mintha 15000 évből alig vannak komolyabb emlékei, csak az a lényeg 10 évig ne maradjon egyhelyben. Értelmiségi emberek akiknek a beszéd a kenyerük, elvileg 10 éve kollégák és csak ennyi? 90percbe sokkal több minden elfért volna...
Köszi a filmeket! -
Kukcaman
senior tag
válasz MrChris #24854 üzenetére
Az a fickó csak egy átlagember csak nem hal meg, nem superman A tanárok meg gyerekszintre süllyedtek, de ezt mondták a filmben is.
Majd a Waking Life-ba bőven mondanak érdekességet, az emberek tulajdonságairól is (hogy lehet mást átverni, befolyásolni, titkolni stb). De mit vársz? Olyan mintha egy vámpír elmondaná a többi embernek, hogy +figyi srácok, én vámpír vagyok+ -
hibavissza
veterán
16-os Studiotól elérhető DR alatt is a QuickSync. Nem csinálna valaki egy tesztet valami újabb Intel procival? Vágás, színezés, zajszűrés. UHD 100 mbps alapanyag. Vagy valami hasonló.
-
Kukcaman
senior tag
válasz hibavissza #24859 üzenetére
Nagyon nem ide tartozik szóval bocsi...
Tud valaki Esküvői DJ-t? Vagy van erre valami frankó forum?[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
Fotoplus-os online előadás videózásról, majd Lumix gépek videós képességeiről: [link] Félóra múlva kezdődik, ha valakit érdekel.
-
Kukcaman
senior tag
válasz mihulino #24861 üzenetére
Köszi, továbbítom is az ajánlást
Ő lenne az? -
Kukcaman
senior tag
Kis színelmélet
Visszanézve a képeimet nem is árt -
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Már egy ideje gondolkodom, hogy milyen objektívet vegyek a Sony 85 1.8 mellé. Először az FE 35 1.8 mellet voksoltam, viszont az ára nem annyira tetszik jelenleg. Közben szembe jött a Samy 35 1.8 is, ami nagyon tetszik, és már majdnem meg is rendeltem, főleg a most futó lens station akció miatt. Közben elkezdtem ismerkedni az a7iii videós képességeivel, és rájöttem, hogy számomra már az is egy fontos szempont, hogy milyen az objektív videós képessége, ezért ismét elbizonytalanodtam. Azt tudom, hogy fotózásra elég jól sikerült a Samy, viszont a videós képességéről nem igazán találtam teszteket, vagy csak rosszul keresem. Viszont a két objektív árkülönbségéből majdnem kijön egy gimbal, vagy egy godox ms300 + sl60w ami nem elhanyagolható. Van valakinek tapasztalata a Samyang AF 35mm 1.8 videós képességeivel? -
homeless09
őstag
Sziasztok!
Olyan vágó / utómunka szoftvert keresek, ami relatív egyszerűen használható kezdők részére is, az sem baj ha magyar, de angollal is elvagyok ha nincs hozzá magyar nyelv. Főként hobbi célból van videózgatok. Nem kell ingyenesnek lennie (khm... )
Előre is köszi!
'Nobody, nobody does it better than Manchester United'. |
-
MrChris
nagyúr
válasz homeless09 #24869 üzenetére
Movie Maker 10 - FREE, ezzel az alapokat és a leglényegesebb dolgokat meg lehet csinálni, ha komolyabb technikai megvalósítás is cél lesz akkor van egy rakás. A korábban fapados vágókba is már komplett profi szintű colorgrading, feliratozó, maszkoló, stabilizáló, követő... tehát mindenféle időrabló cucc van, amiket meg kell tanulni használni.
-
kacsento1
senior tag
Én most ismerkedek a Davinci Resolve programmal, ingyenesen letölthető a Blackmagic oldalról. Igaz, jópár éve próbálkoztam ilyen programokkal, viszont kezdőnek érzem magam, és eddig tetszik, szerintem jól megleszünk. Egy próbát megérhet.
-
nozs23
addikt
iMovie. Jó alap a Final Cut-hoz, ha majd egyszer több kellene.
-
Tuninger
Topikgazda
Nem nagyon találtam updatelt videókat Viltrox Adapterekkel és új sony vázakkal, talán csak AfterPhotographer foglalkozik youtubeon a témával.
Most postolt is egy videót A7S III + MC11 illetve Viltrox EF-E II Speedbooster témában és örömmel látom, hogy az erősen handicapes viltroxszal (mégiscsak egy booster a fullframe vázon) is jó az AF. Vagyis az eljövendő vázakkal még bátrabban lehet adapterezni, egyre használhatóbb a videó AF -
MrChris
nagyúr
válasz homeless09 #24876 üzenetére
Pinnacle Studio is elvileg hobbistáknak készült, mára már eléggé kikupálódott.
Ha ATI/AMD videókártyád van akkor a Vegas Pro-t is ajánlanám, szerintem a vágás elég intuitív módon használható. -
taranis
addikt
Itt egy újabb 3D LUT szerkesztő, a 3D LUT Creator alatt már megismert funkcionalitással, de egy érdekes 3D-s modellel: Photon
Szerintem én nem használnám semmire, de jól néz ki.colorizer.net
-
kovsol
titán
Jön Apple M1 chippel iPad Pro és iMac is.
iPad Pro Speckók:
Apple M1 chip
8 magos CPU
4 nagy teljesítményre optimalizált és 4 energiatakarékos maggal
8 magos GPU
16 magos Neural Engine
8 GB RAM a 128 GB‑os, a 256 GB‑os és az 512 GB‑os tárhelyű modellen
16 GB RAM az 1 TB‑os és a 2 TB‑os tárhelyű modellen[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz Tuninger #24881 üzenetére
11" is kaphatott volna HDR -t, ha már a telefonok évek óta megkapják.
Amúgy én már laptopot nem akarok venni többet, kapok úgyis mindig meló miatt, így ez az iPad Pro vonal nekem nagyon szimpatikus. Már csak azt várom, hogy az OS tovább fejlődjön.
Fotót már most is szoktam iPaden szerkeszteni cerkával LR és PS segítségével.May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz hibavissza #24883 üzenetére
Ha összehasonlítom a mobil, vagy laptop árakkal akkor a 12,9" 256GB -os modell nem is tűnik annyira elrugaszkodottnak a 490-ért, főleg, hogy erősebb is, mint a Macbook Air M1 -es alapmodell ami meg 430.
Amúgy meg kocsit is lehet venni 100Millió felett is, azért is szeretnél egy sort sírni? Azt se kötelező megvenni, ezt se.
Az iMac is végülis egy meghízott tablet lett, csak adnak hozzá egy tartót is alapból, meg asztali OS van rajta.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Kukcaman
senior tag
Most lebukott és igazatok volt, ott a ninja cipő Szerintem csak divatból szokott gimbalozni - Mutatják a cipőjét is, hátha valaki ilyet akarna
-
hibavissza
veterán
[link] Még a végén fényképezőgép lesz a Sony APS-C-ből. Az árazás a fényerőt tekintve szerintem elfogadható. Kérdés a stepless apeture, parafokalitás, AF linear vagy stepping (nozs23 kedvéért )? Az a gondom, hogy a6600-hoz nem sok kell, hogy a7 III vagy XT4 legyen belőle. 6400-ban nincs stabi....ehh
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #24888 üzenetére
Egy uj szenzor kene, hogy megszabaduljanak a brutalis rolling shuttertol. A jelenlegirol mar 3 bort lehuztak. Meg az ilyen single UHSI huzasokat is elfelejthetnek. Sajnos nem erdekuk odatenniuk magukat az ugyben.
-
nozs23
addikt
válasz hibavissza #24891 üzenetére
Mindenben, kiveve AF.
-
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #24891 üzenetére
Sajnos az a6100/300/400/500/600 szenzoránál a rolling shutterrel az a baj hogyha lépsz egyet a kamerával, behullámzik a kép, és azt nem tudod postban javítani. Ráadásul az utólagos stabit is megzavarja.
Nemcsak az XT4 lépi le, videóra a szentorstabis sonyk sem érnek semmit, ergo egy Xt30 is lelépi...
Viszont hiszem, hogy a következő apsc sony hozza a 4k 120at egy rendes stabival, és remélhetőleg 10 bittel.
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #24896 üzenetére
Nem szoktam lépni forgó kamerával a kezemben. Ahhoz nekem mindenképp gimbal kellene. GX80-nal sem tudok úgy sétálni, hogy értelmes dolog maradjon meg belőle. Goproval sokkal jobb eredményim vannak. Azzal viszont elég bágyadt képeket lehet fotózni. 500 ezres szifonra pedig sajnálom a pénzt és néha kell azért egy rendesebb fotógép. Ha 6400 árában lenne a 6600 simán venném ezzel a Tamronnal.
Csak mint váz annyira best buy az XT4, hogy rá sem tudok nézni másra. Viszont a vágyott obikkal együtt már messze túl van azon a kereten amit egyáltalán bármilyen hobbimra fordítanék. Hazudok. Utazásra persze évente leverem (tem) több XT4 árát.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz hibavissza #24898 üzenetére
Csak a szokásos dolgok: legyen olcsó, legyen jó, tudjon bizonyos dolgokat, de bizonyosaktól meg legyen mentes, ne kelljen kompromisszumot kötni, a végén még is kell vagy marad az ami van
-
hibavissza
veterán
Megmondom őszintén, ha jó rajza van ennek a Tamronnak, akkor még egy a6300-ra is megérné váltani GX80-ról. Ami visszatart, hogy pár nyomorult snitt kedvéért nem cipelnék magammal gimbalt egy városnézésre vagy kirándulásra. Sokszor még a gx80+20-as palacsinta is zavar. Nem vagyok táskás. Ha tehetem zsebre rakok mindent. Viszont még ehhez a kombóhoz is kell valami szütyő. Öregszem.
Lehet el kéne engednem ezt az egy váz koncepciót. Nem lehet egy vázzal megoldani a tejútfotózástól a kirándulós videóig mindent durva kompromisszum nélkül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest