- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
Letöltöd az easyminert, elindítod, bereggelsz gmaillel, automatikusan azt bányássza amit leginkább érdemes, viszont nem "kapsz" coint, az aktuális napi árfolyamon gyűlik a virtuális számládra a lóvé amit ki tudsz utalni.
Ez csak azért "nem éri meg" a hagyományos bányászathoz képest mert ha bányászol fél évet és 2x ennyit ér fél év múlva az etherum akkor 2x annyiért válthatnád fél év múlva.szerk: de tényleg inkább a megfelelő topicba kérdezz, mert speckó gpu driverekkel, speciális tuninggal (csökkentve a feszültséget növelve a ram órajelet) lehet kihozni azokat a számokat amiket a whattomineon látsz
#24193taranis:
Én már kb "minden" tesztet megnéztem a MB Air-ekkel kapcsolatban, illetve voltam iStyleban, megtapiztam a Pro-t és meg vagyok őrülve a touchbarért. Most próbálom észérvekkel alátámasztani hogy melyik a nyerő, 5600X-re váltás (B550 + 5600X + 32 GB ram = kb 220-230k - a régi cucc értéke ami úgy 70k) vagy a gép eladása (70k-t + a GTX1070 ami nagyjából 110ért megy most) és Macbook Air vétel svájból 360k-ért ismerősön keresztül.Az előbbi kerülne 160k-ba az utóbbi 180k-ba. Úgy látom hogy Resolve zajszűrésnél kb 2x erősebb a 1070 mint az M1 macbook. Minden más téren viszont...
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz taranis #24202 üzenetére
Nekem volt réges régen egy 2012-es 13" Retina Macbookom, amit nagyon szerettem és a magas felbontás miatt nem volt szűkös a munkafelület sem. Akkor még FCPX-ben vágtam azt meg optimalizálták arra.
Itthon egyébként a jelenlegi monitoromra kötném, az extra az lenne hogy melóban is tudnék vágni. Élmény használni egyébként a macbookokat.
Mac Mini is jó deal lenne, de akkor már rádobok és legyen kijelző és hordozhatóság. -
nozs23
addikt
válasz kovsol #24200 üzenetére
Én pont emiatt váltottam minire. 360 körül szereztem be 3 év garival a 16GB-os M1-et, a 24 colos 4k Ultrafine LG-t pedig 140-ért hoztam el egy outletből hibátlanul. Szerintem ott sem értették miért ennyiért árulnak egy 250 ezres monitort. Mind fotó, mind videószerkesztésben összehasonlíthatatlan az élmény az előző Macbookomhoz képest.
-
Tuninger
Topikgazda
Vannak már pletykák az M1X-ről amit a 2021 early Macbook Pro-k fognak megkapni. Azok elvileg 16 magos GPU-val lesznek szerelvei. Ott már a dedikált GPU-s laptopokat is szorongatni fogja, illetve 2022 elején jön a 64 magos Mac Pro, az többszörösen fogja lenyomni a csúcs Intel megoldásokat.
Szóval ez már nem is olyan távoli jövő. -
_q
addikt
válasz taranis #24219 üzenetére
Hasonlóan vagyok vele én is Egyébként Zbook-on vágok, kompromisszum, de megoldható vele is. Igaz eddig 20 percnél hosszabb videót nem vágtam és ott is már elég hosszú volt a render, na meg a színezést se szereti annyira. Egy darabig még marad mert nem nagyon van ilyen árban alternatíva sajnos pedig ez már pár éves modell.
-
taranis
addikt
Resolve 17-ben érdemes ránézni az új HDR tabra, egész máshogy viselkedik, mint a primary, tetszik: [link]
colorizer.net
-
panoly
tag
válasz hibavissza #24196 üzenetére
Múltkor kidühöngted magad már a dróntörvény miatt, de ma újabb vicces hírre leltem.
Év elején kb. ilyen információkkal rendelkeztem:
- regisztrálom a drónt - elsőre visszapattant, klasszikus levél formátumban kellett elküldenem, azóta sem reagáltak
- vizsgát teszek - letettem az osztrákot, mert magyar nem volt of course, vagy elfogadják, vagy nem
- biztosítást kötök - egyelőre csak nagyon drágák vannak, mert hiányosak az információk, hogy kockázatot tudjanak elemezni
- üzembentartóit regisztálok a biztosítási kötvényszámmal
- telepítem a mydronespace appot, és lakott területen kívül csak bejelentem a repülést (bárcsak tudná az app, hogy mi számít annak)
- lakott területen belülre pedig esetit igényelek, akkor ezt is megtanulom, hisz a legfrissebb infók szerint a HM-nek már nem kell fizetni, és 1 hónapra igényelhető - persze ez nem működik az appal, marad a jó öreg aprópénzes telefon, amin felhívom a hungarocontrolt repülés előtt. Mondom ezt a kényelmetlenséget benyelem, majd igényelek pár légteret városba (hisz legalább ingyenes)Friss infóim, amit egyelőre tényleg nem tudok értelmezni/elhinni:
- ITM felé eseti légterenként 9000e Ft-ot kell fizetni, hiába örültem a HM felé fizetendő 3e eltörlésének
- csak 7 napra igényelhető.
Azt hiszem akkor levideózom majd Magyarország vadul hullámzó dolomit bérceit, a gleccsereivel együtt, vagy meglövöm a Hortobágyot, figyelve arra, hogy egy pajta ne legyen ott, nehogy lakott terület felett legyek (mert nyilván egy szigligeti vár már ebben a pillanatban offos).Tudom, hogy a hivatalos repüléshez eddig is kellett eseti de az csak 3000Ft volt, 30 napra, kevesebb szopással.
A topicba meg csak azért rakom, mert én videózásra használom a drónt - és gondolom az esküvősök sem most fognak nagyokat tapsikolni.
-
kovsol
titán
válasz panoly #24224 üzenetére
Nekem van drónom, de kizárólag lakott területen kívül természet fotózására, videózására használom, plusz a családi földeket vesszük le vele, hogy fentről is látszódjon a termény állapota. Nem hiszem, hogy bárkit zavarnék ezzel, főleg hogy nem szoktam ilyen 500m magasra repkedni, mint páran a facebook csoportokban, hanem 120m alatt maradok. Szóval mikor olvasom mi is kellene a legális felhasználáshoz azért elkeserítő.
May the Force be with you!
-
panoly
tag
válasz kovsol #24226 üzenetére
De érted, én már úgy döntöttem, hogy be is nyelem, mert még tök jó dolog, hogy egy kis oktató anyag + vizsgával legalább kicsit a biztonságosabb repülésre nevelnek, meg nem baj ha van biztosítás. De konkrétan nem akar működni ez a rendszer sehogy - lefejlesztenek egy egyébként teljesen vállalható appot, amivel egész könnyű lenne bejelenteni a repülésed, ha nem lenne ilyen őrült balkáni/indiai az addig vezető út.
Erre ahelyett, hogy lakott területen is lehetne használni a nem tiltott zónákban gdpr-t kb figyelembevéve, a vizsgán elsajátítottakat alkalmazva (nem repülhetsz tömeg fölé, mennyire közelítheted meg őket), fogják és az ország egy jelentős részét kihúzzák vele (lakott terület). Definiálva nincs, hogy mi a lakott terület, az appnak fingja nincs róla, és 9 ezer forintért 1 hónapra előre (de már 60-90 napokat is mondanak), 7 nap hosszára tudsz engedélyt kérni, hogy aztán még hívogathasd a hungarocontrolt telefonon, hiszen városba nem jó nekik az az adatbázis, ami vidéken amúgy igen(app).
Gondolom egyszer majd összeszinkronizálják ezt a procedúrát a nem erre tervezett appal, de ez így is KO.
És a non plus ultra, hogy pont a mező felett vidéken, kis magasságban, semmi galibát nem fogsz okozni, és a rendőr sem jön oda, hiszen nem akar fél órát túrázni érte, azért meg kb kár volt az appot kifejleszteni.
-
panoly
tag
válasz Tuninger #24228 üzenetére
Bár Air1-em van, de úgy vélem, hogy rövid távon technikailag biztos, hogy nem tudják összekötni a DJI repülési adatbázisát az eseti légteressel - főleg azért mert utóbbi nagyon kőkorszaki. Szóval tiltani szerintem jó ideig csak a klasszikus nofly zónákat fogja az app (repterek, börtönök), így technikailag kivitelezhető a repülés.
Ami nyilván még kérdéses, hogy változik-e a hatóság viselkedése. Ha nem, akkor nyilván könyebb 1x-1x feketézni.A 'drónos közhangulat' viszont kezd egyre inkább egymást ijesztegetővé válni:
- ha feljelentenek a képedért, szívás
- ha beregelted a drónod, simán elkapnak illegális repülésért, stb.Az tény, hogy legálba esküvőzni nagyságrendekkel szarabb lett, úgy fest, a hobbista mezővadászok lehet, hogy fél év múlva már tudnak is legálisan repülni, évi 15e Ft-os kötelező, és egyéb levéldíjak/vizsgadíjak mellett.
Mini2 még nem elég friss ehhez, de osztrák tananyagba ilyen említések vannak:
"The remote identification system allows people on the ground to determine which unmanned aerial vehicles are in the area where the remote pilot is located and who the operator is. Such a system must be installed in UAS of classes C1, C2 and C3. It continuously sends data about the UAS operator, the serial number, the geographic position of the UAS and remote pilot, as well as speed and current altitude. The system allows people on the ground to determine who is flying above them, which UAS it is, who owns it, where the remote pilot is and at what altitude the unmanned aerial vehicle is moving. So remember that you are not traveling anonymously either when you observe and film your surroundings with a camera."Ha tényleg valami olyan jelet kell broadcastelniük a későbbi drónoknak, amik könnyen feldolgozhatók mondjuk akár egy kis telóhoz kötött eszközzel - hogy az occusyncet is fogni tudja pl, akkor az eléggé megnehezítené az illegál repüléseket, feltéve ha a hatóságok rászállnak. (persze nyilván ezek az adatok már most is kinyerhetők lennének a jelfolyamból, csak kicsit trükkösebb, és nem standardizált).
Hogy legyen valami pozitív hozadék. Ha végre megkapnám a papírokat a perkálás után, a bal vállamból kilóg a Sinpharm, a jobból a Sputnik V, akkor nyáron Ausztriában legalább már nyugisan drónozhatnék, és ott az egységnyi látnivaló/mező km2 is jobb arányt mutat.
-
hibavissza
veterán
válasz kovsol #24226 üzenetére
Nem írtam ide, mert nem releváns, de 70 hektár átnézésére használva nem kevés erőforrást takarítok(tunk) meg. A gond az egésszel az, hogy nem tudsz jogkövető lenni. Szüleim nem lennének nagyon idősek már elhúztam volna innen (mondjuk máshol is vannak csuda dolgok, de nem ennyire sok a tenyész .eci az államigazgatásban).
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
Egyre inkább hajlok rá, ha összejön majd annyi lóvé a LUT-okból, veszek egy EOS R vázat, HDMI-n tudja a 10bit 4:2:2-t, profilozásra ideális, és nem is olyan drága már Canon viszonylatban. Így majd bármi ami hozzám kerül kaphat Fuji és Canon packet is, a forrás vázakat meg lehet bérelgetni. Asszony jóváhagyta, zöld út van, már csak a pénz kell.
colorizer.net
-
taranis
addikt
válasz taranis #24234 üzenetére
Annyi még hozzá, hogy engem az 5D2/3 color science fogott meg anno, viszont valahol olvastam, hogy technikai akadályok miatt a Canon nem tudja teljesen hozni azt a későbbi vázakon, valami olyasmi volt, hogy régen egy az egyben odaadták a szenzorról jövő rgb értékeket a raw-ban, most meg valamilyen mappingre van szükség, aminek nem lesz teljesen olyan az eredménye. Már nem emlékszem sajnos és nem is találom, mindenesetre talán nem kell aggódni, gondolom felhördülne a net, ha a Canon nem Canon színeket hozna.
colorizer.net
-
hibavissza
veterán
válasz taranis #24235 üzenetére
Épp most nézegettem régi fotókat. Ezer éves Sony CCD-s Canon kompakt alap ISO-n olyan színeket tudott......érdekes, hogy a későbbi 500D auto álláson sem adott annyira eye candy eredményt. Azt hiszem az 500D már MOS szenzoros. Alap ISO-n a CCD nagyon karaj volt a netes fórumok szerint is. 5D 2/3 nem CCD-s volt még?
Ugyanitt T3 átvétel.
[ Szerkesztve ]
-
Tuninger
Topikgazda
válasz hibavissza #24236 üzenetére
Nem, fullframeben már nem készült CCD érzékelő.
Most color sciencenél jpg színekről beszélünk?
Én akkoriban dolgoztam a Canonnak promóterként mikor megjelent az 550D-600D, és nagyon kellett tolnunk a szín mágiát... az mindenesetre biztos hogy a lightroomban a rawok nagyon jó színnel nyíltak meg míg minden más márka fakó, élettelen volt by default. Szerintem jattoltak az Adobenak a Nikonnal együtt...
-
hibavissza
veterán
válasz Tuninger #24237 üzenetére
Persze. JPG-ről beszélek. RAW-nak számomra érdektelen milyen a színe. Sok képnél nyilván kényelmesebb, ha megspórol az ember pár klikkelést az elejéből. Gyakorló nyomdászként mondjuk könnyen beszélek.
Az valami elképesztő, hogy a 3-4 Megás Sony CCD-ből ooc jpg-ben mennyivel szebb roll offot tudtak kihozni a Canon mérnökei. Ugyan ez 16 megás Pana MOS szenzoron vérgőzös kínszenvedés RAW-ból. Egy napsütötte arc például. Volt egy 5 megás Kodak bridge gépem is anno. Az sem tudott ilyet. Gyorsan meg is néztem. Canon PowerShoot 430 volt a kis masina. Széles látószögön, normális megvilágításban zseniális színei voltak.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Tuninger #24237 üzenetére
LR alapból egy adobe xy színprofillal nyitja meg a RAW fájlokat.
Ezt át lehet állítani a kamera gyártó saját színprofiljaira, vagy lehet sajátot is csinálni.
Igazából nincs olyan, hogy RAW színek, mert ha megnyitod a RAW file-t akkor valami profil van ráhúzva, és annak a színeit látod. Az lehet, hogy anno az Adobe Canon RAW -ra fejlesztette ezt az alap színprofilt, mert canon felhasználó volt a darabra a legtöbb.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
vond
MODERÁTOR
válasz hibavissza #24240 üzenetére
2004-től 4-5 évig használtam én is egy Canon PowerShot A80-at. Zseniális kis masina volt. Kihajtható kijelzővel, baszki. Nagyon szép fotókat csinált, videóban meg nyomattam a 320x240-es csodákat.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Tuninger
Topikgazda
Több szem többet lát alapon keresek kis brainstormra embert.
Volna itt két video:
Dji fps stabi reelsteadyvel
Zcam e1 stabi reelsteadyvelMit látunk a videókon: egy srác fogja a dji fpvnek a gyro adatait ráilleszti egy open source appal a videó filera olyan formátumban mint egy gopro tenné majd ezt stabilizálja a reelsteady applikációval
A második videón ugyanez történik csak cinema kamerávalFutottam egy pár kört a témában, a goproból ki lehet nyerni a telemetria adatokat, ezt kellene valahogy ráapplikálni a dslr/milc felvételre, és reelsteadyvel stabilizálni. (Felrakva a goprot a kamera hotshuejába)
Ezt ugye az új sony milcek már tudják, de tök király lenne a jelenlegi cuccaimmal megoldani.
Mártont érdekelheti esetleg a dolog de hátha van itt megbúvó olvasó akinek van goproja és rászánja az időt.
-
taranis
addikt
Itt vannak a Pana LUT-ok: [link]
Videónál ennyire futotta, asszony is beteg volt amikor felvettem, nyomorult egy időszak volt.colorizer.net
-
nozs23
addikt
Ha valaki meg szemezne vele, az S5 kittel a Digitcamnal 100k minusz es ajandek aksi van.
-
vond
MODERÁTOR
válasz nozs23 #24248 üzenetére
Hínnye, egyre jobb már az ára. 700 alatt a 20-60-as kit, obit eladva bőven 600 alatt a váz. Egyébként Fotoplus-ban is ugyanez az akció fut. Csak az az objektív kínálat és árak. Arról nem hallani semmit, hogy a Tamron hozná a Sony E-s palettát ide is?
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
nozs23
addikt
Igazad van, ott is ugyanez a deal van. Nem hinnem, hogy konnyu lenne elpasszolni 20-60-ast, nagyon szuk a tabor. Mondjuk azt a 100-ast megeri amugy tisztesseges kis uveg. Ha mft 10-30mm f1.7-2.8-kent tekintesz ra, akkor sokkal jobban hangzik.
Nem tudom, hogy jonne-e a Tamron es hogy milyen szabalyok vannak a nagy "Alliance"-ban, szerintem zartkotu buli...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple asztali gépek
- Otthoni hálózat és internet megosztás