Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Vizhűtés beépitáse AIO Versa H18 házba? mivel 240 es radiátor csak előre fér be így az előre kifelé fújja a levegőt, na már most akkor a felső és a hátsó ventiket forditva kell betenni ,hogy ne hátul és felül kifelé hanem befelé fújja? és igy előre menjen ki a meleglevegő.?
-
Mikika
aktív tag
Sok videókártyán a ventillátor bekapcsoláskor visszafelé indul el néhány másodpercig így kifujja a lerakódott port magából sőt az asztali iMac is ilyen ha diagnosztikát futtatsz rajta
-
SkyZoFrame
csendes tag
Sokan nem értik a kérdést! Értsd jól a kérdést, mielőtt válaszolnál rá!
Megfordítani a forgásirányt, az airflow irányának megváltoztatása nélkül? -
tive92
csendes tag
Honnan lehet tudni, milyen iranyba fogja fujni a levegot (es melyik iranybol szivni) egy ventilator? [LINK] peldaul.
-
ZeUS2140
aktív tag
Hi!
Én még belekötnék abba is, hogy a radi lamellái között nagy a hézag, és így nem jó a hatásfoka. Az egy 1 perces corel vázlat (Hequila kiegészítésével).
Ne hisz10!
Megoldódott a problémám, megköszöntem mindenkiek a válaszát, felejtsd el és ne ezen agyalj!
''Én kérek elnézést...''. Nem gondoltam volna, hogy emberek még fél 3-kor is az én elcseszett vázlatom miatt nem tudnak aludni
Uff! szóltam... -
Kobe
veterán
lehet én látom át a dolgot rosszul...de ...az ábra alapján a radin van egy takarólemez...namármost a takarólemezen nem hiszem h átszívja a levegőt, ergo k*rva mindegy hogy milyen irányba forog a venti ...legalábbis az ábra alapján
-
Max6
tag
Most olvastam végig a topikot, hát megérte. -
Kobe
veterán
akkor már csak egy kérdsem volna....minek is megfordítani a forgásirányt ?
-
ZeUS2140
aktív tag
Vazz'eeeeeeeeeee'!
Gondolkodó elme
Végre! Valaki megértette, hogy mi a problémám a venti fizikai megfordításával
1. fizikailag nem tudom megfordítani a ventit (hányadék kinézet...)
2. elektronikailag nem érdemes, mert nem fog működni a légszállítás.
marad az elpasszolom és veszek normál szimetrikus ventit.
Részemről zárható a topic!
Üdv all!
Hequila: köszi, hogy meg akartál érteni
U.i.: a jogvédő iroda meg fog keresni. nincs ott a közölt képen, hogy ''forrás:...'' -
Hequila
őstag
Ne csináljátok már szegény Zeussal! Nem tudom, mit nem lehet ezen megérteni!?! A pontos vázlat így néz ki!:
Bocs Zeus
Hogy fordítsa meg a ventit, amikor a tetején ot vannak azok a műanyag karmok? És ha befele fújja a levegőt az azért nem jó, mert ugye a meleg levegő felfele száll, így meg viszanyomná a házba a meleget a venti. Ennyire egyszerű a dolog. -
Kobe
veterán
elég érdekes forma ...de ha minden áron meg akarja fordítani ...sztem vegyen egy olyan hűtésrásegítő csövet, amit a bordára kell rakni és arra a ventit...kisebb átalakítással (a műanyagcsőt) sztem megoldható hogy megfordítja ...de minek egyáltalán ?
[Szerkesztve] -
ZeUS2140
aktív tag
Na egy picit besokkaltam
Kedves drága emberek! Nem vagyok paraszt. Nem ez az első komolyabb modolt gépházam. Attól, hogy valaki nem rakkja fel ide az ötleteit, házait, munkáit, attól még lehet modder. Bocsánat, de egy kicsit ilyen érzésem volt
Peace
A venti a ''karmos'' rész felől szív a sík része felé. Mint ahogy logikus is.
Így akartam a dolgot:
odaírtam mindenhez, hogy mi-mi. a ''félreértések, vagy a végignem olvasás miatt''.
Az a gépház teteje alá berakom, hátha kiér a karmos rész, azt megpróbálom. Így most nem tudom elképzelni.
byez -
Hequila
őstag
Azt hiszem, hogy lefele fújja, amerre az észszerűség diktálja. Szóval szó sincs szívásról (gy.k. úgy fújja a levegőt, hogy procihűtőre is rá leet rakni, és még szépen is néz ki).
El tudom képzelni, hogy hogyan akarta a topicindító megvalósítani a hűtést, csak sajnos azzal a nagyon egyszerű ténnyel nem számolt, hogy ez a venti bizony nem arra pereg, amerre akarja. Megfordítani a forgásirányt tényleg nem érdemes, szerintem legalább 40-50%-ot vesztene a hatásfokából. -
fasyrt
őstag
Vagy egész egyszeűen tedd be a gépházba a ventiket, és úgy fújják a levegőt! Átmegy a radin ki a gépből, nemtetszik?
-
mr_ricsi
veterán
''1. hogyan lehet egy venti forgási irányát megváltoztatni?''
Én már csináltam ilyet. Teljesen szét kell szedni, kiszedni azt a nyákot is, amin a tekercselés (is) van.
Itt a 3 tekercskivezetés közül 2-t fel kell cserélni, és akkor fordítva forog a venti.
Az átalakításnak nincs értelme, mert fordított forgásnál iszonyatosan lecsökken a légszállítás, tehát a venti értelmét veszti. (Én is visszacsináltam)
''2. világítós ventiknél is megoldható?''
A fent leírt módszer a LEDes ventiknél is műxik, de ugyanolyan értelmetlen.
''szerettem volna a gépház tetejébe applikált radiátorról lehúzni/kihúzni a hőt fölfelé. Na most ez a ''drhágaszág'' ez szív, nem pedig fúj''
Meg kell fordítani a ventit, hogy a cimkés fele legyel felfelé. -
ZeUS2140
aktív tag
lefele. a sík felülete felé fúj.
nekem most úgy van, hogy a gépház teteje alatt van közvetlen a radiátor. a gépház tetején meg lett volna ez a 2 venti és így húzta volna össze a radiátort a gépháztetővel.
Az a baj, hogy ennek a ventinek muszáj lenne szívni, mert különben a radiátor melegét is a gépházba nyomná. az meg ugye nem jó
A távtartót valahogy nem értem
ahogy a kép van: lefelé ( a sík rész felé) fúj, a karmok felől. -
Szalma
őstag
(Valahogy vágd ki a keretből. Ne érdekeljen a ventillátor, annyira nem nagy szám, ahogy most utánanéztem... Aztán egy akármilyen 8 centis keretnélkülit (levágni a francba a fölösleget) bele lehetne ragasztani a jó irányba.
Elektronikát meg lehet hackelni (pontosabban kidobni és csinálni egy újat), de nagyon zajos lesz, minimális légszállítással...)
Szeretettel:
Szalma -
ZeUS2140
aktív tag
[OFF] én is így gondoltam
de hátha már akkorát fordult a világ, hogy lehet fordítgatni, ahogy tanult kolléga is megemlítette ötletében
[Szerkesztve] [OFF]
#11tévdtem. nem lehet szétszedni. a hülye mérnökök úgy álmodták meg, hogy bele legyen ragasztva a keretbe az alja, mint a' állat
Belső megfordítás stornó.
Venti megfordítás nem szép (fínoman szólva)
Csak az elektronika maradtSokat rontana a hatásfokon? Kb ?% ?
[Szerkesztve] -
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok!
1. hogyan lehet egy venti forgási irányát megváltoztatni? esetleg kapcs. rajzot tudna valaki küldeni nekem emilben, vagy egy linket?
2. világítós ventiknél is megoldható? Mert gondolom a led is a tápról kapja az áramot. nah' ez egy értelmes megállapítás volt
Ugyanis a ''tény és valószág'', hogy vettem 2 db AeroCool Centaurus III (fekete) ventit, mert azzal szerettem volna a gépház tetejébe applikált radiátorról lehúzni/kihúzni a hőt fölfelé. Na most ez a ''drhágaszág'' ez szív, nem pedig fúj.
5leteket váromne kelljen már lecserélnem!
Úgy megálmodtam és hát az ember ragaszkodjon az álmaihoz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer Számítógép játékra! I5 14600KF / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest