Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Elemental

    addikt

    válasz Attila2011 #19844 üzenetére

    Melyik egyházét?
    Wikiről idézek
    "A római katolikus egyház egyetemes zsinatainak határozatai két olyan kötelező erővel bíró (De fide) hittételt állapítottak meg, amelyet minden katolikusnak „isteni és katolikus hittel” hinnie kell (WTF) a tisztítóhellyel kapcsolatban:
    -Az élő hívek közbenjáró imájukkal, és főként a szentmiseáldozat fölajánlásával segíthetnek a purgatóriumban lévő lelkeknek."
    Mi is lenne az egyházzal, ha erre nem adnának lehetőséget? Miért is kéne imádkoznom az apámért, ha nem ezért. Nem íratnék neki misét, nem fizetnék egyházadót, stb.

    "Általánosságban a protestáns közösségek nem fogadják el a purgatórium tanítását, bár maga Luther a 95 tételében és a Johann Eckkel folytatott vita idején még nem tagadta, de később fokozatosan elszakadt a tantól"
    Most akkor mi van? Először hittek benne, majd rájöttek, hogy mégsem?

    "Egyes protestánsok úgy tartják, hogy az ember csak a feltámadás után lép a boldogságba vagy a gyötrelembe, és addig a lélek egy közbenső állapotban tudatában van leendő sorsáról. Mások azt tartják, hogy a halál és a test feltámadása közötti közbenső állapotban a lélek öntudatlanul alszik"

    Nem az egyházak véleményére vagyok kíváncsi, hanem az itteni fórumozókéira.
    Lényegi kérdés, hogy ki miért jutott arra az álláspontra.

Új hozzászólás Aktív témák