Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MageRG

    addikt

    válasz Miklós315 #25996 üzenetére

    Úgy gondolod, hogy a mártíroknak nem volt saját közösségük, akik tanították őket, akiknek példát akartak mutatni?
    Csak nem tudod kikerülni a szabad akaratot. :DDD
    Az abortusz-témában meg úgy látom nem haladtunk.
    Sokkal egyszerűbb úgy elítélni valakit, ha meg se kérdezed, helyette inkább automatikusan elkönyveled felelőtlennek és bűnösnek.
    Azokra, akik másokat kényszerítenek nem kívánt terhességre milyen felelősségek vonatkoznak? Nem kell válaszolj, az USA elég jó példa.

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

  • MageRG

    addikt

    válasz Anfänger #25999 üzenetére

    Nem voltam elég világos.
    Te azt tanultad a környezetedtől, hogy a homoszexualitás bűnös dolog. Miért? Miért nem azt hogy nem számít, hisz Isten intézte ezt is?
    Magyarul, ami nekünk "jó", Isten teremtményeiként miért nem isteni "jó"?

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

  • válasz Miklós315 #26000 üzenetére

    Na ezekről azért lehetne már beszélni. Mik az indokok? Én szerintem:

    Eutanázia: ez nem gyilkosság, hanem kegyelem. Dr Halál megvan? Ez szvsz elég jól bemutatja miről van szó, jó vitaalap. Vannak nagyon indokolt esetek. Pl Alzheimer, Huntington tipikusan idetartozik. Ne hagyjuk értelmetlenül szenvedni menthetetlen embertársainkat.

    Abortusz: ez gyakorlatilag tényleg gyilkosság, de szvsz kivételt lehet tenni bizonyos esetekben, amikor az anyának nincs felelőssége, pl nemi erőszak, betegség. De a full liberalizációt (hogy "lehet mert csak", azaz joga van hozzá), nem támogatom. Itt Magyarországon első lépésként a legtöbbet talán úgy lehetne tenni az abortuszok ellen, ha az örökbefogadást megkönnyítenénk, mert jelenleg siralmas a helyzet.

    Halálbüntetés: ezt nem említetted, de a fenti kettőhöz tartozik, ugye ez az államnak kiszervezett gyilkosság, ezt semmilyen formában nem tudom támogatni.

    Nemváltás: 18 év alatt ne, hormonkezelést se. Felette viszont mindenki azt csinál amit akar. Releváns cikk, szerintem meglepően jó.

    Homoszexualitás: ezzel konkrétan mi a probléma?

    Pedofília: nyilván ne. De itt fontos megemlíteni hogy bizonyos propaganda szereti ezt összemosni az előző kettővel, miközben ennek semmi alapja. Viszont a gyermek szépségversenyek meg az ilyesmi azért már erősen a gyerekek szexualizálása, pedopozitív.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

  • BE4GLE

    aktív tag

    válasz Anfänger #25998 üzenetére

    Figyelj, ez csak amolyan gondolat kísérlet. Direkt nem vetítettem ki ezt a példát Jahvera. Mert úgy gondoltam, hogy ez túl érzékeny téma, és beindulhat a védekező reflex. Mondjuk nálad így is beindult, szóval ezt bebuktam. :B

    De segítek. Legyen az egydimenziós világ teremtője mondjuk Béla, a programozó. Ha Béla olyannak alkotja az egydimenziós világát, ahol az elbukott teremtmények száma horribilisen magas, az két dolgot árulhat el Béláról. Ő vagy egy inkompetens programozó, vagy egyszerűen sz@rik a teremtményeire. Az meg egy ilyen egyszerű példán elég jól bemutatható, hogy az elvárt viselkedés és a szabadság egyidejűleg létezhet. Kizárólag a programozón múlik a teremtmények sikere.

    Redmi Note 9 Pro

  • válasz BE4GLE #26004 üzenetére

    Nincs semmi baj a programozóval, csak genetikus AI-t programoz, és épp tréning fázisban vagyunk, így a hibák megengedettek. Majd sok generáció után valamikor eljön a Star Trek utópiája, addig meg szívunk. :D

    Anno a forráskódban Ádám és Éva tökéletes hagyományos algoritmusokra épülő egyszerű szoftverek voltak, a szent programozónak kedves működéssel. Csak aztán ugye a snake.exe malware tiltott memória területet olvastatott velük, így segmentation fault / access violation keletkezett. Ezt a szent programozó csak Ádám és Éva szoftverének frissítésével tudta javítani, így lett a szoftver genetikus AI sok-sok szenvedéssel, ami máig tart. A forráskódot meg ugye bezárta.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #26001 üzenetére

    "Csak nem tudod kikerülni a szabad akaratot."
    Miért? Ki KELL? :U

    "Úgy gondolod, hogy a mártíroknak nem volt saját közösségük, akik tanították őket, akiknek példát akartak mutatni?"
    Egy közösségben egyazon szempont szerint élni (Istennek való megfelelni akarás), amiből következik a közösség egységessége NEM EGYENLŐ azzal, ha egy közösség tagjainak akarnak az egyének megfelelni valamely okból (mert másra irányul az akarat: nem Istenre, hanem az emberre, más az indíték/mozgató ok), amely közösséget így pl. csak a félelem, az erőszak tart össze (vagyis látszólagos és instabil) --> két különböző pszichoszociális közeg egymásnak megfeleltetése logikai hiba (nettó csúsztatás és ok-okozati felcserélés, stb.).
    A mártírokra való feltételező utalás a levegőben lóg.

    "Az abortusz-témában meg úgy látom nem haladtunk."
    Nem is kell.
    A gyilkosság az gyilkosság.
    Vállaja a döntését, vállalja a gyilkos címkét, éljen együtt vele, dolgozza fel, lépjen túl rajta, éljen boldogan... (ez ugyanis ténykérdés, nem érzelmi kívánságműsor vö "Sokkal egyszerűbb úgy elítélni valakit, ha meg se kérdezed").
    DE NE KÉRJE KI MAGÁNAK A GYILKOS, HA GYILKOSNAK NEVEZIK.
    Infantilizmus rulez.

    "Azokra, akik másokat kényszerítenek nem kívánt terhességre milyen felelősségek vonatkoznak?"
    1. Senki nem kényszerítette a teherbeesésre. (Ha erőszak áldozata, az statisztikailag nincs 1%, és a gyerek akkor is ártatlan emberi élet.)
    2. Amíg a struccok valóságtagadással hárítják a felelősséget, EZÉRT - a jelenségért, nem csak ez az egy eset, hanem esethalmok, interkontinentális botrányhegyek érhetők tetten - KI A FELELŐS?
    https://888.hu/feher-ferfi/negy-evesen-valtoztattak-at-gyermekuket-transznemu-szulei-4381391/

    "Játsszunk"!

    Ha a vallás rossz, mert egy kitalált mesefigurával sanyargatják az egyházak/szekták az embereket, és a rosszból vett ateista érv cáfolja Istent, akkor Isten nélkül, csak az ember létezvén, a sok rossz a világban KINEK A FELELŐSSÉGE?
    MIÉRT a rossz a - "csakemberi" - világban?
    Várom a választ!!

    "Szerintem."

  • BE4GLE

    aktív tag

    válasz Miklós315 #26006 üzenetére

    De izgi! Játszhatok én is? A "csak emberi" világban a rossz, csak emberi mércével rossz. Nincs kőbe vésve, hogy mi az. Ezért nem ítéljük el manapság a transzokat, vagy a melegeket. Ha nem hiszel Istenben, akkor az univerzális rosszban sem hiszel. Az ember ösztönös viselkedése alapjába véve társas, a törzsi gyökerek miatt. Ilyenné formálódtunk az evolúció során. Az, ami nincs ezzel harmóniában, az rossz. Persze nem vagyunk tökéletesek. Inkább, csak "elég jók". Így időnként hajlamosak vagyunk olyat tenni, ami nem harmonizál a társadalommal. De ezt emberi mércével mérjük, és emberi módon ítélkezünk. A felelős az, aki rosszat cselekedett. Isten nélkül csak az univerzális ítélőszék tűnik el. A földi nem. És az emberek alapvetően nem is a büntetéstől való félelem miatt kerülik a rosszat, hanem amiatt a velük született tulajdonság miatt, amit fentebb írtam.

    [ Szerkesztve ]

    Redmi Note 9 Pro

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz lezso6 #26003 üzenetére

    Eutanázia és abortusz:
    Én ezt a kettőt összevonom, mert az élet az élet (szerintem ez köztünk nem vitatéma, ahogy az életveszély esetén szükségszerű beavatkozás következtében abortált gyermek esete sem - bár a nemi erőszak esetében láthatóan van nézeteltérés).
    Legvégül (kihagyva a folyamatokat/eset-részleteket, stb.) számomra a korrupció/visszaélés problematikája matt csúszós lejtőnek minősül (ha nem az Isteni teremtettség és életszentség mentén kell érvelnem).
    Ha utat nyitunk ennek, akkor vállalnunk kell minden következményt. De szerintem nem szükségszerű utat nyitnunk.
    "Ne hagyjuk értelmetlenül szenvedni menthetetlen embertársainkat."
    Meg tudod - bizonyítékkal alátámasztva - határozni az "értelmetlen"-t?
    A Dr. Halált nem láttam, megnézem (filmtopikban folyt. köv.), de ellenpéldának hoznám pl. a The Leftovers papi szálát...
    Okok: önzés, menekülés/feladás, hárítás, meggondolatlanság, stb....
    /Bizonyos esetekben (Alzheimer, Huntington) pedig mi alapján (évekkel előre megírt szándéknyilatkozat szerint (és ha már nem akarja, de elfelejtette megváltoztatni, és ha nem írt, csak szóban emlegette kívánságként, és beszámíthatósági határ (tiszta-e a tudata, felfogja-e a kérése súlyát, van-e ellentmondó szándéknyilatkozat is párhuzamosan...)? -> csúszós lejtő.../

    "Halálbüntetés:"
    Legyünk logikusak és következetesek: ha az eutanáziát támogatod, a halálbüntetést kutyakötelességed éljenezve tapsolnod. Hótugyanaz a probléma, leszámítva az érzelmi picsogást: megölöd-e a másik embert szakmányban (intézményes jogi-bürokratikus keretek között) vagy mindenki haljon meg úgy és akkor, amikor és ahogy neki (sors szerint) jutott...?
    Van bennem is mocorgás, miszerint azokat, akik menthetetlenül rosszak (képtelenek nem bántani a környezetüket, még akár elmebetegség okán is, amiről nem tehet), miért ne vonjuk ki a társadalomból végleg, költséghatékonyan... elvakult, megveszekedett terroristák, tömeggyilkosok, sorozatgyilkosok, és hasonszőrű társaik... Ki hiányolná ezeket?
    DE!
    Van értük lobbi! "Hát nekik is van lelkük, meg kell érteni őket..."
    Én inkább máshogy oldanám meg: ezek a társadalom, a közösség, és az ártatlan-védtelen egyének számára is veszedelmes fenevadak. De el lehet zárni őket.
    Tisztességes börtönépület, zárkák (nem a lepusztult-szétrohadt szeméttelepek), full leszabályozva (nem luxus-üdülőtelep hostess-szolgálattal, stb.), szigorú rend és fegyelem. Elzárva kell tartani őket nem kényeztetni. Étel, ital, mosakodás, wc, kultúra (irodalom)-lelkivezetés (börtönpap), és szigorú elzárt, kontrollált rend (nem egymásra eresztve hagyni a tömeget elvadulni, egymást szadizni - és az őrségnek is jobb, ha a fogság az fogság.)
    Az élet tehát szent, de a társadalom védheti magát - ölés nélkül is.
    /A javítható hibát elkövető bűnözőknek meg komplex segítő-vezető program kell, nem egymásra ereszteni és hagyni, hogy még rosszabbá silányítsák egymást, mielőtt újra rászabadítják a társadalomra ezeket... korrekt korrekciós programok/
    Ergo a halálbüntetés kivezethető a társadalomból. Ha komoly alternatívát komolyan alkalmaz a társadalom.
    A fő problémát a témakört meghatározó spórolás, érdektelenség stabilitásában látom.

    "Nemváltás:"
    Egyrészt egy felnőtt dönthet az életéről (nem az eutanázia-témakör vonatkozásában kívánok önellentmondásba keveredni, bár az öngyilkosságot 100%-os mértékben nem lehet megelőzni, pl. hiába minden támogatás, szeretet, ha az az egyén mégis...), de - az abortuszhoz hasonlóan - az információk teljeskörű biztosítását (mit jelent, mit von magával a döntés, a beavatkozás - a létező összes információ közlése, átbeszélése, stb.), nem-profit-vezérelt szakmai támogatást és kísérést (elővizsgálat, hogy nem-e más a gondja, elemző analízis, hogy nem-e bizonytalanodott el közben, utókezelés, hogy megbékéljen az új helyzettel) elidegeníthetetlenül megkövetelnék és módszeresen számonkérném.
    Azonban ez egy kompromisszum.
    A megelőzésben - a helyes, felelős nevelésben látom a kulcsmozzanatot.
    Kb. 1% alá levihető lenne az ilyen jellegű deviancia-jelenségek száma, ha a nem-deviánsokat nem hagynák elveszni (propaganda, trend, elhanyagoltság, bántalmazás, stb., stb.).
    /Túlreprezentáltak és piszok nagy biznisz épült rá, hogy termelődjenek.
    ÉS SENKIT NEM ÉRDEKEL A SORSUK, HA MÁR KIFIZETTÉK A SZÁMLÁT..., ja, de: "a nemváltást megbánó és azt visszacsinálni igyekvők számára. (...) Svédországban egy genderklinika már ezekkel az emberekkel is foglalkozik"/
    A cikk:
    a)"Kialakulásának okaira egyelőre csak hipotézisei vannak a tudománynak."
    "...tizedik kiadása még mentális betegségként tartotta számon (...) 11. kiadásban ezek már nem betegségek, hanem „állapotok”"
    b)"szerintük megalázó helyzetet is, ami 2020 óta Magyarországon is fennáll: hogy hiába megy át valaki a tranzíció összes állomásán, papírjaiban régi nevének és nemének kell szerepelnie." - nem is oly régen volt itthon balhé, hogy egy munkahelyen a korábbi Béla (nemtom már a neveket) Margitként jelentkezett és követelte, hogy őt nőként kezeljék és a női öltözőbe is bemehessen. Elhajtották, perelt, nyert. Pedig érdekes kérdés, hogy volt-e Margittal szerződése a cégnek, mert az, hogy Béla (szerződött alkalmazott) nem jött be dolgozni, még nem jelenti azt, hogy akárki idegen besétálhat, hogy felvegye a munkát... Kabaré. Női börtönökben sorozaterőszakoló benga férfiak, akik nőnek hazudják magukat és a jogrendszer teljesíti minden óhajukat... a nők kontójára, felelős meg sosincs...
    c) "A férfiak és nők szervezete között számos különbség van: mások a szexkromoszómáik (XY, illetve XX)...a külső és belső nemi szerveik (...) vannak viszont olyan beavatkozások, amelyekkel a külső megjelenés közelíthető a megélt identitáshoz (...) hormonkezelés: a férfiak női, a nők férfi hormonokat kapnak" - Tehát van két biológiai nem, és lesz belőle 100+ gender, ami nem a két biológiai nem...öööö, izé.... :DDD
    "A hüvely-, illetve péniszképző operációk során a rendelkezésre álló szövetekből a kívánthoz hasonló kinézetű, részben funkcionális külső nemi szerveket „építenek”." - csonkolás, pusztítás, groteszk Frankenstein-burleszk. Felelősség...?
    d) "Mivel a hatóságok a 18 év alattiak kérelmét automatikusan elutasították, de facto ez lett a beavatkozások alsó korhatára (noha ez törvényben sehol sincs rögzítve)." - nagyon szomorú, full tiltás kellene kiskorúak vonatkozásában.
    e) "a szülőnek nincs joga egyedül dönteni egy visszafordíthatatlan beavatkozásról" - Hogyne, majd a gyerek 4 évesen eldönti...
    f) "13 tagállam – köztük a liberálisnak tartott Dánia, Svédország, Finnország és Spanyolország – például tételesen 18 évhez köti a nemi átalakító műtétek alsó korhatárát. (...) Hormonkezeléshez viszont számos tagállamban jóval fiatalabban hozzá lehet jutni: Lengyelországban, Írországban és Máltán 16, Dániában és Szlovéniában 15, Lettországban 14, Hollandiában 12 évesen, míg Belgiumban, Csehországban, Németországban, Svédországban, Luxemburgban, Finnországban és Észtországban az érintett gyermek egyedileg megállapított érettségi szintje a döntő.A tengerentúlra tekintve: az Egyesült Államokban és Kanadában főszabályként 16 éves kortól, kivételes esetekben 13 és fél éves kortól adhatók nemi hormonok.A legtöbb nyugati országban a hormonkezelést megelőzően, de a pubertás megindulása után pubertásblokkoló gyógyszereket adnak a gyerekeknek, jellemzően 12 éves kortól." - Köszönjük Emese. Nagyszerű munkát végeztek. Pubertásblokkolóval bekavarnak, hormonterápiával (nem ugyanazt jelenti a kettő???) rontotok rajta, a műtéttel meg a kegyelemdöfés is megvan... Felelősség?
    g) "A kezelések sehol nem „bemondásra” történnek, hanem jellemzően kijelölt „genderklinikákon”, orvoscsapatok felügyelete mellett, sokéves folyamatok keretében. Elvileg." - profitvezérelt, joghézagok közt tekergő iparlobbi.
    h) "a hormonkezelés már egyértelműen visszafordíthatatlan, és terméketlenséget okozhat. Ha meg is marad kamaszkorban a nemi össze nem illés érzése, a tinédzserek még 16, de sokszor akár 18 éves korban is túl fiatalok ahhoz, hogy életre szóló döntést hozzanak. Ilyenkor sokan még nem is érzik, mit jelent örökre lemondani a gyerekvállalásról. (...) Gyakorlatilag teljesen hiányoznak azok a tudományos publikációk, amelyek erős bizonyítékok alapján, a hosszú távú hatásokat is figyelembe véve alátámasztanák az affirmatív kezelések, főleg a pubertásblokkolók és fiatalkori hormonkezelések hatásosságát." - +1 pont a Griffendél-nek.
    i) "a nemváltó transzneműek körében ugyanolyan magas marad az öngyilkosság előfordulása, mint nemváltás nélkül lenne" - Felelősség?
    J) "módszertani és etikai kifogásokat fogalmaztak meg. (Például: (...) kisgyermekeknek tettek fel szexuális tartalmú kérdéseket." - Nem erről szól az egész témakör??? gyerekek és a szexualitás, hogy minek tartják magukat, kihez hogyan vonzódnak, mivé torzítják magukat, hogy "boldog életet éljenek"? Megértik, döntésképesek vagy nem értik meg és döntésre alkalmatlanok...?

    Homoszexualitás:
    Semmi, amíg tisztában van vele, hogy mik a következmények. Pl. - és ez a vallás topikban abszolút releváns - ne követelőzzenek egyházi, szentségi házasság, szentáldozás, stb. témakörben. A Biblia egzakt állítást fogalmaz meg.
    Vagy Krisztust követi (és nem éli meg a szexualitását - amit számos más egyén megtesz akármely egyéb okból, kontextusban...) vagy nem követi. (Mint az abortusznál: dönthet, de akkor vállalja a döntését.)
    Más vallásoknál más kérdések, következmények adottak.

    Pedofília:
    Nem.
    (Ezen nincs mit vitázni, érvelni, de ha mégis akar valaki, akkor: csúszós lejtő problematika, erőszak- és beszámíthatóság problematika, tudomány-problematika (pszichoszexuális és egyéb mentális fejlődési torzulások), sorstragédiák, felelősség problematika, stb., stb., stb., stb.)
    "hogy bizonyos propaganda szereti ezt összemosni az előző kettővel"
    Mert ugyanazok a szervezetek, ugyanaz az lmbtqipahij++++++ betűleves-zászló alatt sipákoló brancs veti fel egyik meg másik ötletét (pedofília, állatszex, nekrofília meg az összes undorító aberrált szemét ötletük, amit "társadalmi vitára" bocsátanak...) és közben egyik vonatkozó "zászló" SOHA SEMMIKOR SEMMILYEN FORMÁBAN NEM HATÁROLÓDIK EL ezektől!!!
    Nem összemosás, hanem ténymegállapítás esete!
    Hogy miért 'rossz' az abc-betűleves által propagált életmód? Ha az öngyilkossági ráta, a boldogtalanság-ráta, a promiszkuitás és betegség-ráta nem lenne eléggé szembeötlő, akkor a teljes következetlenség, felelőtlenség és társadalompusztító hatást (full egoizmus a köbön négyzetre emelve) is említsük meg.

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz lezso6 #26005 üzenetére

    Elspoilerezted a Mátrix-ot és még csak nem is a jó topikban :P ;] :DDD

    "Szerintem."

  • BE4GLE

    aktív tag

    válasz lezso6 #26005 üzenetére

    LOL. Vagy a világunkat valami olyasmi generálta, mint a Google text-to-video AI-ja. :DDD

    Redmi Note 9 Pro

  • MageRG

    addikt

    válasz Miklós315 #26006 üzenetére

    Nem akartam megint a szabad akarat vitába belemenni, mert nem ez volt a téma.

    A mártíros példánál az nem kattan, hogy hogyan különíted el, hogy az egyén Istennek akar megfelelni, vagy egy elképzelésnek Istenről, amit a közösség magáénak vall.
    Egyébként miért gondolod hogy a közösséget így a félelem tartja össze? Más nem lehet?

    "Infantilizmus rulez."
    A te szerveiddel és véreddel hány embert lehetett volna megmenteni?

    "Senki nem kényszerítette a teherbeesésre."
    Látod, én nem ezt mondtam. Hanem azt, hogy nem kívánt terhességre - azaz hogy terhes maradjon akarata ellenére.
    A transzgender-izé nem volt téma, ezt terelésnek veszem. Ami akkor szokott előjönni... tudod mikor. Javaslom tegyük a témát későbbre, amikor végig tudod gondolni vádaskodás nélkül.

    Megint túl sok téma jött elő, és így félek hogy elvész a fókusz.
    Mire vagy kíváncsi?
    Ha nincs isten, akkor minden rosszért csak magunkat okolhatjuk (már ami nem természeti katasztrófa), és nekünk is kell jóvá tenni. Ebben a világban.
    És hogy mi a "rossz", azt nem is isten dönti el. Közösen kell megegyeznünk a mércében. Viszont senki se bunkózhatja le a másikat istenre hivatkozva. Hanem meg kell győznie miért érdeke neki is betartania a közös szabályokat.
    És a vallás nem azért "rossz", mert mesefigurával sanyargatják a népet.
    Ez megválaszolta a kérdésed?

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

  • Anfänger

    őstag

    válasz Miklós315 #26000 üzenetére

    Teljesen egyetértek. Másra mutogatni a legegyszerűbb. Valakire áthárítani a felelősséget,könnyebb mint beismerni,kimondani azt,hogy tévedtem.
    Ez mind a büszkeségből és elégedetlenségből fakad,és abból,hogy sajnos magunkra és másokra nézünk,nem pedig Istenre és arra amit Jézus Krisztus elvégzett.
    Tudom,mert én is pontosan ilyen voltam,tudom miről beszélek.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

  • MageRG

    addikt

    válasz lezso6 #26005 üzenetére

    A programozó biztos nem hallotta még az "aligment problem" szót.
    Szegény programozó soha sem tudhatja, hogy amit az AI látszólag megtanult, az tényleg az, amire ő gondolt.
    Ahogy azt sem tudhatja, hogy az AI nincs-e tudatában annak, hogy tréning fázisban van, és e szerint "színészkedik". De amint vége a tréningnek...

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

  • MageRG

    addikt

    válasz Anfänger #26012 üzenetére

    Bocsánat, de hogy egy klasszikust idézzek: "a nagy hatalom nagy felelősséggel jár".
    A korlátlan hatalom (mindenhatóság) pedig az összes felelősséggel.

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #26011 üzenetére

    "A mártíros példánál az nem kattan, hogy hogyan különíted el, hogy az egyén Istennek akar megfelelni, vagy egy elképzelésnek Istenről, amit a közösség magáénak vall."
    Te mire alapozod annak a vélekedésnek az ellentétét, amit én vélek?

    "Egyébként miért gondolod hogy a közösséget így a félelem tartja össze? Más nem lehet?"
    Nem, ha azzal nyomulsz, hogy "kényszeres megfelelés áldozata az egyén, mert a szekta megölné kiközösítené, stb...." Ez erőszak-félelem-behódolás. És logika.

    "A te szerveiddel és véreddel hány embert lehetett volna megmenteni?"
    Demagóg-csúsztatásos-bullshit.
    A Tiéddel?
    Mihez hogyan miért kapcsolódik?
    Mit cáfol, mit támaszt alá?

    "Látod, én nem ezt mondtam."
    Nem, mert te gyáva vagy (hárítasz, felelősséget kerülsz, tagadsz - mint a "pro choice"-lobbi) kimondani - már vagy egy éve az abortusz-vitánknak és még mindig kerülöd, mint a tüzet, hogy kimond - a szexelő ember döntést hozott és döntésének alapja az a vállalt kockázat, hogy teherbe eshet szex közben/által. Legjobb esetben pedig tudatlan-felelőtlen (mert gőze sincs, mit csinál, mit kockáztat, mit vonz magával a döntése). De a következmény adott lesz.

    "...azaz hogy terhes maradjon akarata ellenére."
    Csak nem tudod kikerülni a szabad akaratot terhességre kényszerítést.

    "A transzgender-izé nem volt téma, ezt terelésnek veszem. Ami akkor szokott előjönni... tudod mikor. Javaslom tegyük a témát későbbre, amikor végig tudod gondolni vádaskodás nélkül."
    :DDD

    "Ha a vallás rossz, mert egy kitalált mesefigurával sanyargatják az egyházak/szekták az embereket, és a rosszból vett ateista érv cáfolja Istent, akkor Isten nélkül, csak az ember létezvén, a sok rossz a világban KINEK A FELELŐSSÉGE?
    MIÉRT a rossz a - "csakemberi" - világban?
    Várom a választ!!"
    "Megint túl sok téma jött elő, és így félek hogy elvész a fókusz.
    Mire vagy kíváncsi?"
    :DDD

    "Ha nincs isten, akkor minden rosszért csak magunkat okolhatjuk"
    "És hogy mi a "rossz", azt nem is isten dönti el. Közösen kell megegyeznünk a mércében."
    Akkor nincs objektív bűn?
    Mert ha konszenzuális a "rossz" és a "bűn" meghatározása, akkor mit vádaskodsz máglyára vetéssel, keresztesháborúkkal, babonával, stb...?
    Az volt a konszenzus!
    Vitatod?
    Várom a választ!!

    "Szerintem."

  • Anfänger

    őstag

    válasz MageRG #26002 üzenetére

    Már hogyne számítana,amikor meg van írva.
    A homoszexualitást és minden más bűnt a sátán intézett. Te is olvastad az Igét,nagyon jól tudhatod.
    Ha az Igében jártas vagy,ezt is tudnod kell. Isten az embert Ádámnak és Évának teremtette nem pedig Ádámnak és Bélának.
    Tehát férfinek és nőnek,ne áltasd magad és ne tulajdonítsd a felelősséget Istenre,ugyanis ezért az emberek a felelőssek,hiszen nem engedelmeskednek az Istennek és nem állnak ellene az ördögnek.
    Nagyon jól tudja minden ember aki bűnben él,hogy nem helyes amit csinál,mert a saját szíve vádolja őt. Ezért nem tud bizodalommal fordulni az Istenhez,így nem tud hittel,kételkedés nélkül kérni. És ezek miatt a dolgok miatt nem kapják meg amit kérnek.
    Istent nem mennyei apjuk ak tekintik,hanem egy kitalált lénynek,mert ők bizony "már" 20-30-40-50-60 évesek,mindíg imádkoztnak és imádkoznak de még soha nem kapták meg amit kértek,sőt egyre betegebbek,és a szeretteik is betegek,sőt,meghalnak ideje korán.
    Érdekes,hogy vannak idős emberek,világ êletükben templomba jártak, gyakran imádkoztak,de ha megkérdezzük őket,a legtöbben azt mondják,hogy nem kapták meg amit kértek,sót olyat is hallani,hogy az Isten betegséggel fegyelmezte őket. Ezek mind a sátán hazugságai . Az Isten azt akarja,hogy mindenki egészségben éljen és üdvösséget nyerjen.
    Elmondta,hogy mit tegyünk ehhez. Nem túl bonyolult.
    A Róma 10:9 elmondja:

    Róm 10:8 - 10:10

    8 De mit mond? Közel hozzád a beszéd, a szádban és a szívedben van: azaz a hit beszéde, amelyet mi hirdetünk.
    9 Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.
    10 Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.

    De ameddig az ember a tudományra néz,amire Jézus azt mondja,hogy :

    Máté 11:25
    "Abban az időben szólván Jézus, monda: Hálákat adok neked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és az értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted."

    Vagy a
    Luk 10:21 - 10:22
    "Azon órában örvendeze Jézus lelkében, és monda: Hálákat adok neked, Atyám, mennynek és földnek Ura, hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted. Igen, Atyám, mert így volt kedves te előtted.
    Mindent nekem adott az én Atyám: és senki sem tudja, kicsoda a Fiú, csak az Atya; és kicsoda az Atya, hanem [csak] a Fiú, és akinek a Fiú akarja megjelenteni."

    Aztán itt egy pár igevers arról,akik csak az érzékszerveikre hagyatkoznak és azoknak hisznek.
    "hitetlen" Tamás is ilyen volt,PEDIG Ő azelőtt látta Jézust és rajta keresztül Istent megnyilvánulni,mégsem hitt a többi tanítványnak amikor azok mesélték neki,hogy látták a feltámadt Jézus Krisztust.

    Ján 20:25
    "Mondának azért neki a többi tanítványok: Láttuk az Urat. Ő pedig monda nekik: Ha nem látom az ő kezein a szegek helyeit, és be nem bocsátom ujjaimat a szegek helyébe, és az én kezemet be nem bocsátom az ő oldalába, semmiképpen el nem hiszem.
    És nyolc nap múlva ismét benn valának az ő tanítványai, Tamás is ő velük. Noha az ajtó zárva vala, beméne Jézus, és megálla a középen és monda: Békesség nektek!
    Azután monda Tamásnak: Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet; és hozd [ide] a te kezedet, és bocsássad az én oldalamba: és ne légy hitetlen, hanem hívő.
    És felele Tamás és monda neki: Én Uram és én Istenem!
    29 Monda neki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, akik nem látnak és hisznek."

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

  • BE4GLE

    aktív tag

    válasz MageRG #26013 üzenetére

    Az aligment problem akkor jelent gondott, ha használni is akarjuk az AI-t a sandbox-on kívül. A példánkban viszont az AI végig a sandbox-ban marad. Szóval nem kell attól tartani, hogy mondjuk veszélyt jelent ránk nézve. Ez az AI csupán egy öncélú hobbi projekt. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Redmi Note 9 Pro

  • Anfänger

    őstag

    válasz BE4GLE #26004 üzenetére

    "Kizárólag a programozón múlik a teremtmények sikere."
    Tehát a te szüleid miatt lettél olyan amilyen vagy,és a gyermekeid életéért is téged illyet minden felelősség egészen halálukig,ugye? Jól értem,te így képzeled el?
    Tehát a gyermekeid soha nem hibáznak attól feljebb,amennyi hibát te elkövettél és el fogsz követni még az életben,mert hát klónokat nemzünk?
    Olyanokat,mint mi magunk?
    És te ponosan annyi és olyan hibákat fogsz elkövetni amit a te szüleid,de itt még nincs vége,mert minden betegséget is megörököltél és tovább adsz,áldásból,és átokból pont ugyanazokat és olyanokat és annyit amennyi neked van és még halálodig lesz. Hmmm. Szar lehet, a felelősséget így kinek tulajdonítod? A szüleidnek és azok szüleinek,merthogy ők is azt adják tovább neked amit ők kaptak? És ze ezt adod tovább? Hmmm. Ki a hunyó,ha mindannyian a pokolra kerültök,mert az ük-ük-ük-ük nagypapi és nagymami bűnben éltek Isten nélkül? Kit hibáztatnak majd a gyermekeid? Téged vagy a felmenőidet? Gondolkozz el ezen. Honnan tudjuk,hogy van bűn?
    Honnan tudjuk,hogy a bűn rossz,honnan tudjuk,hogy egyeseknek van törvény és törvény alatt élnek,mások szabadok a törvény alòl,már nem vonatkoznak rájuk a törvények és Jézus Krisztusban vannak és átmentek az örök életbe?
    Honnan tudtad meg,hogy a lopás bűn,vagy hogy a tisztességes ember nem hazudik és hamisan nem esküszik?
    Honnan és mikor,miból tudtad meg,hogy ha autóval áthajtasz a piros lámpán,azért jogosan büntetésre számíthatsz?
    Honnan tudod,hogy hogyan kell ezeket a bünetéseket elkerülni és tisztességesen élni?

    1Thess 5:3 "Mert amikor ezt mondják: Békesség és biztonság, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra; és semmiképpen meg nem menekednek."

    Nem megy be az Isten országába az aki a testnek cselekedetei szerint él és szívében nem fogadja el Krisztust a megváltójának .

    Gal 5:19 - 5:23
    "A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek [ezek]: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.
    20 Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések,
    21 Irigységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom nektek, amiképpen már ezelőtt is mondottam, hogy akik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.
    22 De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.
    23 Az ilyenek ellen nincs törvény.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

  • Anfänger

    őstag

    válasz MageRG #26014 üzenetére

    "A korlátlan hatalom (mindenhatóság) pedig az összes felelősséggel."

    Ez nagyon nem igaz.
    Ha az 5 éves gyermekednek elmondod,hogy ne hajoljon ki az álló autóból,mert kiesik és megüti magát,és azt is elmondod,hogy ha kiesik,kap a seggére egyet,és te nem tudsz rá figyelni,majd kiesik,akkor kinek a hibájából esett ki? Vagy másik példa,a nagy fiadnak elmondod,hogy tartózkodjon az alkohol,cigaretta,drog és tudatmódosító szerektől,mert azok azok képesek tönkretenni az életét,sőt túladagolásban meg is halhat. És a 18 éves fiad egy buliban elkezd drogozni,rászokik,25 évesen már lop,csal hazudik,csak hogy legyen pénze a drogjára,hogy valahogy "túléljen",az kinek a felelőssége? A tiéd? Felnőtt ember volt amikor rászokott. Te miért nem mentél vele minden buliba,hogy megóvjad? Vagy miért nem nemzettél tökéletes embert aki nem szokik rá ilyen dolgokra és mindig minden rossztól távoltartja magát? Hát milyen ember vagy te,hogy nem tudtál tökéletest nemzeni,amilyen te vagy? Vagy nem is vagy tökéletes? Lehet,nem is a te gyereked. Lehet nem is léteztél,hogy ilyen gyermek is született a földre? Az a fránya ősrobbanás hozta létre ... Értsd jòl,nem személyeskedés,csak így gondolkodik az emberi elme.Isten nekünk adta a hatalmat a földön,az emberi testben van a legnagyobb hatalom Isten után. A sátánnak testre van szüksége,hogy megnyilvánuljon egyébként semmi hatalma nincsen. Amennyit mi neki adunk,amit neki engedünk és tulajdonítunk,annyi van neki. Nem fontos vele mégcsak egyezkedni sem vele,de ha hamis dolgokat hiszünk el,amit a tudomány állít Isten ellen,már ajtót nyitottunk neki.
    Ő Istenre irigy,ezért próbál mindenkit becsapni,hogy minél több embert megvezessen. Nagyokat mondó szája van és egyet tud,megtéveszteni,de azt mesterfokon mert ő a hazugság atyja.

    Máté 12:28 - 12:30
    28 "Ha pedig én Istennek Lelke által űzöm ki az ördögöket, akkor kétség nélkül elérkezett hozzátok az Isten országa.
    29 Avagy mi módon mehet be valaki a hatalmasnak házába és rabolhatja el annak kincseit, hanemha megkötözi előbb a hatalmast és akkor rabolja ki annak házát?
    30 Aki velem nincsen, ellenem van; és aki velem nem gyűjt, tékozol."

    Egyébként Istennek nincs korlátlan hatalma az emberek felett.

    [ Szerkesztve ]

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

  • válasz Miklós315 #26008 üzenetére

    Eutanázia és abortusz

    A Dr Halál szerintem elég jól belövi, hogy hol van a határ, ezért ajánlom, hogy nézd meg, szvsz alapfilm. Egyébként a gyakorlati kivitelezés igen, szándéknyilatkozattal kell történjen. Persze ilyenkor is vannak durva dolgok:

    Nem emlékezett rá, hogy eutanáziát kért, az orvos mégis beadta a halálos injekciót

    Ilyenkor ugye a beszámíthatatlanságra lehetne hivatkozni. Míg a másik oldalról mondhatod azt, hogy az "új énje" meggondolta magát.

    Az abortusz szerintem nagyon más téma, legfeljebb abban kapcsolódik, hogy súlyos beteg esetén az abortusz gyakorlatilag eutanázia. De a többi esetben gyakorlatilag gyilkosság, de az alternatív lehetőség nem feltétlenül jobb. Tehát:

    1. egészségügyi kockázat: anya élete VS gyerek élete
    2. nemi erőszak: anya traumája VS gyerek élete
    3. gazdasági kockázat: anya életszínvonala VS gyerek élete

    Itt az első kettő szerintem belefér, viszont az utóbbit nonszensznek tartom. Vitázni most nem szeretnék róla, az már megvolt sokszor. :D

    Mindenesetre talán mindenki egyetért abban, hogy ha meglenne a technológia ahhoz, hogy a gyereket áthelyezzék mesterséges méhbe (vagy bármi hasonló), az oldhatná meg a problémát. Persze biztos akkor is lennének tiltakozók, valószínűleg Istenre hivatkozva, meg hogy beavatkozunk a természet rendjébe, stb.

    Halálbüntetés

    Miért kéne árukapcsolásnak lennie? Az abortusz kegyelem. A halálbüntetés meg az államnak kiszervezett gyilkosság. Persze az életfogytiglanhoz képest bizonyos esetekben lehet kegyelem, nem véletlen hogy a komolyabb börtönökben az öngyilkosság megakadályozása ellen sokat tesznek. Habár ez is barbárság. Ahogy írod: eleve a börtön funkcióját kell felülvizsgálni etikailag. Nem a büntetés, hanem a rehabilitálás a cél, hogy visszahelyezhető legyen a társadalomba. Ha pedig ez nem lehetséges, akkor csupán elszigetelő funkciójának kell lennie, de emberséges körülmények mellett.

    Nemváltás, homoszexualitás

    Na igen, itt felvetetted, hogy a transzneműség családi problémára is visszavezethető. Ez szerintem simán lehetséges, ahogy homoszexualitásnál is van ilyen. De én alapvetően arról beszélnék, amikor ez eleve adott.

    Az alapvető probléma szerintem, hogy az LMBTQIA+ (meg még ki tudja hány betű :D) mint szélsőséges ideológia az kvázi egy vallás, saját üdvtörténettel, megváltással. A linkelt cikk alapján azért látszik, hogy alapvetően prekoncepciós / dogmás, azaz áltudományos megközelítés van, ez a probléma.

    Pedofília

    Érvelni lehet ellene, ahogy írod. És ennyi.

    De milyen szervezetek propagálják ezt? Légyszi mutass már ilyet. :B Nekem egyedül az ún. "holland pedofil párt" maradt meg, de ők is gyakorlatilag azért lobbiztak, hogy a beleegyezési korhatárt 12 évre vigyék le. Vagy most arra gondolsz, amit linkeltem, a 10 éves transz lányfiúról? De ez nem ugyanaz ám.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

  • MageRG

    addikt

    válasz Miklós315 #26015 üzenetére

    "Te mire alapozod annak a vélekedésnek az ellentétét, amit én vélek?"
    Gondolatainkat nagy mértékben formálja a környezetünk. Nos te valami olyasmit állítasz, hogy az Isten-koncepció csak úgy megjelenik valaki fejében, mindentől függetlenül?

    "Nem, ha azzal nyomulsz,..."
    Nem, "azzal nyomulok", hogy nem azért vagy jóban a szomszéd nénivel, mert különben elvágja torkod. Hanem pl. mert megkínál a sütijéből és locsolja a virágokat amíg te nyaralsz.
    Ha ennyire korlátolt irányba megy a beszélgetés, akkor inkább ejtsük ezt a témát is.

    "Nem, mert te gyáva vagy..."
    Igen, erről beszéltem. Ha nem tudsz higgadtan gondolkodni, akkor szokott előkerülni a terelés, utána meg a vitapartner sértegetése.
    Nem tudom miért gondolod, hogy az egyént bármi köti, hogy ha teherbe esett, akkor ki is kell hordania a gyerekét.

    "...mit vádaskodsz máglyára vetéssel, keresztesháborúkkal, babonával, stb...?"
    Miért, a te értékrendedbe belefér ez? Mert a mai társadalom többségének nem. Igen, a "mai" társdalom, mert hosszú idő volt amíg az emberek erre rájöttek.
    Legalábbis egy részük. Más helyeken ez még megy. Az ilyenek hívta a narancsember "shithole countrynak".
    Egyébként régóta nem hoztam a keresztesháborúkat meg a máglyát elő, nyilván mástól hallottad.

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

  • MageRG

    addikt

    válasz Anfänger #26016 üzenetére

    Nem emlékszem rá hogy a Bibliában benne lenne, hogy a homoszexualitást a Sátán intézte.
    Nagyon tudni véled más emberek mit gondolnak vagy mitől van lelkiismeretfurdalásuk. Talán gondolatolvasó vagy? :)

    "Az Isten azt akarja,hogy mindenki egészségben éljen és üdvösséget nyerjen."
    Ha Isten akar valamit, akkor az úgy is lesz?

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

  • MageRG

    addikt

    válasz BE4GLE #26017 üzenetére

    " Ez az AI csupán egy öncélú hobbi projekt."
    link

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

  • MageRG

    addikt

    válasz Anfänger #26019 üzenetére

    "Ez nagyon nem igaz.
    Ha az 5 éves gyermekednek elmondod..."
    Hát ez tényleg nagyon nem igaz. Az 5 éves gyereked nem te tervezed meg az utolsó apró porcikáig, nem te állítod be, mi érdekli, mi a temperamentuma.
    Nem is lehetsz ott a nap minden órájában mellette. De ha mégis, nem tudsz mindig közbelépni, és nem tudod mindig mire gondol.
    Szóval kérlek gondold újra ezt az analógiát, mert nagyon hamar kiderül hogy nem jó. Csak nyilván akitől hallottad, az nem akarta hogy 5 percet gondolkodj rajta.

    De másképp is meg lehet közelíteni: Isten utálja a bűnt szerinted?
    Ha igen, képes volna olyan világot teremteni, amiben nincs bűn?

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

  • BE4GLE

    aktív tag

    válasz Anfänger #26018 üzenetére

    Picit zavaros amit írsz. Nyilván nem vagyunk klónok. Én például nagyon sokban hasonlítok apámra, de mégsem lettem alkoholista. A gyerekeim tetteiért felelek egy ideig, de nem örökre. Az meg aztán tök mindegy, hogy mondjuk az ükunokám milyen szörnyűséget fog csinálni. Semmi jelentősége nem lesz rám nézve, hiszen már rég halott leszek. A saját tetteimért miért keresném a felelősöket több generációra visszamenőleg? Nem így működik egy társadalom. Ezek a kusza gondolatok akkor jönnek elő, ha bevezeted a halál utáni következményeket, az eredendő bűnt, Jahvet stb.

    [ Szerkesztve ]

    Redmi Note 9 Pro

  • BE4GLE

    aktív tag

    válasz Anfänger #26018 üzenetére

    Úgy látom a hozzászólásod bűn részére nem reagáltam. Viszont Miklós315-nek már leírtam, hogy mi rossz. A bűnre is hasonlóképpen tudnék válaszolni.

    Redmi Note 9 Pro

  • Anfänger

    őstag

    válasz MageRG #26024 üzenetére

    "Az 5 éves gyereked nem te tervezed meg az utolsó apró porcikáig, nem te állítod be, mi érdekli, mi a temperamentuma."
    Ti mégis azt mondjátok,hogy Istennek ilyennek kellene lennie,mert az Ő felelőssége az emberek hibája. Pedig nagyon nem.
    "De ha mégis, nem tudsz mindig közbelépni, és nem tudod mindig mire gondol."
    Persze,mert nem vagyunk mindenhatóak.

    "Szóval kérlek gondold újra ezt az analógiát, mert nagyon hamar kiderül hogy nem jó. Csak nyilván akitől hallottad, az nem akarta hogy 5 percet gondolkodj rajta."

    Miért,mit teszel ha a gyermeked,nem fogad szót és annak következtében bajba kerül vagy baleset éri?
    Te elmondtad neki azt,hogy annak következménye baj lesz és gyermekkorban is és felnőttkorban is hasznosak ezek az intések,mert ebből a gyermek is és a felnőtt is tanul.
    Szerintem nem fogod magad hibáztatni,most sem teszed,hanem Istent hibáztatod a te hibáidért pedig te már felnőtt vagy. A gyermeknek meg kell idővel tanulnia,hogy döntéseinek következménye van ha nem ismeri el,meg kell tanítani,de nem büntetéssel,elég nagy büntetés az neki,ha pórul jár annak következtében. Főleg úgy,hogy előtte figyelmeztették is arra,hogy ha így tesz problémái lehetnek vagy megsérülhet....

    "Isten utálja a bűnt szerinted?
    Ha igen, képes volna olyan világot teremteni, amiben nincs bűn?"

    Igen, Isten útálja a bűnt.
    Képes lett volna bűntelen világot teremteni robotokkal,akikben nincs semmi érzelem csak kötelességből szeretik az Istent. De ebben az esetben nem lenne szabad akarat.
    Pedig pont az miatt vagyunk felelősek a tetteinkért.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

  • Anfänger

    őstag

    válasz BE4GLE #26026 üzenetére

    A saját tetteimért miért keresném a felelősöket több generációra visszamenőleg?

    Ezért,mert ezelőtt ezt mondtad--->>>
    "Kizárólag a programozón múlik a teremtmények sikere."
    Úgy értettem,hogy te is azt gondolod, hogy ha a sikerük is kizárólag a programozón múlik,akkor a tetteikért is Őt illeti a felelősség.
    Erre reagáltam.
    Nem zavaros az annyira. Kifejtettem,hogy érthető legyen. Bocsánat,ha nem jòl sikerült.

    "Nem így működik egy társadalom".
    Isten nem társadalmi szinten gondolkozik,Ő az egyén szívét nézi. Te magad fogsz felelni,nem ment meg a társadalom. Vagy hogy érted,hogy nem így működik egy társadalom?

    "A "csak emberi" világban a rossz, csak emberi mércével rossz. Nincs kőbe vésve, hogy mi az.

    A bibliában van megírva.

    Ezért nem ítéljük el manapság a transzokat, vagy a melegeket.

    És az kinek segít,hogy mi emberek nem ítéljük el az embereket?
    Ne viccelj,nem te állítottad fel a mércét,attól,hogy nem olvassuk el Isten Igéjét,az attól még igaz és szent.
    Attól,hogy becsukjuk a szemünket,és nem törődünk Isten Igéjével,attól még az a mérce. Nem a többség a mérce sem a társadalom . Ha a társadalomnak akarunk megfelelni,már régen elbuktunk.
    Ha te U.S.A.-ba utazol,nem a Magyarországi törvények fognak rád vonatkozni,hanem be kell tartanid az ottani törvényeket,különben kitoloncolhatnak,börtönbe zárhatnak a törvény ismerete hiányában. Akkor nem mondhatjuk,hogy mert Magyarországon így van,ezért cselekedtünk így. Érthető így?
    Nem a társadalom a számunkra mérvadó mérce és nem az emberek előtt kell elfogadottá válnunk. Az csak az erre az életre ad pl. elismerést,elfogadást ....

    Ha nem hiszel Istenben, akkor az univerzális rosszban sem hiszel

    Mégis mész a pokolba halálod után. Mert nem a többséget kell követni mint a birka,hanem a Szent Isten mércéjét.

    [ Szerkesztve ]

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

  • MageRG

    addikt

    válasz Anfänger #26028 üzenetére

    Szerinted a bűntelenség és a szabad akarat kizárja egymást?
    Miért?

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

  • Anfänger

    őstag

    válasz MageRG #26030 üzenetére

    Nem ezt mondtam. Direkt érted félre?
    Ha Isten robotokat teremtett volna,akkor nem lenne bűn. De ebben az esetben nem lenne szabad akarat sem.
    Viszont Isten nekünk szabad akaratot adott és érzelmeket. Ezzel a szabad akarattal dönthetünk úgy,hogy Istent meg akarjuk-e ismerni,vagy nem,újjá akarunk-e születni és ennek következményeként Isten áldásait élvezni neki élni majd pedig az örök életet elnyerni...
    VAGY hamis isteneket és a hazugságot akarjuk megismerni és elhinni,annak élni és vállalni az azzal járó kockázatokat és átkot majd az örök halált.

    Mindenki saját maga dönt. Elétek tettem az Életet és halált,válaszd hát az életet.
    Elég egyértelmű kijelentés ez az Igében szerintem. Nem kibúvókat kell keresni,és nem kiskapukat. Istent nem lehet meghazudtolni ,sem átverni. A szívedet vizsgálja és a veséidet.
    Az ember hiába hazudik saját magának,hiába áltatja magát,nincs menekvés ha a bűnt szolgálja. Egyedül Jézus Krisztus áldozata képes megmenteni,ha azt hittel elfogadja az ember. De amikor valóban megértjük,hogy milyen jó az Úr,akkor belülről a szívünkből,szellemünkből elkezdünk megváltozni. Nem azért mert kell,hanem azért mert annyira szeretjük az Istent és Jézus Krisztust,hogy nem tudunk róla nem beszélni. Vele van telve a szívünk.
    " Amivel telve van a szív,azt szólja a száj".
    Ezt tanusíthatom,amikor megtértem,én fél évig a föld felett jártam 10 centire,mert Jézus és az Úr ennyire kegyelmes és jó velem. És ez az Ige ismerettel csak erősödik.

    Minél több Ige ismerete van az embernek,annál szabadabb szellemben és annál nagyobb szellemi hatalommal rendelkezik arra,hogy az embereket elvezesse az igazsàgra. És az igazság ismerete teszi az embereket szabaddá. A hazugság megkötöz,béklyókat,bilincseket,láncokat tesz az emberre,félelmet,kilátástalanságot,betegséget helyez az emberre,mert elfedi előlök az igazságot,ami szabaddá tesz. Ezeket démoni befolyásnak tulajdonítja az Ige.
    Azt is mondja az Ige,hogy
    "Amilyen a szemed,olyan vagy te magad.
    Azaz,amire nézel,azzal vagy telve.
    Aki csak magára néz,magával lesz tele,önző lesz. Aki csak a pénzre néz,azzal lesz tele,az lesz neki a legfontosabb,az lesz neki hamis istene. Aki csak a paráznaságot nézi és állandòan arra gondol,azzal lesz tele a szíve,azzal leszegkötve. Az emberek leggyakrabban arról beszélnek,amivel telve van a szívük. Mert ott fogannak meg a gondolatok és aztán az agy alakítja,konvertálja át azt kifejezhetővé a test számára vagy éppen kimondhatóvá.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

  • BE4GLE

    aktív tag

    válasz Anfänger #26029 üzenetére

    "Úgy értettem,hogy te is azt gondolod, hogy ha a sikerük is kizárólag a programozón múlik,akkor a tetteikért is Őt illeti a felelősség."

    A programozó tudatosan alkotja meg az egydimenziós világát. Nem tudom hogyan lehet a programozóhoz hasonlítani azt, amikor az ember gyereket csinál. :F

    "Vagy hogy érted,hogy nem így működik egy társadalom?"

    Szerintem azért nem érted, mert a te alap tézised, hogy van isten, az enyém pedig... Nos, én csak Biblián kívüli alapannyaggal érvelek.

    "És az kinek segít,hogy mi emberek nem ítéljük el az embereket?"

    Hát mondjuk annak a melegnek, vagy transznak, aki próbál önmaga lenni, és boldogan élni. Remélem, hogy ha a gyereked lesz ilyen helyzetben, akkor megértőbb leszel.

    "Ha te U.S.A.-ba utazol,nem a Magyarországi törvények fognak rád vonatkozni"

    Erre csak annyit tudok mondani, hogy az USA és Magyaroszág létezik, Jahve pedig...

    "Mégis mész a pokolba halálod után. Mert nem a többséget kell követni mint a birka,hanem a Szent Isten mércéjét."

    Sose tudom, hogy az ilyen mondatokra hogyan reagáljak. Ez sértés, fenyegetés, vagy jótanács? :B

    Redmi Note 9 Pro

  • Anfänger

    őstag

    válasz BE4GLE #26032 üzenetére

    Sose tudom, hogy az ilyen mondatokra hogyan reagáljak. Ez sértés, fenyegetés, vagy jótanács?
    Dehogy sértegetés ,ne vedd annak. Ha szerinted nincs Isten,akkor neked semmi félnivalód nincsen egy olyan valakitől,aki szerinted csak kitalált.
    Akkor úgy fogalmazom,hogy az Ige szerint mész a pokolba.
    Ha ez Isten részéről fenyegetés számodra,akkor az a te bajod,mert csak akkor kerülheted el,ha elfogadod hittel Jézus Krisztust személyes megváltódnak.

    Ha nem hiszed ezt,az én hitem szerint és a biblia szerint akkor is oda fogsz kerülni. Ez nem fenyegetés,ez Isten igérete és a te döntéseid következményének az eredménye.
    Hogy ezt te elhiszed vagy nem,az a te egyéni dolgod. Leélheted bűnben is az életed Isten nélkül,és hitben is Istennel. Senki nem fog ráderőltetni semmit. Isten sem a menyországot,sem a poklot nem erőlteti rád és rám. Sem az átkot és betegséget,sem az áldást és jólétet.
    Mert mint tudjuk, az átok és betegség is a sátántól jön a mi bűneink következményeként. Mind a megkötözöttségek,függőségek,betegségek is egytől egyig a mi helytelen döntéseink következménye. Ezek miatt támadható az ember a sátántól.
    Ha nem hiszed,nem hiszed,sajnálom.

    Ezt mindenki mástól is kérdezem.
    Azt tudjátok ,hogy mi az az egyetlen bűn,ami miatt nem juthat be az ember a menyországba örök életre a halála után?

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

  • MageRG

    addikt

    válasz Anfänger #26031 üzenetére

    Lehet hogy nem jól értettem amit mondtál.
    Én csak azt kérdeztem, szerinted Isten teremthette volna-e az embert úgy, hogy ne akarjon bűnözni, de mégis szabad legyen az akarata?
    Vagy ha úgy tetszik, szabad akarattal, de úgy, hogy már teljesen ismeri Isten igazságát.

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

  • BE4GLE

    aktív tag

    válasz Anfänger #26033 üzenetére

    "Azt tudjátok ,hogy mi az az egyetlen bűn,ami miatt nem juthat be az ember a menyországba örök életre a halála után?"

    Én nagyon rég olvastam a Bibliát. Nem ugrik be olyan rész, ahol egyetlen bűnt kiemelne többi közül. Egy olyan rész rémlik a jelenések könyvéből, ahol azt írja, hogy a hitetlenekre, gyilkosokra, paráznákra stb. második halál vár. Ez egy hosszabb lista. Nem egytételes. Lehet, hogy másnak beugrik, hogy mire gondolsz.

    És ha már itt tartunk. Nem tudom, hogy mi a baja az öregnek a hitetlenekkel, és miért vesz minket egy kalap alá a gyilkosokkal. Olyan mintha sértené az egoját. Többségünk igyekszik legjobb tudása szerint élni. Nem bántjuk egymást. Ha nem tetszik Jahvenak, hogy nem veszünk róla tudomást, akkor írjon panasz levelet a customer support-nak. Ők majd továbbítják a kivitelezőnek. Kár, hogy az jelen esetben pont ő...

    Szerény véleményem szerint a "higgy bennem, vagy megdöglesz", egy ultimátum. Aki ilyen végletekben tárgyal, annak a szabad akarat nem számít.

    Redmi Note 9 Pro

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz BE4GLE #26035 üzenetére

    Pedig ír, a Szentlélek káromlását, ami lényegében a megátalkodottság.

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz BE4GLE #26037 üzenetére

    Nem éppen. A megátalkodott ember jellemzően hiszi, hogy van Isten.

  • BE4GLE

    aktív tag

    válasz Attila2011 #26038 üzenetére

    Akkor az valami nagyon fura tudathasadásos állapot lehet. :B

    Redmi Note 9 Pro

  • Anfänger

    őstag

    válasz MageRG #26034 üzenetére

    Erre nem tudom a választ. Ezt Istentől kérdezd meg. Ő ugyanis úgy döntött,ahogy döntött. Nem az a lényeg,hogy higyan tehette volna,hanem a jelenlegi szitu a lényeg. A kérdésedre a válasz nem menti meg az embert az elkárhozástól, véleményem szerint nem érdemes ezen gondolkozni, részemről legalábbis.

    BE4GLE!
    Jól mondja Attila 2011!
    A szentlélek káromlása nem bocsáttatik meg.
    És a
    János evangéliumában Jézus elmondja,mi az a bűn amit az Isten megítél majd.
    "Ján 16:7 - 16:9

    7 De én az igazat mondom nektek: Jobb nektek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vigasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzáto
    8 És az, mikor eljő, megfeddi a világot bűn, igazság és ítélet tekintetében
    9 Bűn tekintetében, hogy nem hisznek énbennem."

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

  • MageRG

    addikt

    válasz Anfänger #26040 üzenetére

    Dehát ez azt jelentené, hogy ha Isten akarná, akkor lehetne egy bűntelen világ, ahol az embereknek mégis szabad akaratuk van...
    És én a te véleményedre lettem volna kíváncsi (Isten velem nem beszél).
    Miért nem érdemes ezen gondolkodni? Mondta neked valaki?

    [ Szerkesztve ]

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

  • Anfänger

    őstag

    válasz MageRG #26041 üzenetére

    Tőlem gondolkozhatsz rajta,ha érdemesnek tartod. Én nem tartom annyira érdemesnek ezt a kérdést. Lehet,hogy az egyébként,csak egyelőre engem nem foglalkoztat.

    [ Szerkesztve ]

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz lezso6 #26020 üzenetére

    Privi ment a filmmel kapcs.
    "elég jól belövi, hogy hol van a határ"
    Pont (arra jó példa pl. ez a film is), hogy nem lövi be jól, hol van egy - tk. önkényesen kijelölt - határ...

    "Az abortusz szerintem nagyon más téma"
    Az önkényesen kijelölt határ tökéletesen egybevág az eutanázia-tematikával, továbbá az érzelmi alapú érvkészlet és önzés is azonos mozzanatként jellemzik a kettőt.
    A csúszós lejtő-effektus pedig feloldhatatlan problémát jelent.

    "ha meglenne a technológia ahhoz, hogy a gyereket áthelyezzék mesterséges méhbe (vagy bármi hasonló), az oldhatná meg a problémát. Persze biztos akkor is lennének tiltakozók, valószínűleg Istenre hivatkozva, meg hogy beavatkozunk a természet rendjébe, stb."
    a) Ha lesz ilyen technológia, kérdés, hogy igénybe veszik-e (mikortól tud a technológia alkalmazhatóvá válni (a gyermek fejlettségi szintjét illetően), lehet, hogy addig nem tartaná meg, ergo a probléma ugyanúgy adott marad a technológia ellenére is.
    b) Tiltakozók mindig lesznek, de ez a feltételezés nettó alátámasztatlan általánosító vádaskodás.
    c) vö. inkubátor-program vs. műméh vs. vallási viszonyulás

    "Az abortusz kegyelem."
    Gondolom a betegnek nyilvánított magzatokra gondolsz...?
    Mert az abortáló anyákra nézve túlzó e terminus alkalmazása. Inkább tragédia.

    "A halálbüntetés meg az államnak kiszervezett gyilkosság."
    Írtam, hogy elhagyható, ha szándék szerint alternatívát nyújtanak (ez szervezés/társadalmi/korrupciós kérdés).

    "De milyen szervezetek propagálják ezt?"
    Egyének, megmondóemberek, akik a zászlók alatt - egyéb esetekben vonulva - összemossák a két tematikát, és erre nem reagálnak a "zászlók" elhatárolódással.
    Ergo az összemosást a propagálók teremtik meg, és a kritikusok erre mutatnak rá.

    "Nekem egyedül az ún. "holland pedofil párt" maradt meg"
    német politikai ifjúsági szervezet is felvetette nemrég, stb.
    Bulvár-trashként elérhetőek a neten ilyen fel-felmerülő esetek, de nem mentegetem le ezt a témát (a gyerek-nemváltás-propagálásos híreket szoktam gyűjteni, hogy legyen felmutatható eset).

    "Szerintem."

  • válasz Miklós315 #26043 üzenetére

    Miért nem lövi be jól? Hol kéne belőni a határt eutanáziánál? Mert ugye a film úgy emlékszem kb ott lőtte be, hogy onnantól megengedett, ha az ember gyakorlatilag elveszti önmagát. Volt a filmben egy nagyon csúnyán megégett gyerek, annak például nem engedte, mert hogy úgy még mindig van esélye leélni egy jó életet. Viszont amikor nem tudsz magadról, akkor nincs.

    "Az abortusz kegyelem."

    Uh, ezt elírtam, az eutanáziára gondoltam, de igen az abortusz esetén is lehet ilyen vonatkozása, lehet erre gondoltam, ezért kevertem össze. De az abortusz minden esetben, kivétel nélkül tragédia.

    És igen, az abortusz annyiban hasonló az eutanáziához, hogy itt is valami határt akarnak megállapítani, meg van átfedés a kettő között, de amúgy tök különböző. Meg hogy jön ide a csúszós lejtő? Mert nekem erről az érvelési hiba jut eszembe. :D

    "Egyének, megmondóemberek, akik a zászlók alatt - egyéb esetekben vonulva - összemossák a két tematikát, és erre nem reagálnak a "zászlók" elhatárolódással.
    Ergo az összemosást a propagálók teremtik meg, és a kritikusok erre mutatnak rá."

    Hol? Valami forrást légyszi, hogy hol van ilyen.

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz lezso6 #26044 üzenetére

    "Miért nem lövi be jól? (...) Viszont amikor nem tudsz magadról, akkor nincs."
    Erre írtam (itt, meg priviben is, de most összevonom), hogy a) tipikus érzelmi érvelés, amin meg kell hatódni, és bólogatni kell, közben meg logikai feladvány: ha tudsz magadról, akkor attól félsz, hogy nem fogsz tudni magadról, de ha már nem tudsz magadról, akkor vajon zavarni fog-e (a halálkívánás távlatában)?, b) társadalmi szolidaritás, felelős állami szervezés, szociális érzékenységű nem állami szervezetek szolgáltatásai ÉS a legbelsőbb családi/párkapcsolati odaadás sem lesöprendő ellenérv.

    A csúszós lejtő abortusz esetén: vitázunk róla --> elfogadjuk --> belövünk egy időhatárt --> közben utólagos megelőzéssé (fogamzásgátló eszközzé) kezd válni --> elkezdik kitolni az időhatárt --> aztán előjönnek azok a hangok, hogy "a nem jó időben érkezett, nem tudom felnevelni érvek" mentén, "enyém, én döntésem" hivatkozással toljuk ki az időhatárt a már megszületett x idős gyerekre is (mert örökbe nem adja, mert megtartani nem akarja...elég ha a kirakott állatokhoz hasonlóan eldobja az útszélen (Tajgetosz: vagy megtalálják vagy nem, vagy túléli vagy nem)) --> a mi az ember (a beszélő állattól a tulajdonított jogokig komplex) kérdéskörhalmaz mentén vita, hogy a megszületett ember már ember, ha addig csak "sejtcsomó" / és a 30 éves kómás beteg ember vagy "szobanövény" --> az abortusz összeér az eutanáziával --> kis bajszos bácsikák dáridóznak az utcákon örömükben, mert "szép új világ"...
    Vagy tabu vagy mindig-aktuális-önkény által megszabott paraméterek mentén korrumpálható felelőtlenség.
    De szerintem ebben nem fogunk egyetérteni.

    https://2022plusz.hu/2022/01/16/a-pedofilok-is-nyomulnanak/
    1 db, az első, amit kidobott a kereső, ott a net a többihez

    "Szerintem."

  • Hi!King

    őstag

    válasz Miklós315 #26006 üzenetére

    Van egy kérdésem a magzatokkal kapcsolatban.

    Egyrészt mi alapján tekintik a keresztények a magzatot embernek, mikortól? Ha a fogantatástól, akkor az esemény utáni tabletta is gyilkosságnak számít?

    Másrészt ha az abortusz gyilkosság, mert a magzatrmár emberi lénynek minősül, akkor miért nem szabad a halva született vagy elvetélt magzatot keresztény szertartás szerint eltemetni? Abban a kontextusban mégsem ember?

  • Anfänger

    őstag

    válasz BE4GLE #26035 üzenetére

    "És ha már itt tartunk. Nem tudom, hogy mi a baja az öregnek a hitetlenekkel, és miért vesz minket egy kalap alá a gyilkosokkal. Olyan mintha sértené az egoját. Többségünk igyekszik legjobb tudása szerint élni. Nem bántjuk egymást."

    Jak 2:8 - 2:13
    8 Ha mindazáltal a királyi törvényt teljesítitek, az írás szerint: Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat, jól teszitek;
    9 de ha személyt válogattok, bűnt követtek el, elmarasztaltatván a törvény által, mint annak megrontói.
    10 Mert aki az egész törvényt megtartja, de egyben megbotlik, valamennyiben vétkes lett.
    11 Mert aki azt mondta: Ne légy házasságtörő; azt is mondta: Ne ölj. Ha tehát házasságtörő nem leszel, de ölsz, a törvénynek áthágójává lettél.
    12 Úgy beszéljetek és úgy cselekedjetek, mint akik a szabadság törvénye által fogtok megítéltetni.
    13 Mert az ítélet irgalmatlan az iránt, aki nem cselekedett irgalmasságot; és dicsekedik az irgalmasság az ítélettel szemben.
    Ezért van szükségünk a megváltásra,mert ha valaki a törvény alatt él- ( mert nincs Jézus Krisztusban )-az életben egyszer bármiben vétkezik,akkor méltó a gyehenna tüzére.

    Máté 5:17 - 5:22
    "17 Ne gondoljátok, hogy a törvényt vagy a prófétákat felbontani jöttem; nem felbontani jöttem, hanem betölteni.
    18 Mert bizony mondom nektek: Míg az ég és a föld elmúlik, egy jóta vagy egy pontocska el nem múlik a törvényből, míg minden meg nem lesz.
    19 Aki tehát e legkisebb parancsolatok közül csak egyet is felbont és úgy tanítja az embereket, az a legkisebbnek neveztetik a mennyek országában; aki pedig megcselekszi és tanítja, az nagynak neveztetik a mennyek országában.
    20 Mert bizony mondom nektek, hogy ha fölül nem múlja a ti igazságotok az írástudókét és farizeusokét, be nem mentek a mennyek országába.
    21 Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj; aki pedig öl, ítéletre méltó.
    22 Én pedig azt mondom nektek, hogy mindenki, aki haragszik testvérére, ítéletre méltó; és aki azt mondja testvérének: Hitvány, főtörvényszékre méltó; aki pedig azt mondja: Bolond, a tüzes gyehennára méltó."

    Jak 1:25" De aki beletekint egy tökéletes törvénybe, a szabadságéba, és megmarad mellette, az, mivel nem lett feledékeny hallgató, hanem tényleges cselekvő, az boldog lesz az ő cselekedetében."

    Ebből is látszik,hogy egy ember sem képes saját magát üdvösségre juttatni,sem azt semmiféleleképpen saját cselekedeteivel kiérdemelni vagy elérni. De nem azért mert az Isten akarja így,hanem azért mert ha bűnt követ el valaki,az a bűn szolgája lesz és a bűn zsoldja a halál.
    Ha egy ember egész életében nem követ el bűnt,akkor is a pokolra kerül,mert ha megszületik,alapjogom abba a bűnös természetbe születik,amit Ádám és Éva bukása miatt az emberiség kapott azért,mert szabad akaratból engedtek lucifernek,aki akkor még az Édenkertben Istent dicsőítő a angyal volt. Csak az Istenre irigy volt ,látta,hogy az ember mekkora hatalmat kapott az Istentől,ezért a fondolrlatosságával meg tudta őt vezetni,hogy szabad akaratból és nem pedig kényszerből egyen a jó és rossz tudása fájáról.
    Jöhetett volna lucifer a kígyó helyett pl. elefànt képében is és akkor megfenyegethette volna őket,hogy ha nem esznek arról a fáról,akkor eltapossa őket.
    De ezzel semmit nem ért volna,mert ha nem a szabad akaratukból teszik,akkor nem válnak az ő szolgáivá.
    Bizonyos értelemben ezzel túszokká tette az emberpárt. Mert ha Isten el akarta volna pusztítani ezután a sátánt,az emberpárral is végeznie kellett volna,hiszen szabad akaratból őrá halgattak és a szolgáivá lettek. Ott jött be a bűn, a betegségek, átkok,megkötözöttségek,függőségek és egyéb szellemi dolgok ebbe a világba.
    Ezért tiltotta ki Isten Ádámot és Évát az édenből,mert ha a betegség,átok.... már megjelent,és ők esznek az örök Élet fájáról,akkor betegen,átkozottan... éltek volna örökké.
    Isten annyira szerette az embert,hogy volt erre az eshetőségre egy Fia,Jézus Krisztus aki már a teremtéskor jelen volt . Akit úgy 4000 év múlva szültr Mária,a József felesége. És így ,hogy Jézus Krisztus elvégzett egyszeri örökké tartó áldozatot mutatott be és ezzel betöltötte és nem eltörölte a törvényt,aki őbenne hisz és elfogadja hittel megváltójának,az kikerül az ítélet alól és nem megy ítéletre,mert Jézus Krisztus tökéletesen bűntelem ember révén magára vállalta a hívő emberek bűneinek büntetését és azok összes kockázatát,sőt a betegségeiket is elhordozta...
    Dicsőség Istennek és a mi Urunknak,Jézus Krisztusnak!

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

  • Hi!King

    őstag

    válasz Anfänger #26047 üzenetére

    Akárhogy csavarod, az igazságtalan, ha Isten azért bünteti a cselekedeteiben jó, de nem vallásos és Istenben nem hívő embert, mert az ősei valamikor egy súlyos bűnt követtek el. Ha pedig Isten mindenható, akkor csakis rajta múlik az ítélet, tehát nem igaz, hogy Isten nem akarja így.

    Bár nem hiszek semmiféle Istenben (tagadni sem tagadom, agnosztikus vagyok), de ha létezne ilyen Isten, akkor őt gonosznak tartanám.

  • MageRG

    addikt

    válasz Anfänger #26047 üzenetére

    Bocs, de nem lehetne az idézetek helyett válaszolni?
    Sokszor nagyon nehéz megtalálni a relevanciát (vagy nincs is). Meggyőzni meg nem fogod vele azt, aki racionális-szkepticista alapon nem hisz.
    Olyan kérdéseket kellene végigjárni, hogy ha az ember hoz egy rossz döntést, akkor miért lesz tőle a Sátán szolgája?
    És ha Jézus jelen volt, miért nem tudott ott, azon nyomban mindenkit megváltani?
    Ezeken a dolgokon sose gondolkodtál?

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

  • válasz Hi!King #26046 üzenetére

    A magzat a fogantatástól ember lény, ez tudományos tény. :D Ez alapján etikailag gyakorlatilag gyilkosság. De jogilag meg nem az, hisz nem számít személynek.

    A keresztény álláspontról nem tudok nyilatkozni.

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák