Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tibee77

    őstag

    válasz kymco #19400 üzenetére

    Jo nyaraläst! :)

    [ Szerkesztve ]

    poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

  • kymco

    veterán

    válasz tibee77 #19398 üzenetére

    .Megannyi katasztrofa utän amit ränk küldött, most miert kegyelmezne meg nekünk?
    A teremtés koncepciójában nem szerepeltek katasztrófák. A nyomorúságok az Istentől való elszakadásunk következményei.
    Isten nem szenvedésre teremtette a világot, hanem harmóniára. Ebbe rondítunk bele önzésünkkel, szeretetlenségünkkel. A ma élő emberek alapvetően saját és még inkább mások bűnei miatt szenvednek. A bűn hozta be a szenvedést a világba.
    Az éhezés problémája nem lenne akkora probléma, ha olyan mennyiségű élelmiszer jutna el az éhezőkhöz, mint amennyit a fejlett világ kidob a szemétbe. Egy filmsztár egyfilmes sztárgázsijából egy kisváros lakosainak egy éves jövedelme kijön.
    A kegyelem azért sem érthető, mert a szeretet sokszor nem racionális. Ha azt mondom valakire, hogy szeretem, mert... sok pénze van, jó kapcsolatai vannak, jó szakember, stb... hát érezzük, hogy ez nem az igazi.
    Amint meg tudom fogalmazni az érveimet a szeretet mellett, akkor már megjelenik az érdek. Ez pedig csökkenti a szeretet értékét. Mert a szeretet lényege, hogy érdektől függetlenül működik.
    Isten pedig szeret, és ezért akar megkegyelmezni nekünk.

    Azert mondtam, hogy a bibliät nem tekintem keszpenznek mert emberek irtäk.Leirtäk benne, hogy ejnye-bejnye rosszak vagyunk, virgäcsot kene kapnunk a Mikulästol de azert jo oldala is volt annak, hogy megöltük Jezust, mert ezzel minden egyes ember büne semmisse vält.Szämomra ez amolyan deus ex machina...
    Igazad van a Biblia tele van "deus ex machina"-val. Mert ha létezik teremtő Isten, akkor az beavatkozik.. pld a teremtéssel, pld a megváltással. A Biblia szinte minden sora erről szól. Isten része akar lenni az ember életének. Helyre akarja állítani a kapcsolatot az emberrel. És az Istennel kapcsolatban élő ember élete permanens deus es machina.
    Ha a Biblia arról szólna, amit te itt röviden leskicceltél, akkor én sem tekinteném készpénznek. A rosszaságunk nem abban van, hogy csínyeket követünk el. A rosszaságunk abban van, hogy Isten nélkül akarunk élni, mikor úgy lettünk megteremtve, hogy a teljes élethez kell Isten jelenléte.
    Az ember Isten nélkül fogyatékos. Ezért szoktuk a bűnt alapvetően bibliai szemmel nem cselekedetekként definiálni, hanem állapotként.
    A cselekedetek a tünetek, amik a fogyatékosságunk következményei, amely csak úgy "gyógyul meg", ha helyreáll Istennel a kapcsolatunk.
    Nem Jézus megölése miatt semmis a bűnünk, hanem azért, mert Isten úgy döntött, hogy eltörli a bűneinket, és Jézus felvállalta ezt.
    És bár ezt az áldozatot Jézus minden emberért meghozta, de csak az részesül ebben, aki elfogadja.

    az ilyenek keze is benne volt abban, hogy peldäul mi kerüljön bele a bibliäba....
    Az egyház nem tudja hibátlanul visszaadni azt, amit Istenből Jézus által megismertünk. Mert az egyházat olyan emberek alkotják, mint te meg én. És nem vagyunk tökéletesek. Követünk el hibákat, hajlamosak vagyunk elbukni. Az egyházon jó esetben is csak töredékesen látszik meg Isten dicsősége.
    Ezzel nem akarom elkenni a hibákat, bűnöket. Felelősségünk a felderített bűnök és hibák korrigálása, a felelős felelősségre vonásával.
    De azt kétlem, hogy bármilyen egyházi hatalom érdemben tudta volna befolyásolni, hogy mi kerüljön bele a Bibliába és mi nem. Egyrészt nem létezett globális keresztény hatalom a kánon kialakulása idejében az ismert világ keresztényeit uralva. Másrészt nem volt az egyház hatalmi pozícióban ez időben, sőt üldözött pozícióban volt.
    A kánonra a 4. századi zsinatok inkább rábólintottak a gyülekezetek gyakorlatára, és nem vettek ki egy könyvet sem a 2-3 században kanonizált könyvekből.

    www.refujvaros.hu

  • 75kokoko75

    tag

    válasz Ujjlenyomat #19386 üzenetére

    Tisztelt "Ujjlenyomat" fórum társ! Olvasgattam a beszélgetéseteket "Kezdő vagyok" fórum társsal,és mivel én is Biblia olvasó ember vagyok,látom,hogy mindketten otthon vagytok e témában.Úgy látom a kedvesség,szeretet,és segíteni akarás vezet mindkettőtöket. Azonban az egyik kommentje végén buzdít arra ,hogy Jézushoz imádkozzunk. Érdekes ,hogy Jézus Sátánnak határozottan kijelentette,hogy kit kell imádnunk (Máté 4:10). Az egyetlen lejegyzett ima az Újszövetségben az Ap.csel. 5:24-30-ban van lejegyezve, ahol Istenhez fordulnak,és Jézust a szolgájának hívják. Ha olyan egyház tagja vagy ,amely az egyedül igaz Istent imádja (János evangyélioma 17:3) ,és Jézust elfogadod megváltódnak,és uradnak (nem Istenednek!) ,akkor jó helyen vagy. Isten áldását kívánom,hogy Isten és a fia,Jézus Krisztus iránti szeretetetek, alázatotok,és tisztánlátásotok legyen. Tisztelettel:György

    [ Szerkesztve ]

    Aki hirtelen akar meggazdagodni,nem marad ártatlan (PL 28:20)

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz 75kokoko75 #19403 üzenetére

    Mt 4.10-11 "Jézus elutasította: "Távozz sátán! Meg van írva: Uradat, Istenedet imádd, s csak neki szolgálj!" Erre otthagyta a sátán és angyalok jöttek a szolgálatára."

    És angyalok jöttek szolgálatára, vö.: Istenedet imádd, s csak neki szolgálj! A másik említett helyen sajnos nem találtam imát, viszont a következő benne van: "Inkább kell engedelmeskedni Istennek, mint az embereknek". Ezt válaszolták az apostolok, amikor kérdőre vonta őket a főpap, amiért Krisztus nevében tanítottak. (vö.: „Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!” (Mt 28,19))

  • szoke12

    őstag

    válasz Attila2011 #19404 üzenetére

    Amikor Jézus elmondta a "miatyánkot" vagy "mintaimát", az kihez szólt? Vagy amikor a kivégzése előtt egész este imádkozott, azok a szavak kihez szóltak?

    "Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz szoke12 #19405 üzenetére

    Először is, helyesen Miatyánk, mivel címről van szó, nem kisbetűvel írjuk. Egyébként az apostolokhoz szólt ekkor Jézus, őket tanította imádkozni. Könnyen belehet látni, csak el kell olvasni az erről szóló bibliai részt.
    A Getszemáni kertben pedig az Atyához fohászkodott. Így mondta: "Abba, Atyám!", de ezt is könnyen megtalálhatod Szent Márk evangéliumában, a 14. fejezet 36. versében.

    [ Szerkesztve ]

  • szoke12

    őstag

    válasz Attila2011 #19406 üzenetére

    Már elolvastam párszor, de nem tudom, hol buzdította volna őket arra, hogy hozzá imádkozzanak... Vagy nem erre gondoltál?

    "Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz szoke12 #19407 üzenetére

    Egyszerűbb, ha leírod mire szeretnél kilyukadni, mint sem fölös köröket futni.

    szerk.: Illetve én semmire sem gondoltam, csupán fórumtárs hozzászólásában találtam 2 bibliai részletet, ami megragadta figyelmemet és leírtam.

    [ Szerkesztve ]

  • szoke12

    őstag

    válasz Attila2011 #19408 üzenetére

    Az előbbi hozzászólásaidból úgy vettem ki, helyesnek véled, hogy Jézushoz imádkozzanak a hívek. Jól értem?
    Nem igazán tudtam kihámozni, hogy Ujjlenyomat mellett, vagy vele szemben írtál.

    "Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz szoke12 #19409 üzenetére

    Se mellette nem írtam, se vele szembe nem írtam (ráadásul nem is neki írtam), én csak leírtam, ami a Szentírásban van (egészen pontosan csak idéztem, amire fórumtárs utalt): "Távozz sátán! Meg van írva: Uradat, Istenedet imádd, s csak neki szolgálj!" Erre otthagyta a sátán és angyalok jöttek a szolgálatára."

    Ha még az angyalok is Krisztusnak szolgálnak és Istennek tekintik (mert ha nem csak olvasod, de érted is, ami le van írva, bizony beláthatod, hogy ezt jelenti), ki vagyok én, hogy ne tegyek ugyan így?

  • szoke12

    őstag

    válasz Attila2011 #19410 üzenetére

    Számomra kicsit kaotikus. Ha Jézus az Isten lenne, ki az Atya?

    "Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz szoke12 #19411 üzenetére

    Ha kérdésedből kihagyod az első "az" szót és a "lenne" szót, máris nem lesz kaotikus és szerintem pontosan tudod a válaszomat :).

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz 75kokoko75 #19403 üzenetére

    Köszönöm a jó kívánságokat!
    Viszont kívánom! :)

    Attila2011 #19404
    Olvastam a hsz-ed. Ha jól vettem ki, akkor arról írtál, hogy
    mivel angyalok jöttek Jézus szolgálatára, ezért Jézus is Isten.
    Mivel vö.: Istenedet imádd, s csak neki szolgálj!.

    Erről eszembe jutott a Lukács evangéliuma 17:8.

    ÚV
    "Nemde inkább ezt mondja neki: »Készíts nekem valamit vacsorára, köss kötényt, és szolgálj nekem, míg nem végzek az evéssel és ivással, utána majd ehetsz és ihatsz.« "

    Katolikus
    "Helyette nem ezt mondja-e inkább: Készíts vacsorát, övezd fel magad és szolgálj ki, amíg eszem és iszom, aztán majd ehetsz és ihatsz magad is? "

    Károli
    "Sőt nem ezt mondja-e néki: Készíts vacsorámra valót, és felövezvén magadat, szolgálj nékem, míg én eszem és iszom; és azután egyél és igyál te?"

    Akkor egy keresztény rabszolga, nem szolgálhat az urának, mivel szolgálni csak Istent szabad.
    Vagy nem? Vagy nem. :)
    Annyi biztos, hogy imádni csak Istent szabad. A vers annyit írt az angyalokról, hogy szolgálták, azt nem, hogy imádták volna is.

    Az tény, hogy nem ismerem az eredeti iratokat és sem héberül sem arámul, sem görögül nem tudok.
    Viszont annyit igen, hogy lehet valakinek a kérését teljesíteni és ezzel (ki)szolgálni.
    Illetve lehet valakit/valamit isteni odaadással szolgálni.

    Máté 4:10
    Jézus nem fog imádatot bemutatni Isten helyett Sátánnak.
    "Uradat, Istenedet imádd" Itt Jézus egy rajta kívül álló személyről beszél, nem magáról.

    Márk 10:29, 30 (Károli)
    "Jézus pedig felele néki: Minden parancsolatok között az első: Halljad Izráel: Az Úr, a mi Istenünk egy Úr.
    Szeressed azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, és teljes elmédből és teljes erődből. Ez az első parancsolat."

    Miért nem hármójukról beszélt Jézus?
    Mert Jézus nem egyenrangú az Atyával.
    János 14:28 (Kat.)
    "Hiszen hallottátok, hogy azt mondtam: Elmegyek, de visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek, örülnétek, hogy az Atyához megyek, mert az Atya nagyobb nálam."

    "Inkább kell engedelmeskedni Istennek, mint az embereknek". Ezt válaszolták az apostolok, amikor kérdőre vonta őket a főpap, amiért Krisztus nevében tanítottak. (vö.: „Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!” (Mt 28,19))"

    János 3:34 (Kat.)
    "Akit ugyanis az Isten küldött, az az Isten szavait közvetíti, mert hisz (Isten) nem méri szűken a Lelket, amikor adja."

    Tehát a Máté 28: 19,20-ban Jézus, Isten (az Atya) szavát közvetíti.

    Ugyan ezt erősíti meg a János 7:16 (Kat.)
    "Jézus így felelt nekik: „Tanításom nem tőlem való, hanem attól, aki küldött."

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz Attila2011 #19412 üzenetére

    Ha kérdésedből kihagyod az első "az" szót és a "lenne" szót, máris nem lesz kaotikus és szerintem pontosan tudod a válaszomat .

    Ha Jézus az Isten lenne, ki az Atya?---> Ha Jézus Isten, ki az Atya?

    Válasz az új mondatra (egy monoteista szemszögéből):
    Mivel egy Isten van és az Jézus, így az Atya egy olyas valaki lehet, aki nem Isten.
    Mert különben kettő Istenről beszélgetnénk.
    Olyan pedig nem lehet egy monoteistánál.
    Ellenben egy nem monoteistánál igen. :)

    Ne vedd komolyan, csak viccből írtam. :))

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

  • szoke12

    őstag

    válasz Attila2011 #19412 üzenetére

    Értem, hogy szerinted Jézus az Isten és neki kell szolgálni, csak akkor ki az Atya? Akit maga Jézus is Istenének nevez. (János 20:17)

    "Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Ujjlenyomat #19413 üzenetére

    (#19415) szoke12-re is válaszolva.

    Mindenre kiterjedő választ most nem fogok adni, mert egyrészt túl hosszú lenne, más részt nem vagyok teológus, hogy mindenre a lehető legpontosabban tudjak válaszolni. Ezért csupán néhány észrevétel és megjegyzés.

    Szolgálat. Bár csupán egy szó, mégis másféle szolgálatot értünk akkor, ha embertársainknak segítünk (vagy a rabszolga kényszerűségből segíti urát) és mást, amikor Istennek szolgálunk, ahogy az angyalok tették az idézett szövegben.

    A másik a Szentháromság. Attól még, mert Krisztust Istennek valljuk, az Atya is az és a Szentlélek is. Ugyan úgy egy Isten, csak három személyben. De egy lényegben. Emberi szemmel nem olyan egyszerű felfogni, de Jézus tanítása erre utal (nem fogok idézni, ezt megtették már helyettem számos korábbi hozzászólásban, csak vissza kell olvasni).

    A harmadik dolog pedig Krisztus Istenembersége. Mert bár Istenként született a világra, de magára vette emberségünket is. Ennek tudatában olvasva az általad idézett részek átértékelődnek.
    Érdemes elolvasnod Szent János evangéliumának első mondatait.

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Ujjlenyomat #19414 üzenetére

    Ha nem fogadjuk el a Szentháromságot, hogy Krisztus és Szentlélek is olyan isteni személy, mint az Atya, akkor közelebb állunk a monoteista iszlámhoz, mint a monoteista kereszténységhez.

    Ne vedd komolyan, én is csak viccből írtam. :))

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz szoke12 #19411 üzenetére

    Egy kérdést én is had tegyek fel, számodra kicsoda, micsoda Jézus?
    Ha válaszolsz, akkor kérlek bibliai idézetek nélkül tedd, pusztán gondolataidra, meggyőződésedre vagyok kíváncsi, nem pedig betanult bibliai mondatokra.

  • Noddy

    senior tag

    válasz Ujjlenyomat #19413 üzenetére

    Ahogy Jézus előtt szolgálnak, és Őt imádják:
    Jel. 5,13-14; ezzel együtt érdemes elolvasni a Jel 4,9-11-et, hogy viselkednek Istennel. Sőt maga a Szent Írás mondja, hogy együtt imádják őket.

    "És látám, és hallám a királyiszék, a lelkes állatok, és a Vének körül sok angyalnak szavát; és az ő számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer vala; Nagy szóval ezt mondván: Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot és bölcseséget és hatalmasságot és tisztességet és dicsőséget és áldást. Sőt hallám, hogy minden teremtett állat, a mely van a mennyben és a földön, és a föld alatt és a tengerben, és minden, a mi ezekben van, ezt mondja vala: A királyiszékben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom örökkön örökké. És a négy lelkes állat monda: Ámen. És a huszonnégy Vén leborult és imádá az örökkön örökké élőt."

    "És mikor a lelkes állatok dicsőséget, tisztességet és hálát adnak annak, a ki a királyiszékben ül, annak, a ki örökkön örökké él, Leesik a huszonnégy Vén az előtt, a ki a királyiszékben ül, és imádja azt, a ki örökkön örökké él, és az ő koronáit a királyiszék elé teszi, mondván: Méltó vagy Uram, hogy végy dicsőséget és tisztességet és erőt; mert te teremtettél mindent, és a te akaratodért vannak és teremttettek. "

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • szoke12

    őstag

    válasz Attila2011 #19418 üzenetére

    "Ha válaszolsz, akkor kérlek bibliai idézetek nélkül tedd"
    Ezt elég érdekes egy hívő szájából hallani. :( Hiszen csak Isten Szava tartalmazza az igazságot. Nem igaz? Azért lett leíratva, mert úgy van és Isten tudatni akarja velünk a gondolatait, a tényeket, és a közelgő szándékát.

    "nem pedig betanult bibliai mondatokra" hát, hogy mi a betanult, arról most nem nyitnék vitát. Szerintem épp elég saját szememmel látni olyan embereket, akik csupán azért hisznek valamiben, mert a pap/lelkész azt mondta, hogy úgy van. Ez elszomorító... :( Nem igaz? Pál arra buzdít, hogy "bizonyosodjatok meg a fontosabb dolgokról". Nem támogatja a Biblia sehol az "édes tudatlanság" elképzelését. Az csak az emberek megvezetésére jó. Nem a hitük erősítésére.

    Ebből kifolyólag azt követem, és hiszem, amit a Biblia ír. És igen, kutatok, fellapozok írásszövegeket. Miért? Mert az ókori hűségesek is ezt tették:
    Cselekedetek 17:11 : "Ezek pedig nemesebb gondolkodásúak voltak, mint a tesszalonikaiak, ugyanis a legnagyobb készséggel fogadták a szót, naponta gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak-e ezek a dolgok."

    Ezek után úgy látom nem vagy kíváncsi a válaszomra, mert az szerinted csak egy "betanult bibliai mondat" lenne.
    Bár ha a háromságban hinnék, az nem lenne betanult, hisz maga a szó sem szerepel semmilyen formában a Bibliában :D

    üdv: szoke12

    "Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz szoke12 #19420 üzenetére

    Pedig nagyon kíváncsi lennék a válaszodra, ami elől szeretnél kitérni úgy látom.

    Hidd el, hogy én is ismerem a Szentírást, ha abból szeretnék valamit megtudni, akkor elolvasom magam. Én pusztán a te saját gondolataidra, saját szavaiddal megfogalmazott gondolataidra vagyok kíváncsi. Ráadásul 1-1 idézetet én így, te úgy értelmezel, ezért megelőlegeztem, hogy ily módon nem kapnék rendes választ.

    Lehet, úgy gondolod, hogy ördögtől való dolog, ha nem minden kérdésre egy-egy bibliai idézettel válaszolunk. Szerintem nem az. Feltettem egy viszonylag egyszerű kérdést, kíváncsi voltam, hogy te kinek vagy minek tartod Jézust, választ azonban nem kaptam.

    A betanult alatt pont azt értettem, hogy felvetnek egy kérdést és arra előre meg van, hogy ezt vagy azt a bibliai idézetet kell mondani rá. Az ilyenféle idézettel adott válasz teológiai bizonyításokhoz nagyon helyes dolog, azonban én csak egy nagyon egyszerű kérdést tettem fel.

    Most ismét felteszem a kérdésemet:
    Szerinted kicsoda vagy micsoda Jézus?

    Ha válaszolnál rá, ahogyan szeretném, azt előre is köszönöm. Sajnálnám, ha nem tudnád saját szavaiddal megfogalmazni a kérdésemre adott választ.

  • szoke12

    őstag

    válasz Attila2011 #19421 üzenetére

    Már párszor ebben a topikban válaszoltam, és ebből szerzett tapasztalataim miatt vagyok inkább óvatos :)

    Tehát. Jézus Isten "elsőszülött" Fia, aki "kisebb", fiatalabb, közbenjáró Isten és emberek között, jelen volt a teremtésnél, mint "mestermunkás", hatalmat adott neki Isten, és lejött a földre, hogy életét adja mindenkiért, mindannyiunkért. Cserébe pedig azt kérte, hogy tartsuk meg a parancsolatait :)
    Röviden ennyi, persze oldalakat lehetne írni.

    [ Szerkesztve ]

    "Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz szoke12 #19422 üzenetére

    Noh még is csak megy ez, ilyen típusú választ reméltem.

    szerk.: Látom szerkesztetted, így értelmét veszti amit még írtam, ezért töröltem. Bár szerkesztés előtt jobban tetszett a válaszod :), még úgy is, hogy akkor sem értettem egyet vele.

    [ Szerkesztve ]

  • szoke12

    őstag

    válasz Attila2011 #19423 üzenetére

    úgy gondoltam, az még egy lényeges pont.

    "Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

  • caprine

    aktív tag

    válasz Attila2011 #19421 üzenetére

    Ha nem gond akkor én válaszolnák a saját szavaimmal bibliai idézetek nélkül a kérdésedre.

    Ne menjünk bele a fogantatásába, mert arról pont elég vitatéma van. A bibliát bizonyos fentartásokkal kell kezelni, hiszen sok alkalommal cenzurázták, kivették például belőle a reinkarnációt, és több száz évvel később ez adott lehetőséget a zseniális medichiknek a purgatorium beültetésére, aminek hála a templomok 2/3 ebből épült fel. Abba meg már bele sem érdemes menni, ha jól tudom 4 evangéliumra épül a biblia de teologiát tanult egyik ismerösőm azt mondta, hogy valójában 30 db van belőle. Talán ebbe az eltitkolt kötetekbe benne van az is, hogy 10 éves korától 30-ig hova tünt el éki nevelte, illetve, hogy felesége és gyerekei is voltak.

    Szerintem Jézus, vagy ahogy a távolkeleten hívják Jishu egy olyan ember volt, aki azzal a céllal született, hogy cselekedeteivel felrázza az emberiséget és utat mutasson neki. Ugyan azt csinálta mint Krishna, Rama, Rama Krishna, Buddha és az összes avatar, hiszen ő is az volt. Egy spirituális vezető volt, nem pedig vallási vezető. Nagyon nagy kontraszt van a kettő között, az egyik az ált iskola a másik meg az egyetem.

    Az olyan mondatai mint a "Én vagyok az út, az igazság és az élet;...." nagyon sokrétűek. Nem csak a vezetési szándék süt ebből a mondatból, de azzal hogy magát az uthoz hasonlitja, mintha leteritené a ruháját az emberek elé, hogy tessék, járjatok rajta, olyan alázat és olyan mérhetetlen szeretet tud 1 mondatba belesüriteni. Ahogy mondani szokták embernek született és az isteni részvét istene lett. Nem csak megmászta azt a fát, hanem feljutott a legtetejére. Jézus egy követendő példa, sajna amit a tanításaiból meghagytak számunkra, az már édes kevés a kozmikus játékunk befezezéséhez, persze valahol mindenkinek el kell kezdeni, és a vallás erre az 1re még mindig jó.

    Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz caprine #19425 üzenetére

    Persze, hogy nem gond, ha más is válaszol. Bár nézeteiddel nem tudok egyet érteni, de tiszteletben tartom.

    Azért nem tudom megállni, hogy néhány történelmi szempontból is fontos és írásodban már összeesküvés elméletekbe torkollot dolgot helyre tegyek.

    A Szentírást sohasem cenzúrázták, ennek még logikai alapja sem lehet, ha jobban belegondolsz. Eleve nem 1, hanem 72 könyv együttesen a Biblia. Ráadásul most is összevethetőek az újabb fordítások a több, mint 1000 évesekkel is. Ha fejtegetésed útján indulunk el, legfeljebb azt mondhatnád, hogy nem kanonizáltak több könyvet, így azokat kihagyták. Ez pedig nem lehet cenzúra.
    Reinkarnáció sosem volt a Szentírásba, de amennyiben tudsz ilyen 2000+ éves eredeti íratot, akkor állok elébe. A purgatórium tényéhez semmi köze a megnevezett olasz családnak, sokkal inkább van köze Makkabeus Simonnak és még sok más közvetlen és közvetett bibliai utalásnak.
    30 evangéliumról nem tudok, lehet csak én vagyok tájékozatlan. Ez esetben is jó lett volna valami igazolás az "ismerősömtől hallottam" történeten kívül. Például eredeti iratokról készült kép vagy hasonló. Nem az elmúlt években írt sci-fi és fantasy regényre gondolok.

    Az elején azért írtam történelmit, mert bár vannak akik nem fogadják el a Bibliában leírtakat (esetünkben pl te), de az iratok, amiből áll, történelmileg igazolt iratok. Ma is megtekinthető még sok eredeti kézirata (legalább is amit bőrre írtak). Ellenben, az általad tényként vázolt mesékre semmi kézzel fogható bizonyíték nincs.

    Mindezek után is igaz, amit az elején írtam, hogy tiszteletben tarom a nézeteidet. Viszont próbáljunk amennyire lehet legalább a történelem talaján maradni és ne rugaszkodjunk el a da vinci kód és egyébb mesék irányába.

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Attila2011 #19426 üzenetére

    Igen sokat emlegettem a "történelem" szót, erről még egy dolog eszembe jutott.
    A megemlített Rama, Krishna stb, hasonlóan Zeuszhoz és a többi olymposzi istenekhez (és ezek rómiai megfelelői), de írhatnám akár az egyiptomi Amont, Rét, Isist, Osirist, vagy a mezopotámiai Assurt, Kisart, de akár egy egyik legszebb példát, Quetzalcóatl-t, szóval ezek mind mitológiai alakok. Ellentétben Krisztussal, aki történelmi személy.
    Ezt persze lehet vitatni, de felesleges, mert bizonyított.

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz Kezdő vagyok #19388 üzenetére

    Terjedelmes egy hsz volt. :)

    Akkor ezek szerint lényegtelen az,hogy mivel bízta meg Jézus a tanítványait,mit hirdessenek,mit és hogyan magyarázzanak?

    Nem. Én csak azt kérdeztem, hogy az “Apostoli kor fő üzenete” a Bibliában található vagy sem."
    Nem tudtam, hogy mit értesz alatta. Megkockáztattam, hogy talán egy dogmát.

    Ezek az idézetek elmondják a lényeget:nem elég?

    "MEGTARTJÁTOK ÚGY" "mit kell cselekednem" "Higgy az Úr Jézusban"
    Nem elég. Olyan, mintha azt a bizonyos A) választ írtad volna.

    Egyetértek.Ezt az Őrtorony egyik számában meg is fogalmazta szépen:

    :) Honnan van ilyen régi kiadványod? Nekem a rendszer váltás előtti időből talán 3-4 db Őrtornyom van.

    Hiszünk Jézusban,de ezután nem folytathatjuk további bűnös életvitelünket,és a cselekedeteinknek is ezt kell bizonyítania.

    Igen. Jakab 2:26

    ""Van Istennek szervezete?

    Szép leírás. Kicsit hasonlít a politikusok beszédéhez, amikor gyűjtik a szavazókat.
    "A legtöbb Tanú számára,akivel eddig találkoztam,szinte hihetetlennek tűnt,hogy mi,keresztények,a felekezeti véleménykülönbségek ellenére is lelki egységben vagyunk."
    Hát erről nem győztek meg. Pl a két világháborús hadsereg toborzás. Most csak ezt a képet találtam.

    Jut eszembe. A német katolikusok ölték a francia katolikusokat, és fordítva. Persze, meg lehet még említeni a többi vallási szervezetet is. Nem voltak restek a papok toborozni, katonákat és fegyvereket áldani.
    Lelki egység? Hol?
    Az senkinek nem jutott eszébe, hogy a front túloldalán a lelki társait írtja?
    „de mindenben szeretet.”
    Ez meg a másik. Nézd nem tagadom, hogy vannak olyan emberek akik nem ugyanahhoz a vallási szervezethez tartoznak és mégis barátok. De hogy a keresztények kb 41000 felekezetét a szeretet jellemezze, ez még poénnak is rossz. Itt van most pl az ukrán-orosz helyzet. Akik ott háborúznak, lelőtték a helikoptert, később pedig az utas szállítót, szerinted nem volt köztük olyan személy aki netán ortodox, vagy valamely más keresztény felekezethez tartozik?
    Ha igaz lenne, hogy a rengeteg keresztény felekezet között ilyen 'hű de nagy szeretet van', akkor a híradó nem hasonlítana ennyire a Kékfényekre; akkor a dutyiban nem is lennének keresztények. De sajnos vannak.
    János 13:35 (ÚV) „Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.”
    Márk 12:31 (ÚV) „A második ez: »Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.« ”

    Az általad idézet szöveg vége arra akart kilyukadni, hogy teljesen mindegy, hogy melyik felekezethez tartozunk.
    Gondolom, hogy a Róma 12:4-5 terjedő részt akarta felhasználni az igaza bizonyításához.
    Róma 12:4-5 (ÚV) „Mert mint ahogy e g y testben sok tagunk van, de a tagoknak nem mindnek ugyanaz a szerepe,  úgy mi, noha sokan vagyunk, e g y test vagyunk Krisztussal egységben, de egyénenként egymáshoz tartozó tagok.”

    Igen, a szervezeten belül, az adott személyek különböző képességekkel rendelkeznek. Ebből adódóan, különböző tevékenységekben különböző mértékben „teljesítenek”. Kinek ez megy jobban, kinek az. Pl valaki nagyon jó tud fordítani,...

    Amikor Jézus a földön járt, hogyan beszélt a farizeusokhoz?
    Azt mondta, hogy igaz, ebbe-abba eltértek attól amit tanítok, de hát végül is olvassátok az Ószövetséget, ti is imádjátok Istent, … Ti is Isten igaz követői vagytok.
    Nem. Szó sincs ilyesmiről. A fizikai izrael helyett, a szellemi izraellel van szövetségi kapcsolatban Isten. Ugyan úgy EGY csoporttal.

    Cselekedetek 20:29-30 (ÚV) „Tudom, hogy eltávozásom után elnyomó farkasok jönnek közétek, és nem fognak gyöngéden bánni a nyájjal, és közületek is támadnak majd férfiak, akik kiforgatott dolgokat fognak beszélni, hogy maguk után vonják a tanítványokat.

    És ez teljesült is. Ebben-abban kezdtek eltérni személyek az igaz hittől és saját felekezetet hoztak létre. Különösebben nem tudok semmit az anglikán vallásról. Törin azt tanultuk, hogy mivel Henrik királynak nem engedte meg még a pápa sem, hogy elváljon a feleségétől, ezért megalapította az anglikán vallást. Gyakorlatilag ugyan az mint a katolikus, csak itt meg engedik a válást. (Ennyit mondott a töri tanár)
    Vagy, van olyan felekezet ahol a nők is oktatnak, tanítanak az összejöveteleiken (Vö. 1Tim 2:11-12 , 1Kor 14:34).

    kérd Istent,hogy vezessen el Téged egy olyan gyülekezetbe,ahol a Bibliát tanítják(és nincs más"szükséges plusz"),ahol Istent ismerik,szeretik és követik

    Nem tudom, melyik szervezetre gondolt a szövegszerző? Melyik az a gyülekezet, ahol követik Istent?
    A fogalmazás szerint az összes magát kereszténynek nevező felekezet (nem mondhatod a Főnek(Krisztusnak),hogy szereted,ha nem kérsz nyaktól lefelé a Testéből(a többi keresztényből)!)

    Régen láttam a Szempont című műsort az m1-en. Egyszer bemutatták, hogy milyen könnyű Magyarországon vallást alapítani. A riport miatt a riporter is alapított egyet. Bemutattak egy 'idősek otthona' szervezetet, amely alapított egy keresztény vallást, így kétszer akkora fejkvótás támogatáshoz jutottak, amit az államtól kaptak. Írtak egy szöveget a felekezetről, gyűjtöttek legalább 200 aláírást, meg minden szobába elhelyeztek egy Bibliát és egy kis keresztet. Ennyi.
    Szóval az ilyen és ehhez hasonló felekezetekkel is együtt kellene működni (akik teokratikus szemszögből nézve, gyakorlatilag semmit nem csinálnak)?

    Ehhez kapcsolódik még a
    2Timóteusz 4:3 (ÚV) „Mert lesz időszak, amikor az egészséges tanítást nem fogják elviselni, hanem a saját kívánságaikkal összhangban gyűjtenek össze maguknak tanítókat, hogy csiklandoztassák a fülüket

    1Timóteusz 4:1 (ÚV) „Az ihletett kijelentés azonban határozottan megmondja, hogy a későbbi időszakokban némelyek elpártolnak a hittől, félrevezető ihletett kijelentésekre és démonok tanításaira fordítva figyelmet,

    Kétlem, hogy akik nem viselik el az egészséges tanítást és elpártolnak a hittől (az igaz imádattól), azok ugyan olyan sorsra jutnának mint az igaz imádók.
    Mellesleg a Máté 7:22 (szerintem) nem a buddhistákra, vagy a hindukra, … vonatkozik.
    Nemde mind a kb. 41000 felekezet azt állítja magáról, hogy az 'Ura nevében jár, cselekszik'?
    Valakikkel közölve lesz a Máté 7:23-ban feljegyzettek. Ennyi biztos.

    Viszont az nekem továbbra is probléma:ha nem a fő üzenetet hirdetik a Tanúk,amivel Jézus megbízta őket,az számít egyáltalán?

    Igen is számít, hogy mi a fő üzenet. Minden esetre a Máté 24:14 (akárhogy is nézzük) a JT-k által teljesül.
    Idézted:”Ezért az első századi és a mai keresztények mondanivalója egyszerűen Jézus,az Ő lénye és tette”
    Gondolom, hogy te ezt tartod a fő üzenetnek. Szerinted, összességében a keresztények tudnak bármit is ténylegesen Jézus mondani valójáról, lényéről, tetteiről? Nem a papokra és a hitoktatókra gondoltam. Jó-jó tudják, hogy megszületett, meghalt, tett csodát, hogy hívták a szüleit, voltak apostolai és gyakorlatilag ennyi.

    Hogy mi a fő üzenet, el tudod te is magad dönteni. De, hogy én miért nem találok semmi kifogásolni valót abban, hogy prédikálunk Isten Királyságáról/Országáról,
    ezeket a verseket találtam (így hirtelen):
    Máté 4:17,23 , 5:3,10,19,20 , 6:10,33, 7:21 , 9:35 , 24:14
    Lukács 9:11
    Cselekedetek 28:31

    A királyságról
    Nem csak erről prédikálunk és nem csak ezzel foglalkoznak a kiadványaink
    Jézus a legnagyobb példaképünk. Jézus a hegyi beszédében legalább 9-szer említette meg a királyságot. Még a mintaimába is belefoglalta. Pál apostol is prédikált róla. A Máté 24.14-ben még egy prófécia is kapcsolódik hozzá.
    Ezért, igen is fontos prédikálni a királyságról. :)

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Ujjlenyomat #19428 üzenetére

    Nagyon felületes történelmi ismerettel írsz még felületesebben és demamógul történelmi eseményekről...
    Miért ítélkezel 7x év távlatából olyan eseményekről, amiket vagy nem értesz vagy szándékkosan igyekszel kiforgatni hamis igazad bizonyítása okán?
    Szerinted mi történt volna, ha a katolikusok és a többi protestáns keresztény nem veszi fel a harcot Hitler rémuralma lenne? Most is náci uralom alatt élne Európa? Vagy tovább is terjeszkedett volna a kontinens határain túlra?
    Felhozol egy képet, ahol egy pap megáldja a feltehetőleg francia katonákat? Lehet a holnapot már nem élik meg...

    A katolikus lengyelek a végsőkig harcoltak a német megszálók és rémuralmuk ellen, miért nem a földig rombolt Varsó képét linkelted be?

    De a német hívőket sem szabad leírni, ahogy tetted. Szerinted ők hitbéli meggyőződésükből ragadtak fegyvert? Vagy miért nem említetted meg az előző Szentatyát, aki elhagyta a német seregeket amint tehette? Miért nem említed meg Boldog Salkaházi Sárát, aki életeét adta, nem magáért, hanem másokért? Miért nem említed meg azokat a katolikus püspököket, akik életük árán mentették az embereket, és nem maguka.
    Nem, csak ennyit írsz:
    A német katolikusok ölték a francia katolikusokat, és fordítva. Persze, meg lehet még említeni a többi vallási szervezetet is. Nem voltak restek a papok toborozni, katonákat és fegyvereket áldani.

    De hogy a keresztények kb 41000 felekezetét a szeretet jellemezze, ez még poénnak is rossz.
    Ezzel teljsen egyetértek. Sőt én tovább is megyek. 41000 keresztény felekezet? Még poénnak is rossz. Bizonyára nincs 41000 keresztény felekezet, sokukat nem csak a testvéri szeretet nem jellemzi, de még csak a Szentháromságot sem fogadják el. Hogy lehetnének keresztények, azaz Krisztusiak, ha Őt nem fogadják el megvátó Istenüknek.

  • kymco

    veterán

    válasz Attila2011 #19429 üzenetére

    De még véletlenül sem ír a JT vének által elhallgatott, titkolni akart pedofília botrányáról. Ebből is le lehetne vonni téves következtetéseket a szervezetről, de nem teszem. Pusztán azt látom, hogy az ember amióta elszakadt Istentől nem tud bűntelenül élni.. még a hívő ember sem. Se a szervezetben, se az egyházban.Töredékesek vagyunk, töredékesen látunk, töredékesen cselekszünk. Isten kegyelme, hogy ennek ellenére van áldás a Földön a benne hívő (töredékes) emberek által.

    [ Szerkesztve ]

    www.refujvaros.hu

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz Attila2011 #19429 üzenetére

    Nem kaptad el a fonalat.
    A vezér gondolat:
    "A legtöbb Tanú számára,akivel eddig találkoztam,szinte hihetetlennek tűnt,hogy mi,keresztények,a felekezeti véleménykülönbségek ellenére is lelki egységben vagyunk."
    "Lényeges dolgokban egység,egyebekben szabadság,de mindenben szeretet."

    Meg lepett ez az írásod:
    „Szerinted mi történt volna, ha a katolikusok és a többi protestáns keresztény nem veszi fel a harcot Hitler rémuralma lenne? Most is náci uralom alatt élne Európa? Vagy tovább is terjeszkedett volna a kontinens határain túlra?”

    Hogyan is vették fel a harcot Hitler rémuralma ellen?
    A front két oldalán keresztények és nem keresztények vegyesen irtották egymást. Nem hallottam olyanról, hogy a német keresztények megtagadták volna a katonai szolgálatot a háború idején, mivel nem akarják támogatni Hitlert.

    Miben mutatkozik meg az, hogy a kereszténység nem része e világnak? (János 17:14)
    És mi a helyzet a Máté 26:52-vel, illetve a Máté 7:12-vel és a Márk 12:31-gyel?

    "Felhozol egy képet, ahol egy pap megáldja a feltehetőleg francia katonákat? Lehet a holnapot már nem élik meg..."

    A megáldott katonák élvezték Isten támogatását a harcban?

    „A katolikus lengyelek a végsőkig harcoltak a német megszálók és rémuralmuk ellen, miért nem a földig rombolt Varsó képét linkelted be?”
    1. Nem ez volt a központi téma.
    2. Ők is öltek. (Nemes cél érdekében, de ezzel mind a két oldal így volt)
    3. A német megszállók között nem voltak keresztények? (Ők is a pap áldásával mentek harcolni – ezt azért ne felejtsük el)

    „De a német hívőket sem szabad leírni, ahogy tetted. Szerinted ők hitbéli meggyőződésükből ragadtak fegyvert? ”

    Nem az a kérdés, hogy miért tették. Megtették. Pont.
    Ha most Magyarország háborúba keveredne valamely szomszédos országgal, akkor az természetes dolog lenne, hogy mennek az emberek ölni? És hol marad a keresztényi szeretet? És a felebaráti szeretet? Sehol. Válogatás nélkül mennének keresztények és 'pogányok' a front mindkét oldalán.

    „Vagy miért nem említetted meg az előző Szentatyát, aki elhagyta a német seregeket amint tehette? Miért nem említed meg Boldog Salkaházi Sárát, aki életeét adta, nem magáért, hanem másokért? Miért nem említed meg azokat a katolikus püspököket, akik életük árán mentették az embereket, és nem maguka.”

    Mivel általánosságról beszéltünk ('hihetetlennek tűnt,hogy mi,keresztények,a felekezeti véleménykülönbségek ellenére is lelki egységben vagyunk') így nem látom értelmét, hogy kivételekről írjak.

    „Bizonyára nincs 41000 keresztény felekezet”
    Már nem tudom, hogy hol hallottam, hogy kb. 41e van.
    Akár mennyi is legyen, nem mondható el róluk, hogy lelki egységben lennének.
    A foci meccsnél is válogatás nélkül szétverik egymást. Senki nem foglalkozik vele, hogy 'lehet épp egy keresztény hittársamat ütöm, rugom'. Vagy amikor egyik a másikat meglopja, nem kérdezik meg egymástól, hogy 'ne haragudj, te keresztény vagy?' A hétköznapi cselekedetek alapján nem lehet megkülönböztetni egy 'keresztényt' egy 'pogánytól'. Az, hogy ma valaki kereszténynek vallja magát, nem garancia semmire.

    Biztos, hogy itt nem járt egy keresztény se?

    És itt se volt, egy se?

    „sokukat nem csak a testvéri szeretet nem jellemzi, de még csak a Szentháromságot sem fogadják el.”

    Nézd. Statisztikai szempontból az számít kereszténynek, aki (elmondása alapján) a hitét a Bibliára alapozza.Ha valaki pl a Koránra alapozza, akkor azt iszlámnak tekintik. Hogy milyenek a hit tételeik, az itt nem számít.
    De hogy látsd, hogy próbálok adatok után járni,...
    Ezt találtam:” Megfigyelők már az 1980-as években több mint 250 Izrael-barát keresztény szervezetet tartottak számon, és ezek száma világszerte egyre növekszik.” (http://churchofgod.hu/content.php?act=modernelterites)
    Negyed óra keresés után feladtam, nem találok olyan oldalt, amely összegezné a keresztény felekezetek számát világszerte. Egyébként Magyaro.-on, pár éve lecsökkentették a bejegyzett vallási szervezetek működését. Akkor kb 50 keresztény felekezet szűnt meg, mivel ezek a már fentebb említett 'idősek otthona' típusú szervezetek voltak. Minden esetre, ők is keresztényeknek számítanak/számítottak. Népszámláláskor, amikor a vallásra is rákérdeznek, nem mennek bele a részletekbe.
    Gondolom én, ezek szerint te sem értesz egyet a Kezdő vagyok által idézett mondattal:
    „Csak az a biztos,hogy nincs"privát kereszténység":nem mondhatod a Főnek(Krisztusnak),hogy szereted,ha nem kérsz nyaktól lefelé a Testéből(a többi keresztényből)!”
    A 'többi keresztényből' kifejezésbe minden keresztény beletartozik, ugyebár.

    Remélem, hogy a rengeteg kérdéseddel nem arra akartál rá világítani, hogy milyen nagy lelki egység van a rengeteg keresztény felekezet között.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

  • Noddy

    senior tag

    válasz Ujjlenyomat #19431 üzenetére

    Csak egy dologra szeretnék rávilágítani. Nem attól lesz valaki keresztyén mert magáról azt mondja. Hiszen a bárány bőrbe bújt farkasok is ezt teszik. Keresztyénnek mondják magukat és közben a gonoszság gyümölcsei teremnek rajtuk. Mérgezik és rombolják az Egyházat.
    A gyümölcseikről lehet megismerni a valódi keresztyéneket (biztos fel tudod sorolni, érdemes minden egyes szón elgondolkodni), hiszen bennük a Szent Lélek munkálkodik, Krisztust Megváltójuknak, Uruknak vallják, Őt imádják és Ő általa az Atya gyermekei. Ezeket megfontolásra ajánlanám.
    Ha valaki azt mondja, hogy csak az ő felekezetük a tökéletes, náluk van csak üdvösség az hibázik, mert Krisztus helyett emberekre mutogat.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Ujjlenyomat #19431 üzenetére

    Nem releváns, hogy elkaptam-e a fonalat, mert én csak pár dologra igyekeztem reflektálni, azokra, amiket igyekeztél ferdítve bemutatni.
    A keresztények lelki egysége egyébként az ökumenizmusban megmutatkozik, erről bővebben a végén írok.

    A történelmet úgy látom még mindig ferdíted vagy nem vagy vele tisztában. Érdemes lenne e tekintetben pár könyvet elolvasnod, amik hitelesen ábrázolják az eseményeket.

    A kép kapcsán azt írtad: 1. Nem ez volt a központi téma. Valóban nem Varsó volt a központi téma, de az a kép sem, amit belinkeltél (gondolok arra, amit vezér gondolatként írtál). Azt írtad, mind két fél nemes cél érdekében ölt, az egyik félnél ezt a nemes célt én nem látom, sajnálom, ha te igen.
    3. A német megszállók között nem voltak keresztények? (Ők is a pap áldásával mentek harcolni – ezt azért ne felejtsük el) Ezt a pontot remélem, hogy nem gondolod komolyan. Idézet következik egy történelem könyvből (picit hosszú lesz):
    ... megindult az alattomos harc a keresztény hit és az egyház befolyása ellen. Az egyház háttérbe szorítására hozott intézkedések első áldozata a katolikus sajtó volt. Goebbels propaganda-miniszter néhány teológiai szaklapot kivéve fokozatosan betiltott mindenfajta egyházi sajtóterméket. A konkordátumban vállalt kötelezettségeket megszegő tanügyi politika - számolva a katolikus szülők ellenállásával - fokozatosan szüntette meg a felekezeti iskolákat. A megszüntetett katolikus iskolák száma több mint 15 ezer volt. Az iskolákon kívül a rendszer feloszlatta a katolikus egyesületeket, a katolikus intézmények vagyonát és épületeit lefoglalta és még az egyházi Caritast is felszámolta. Avégett, hogy a papság tekintélyét a nép szemében lejárassa, papok, szerzetesek és apácák ellen devizabűncselekmények és erkölcstelen tettek címén bírósági eljárásokat indítottak. A náci ideológia elterjesztésére folytatott kíméletlen harc során szenvedélyes támadás érte a Szentírást, elsősorban az Ószövetséget és Pál apostol leveleit. Megindult a német egyháziak koncentrációs táborokba zárása és megsemmisítése.
    Mindezek ellenére szerinted az Egyház támogatta a németeket?

    Mivel általánosságról beszéltünk
    Ha általánosságról beszéltünk és kereszténynek vallod magad JT-ként, akkor te/ti is beletartoztok ebbe a nagy általánosságba?

    41 ezer, vagy 20 ezer, esetleg 50ezer, teljesen mindegy mennyi a felekezet, az az érdekesebb kérdés, hogy keresztény-e. Ha ez utóbbi szerint vizsgáljuk, akkor nem csak 1/10-ére, de akár 1/1000-ére is csökkenne ez a szám. Meggyőződésem szerint vallhatja magát bármelyik ember bárminek, attól még nem feltétlenül lesz az. Ez felekezetekre is igaz, attól, mert kereszténynek mondja magát egy felekezet, nem biztos, hogy az is. A kereszténység alapja pedig nem a Biblia, hanem Krisztus. Nem az írásra mondja Krisztus, hogy szegletkő, hanem saját magára.
    A keresztény felekezetek között pedig az ökumenizmusban megvalósul a "lelki egység". Például egy katolikus mondhatja egy evangélikusnak vagy reformátusnak, hogy Krisztusban testvére, hiszen számos nagyon fontos dologban ugyan azt vallják, elismerik Isten három személyét és így megvalósul az egység köztük. Ahogy észre vettem, ezt nem sikerül belátnod.

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz Noddy #19432 üzenetére

    Egyetértek veled abban, hogy a valódi keresztényeket a gyümölcseikről lehet felismerni.
    A gyümölcsöknél érdemes elgondolkodni azon is, hogy az a felekezet ahova tartozok, milyen mértékben és a tagok hány százaléka termi meg.
    A szentháromsággal nem értek egyet. Az Atyát kell imádni nem a Fiút.
    Zsoltárok könyve:83:19 (Károli)
    "Hogy megtudják, hogy te, akinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész földön."

    Csak Jehova az egyedüli Isten. Nem hárman vagytok felséges Isten, hanem egymagad vagy felséges Isten. (Nem látom értelmét, hogy folytassuk ezt a témát)

    "Ha valaki azt mondja, hogy csak az ő felekezetük a tökéletes, náluk van csak üdvösség az hibázik, mert Krisztus helyett emberekre mutogat."
    Nem vagyunk tökéletesek.
    De mi vagyunk azok akik a legközelebb járnak ahhoz, amit Isten elvár.
    Tudom, hogy nem vagytok kibékülve a prédikálásunkkal, de a Máté 24:14 általunk teljesül.
    És lehet, hogy van néhány "aktivista" a felekezeteitekben, akik rendszeresen olvassák a Bibliát, imádkoznak, igyekeznek megteremni a szellem gyümölcsét,...
    De ha lehetne egy %-os bontás, akkor szerintem te is belátod, hogy az egész keresztény közösséghez képest ez iszonyúan kevés emberre igaz. Gondoljunk csak az erkölcsre.
    Megengedik a Bibliában leírt törvények a házasság előtti nemi életet?
    És ezt betartják a keresztények?

    Egyébként, hány felekezetet hozott létre Jézus?
    Mi történt akkor amikor felmerült a körülmetélkedés kérdése az 1.sz.-ban?
    Lett két igaz keresztény csoport? Az egyiknél volt körülmetélkedés, a másiknál meg nem?
    Nem.
    Megvizsgálták az írásokat, és döntöttek. Majd leveleket küldtek a gyülekezeteknek.
    Miért?
    Mert az volt a cél hogy egységes maradjon a szervezet.

    Noé idejében is egy bárka volt.
    Máté 24:37 (ÚV)
    "Mert amilyenek a Noé napjai voltak, olyan lesz az Emberfiának jelenléte is"
    Egy db szervezet van ahova lehet menekülni, mint egy szellemi bárkába.

    Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik eledelüket a kellő időben? Máté 24:45
    Szerintem a Vezető Testület. És szerinted?

    Én nem látom, hogy a keresztények mint egész csoport a Biblia szerint élne.
    És ezt van mire alapozni, hisz majdnem minden 3. ember Mo-on kereszténynek vallja magát.
    És tényleg úgy is él, keresztényhez méltón?
    De erre felekezeti szinten is rákérdeznék.

    Vagy nézzük meg a felekezeti tagok képzését (függetlenül attól, hogy mi a vélemény az egyes tantételekről). Többször is leírtam, nem bántás képpen, de egy átlagos keresztény Bibliai ismerete siralmas. Persze közeledni csak távolból lehet. Csak sok helyen ez a folyamat nem is játszódik le.

    Nem találtam jobb szervezetet Jehova Tanúinál.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

  • Noddy

    senior tag

    válasz Ujjlenyomat #19434 üzenetére

    Tehát te figyelmen kívül hagyod amiatt a Biblia szavát, mert a szervezeted azt mondja, hogy Jézust nem kell imádni (az általam idézet Jelenések könyvében, de a messiás próféciák is erről szólnak. Most én kérnélek arra amire te szoktad az embereket kérni, hogy olvasd a Bibliádat és vedd komolyan ami abban le van írva.) Mivel magyarázod, hogy majd együtt leborulva fogjuk Jézust imádni a visszajövetelekor? Vagy addig nem, majd csak akkor? Nem várok itt választ, mert felfüggesztetted a párbeszédet, elég ha csak magadnak válaszolsz ezekre a dolgokra, hogy mi neked a tekintély. A Biblia vagy a tanítóid szava?

    Mt 24,14
    Ezt az igeszakaszt rátok kisajátítani nagyfokú gőgösség. A baptisták, de még maguk a katolikusok is sokkal messzebb és több helyre elvitték az evangéliumot már az előtt, hogy egyáltalán léteztek volna Jehova Tanúi. Mert nem egy felekezet feladata ez hanem az Egyházé és hála Istennek ez így is működik a keresztyének viszik a világban szerte az evangéliumot reformátusok, baptisták, evangélisták, szabad keresztyének stb... Elismerem, hogy a ti módszeretek elhívatottságotok erre a szolgálatra kiemelkedő de nem egyedüli, lelkesedésetek követendő, de nem csak ti csináljátok ezt.
    A keresztyének betartják azt amit Isten parancsol, de a magukat csak keresztyénnek mondók nem. Nem a felekezet kárhoztat, hanem az ha nem fogadod el Krisztus megváltását. A református testvéreim között komolyan veszik a házasságon belüli és kívüli szexuális életre vonatkozó védelmet is. És persze ahogy vannak pedofil Jehova Tanúi vezetők, úgy vannak más felekezetben is, ezért mondtam, hogy figyeld a gyümölcsöket.

    Jó meglátás a körülmetélkedésre vonatkozó észrevételed. Komolyan vették az apostoli intést és hallgattak rá, de ettől voltak akik nem hallgattak ezekre. Ők hozták létre a a szektákat és szakadtak ki, mert engedetlenek voltak nem hallgattak az Igére. Akik pedig komolyan vették egységesek maradtak, mert az ige volt számukra az alap.
    Egy Egyház van, ebben egyetértünk. De nem egy szervezet és nem egy felekezet. Hogyan vehetném komolyan a JT-it ha ők se veszik komolyan a Bibliát? Az hogy csak egy fokkal jobb mint a többi engem nem vonz inkább ijeszt, mert ők se hajlandóak a tévelygésükből megtérni, sőt makacsul ragaszkodnak azokhoz, mint a körülmetéléshez ragaszkodók. Nekem a Bibliát, Isten szavát követve olyan közösséghez kell tartoznom ahol látom az Isten iránti tiszteletet, alázatot, a Biblia megtartását. És ezt megtaláltam abban a gyülekezetben amibe járok/jártam. A helyén és idejében való táplálék szerintem az Isten igéje (Mt 4,4). Én csak ott tudok épülni ahol tényleg azt adják.

    Lehet te nem találtál jobb szervezetet mint a Jehova Tanúi, de akik találtak azokat nem kellene lenézned. Igazad van abban, hogy a régi rendszer miatt sokan vallják magukat névleg keresztyénnek, de ők rajtuk látszik is ahogy mondod, nincs bibliaismeret, paráználkodnak, lopnak, csalnak, hazudnak. Ezért mondtam, hogy nézd meg a gyümölcsöket. De ha talász akár csak egy embert is akin látod a gyümölcsöket és mégse Jehova Tanúja, akkor ne amiatt kárhoztasd mert nem JT-s, hanem örülj annak, hogy van egy testvéred Istenben.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • Kezdő vagyok

    őstag

    válasz Ujjlenyomat #19428 üzenetére

    "MEGTARTJÁTOK ÚGY" "mit kell cselekednem" "Higgy az Úr Jézusban"
    Nem elég. Olyan, mintha azt a bizonyos A) választ írtad volna.

    Nem ezt írtam!
    Ezt írtam:

    "Hiszünk Jézusban,de ezután nem folytathatjuk további bűnös életvitelünket,és a cselekedeteinknek is ezt kell bizonyítania."

    Nem. Én csak azt kérdeztem, hogy az “Apostoli kor fő üzenete” a Bibliában található vagy sem."
    Nem tudtam, hogy mit értesz alatta.

    Tehát újra,mi a lényeg(magamat ismételve):

    1Kor 15:1-11
    ESZETEKBE JUTTATOM,TESTVÉREIM,AZ EVANGÉLIUMOT,AMELYET HIRDETTEM NEKTEK,AMELYET BE IS FOGADTATOK,AMELYBEN MEG IS MARADTATOK.ÁLTALA ÜDVÖZÜLTÖK IS,HA MEGTARTJÁTOK ÚGY,AHOGY ÉN HIRDETTEM IS NEKTEK,hacsak nem elhamarkodottan lettetek hívőkké.Mert én elsősorban azt adtam át nektek,amit én magam is kaptam;hogy tudniillik KRISZTUS MEGHALT A MI BŰNEINKÉRT az Írások szerint.ELTEMETTÉK,és--ugyancsak az Írások szerint--FELTÁMADT a harmadik napon,és MEGJELENT Kéfásnak,majd a tizenkettőnek.Azután megjelent több,mint ötszáz testvérnek egyszerre,akik közül a legtöbben még mindig élnek,néhányan azonban elhunytak.Azután megjelent Jakabnak,majd valamennyi apostolnak.Legutoljára pedig,mint egy torzszülöttnek,megjelent nekem is.Mert én a legkisebb vagyok az apostolok között,aki arra sem vagyok méltó,hogy apostolnak neveztessem,mert üldöztem Isten egyházát.De ISTEN KEGYELMÉBŐL vagyok,ami vagyok,és hozzám való kegyelme nem lett hiábavaló,sőt többet fáradoztam,mind ők mindnyájan;de nem én,hanem az Istennek velem való kegyelme.Azért akár én,akár ők:ÍGY PRÉDIKÁLUNK,ÉS TI ÍGY LETTETEK HÍVŐKKÉ.

    ApCsel16:30-31:

    "16,30 majd kivezette őket, és ezt kérdezte: Uraim, mit kell cselekednem, hogy üdvözüljek? Ők pedig így válaszoltak:
    16,31 Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz mind te, mind a te házad népe"

    Ha ezt hirdetnék a Tanúk,egy szót sem szólnék,hiszen az apostolok ezzel lettek megbízva.

    Ezzel szemben a Tanúk a Királyság evangéliumát hirdetik,mely,ha jól tudom ez:
    Krisztus 1914 óta láthatatlanul uralkodik,és közel a királyság földi megvalósulása.

    Szerinted ez a kettő egy és ugyanaz?
    Ezzel bízta meg az apostolokat Jézus?
    Vagy lényegtelen,hogy mivel bízta őket meg,mit hirdessenek?

    Honnan van ilyen régi kiadványod? Nekem a rendszer váltás előtti időből talán 3-4 db Őrtornyom van.

    Lásd Szalai András:Jehova és a szervezet című könyvében is vannak beszkennelt "Őrtorony" és "Ébredjetek"idézetek,illetve a Tanúknak van valamilyen Watchtower Library CD-je,melyen rajta vannak a régebbi kiadványok is.

    Előszedtem egy definíciót a Gyülekezetre,megpróbálom megmutatni,hogy hogyan lehet értelmezni keresztény szemszögből nézve:

    "A gyülekezet minden Krisztus tökéletes áldozatával megváltott és Isten hittel fogadott Szentlelke által
    újjászült keresztyén láthatatlan közössége,akik különböző látható felekezetekben gyűlnek össze,és ott képmutatókkal és hitetlenekkel keveredve élnek."

    Idézet:"Lothar Gassmann:Jehova Tanúi-történetük,tanításuk,értékelésük" című könyvéből

    Elolvasható itt:
    [link]
    218.oldalon a PDF-ben.

    Ehhez kapcsolódik még a
    2Timóteusz 4:3 (ÚV) „Mert lesz időszak, amikor az egészséges tanítást nem fogják elviselni, hanem a saját kívánságaikkal összhangban gyűjtenek össze maguknak tanítókat, hogy csiklandoztassák a fülüket”

    1Timóteusz 4:1 (ÚV) „Az ihletett kijelentés azonban határozottan megmondja, hogy a későbbi időszakokban némelyek elpártolnak a hittől, félrevezető ihletett kijelentésekre és démonok tanításaira fordítva figyelmet,”

    Mit szólnál hozzá,ha ezt írnám,a fentiekből következően,hogy ez egy beteljesült prófécia?

    "A Tanúk az egészséges tanítást nem fogják elviselni, hanem a saját kívánságaikkal összhangban gyűjtenek össze maguknak tanítókat, hogy csiklandoztassák a fülüket."

    A Tanúknak nem voltak félrevezető ihletett kijelentéseik?
    Nem teljesedett be már ez is?

    A királyságról
    Nem csak erről prédikálunk és nem csak ezzel foglalkoznak a kiadványaink
    Jézus a legnagyobb példaképünk. Jézus a hegyi beszédében legalább 9-szer említette meg a királyságot. Még a mintaimába is belefoglalta. Pál apostol is prédikált róla. A Máté 24.14-ben még egy prófécia is kapcsolódik hozzá.
    Ezért, igen is fontos prédikálni a királyságról. :)

    Persze,hogy fontos!
    De EZZEL voltak megbízva a tanítványok?
    A Máté 24:14-et nem tartom próféciának.

    A Tanúk Szervezete tökéletes?
    A Szervezet minden egyes tagja tökéletesen viselkedik,nincsenek emberi gyarlóságaik?
    Cikk róla:
    [link]

    [ Szerkesztve ]

  • Psych0

    őstag

    "As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

  • Kalandor

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog

    Ez a "Jézus buddhista szerzetes lehetett" sztori csak nekem új?
    Tele van vele a youtube, már a harmadikat néztem meg a témában, de a minimum hogy érdekes és ha kitalált is, de válaszokat ad kérdésekre.

    [ Szerkesztve ]

  • pocokxx

    Közösségépítő

    válasz Kalandor #19439 üzenetére

    Válaszokat ad kérdésekre, ugyanakkor jóval többet fel is vet... Miért nem menekült el előbb, ha ez volt a cél? Miért beszélt saját haláláról és feltámadásáról? Miért pont a buddhistákhoz menekült volna, hithű zsidó létére, amikor más országokban is voltak diaszpórák, ahol meghúzhatta volna magát? Egyáltalán hogyan menekült meg, amikor körülötte mindenki halottnak hitte, és őrzött kősírba temették, nehogy ellopják a holttestét...?
    Szvsz ez az elmélet jóval ingatagabb lábakon áll, mint a feltámadás, hiteltelen és életszerűtlen.

    "Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

  • pocokxx

    Közösségépítő

    válasz Kalandor #19441 üzenetére

    Nekem ez is ellentmondásos. Jézus nem volt szinkretista, hanem hithű vallásos zsidó ("Én vagyok az Úr, a te Istened, én hoztalak ki Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. Senki mást ne tekints Istennek, csak engem.). Gondoljunk csak arra a jelentre, amikor a kutyához hasonlítja a pogány asszonyt.

    "Onnét továbbmenve, Jézus Tírusz és Szidon vidékére vonult vissza.
    Ott a környékről közeledett egy kánaáni asszony és hangosan kérte: "Könyörülj rajtam, Uram, Dávidnak fia! A lányomat kegyetlenül gyötri a gonosz lélek."
    De ő szóra sem méltatta. Erre odamentek hozzá tanítványai és kérték: "Teljesítsd kérését, hisz kiabál utánunk."
    Ezt felelte: "Küldetésem csak Izrael házának elveszett juhaihoz szól."
    Ám az asszony odajött, és e szavakkal borult le előtte: "Uram, segíts rajtam!"
    De visszautasította: "Nem helyes elvenni a gyerekektől a kenyeret, s odadobni a kiskutyáknak.""

    Továbbá felismerték, mikor otthon tanított:
    Visszament városába, és az ottaniakat tanította a zsinagógákban. Azok csodálkozva kérdezgették: "Honnan van ennek a bölcsessége és a csodatevő ereje?
    Nem az ácsnak a fia? Nem Mária az anyja, nem Jakab, József, Simon és Júdás a testvérei?
    S nővérei nem mind itt élnek köztünk? Honnét vette hát mindezeket?"
    És megbotránkoztak rajta. Jézus erre megjegyezte: "A prófétának csak a saját hazájában és házában nincs becsülete."

    Lukács így ír:
    "Velük ment hát, lement Názáretbe, és engedelmeskedett nekik. Szavait anyja mind megőrizte szívében.
    Jézus meg gyarapodott bölcsességben, korban, s kedvességben Isten és az emberek előtt."

    Az, hogy Názáretinek nevezték, szintén arra utalhat, hogy nem hagyta el otthonát. Egyébként elég valószínűtlen is, hogy magára hagyná az özvegyen maradt édesanyját, amikor még haláltusája közben sem feledkezett meg róla:
    Amikor Jézus látta, hogy ott áll az anyja és szeretett tanítványa, így szólt anyjához: "Asszony, nézd, a fiad!"
    Aztán a tanítványhoz fordult: "Nézd, az anyád!" Attól az órától fogva házába fogadta a tanítvány.

    Nem is beszélve arról, hogy a keleti tanok személytelen istenképe, és Jézus tanítása között mily nagy eltérések vannak. De akár gondolhatunk a reinkarnáció tanára is. Továbbra sem tartom meggyőzőnek.

    [ Szerkesztve ]

    "Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz Noddy #19435 üzenetére

    "Mivel magyarázod, hogy majd együtt leborulva fogjuk Jézust imádni a visszajövetelekor? Vagy addig nem, majd csak akkor?"

    Elolvastam megint az idézetedet a Jelenésekből. Viszont itt egy személyt imádnak csak, nem kettőt. Ezt írja: "Méltó vagy Uram" "te teremtettél mindent" "a te akaratodért vannak és teremttettek" "az ő koronáit a királyiszék elé teszi" "imádja azt" (Kiemelés tőlem). Ezek egyes számban vannak fogalmazva, nem többes számban. Az idézeted végén egy személyt szólítanak meg, és azt (az egy személyt) imádják. Olvasom a Bibliát és komolyan veszem ami abban le van írva. Nekem a Biblia a tekintély, fordítástól függetlenül.

    "Nem várok itt választ, mert felfüggesztetted a párbeszédet, "

    Már többször is "vita" tárgya volt a topicban a Szentháromság. Neked is meg van a véleményed róla és nekem is. Te is felhasználsz az igazad védelmezéséhez Biblia verseket és én is. Ezért nem látom értelmét, hogy erről beszélgessünk.
    Ez a rövid és Bibliára alapozott véleményem a Szentháromságról.

    Mt 24,14

    "És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég."
    A vég előtti jel, hogy hirdetik/prédikálják az egész világon Isten országának/királyságának az evangéliumát/jó hírét. Írtad:"A baptisták, de még maguk a katolikusok is sokkal messzebb és több helyre elvitték az evangéliumot már az előtt, hogy egyáltalán léteztek volna Jehova Tanúi.'" Jehova Tanúi 239 országban és területi egységben (vitatott a függetlensége pl Koszovó) végzik a prédikáló munkát, még hozzá nagyon aktívan, ráadásul az egész a szervezet, nem csak egy töredéke. Köszönöm az elismerésedet.

    "Hogyan vehetném komolyan a JT-it ha ők se veszik komolyan a Bibliát?"
    A tanításainkat mindig alátámasztjuk a Bibliából (fordítástól függetlenül).

    "De ha talász akár csak egy embert is akin látod a gyümölcsöket és mégse Jehova Tanúja, akkor ne amiatt kárhoztasd mert nem JT-s, hanem örülj annak, hogy van egy testvéred Istenben."
    Nem hiszem, hogy kárhoztattam bárkit is. Nem ítélek, hogy ne ítéltessek.

    Szokták tőlem is kérdezni:
    - Te azt hiszed, hogy csak a JT-k fognak megmenekülni / csak ők maradnak életben?

    -Jehova szívek vizsgálója. Az, hogy valaki JT, az nem jelenti azt, hogy belépő jegye van a Paradicsomba. Az meg megint egy másik dolog, mit a Jakab 4:17 , ill. a Galácia 6:7,8 ír.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

  • Kalandor

    HÁZIGAZDA

    LOGOUT blog

    válasz pocokxx #19442 üzenetére

    Végignézted a videót?:) Mert amiket mondasz, azokat nem állítja. Azt állítja, hogy
    - van a Biblia szerint Jézus életútban egy sokéves lyuk, amiről semmit sem tudni és ami alatt változásokon ment át Jézus
    - Indiában van néhányérdekfeszítő tárgyi emlék, ami akár hozzá is köthető (érdekes pl. egy márványdarab, amin 2 "talplenyomat" van, amin 2 seb van, amelyek nem szimmentrikusak, ellenben ha egy szöggel valakit keresztre feszítettek és a lábakat egymásra helyezzük, akkor stimmel a seb, mint Jézusnál)

    Ez az egész lehet nettó belemagyarázás is, (bár a BBC-től nem ezt szoktuk), de ha más nem, akkor egy érdekes harmadik vélemény, "horizont-tágítás".

    [ Szerkesztve ]

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz Attila2011 #19433 üzenetére

    "A történelmet úgy látom még mindig ferdíted vagy nem vagy vele tisztában. Érdemes lenne e tekintetben pár könyvet elolvasnod, amik hitelesen ábrázolják az eseményeket."

    Olvastam ezzel a témával kapcsolatban.
    A mérleg egyik oldalán több mint 1 millió katolikusok/Vatikán által megmentett zsidó ember a II. vh. idején. Viszont a mérleg másik oldalán több millió katolikusok (és persze mások) által megölt katonák és civilek.
    A katolikusok szóba nem csak hitoktatókat értjük. Ebbe a csoportba a kis Jürgen* tizedes is beletartozik aki csupán a "kötelessségét" végezte. (* fiktív személy)

    "A kép kapcsán azt írtad: " "Azt írtad, mind két fél nemes cél érdekében ölt, az egyik félnél ezt a nemes célt én nem látom, sajnálom, ha te igen."

    Nem személyes véleményt írtam. Írtam:"2. Ők is öltek. (Nemes cél érdekében, de ezzel mind a két oldal így volt)" Ezzel azt akartam mondani, hogy mind két fél megvolt győződve, hogy helyes amit tesz.

    A 3. ponttal kapcsolatban:
    "Mindezek ellenére szerinted az Egyház támogatta a németeket?"
    Nem arról írok, hogy támogatják-e a németeket a pap vagy sem.
    Arról írtam, hogy a papok, hitoktatók áldásukat adták a híveikre aki mentek harcolni.
    A katona áldással kapcsoltban ezt írtad korábban: Lehet a holnapot már nem élik meg...
    Azt akartad mondani, hogy a német katolikus katonák nem kaptak áldást?

    Idézted:"Megindult a német egyháziak koncentrációs táborokba zárása és megsemmisítése."
    A hitük mellett kitartó, a háborút nem támogató, koncentrációs táborba vitt katolikusoknak mi volt a jelük?
    Mert a hitük mellett kitartó, a háborút nem támogató, koncentrációs táborba vitt JT-knek lefele néző, lila, egyenlő szárú háromszög volt. Ők inkább oda mentek, semmint hogy bárkit is megöljenek.

    Mivel általánosságról beszéltünk
    Ha általánosságról beszéltünk és kereszténynek vallod magad JT-ként, akkor te/ti is beletartoztok ebbe a nagy általánosságba?
    Én ott zárójelben még írtam valamit ( a JT-n kívüli keresztények lelkiegységben vannak). Abban a mondatban a keresztények szó alól kizárták a JT-ket. Ebből adódóan nem tartozunk bele abba az általánosságba vett keresztények csoportba amiről írtam. Statisztikai szempontból keresztények vagyunk. Keresztényeknek valljuk magunkat. Viszont többen is észrevették, hogy óriási mértékben eltérünk a többi kereszténytől. Sőt van, aki akkora különbségeket lát, hogy azt mondja nem is vagyunk keresztények. A statisztika tényekkel foglalkozik. A véleményeket pedig illik tiszteletben tartani, de nem kötelező elfogadni.

    "A keresztény felekezetek között pedig az ökumenizmusban megvalósul a "lelki egység". Például egy katolikus mondhatja egy evangélikusnak vagy reformátusnak, hogy Krisztusban testvére, hiszen számos nagyon fontos dologban ugyan azt vallják, elismerik Isten három személyét és így megvalósul az egység köztük. Ahogy észre vettem, ezt nem sikerül belátnod."

    Én ezt nem kérdő jeleztem meg. Viszont úgy látom, hogy te nem látod be, hogy a nagy lelki egység simán felborul egy háború, egy tüntetés, egy focimeccs, egy ... kapcsán. Persze nem tagadom, hogy vannak olyan vallásos személyek, akik próbálnak ezek ellen tenni. De én arányokról is beszélek. A JT- hány százaléka harcol háborúban? Hány százaléka ver meg egy másik csapathoz tartozó szurkolót egy meccsen? Hány százaléka követ el bűncselekményt, aminek következtében börtönbe kerül (el tekintve a katonai szolgálattól és prédikálástól) ?
    A mi lelki egységünkkel szemben emez lelki egységet olyannak látom, mintha a delet akarnánk összehasonlítani a csillagos éjszakával a fényerősség szempontjából.

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

  • pocokxx

    Közösségépítő

    válasz Kalandor #19444 üzenetére

    A második válaszom a Jézus elveszett éveire vonatkozott: Ti. hogy ezalatt keleten vándorolva tanult volna. Egyébként valóban nem néztem végig, csak az első negyed órát kb.

    "Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

  • Noddy

    senior tag

    válasz Ujjlenyomat #19443 üzenetére

    Szerintem picit elbeszélsz amellett amit írtam. Én nem azt kérdeztem, hogy hány személyt imádunk majd Jézus visszajövetelekor, hanem hogy kit foguk imádni. Remélem így már érthető a kérdésem.
    Segítségképpen mégegyszer ide írom:
    Ez az a szakasz amit te is idézel:
    Jel 4,10-11
    "Leesik a huszonnégy Vén az előtt, a ki a királyiszékben ül, és imádja azt, a ki örökkön örökké él, és az ő koronáit a királyiszék elé teszi, mondván: Méltó vagy Uram, hogy végy dicsőséget és tisztességet és erőt; mert te teremtettél mindent, és a te akaratodért vannak és teremttettek." Ahogy írod tényleg egyértelmű a szituáció.

    Ez pedig a Jel 5,12-13
    "Nagy szóval ezt mondván: Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot és bölcseséget és hatalmasságot és tisztességet és dicsőséget és áldást. Sőt hallám, hogy minden teremtett állat, a mely van a mennyben és a földön, és a föld alatt és a tengerben, és minden, a mi ezekben van, ezt mondja vala: A királyiszékben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom örökkön örökké. És a négy lelkes állat monda: Ámen. És a huszonnégy Vén leborult és imádá az örökkön örökké élőt."

    Örülök, hogy van itt valaki akinek lehet a Bibliából idézni és el is olvassa :) És most hogy a második idézetet olvasom ott van egy és is és így már a te érved, hogy a Biblia nem beszél a királyiszékben ülő és a Bárány együttes imádásáról már kérdéses. Ennek tükrében a tanításaitokat átvizsgálnám, hogy valóban a Biblián alapuljon fordítástól függetlenül.

    És a Jakab 4,17 éppen jól kapcsolódik ide, hogy tudjátok a Bibliából, hogy ki a Bárány és milyen imádatot, dicsőítést, tiszteletet érdemel és nem adjátok meg neki... :(

    A misszióra visszatérve láthatod, hogy nem ti vagytok egyedül akik ezt csináljátok és remélem ugyan olyan elismerést kapnak tőled azok akik csinálják, mint amilyet te kaptál tőlem.

    Kiemelések tőlem.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz Noddy #19447 üzenetére

    Én is örülök, hogy sikerül olyan személlyel beszélnem, aki olvassa a Bibliát és felhasználja az érveléséhez. Azért pedig külön köszönet jár, hogy oda is írod hogy mely írásszövegre gondolsz, ill ki is idézed. :)

    Írtad:
    "És most hogy a második idézetet olvasom ott van egy és is és így már a te érved, hogy a Biblia nem beszél a királyiszékben ülő és a Bárány együttes imádásáról már kérdéses. Ennek tükrében a tanításaitokat átvizsgálnám, hogy valóban a Biblián alapuljon fordítástól függetlenül."

    A Jelenések 5:13-ból kiderül, hogy minden teremtett álla azt mondja, hogy
    áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom [jár] örökkön örökké
    A királyiszékben ülőnek és a Báránynak.

    Viszont.

    A Jelenések 5:14 azt írja, hogy
    a huszonnégy Vén leborult és imádá az örökkön örökké élőt.
    Itt viszont csak egy személyről van szó.
    Ki az örökkön örökké élő?
    A Jelenések 4: 9 leírja, hogy
    "És mikor a lelkes állatok dicsőséget, tisztességet és hálát adnak annak, aki a királyiszékben ül, annak, aki örökkön örökké él,"

    Tehát
    Aki a királyi székben ül = aki örökkön örökké él

    Ki ül a királyi székben?
    A Jelenések 4:8-ból kiderül, hogy Isten (mármint az Atya).

    Érdekesség képpen megjegyzem, hogy a 4. fejezetben nincs sehol sem megemlítve Jézus.
    És a 4:10 írja, hogy a 24 vén imádja az örökkön örökké élőt. Másról ezt nem írja.
    Az 5. fejezetben már megjelenik a Bárány (azaz Jézus), aki méltó a 7 pecsétes könyv felnyitására.
    Ezután mondja a 24 vén és a 101.000.000 angyal a 12. versben, hogy "Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot és bölcsességet és hatalmasságot és tisztességet és dicsőséget és áldást."
    Arról nem ír, hogy imádni is kellene. Majd a 14. vers leírja, hogy a 24 vén imádatot mutat be az örökkön örökké élőnek. De csak Neki. A Báránynak nem.

    Folyamatosan vizsgálom, hogy a tanításaink valóban a Biblián alapulnak-e fordítástól függetlenül;
    A Cselekedetek 17:10, 11 fényében:
    "A testvérek azonnal, még éjjel elküldték Pált is, és Silást is Bereába. Amikor megérkeztek, bementek a zsidók zsinagógájába. Ezek pedig nemesebb gondolkodásúak voltak, mint a tesszalonikaiak, ugyanis a legnagyobb készséggel fogadták a szót, naponta gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak-e ezek a dolgok. "

    Írtad:
    "És a Jakab 4,17 éppen jól kapcsolódik ide, hogy tudjátok a Bibliából, hogy ki a Bárány és milyen imádatot, dicsőítést, tiszteletet érdemel és nem adjátok meg neki... :( "

    A Jelenések 5:12 ezt írja:
    "Nagy szóval ezt mondván: Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot és bölcseséget és hatalmasságot és tisztességet és dicsőséget és áldást."

    Imádatot nem ír.
    A 24 vén csak Jehovának (Istennek/Atyának) mutatott be imádatot. Jézusnak nem.

    "A misszióra visszatérve..."

    Értékeléssel gondolok azokra akik végzik a prédikáló munkát. És ezt a szavaimmal ki is szoktam fejezni.
    Pl: tanítottam egy fiút. Kérdeztem tőle, hogy ha lát két elegánsan felöltözött két férfit akik kis táskával a kezükben/vállukon mennek házról házra, akkor kikre gondol. Kik lehetnek azok? majd mondtam neki, hogy a mormonok is igyekeznek ennek a parancsnak megfelelni. Értékelem az erőfeszítéseiket. Nem szoktam az ilyen emberekről becsmérlően beszélni. Sőt ha jól emlékszem többször is kifejezésre juttattam itt a topicban, hogy mennyire örülök, hogy tudok olyan emberekkel beszélni, akik használják a Bibliát ill. komolyan foglalkoznak a vallásukkal. Ha a házankénti szolgálatban vagy egyéb helyzetben találkozok ilyen emberekkel, azoknak is elszoktam mondani, hogy mennyire értékelem ezt bennük. Úgy gondolom, hogy ez bátorítólag hat rájuk. Mint amikor egy futónak mondják, hogy: ezaz, ügyes vagy, csak így tovább, ...

    [ Szerkesztve ]

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

  • szoke12

    őstag

    válasz Noddy #19447 üzenetére

    "A királyiszékben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom örökkön örökké. És a négy lelkes állat monda: Ámen. És a huszonnégy Vén leborult és imádá az örökkön örökké élőt."

    Nos, ha imádnák a Bárányt, gondolom, az oda lenne írva, és nem csak az "örökkön örökké élőt" kifejezés szerepelne ott, hanem az is, hogy "és a Bárányt". Nem igaz?

    "Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz Kezdő vagyok #19436 üzenetére

    Ha azt mondod, hogy nem elég csak hinni, akkor nem értem, hogy minek jössz elő megint az ApCsel16:30-31-gyel.

    "Ha ezt hirdetnék a Tanúk,egy szót sem szólnék,hiszen az apostolok ezzel lettek megbízva."
    Miből gondolod azt, hogy nem prédikálunk arról ami a 1Kor 15:1-11 terjedő részben van feljegyezve?
    Valószínűleg nem találkoztál még decemberben vagy az emlékünnep idején JT-val. Már többször is írtam, hogy nem csak a Királyságról prédikálunk.

    "Szerinted ez a kettő egy és ugyanaz?"
    A kettő nem ugyan az, viszont szorosan összetartozik.

    "Ezzel bízta meg az apostolokat Jézus?"
    Ezzel is. Jézus a példaképünk és több verset is írtam ami alátámasztja, hogy fontosnak tartotta, hogy a Királyságról prédikáljon.

    "Vagy lényegtelen,hogy mivel bízta őket meg,mit hirdessenek?"
    Nem. Egyáltalán nem lényegtelen.

    "A Tanúk Szervezete tökéletes?"
    Mindannyian tökéletlenek vagyunk.

    "A Szervezet minden egyes tagja tökéletesen viselkedik,nincsenek emberi gyarlóságaik?"
    Nem viselkednek tökéletesen és vannak emberi gyarlóságaik.
    Viszont nagyságrendbeli különbségek vannak a JT-k és a nem azok között.
    Szerinted ma Magyarországon hány JT ül a börtönben?
    Már mint olyan aki nem ott lett JT.
    Nekem van egy erős tippem, de nincs rá semmilyen bizonyítékom.
    Szívesen megnéznék egy statisztikát a börtönben levők vallás szerinti felosztásáról.
    Majd arányosítanám a népesség alapján.

    Köszönöm a keresztény szemszögből vett definíciót. Tiszteletben tartom Lothar Gassmann véleményét ezzel kapcsolatban.

    "Mit szólnál hozzá,ha ezt írnám,a fentiekből következően,hogy ez egy beteljesült prófécia?"

    Ha pogány szokásokat, filozófiát építenénk be a tanításainkba, ill. nem vennénk figyelembe a kiközösítésre vonatkozó alapelveket, parancsokat, akkor egyáltalán nem zavarna.
    Egyébként abban mind a ketten egyetértünk, hogy ez beteljesült. Csak abban nem egyezünk ki, hogy kiken.

    A JT-ket lejárató kampányokról, médiáról.
    Ha jól emlékszem Martfű környékén megjelent egy újságban, hogy egy JT családnak meghalt a kislánya, mivel a szülők nem engedték a vérátömlesztéses kezelést. Leírták konkrétan a család nevét, meg néhány adatot. Aki kicsit ismerte a környék lakóit, az tudta, hogy olyan nevű család nincs is ott. A másik ha jól emlékszem abban az időben, azon a helyen nem is volt olyan JT család akinek lett volna lánya. Talán 4 vag 5 család/házaspár volt ott mint JT.

    A másik csak arra mennek, hogy ide ne gyertek. Bármelyik csoporthoz lehet tartozni, de ehhez az egyhez ne mennyetek. Azt csináltok amit akartok, de JT-k ne legyetek.
    Sátánnak is mindegy, hogy kit imádsz, Allahot, Krisnát, A szentháromság Istenét, Baált, egy követ, vagy a hasadat,...
    Mindegy csak Jehovát ne.

    Két csapat van. Az egyik a bárkában van, a másik a bárkán kívül.

    Ez jutott eszembe:
    János 6:67,68:
    "Jézus azért ezt mondta a tizenkettőnek: „Talán ti is el akartok menni?”  Simon Péter így válaszolt neki: „Uram, kihez mennénk? Örök élet beszédei vannak nálad;"

    Miért nincs konkrét válasz arra, hogy hová kell tartozni?
    Mert nekik teljesen mindegy hová tartozol, csak ne legyél JT. Milyen érdekes.

    Még a fülcsiklandoztatáshoz :
    Szerintem az a fülcsiklandoztatás amikor azt mondják, hogy:
    Teljesen mindegy mit csinálsz, hogyan élsz.
    Majd jössz gyónni, el mondod 70-szer a Miatyánkat és kész.
    De ha ne nem jössz meg vallani a bűnödet, minket az se zavar. Mindegy, hogy élsz, továbbra is a felekezetünk tagja maradsz.
    Ha egy semmire kellő, börtön töltelékként halsz meg, aki semmi jót se lehetne mondani, mi akkor is azt mondjuk majd a temetéseden, hogy milyen jó ember voltál és hogy a mennybe jutsz.

    "A Máté 24:45-47-et nem tartom próféciának."
    Tiszteletben tartom a véleményedet.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

Új hozzászólás Aktív témák