Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Elemental

    addikt

    válasz kymco #20048 üzenetére

    Azt mondod személyes kapcsolatod van Istennel. Ez rendben van.
    De miért kell ehhez egy felekezethez tartoznod. Vagy úgy kérdezem, miért pont ahhoz, amelyikhez tartozol?

  • kymco

    veterán

    válasz #40553216 #20050 üzenetére

    Én reformátori alapelvekkel válaszoltam. Ha ez neked kevés, akkor ez nem az én bajom. Nekem Kálvinnal nincsen bajom, de mint mondtam, a predestináció számomra huszadrangú... Ehhez képest te ragaszkodsz ehhez a témához, mint Floki a lábtörlőhöz. Ha ennyiből nem érted, akkor nem velem van baj... :))

    www.refujvaros.hu

  • kymco

    veterán

    válasz Elemental #20051 üzenetére

    Egyrészt reformátusnak kereszteltek anno, másrészt református gyülekezetben tértem meg felnőttként, harmadrészt református gyülekezetet alapítottunk azon a településen, ahol lakunk, negyedrészt a református hitvallást magaménak érzem...
    Miért kell gyülekezethez tartoznom? Mert az ember közösségi lénynek lett teremtve. A közösség alapeleme az életünknek. Nem szerethet önmagában az ember, nem gondoskodhat másról önmagában az ember, nem rendelkezhet minden képességgel önmagában az ember, nem lehet keresztény önmagában az ember (illetve csak nagyon különleges esetben talán), ezek csak közösség által működnek.

    www.refujvaros.hu

  • kymco

    veterán

    válasz #40553216 #20050 üzenetére

    Az a gondom veled, hogy nem veszed komolyan se a vitapartnered, se a saját szavaid. Amikor a 20021-ben azt írod:
    "A megsemmisítést te veszed személyesnek, mert ezek szerint azonosulsz azzal a hiteddel, amivel kapcsolatban tisztán látható, nem akarsz kényes kérdésekkel szembesülni, akármilyen okok miatt is, de „kifelé” véded minden általad jónak vélt eszközzel. Ha pedig ezeket az eszközöket kiveszik a kezedből, akkor sem vagy hajlandó beismerni, hogy a puszta hiten kívül semmire sem alapozhatsz (vagy legalábbis az a fajta racionális alap, amivel érvelni szerettél volna, semmiképp sem létezik), emiatt aztán védtelennek érzed magad, és úgy érzed, mintha én személyesen téged támadnálak. Pedig nem, hidd el!
    Most eszembe jutott egy igen régi történet. Az egyik barátom olyan 25 évvel ezelőtt mondta, mikor az édesanyja nagyon beteg volt már a sokízületi gyulladástól, hogy meg tudná gyógyítani, csak az a baj, hogy a betegsége helyett nem tudna neki semmit adni, amibe kapaszkodhatna."

    Ezzel csúsztatva azt állítod, hogy én is a betegségembe kapaszkodom...
    Persze úgy megfogalmazva, hogy ki is hátrálhass a saját példád párhuzamának ilyen értelmezése mögül, de meghagyva ezt a különös bukéját.

    Az én válaszaim nem voltak kitérőek. A reformátori hitvallás, amit a református egyházi is vall arról szól, hogy csak kegyelemből, csak Krisztus által, csakis a Szentarás számít, és csak hitből van üdvösségünk... és egyedül Istené a dicsőség.
    Amiket írtam, korábban, mint bizonyosságokat, mind a Szentírásból vettem. Ha érdekel, akkor egyszer beidézem a mondataim mellé a megfelelő igeszakaszt. De vsz téged ez nem érdekel. Igazából szerintem még a válaszom sem. Eléggé elvagy a saját gumicsontoddal és azokkal a feltételezésekkel, hogy mire szerinted milyen választ is fogok adni ("úgyis valami semmitmondó kitérő választ adsz csak").
    Ezért kár írnod bármit is. Magadban is játszmázhatsz....

    www.refujvaros.hu

  • Gyok2

    aktív tag

    válasz #40553216 #20047 üzenetére

    Nos, TE MÉG NAGYOBB H*LYE VAGY. Most jön majd nálad is a sértődés, esetleg olvasd tovább és rájössz, csak nehogy elsírd magad.

    "Én spec. nem emlékszem, hogy azt olvastam volna zonetól, hogy „Isten maga bizonyítsa létét”, inkább azt, ti adjatok bizonyítékot az állításitokra."

    Én meg elég sokszor emlékszem rá, hogy azt mondja, Isten bizonyítsa be, hogy van.

    "„Ha jól értem az okoskodásodat, azt akarod mondani, hogy a Biblia ilyen mértékű elterjedtsége, az egy érvelési hiba.”
    Rosszul érted. Eddig is azt magyarázta, hogy ha te arra hivatkozol, hogy azért igaz, mert népszerű, ez az érvelési hiba. Sok milliárd légy nem tévedhet, ugye."

    Legyél szíves te se elkezdeni nekem megmagyarázni. Ha hiszed, ha nem, nem okozott gondot felfogni, hogy mit akatok belémerőltetni. TI erőltetitek, hogy én ezt mondtam. Pontosan azt mondtam, hogy nyilván azért terjedt el ennyire, mert "ósdi hülyeségek" vannak benne. Hogy nektek ez a gondolatcsavar ennyire megoldhatatlan, az nem az én hibám. Írok egy NAGYON EGYSZERŰ példát, talán fog menni mindegyikőtöknek.
    TE is valószínűleg olyan könyvet olvasol el, olyan filmet nézel meg, ami érdekel, amit érdemesnek tartasz arra, hogy megnézd. Milyen meglepő, mindenki más is így csinálja. A legnagyobb bestsellerek, a legnagyobb kasszasikerek, pedig nem az unalmas hülyeségekből lesznek. A legek könyve, nyilván csak érvelési hiba miatt lett az. A Bibliával pont fordítva volt, azért érdekel/t ennyi embert, mert a szomszédnak is volt egy, meg kellett porfogónak, meg olyan könnyen olvasmányos, szép színes képeskönyv. Ja, egyik se? Az, hogy vallás épül rá, emberek tartják követendőnek, alaptételnek, az már tök lényegtelen. Ha nektek ez az egyszerű összefüggés meghaladja a képességeteket, és inkább érvelési hibákkal pattogtok, majd engem minősítgettek, akkor nem velem van a baj.
    Mondok még egy egyszerűbb példát. A legdurvább sportkocsik azért olyan drágák, azért akarna (majdnem)
    mindenki, mert csupán közvélekedés, hogy jók. Kizárt, hogy azért, mert a legdurvább csúcstechnika, és lef*sod a bokád, ha mész vele.
    Ez gondolom egyáltalán nem triviális, nektek az érvelési hibán pattogni a lényeg, ugye.
    Megkérdezem tőled is, elolvastad egyáltalán?

    "Mondjuk a Biblia népszerűsége kérdésnél lazán elsiklasz azon tények mellett, miért és hogyan, hány olyan ember élete árán, aki nem akarta megszeretni, lett ennyire „népszerű” a Biblia."

    Kicsit te is mellébeszélsz, de nem lepődök meg. Amire te gondolhatsz, az a modern/ebb korok előtti erőszakos katolizáció, viszont abban a korban egyáltalán nem volt annyira könnyen elérhető árú egy könyv.

    „Viszont lehet, hogy hajszálpontosan írja le, hogy mi van.”
    "Ez biztos. Mármint, hogy hajszálpontosan írja le, hogy valami elől kitérő választ adsz, ha nem értesz valamit és nem akarsz vele foglalkozni."

    Igen, vagy esetleg azt, hogy ténylegesen mi van.

    "„Ellenben 200 éve nem igazán léteztek űrutazásra alkalmas eszközök”
    "Ezt honnan tudod? De Isten 6 nap alatt teremtette pont olyanra a világot, amilyen, dinó fosszíliákkal együtt, a ma ismert vízmennyiség háromszorosát tette pikk-pakk a Földre, majd tüntette el szintén pikk-pakk. (Azért felhívnám a figyelmed az itteni tudományosnak szánt próbálkozásra, mely azzal is magyarázza a sok vizet, hogy akkortájt jelentősen nagyobb lehetett a légkör páratartalma. Persze azért ez egyszerűen cáfolható a vízszintemelkedés mértékét, a levegő és a vízgőz nyomáshoz, hőmérséklethez kötött tulajdonságait alapul véve.) Szóval egyszer lehet csoda, ha ti úgy akarjátok értelmezni, máskor meg nem lehet, mert tudományosan megmagyarázzátok, hogy a test, meg a távolság, meg az idő..."

    Egyre nagyobb hülyeségeket mondasz, egyre inkább fogalmad nincs, miről beszélek, ellenben kiválóan látszik, amit mondtam, hogy csakazértis ellentmondasz. Akkor is persze én voltam a hülye.
    Meséld el nekem, hol voltak 200 évvel ezelőtt ilyen eszközök? Segítek, mert neked biztos nehéz lesz, a napóleoni háborúk idejéről van szó, amikor a huzagolt csövű, már használható puskák kezdtek terjedni.
    APRÓ csúsztatás, összemosás, mellébeszélés (de ezért itt sértődés jár). zone barátunk nem Isten, hogy csak úgy kirázza a kisujjából.

    Wikipedia. Újfent a csakazértis hőzöngés. Ha esetleg feltűnt, odaírtam, hogy kivontam, odaírtam, hogy mindenki, és így mondtam sokszázmilliót, milliárdot. NYILVÁN megint én írtam hülyeséget.

    "„Az emberi test felépítését, a távolságot alapul véve, kizárható, hogy képes lettél volna rá.”
    "Miért? Ő azt mondja, így volt. És ha neki tényleg van kapcsolata Istennel, aki csak neki csodát tett? Minek alapján állítod, hogy nem úgy volt?"

    Annyira szánalmas vagy, hogy észre se veszed. Ő azt mondja, értem, akkor a válaszom továbbra is az. Kapcsolata van, lehetséges, akkor feltehetőleg nem kételkedne benne, meg nem kérdezne, írna ilyeneket.
    NYILVÁN megint én nem értem.

    „ellenben hozzáadtam az eltelt 2,5 ezer évben lehetségeseket, és így adtam egy erősen alulbecsült számot.”
    "Keresztények még 2000 évvel ezelőtt sem voltak, nem hogy 2500 évvel ezelőtt. Egyre mulatságosabbakat írsz.
    Ehhez még hozzáfűzném egy mondatodat, némi, de rád érvényes változtatással:
    Addig is teljesen felesleges bármit mondanom, amíg fogalmad nincs arról, amit beszélsz."

    APRÓ csúsztatások megint. A Bibliáról beszéltem. Te viszont nem mulatságos vagy, hanem döbbenetesen idióta.

    Úgyhogy esetleg gondolkodj is mielőtt nekiállsz hülyeségeket írni, legfőképpen pedig engem minősítgetni, HA LEHET.

    Tiszta Windows rendes ház

  • #40553216

    törölt tag

    válasz kymco #20054 üzenetére

    Ne haragudj, de kínomban már csak röhögni tudok rajtad. Természetesen NEM arról szólt a hasonlat, hogy te milyen beteg vagy, hanem arról, hogy én fontolgattam, jó-e, ha miattam elvész a vakhited úgy, hogy én nem adhatok neked helyette semmi mást, főképp látást nem. Persze ettől még nyerhetsz valamit, de az nem az én érdemem.

    (#20055) Gyok2
    Figyi! Inkább gondolkodj el a választod nickneved és a „nomen est omen” kifejezés összefüggésein. Ha lesz értelmes válaszod, akkor társaloghatunk. Vagy nem. Majd kiderül.

  • #40553216

    törölt tag

    válasz DEV_NULL #20057 üzenetére

    Én már korábban megkérdeztem, miért lett kitiltva, de senki nem válaszolt. Biztos titok...

  • kymco

    veterán

    válasz #40553216 #20056 üzenetére

    Szíved joga kínodban röhögni rajtam. Nem fogok személyeskedni, nekem nem jön be, másnak talán jól áll.
    De megjegyzem, hogy a hitem nem vakhit, csak te értelmezed annak. De bizonygatni nem fogom, unom a Kálvinos lemezed.
    Nem zavar a véleményed, mert az eddigi beszélgetésünk alapján nem mérvadóak a szavaid számomra.
    Nagyon sokra tartod magad ha azt gondolod, hogy nekem te bármit is adhatsz, ami összemérhető azzal, amit Isten adott nekem.
    Sajnálom, hogy ennyire egyoldalúra sikerült a kommunikációnk. Te meg akarsz világosítani engem, miközben én nem vagyok sötétségben.
    Ha beszélgetni akarsz másokkal illik emberszámba venni őket. A hülye, buta keresztény szerepét elviselem, ha erre neked szükséged van, de már untat.

    www.refujvaros.hu

  • Gyok2

    aktív tag

    válasz #40553216 #20056 üzenetére

    Figyi! Én veled ellentétben TUDOM, hogy miért ezt a nevet adtam. Ellenben NEKED kellene gondolkodni összefüggéseken, és ha NEKED lesz értelmes válaszod, akkor társaloghatunk. Hogy TE nem érted, az nem az én hibám. Tudom fájdalmas, amikor nincs semmi érved, sőt már köpködni sem tudsz, de ez újfent nem az én hibám. Mindenestre kösz, hogy megkímélsz magadtól.

    Tiszta Windows rendes ház

  • Mr X

    veterán

    válasz kymco #20059 üzenetére

    Én csak egyet kérdeznék. Amikor azt mondod, hogy tudsz beszélgetni Istennel, konkrétan hallasz hangokat? Hallod, ahogy válaszol?

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Gyok2 #20060 üzenetére

    Ha majd megértetted az

    azért népszerű, mert igaz vs azért igaz, mert népszerű

    közötti különbséget, és legalább háromszor kimostad szappannal a szád, akkor jelentkezz újra!

    (#20062) D1Rect
    Igen, azt is láttam.

    [ Szerkesztve ]

  • kymco

    veterán

    válasz Mr X #20061 üzenetére

    Nem hallok mennyei hangokat. De olvasom a Bibliát, és választ kapok a kérdésemre, megérint Isten igéje, és döntés formálódik bennem, és amire eddig képtelen voltam, meg tudom tenni. Megszólal a lelkiismeretem hangján keresztül, vagy azzal, hogy bizonyos ajtókat bezár, másokat kinyit. Visszatekintve számos zavaros életeseményemben fedeztem fel vezetését. Volt, hogy vezetés közben oldalra kellett pillantanom, és leküzdötte bennem azt a kényszert, ami sokszor elborít, hogy rohanjak intézni sürgős ügyeimet, és szokásom ellenére felvettem a kocsimba valakit, és kerültem miatta.. És az utasom, aki még csak nem is stoppolt, csak sietett az úton könnyes szemmel mesélte, hogy kerékpárja elromlott, a buszt lekéste, és öt perc múlva kezdődik az órája, amit neki kell tartania. Rohant a suliba, és közben imádkozott, hogy küldjön az Isten egy embert, aki segít neki.
    De beszél hozzám Isten a feleségem száján keresztül és a gyerekeimen keresztül is. Szól a prédikációban, de szólhat baráton keresztül is, sőt ellenségen keresztül is... Van, amikor nyugtalanságot ad, hogy lépjek, máskor békességet egy-egy döntésem után. Megint máskor nem hagy nyugodni, mikor elbuktam, nem enged örülni a bűneimben... Megint máskor békességgel ajándékoz meg, mikor törvényszerűen össze kellene omlanom.
    Édesanyám halálos betegsége idején én voltam a család lelki támasza, anyukámé, testvéreimé. Olyan békességem, és nyugalmam volt, ami nem jellemző rám. Halálakor rám tudtak támaszkodni, rajtam tudtak összeomolni. Nem szenvtelen voltam, megéltem, hogy Isten segít elhordozni a terheimet, levette rólam az elviselhetetlent.

    www.refujvaros.hu

  • #40553216

    törölt tag

    válasz kymco #20064 üzenetére

    No, visszakerestem az első hsze-imet.
    Íme az egyik:

    (#17824) tomtyi
    „A jelentéstartalom már értelmezés. Vagy megegyezünk benne (ekkor általánosan elfogadott tantétel, dogma lesz), vagy nem. Akkor vagy szakítunk és harcolunk, vagy egyikünk enged. Mindre van példa. Pl. Kálvin mondta ki Szervét Mihályra, hogy eretnek (mert Szentháromság tagadó volt), így kivégezték. Az egész református egyház így vélekedett. Nyilván az egész keresztény világ. Vagy Luther kifejezett harcot hirdetett a baptisták ellen. Ez persze nem személyes bűnük, hanem a koré. De ezen ők sem tudtak felülemelkedni, és helyeselték emberek megölését hitbéli ellentétek miatt. Sőt, a katolikusoknak, az inkvizíciónak tulajdonított, az általuk ténylegesen megvalósított boszorkányüldözés eltörpül amellett, amit a protestáns egyházak képviselői műveltek Európában.”
    Egy évvel azelőtt leírtam már azt, amit te a következő körben a fejemhez vágtál:
    Ja és ne feledjük, hogy a egy olyan korszakot próbálsz mai szemmel, félinformációkból kritizálni, ahol pld egy nagyon véres parasztlázadás is gyengítette az államiságot, okozva létbizonytalanságot minden téren.
    (Utóbbiról [az anarchista voltáról] meg azt hiszem, már írtam, hogy Luther részéről vagy direkt ferdítés, más mozgalommal való egybemosás volt (azaz hazugság), vagy óriási tévedés, mert előítélete volt, és nem járt utána.)

    Szóval játszhatod a megsértődöttet, csak mire fel.

  • kymco

    veterán

    válasz #40553216 #20067 üzenetére

    És az adott (#20064) hozzászólásom melyik részéhez szóltál hozzá?
    Ebben a hozzászólásban hol találkozol Kálvinnal és a hisztimmel?
    Nem olvastad tőlem többször is, hogy az általad felvetett témád nem érdekel?
    Vitatkozni pedig csak azzal tudsz, aki ebben partner...
    És tájékoztatlak, hogy nem hisztizek, higgadt vagyok... és voltam is...

    www.refujvaros.hu

  • Gyok2

    aktív tag

    válasz #40553216 #20063 üzenetére

    Majd ha ÉN megértettem. Lehet mégis nagyon vicces vagy.

    Az, hogy neked ezen az érvelési problémán kötelező pörögnöd, engem különösebben nem érdekel. Hogy belém akarod magyarázni, meg minősítgetsz, az már inkább.

    Ha ennyire képtelen vagy felfogni, amit mondok, akkor felteszem a kérdést. Szerinted mitől terjedt el ennyire (lett a legek könyve) egy "ósdi" könyv 2,5 ezer éven keresztül, mitől épül (ekkora hatású) vallás rá? Várj kitalálom, érvelési hiba.

    Az, hogy neked fáj, amit mondok, érthető, az, hogy utána engem minősítgetsz, kritizálsz, egy tipikus emberi jellembeli (érvelési) hiba.

    Ha hiszed, ha nem, a legteljesebb mértékben lesz*rom (ó jajj) hidegen hagy, érdektelen, hogy mit ENGEDSZ meg nekem. Ellenben, majd ha TE képes vagy érdemben reagálni bármire, amit mondtam, akkor szólalj meg, addig teljesen felesleges.

    Tiszta Windows rendes ház

  • Elemental

    addikt

    válasz kymco #20053 üzenetére

    Köszi a türelmes válaszokat! :R

    De még kérdezek :)
    (#20064) kymco
    Korábban azt írtad, már nem tudom hogy fogalmaztál, hogy nem ugyanaz az Istenünk. Hát ezen írásod után úgy érzem, hogy nagyon is ugyanaz. Nekem is vannak hasonló tapasztalataim. Folyamatosan kapunk segítséget, amíg szükség van rá, rajtunk áll, hogy élünk-e ezekkel. Úgy gondolom, hogy amit véletlennek gondolhatnánk, azoknak csak nem tudjuk a miértjét. Volt olyan élményem, amit nem nevezhetek másnak, csak isteninek (finoman az orromra koppintott valaki/valami, rávilágítva egy hibámra és mindezt olyan szeretettel, ami szavakkal leírhatatlan). Mindezek után mégis az a kérdésem, hogy átéltél valamit, van egy nézőpontod, de miért fogadsz el olyan dolgokat, amiben szerintem nem lehet meggyőződésed, mint pl a halál utáni pokol/menny?

  • kymco

    veterán

    válasz Elemental #20070 üzenetére

    Nos, ha valakit megismersz, megtapasztalod, hogy őszinte, megtapasztalod, hogy képes áldozatokat hozni érted, megtapasztalod, hogy hűséges, esetleg rájössz arra, hogy amit mondott, az úgy is lett, tehát úgy hiteles, ahogy van, nos akkor ha ezek után állít valamit, amit nem nem bizonyít kézzelfoghatóan, hajlamos vagyok elhinni neki, mert bízom benne...

    www.refujvaros.hu

  • Noddy

    senior tag

    Sziasztok!

    Látom rendesen megszaladt a topik, próbálom pótolni a lemaradást. Egy kis türelmet kérek.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • zone

    őstag

    válasz kymco #20048 üzenetére

    Attól függetlenül, hogy biztosan vannak ettől fontosabb dolgok is, mennyi időbe vagy erőfeszítésbe tellene feltenned a kérdést? Egy olyan kérdést, amire te biztosan nem, de egy mindent tudó lény tudhatná a választ. Főleg, hogy a meggyőző válasz lehet, hogy segítene elindítani egy úton, nem ér meg neked ennyit? Mert ez a válaszod olyan volt, mintha azt mondanád tudsz repülni, de most nem érsz rá megmutatni.

    Sam Harrisnek van egy nagyon jó hasonlata. Képzeld el, hogy a szomszédod abban a hitben él, hogy egy hűtőgép méretű gyémánt van elásva a kertjében. Ez értelmet ad az életének, és a családjával együtt vasárnaponként nagyon élvezik, hogy együtt ásnak a kertben. Nem szeretne olyan világban élni, ahol nincs egy gyémánt elásva a kertjében.

    Szívesen meghallgatom, de elég nagy a lista az oldalon, melyiket hallgassam meg, melyik volt az, ami nagy hatással volt valakire?

    Én úgy látom, hogy különleges vagy, mert nem sokan állíthatják, amit te.
    Ez az isten vajon mikor tud a lelkére beszélni és elérni azokat az afrikai gyerekeket, akik az első évüket sem élik meg? A mindenkit egyformán szerető Isten világában 2013-ban minden egyes nap 17.000 öt év alatti gyerek halt meg.

    A mítosz szerint komoly áldozatot hozott, ami valójában egyáltalán nem komoly és morálisan egyáltalán nem helyeselhető.

    (#20056) tomtyi
    Mondtam, hogy nem érdemes időt pazarolni rá. Kijelenti, hogy falnak megy a primitívségtől, erre primitív sértésekkel folytatja, aztán cinikusan megjegyzi, hogy nem kell megsértődni és ugyanúgy folytatja. Ennek ellenére nem sértődtem meg, nem vagyok az a nebáncsvirág fajta, de ha valaki már eleve ilyen stílusban kezd egy párbeszédhez, a folytatásában nem óhajtok részt venni.

    (#20071) kymco
    Az hogy valakiben megbízom, nem jelenti azt, hogy automatikusan elhiszem minden állítását. Ha a barátom azt mondja, hogy van egy új kutyája, minden további nélkül elhiszem, de ha azt, hogy van egy új (Carl Sagan-féle) láthatatlan sárkánya, máris kételkedni kezdek.

    [ Szerkesztve ]

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

  • #40553216

    törölt tag

    válasz zone #20073 üzenetére

    Jaja, megvolt a tapasztalat. :DDD
    Én is csak a kizárás lehetősége okán nem küldtem el...
    Bár hasonló érzés -- igaz, elég más színnel -- számomra már itt megfogalmazódott másokkal kapcsolatban.

  • azvagyok

    csendes tag

    Úgy veszem észre, hogy jön néhány fórumos, és mindenféle hülyének elmondja aki hisz Istenben.
    Mi a célja vele? Én nem olvasok, pláne nem irok bele olyan topikba ami engem nem érdekel, vagy nem értek egyet az elveikkel.

  • Gyok2

    aktív tag

    válasz zone #20073 üzenetére

    Nyilván elkerülte az az APRÓ tény a figyelmeteket, hogy nem én kezdtem minősítgetni. Nyilván ezt is megmagyarázzátok érvelési hibának, hogy én nem azért kapom fel a vizet mert, hanem csupán közvélekedés. És rettenetesen zokon veszed, hogy én ezt lemerészelem írni. Aztán pedig minősítgetsz. Úgy is mondhatnám, hogy egy újabb tipikus, emberi jellembeli (érvelési) hiba. Amit te mondasz, azzal nincs semmi baj, ha én ezt lereagálom, akkor én vagyok primitív, cinikus. Mintha ezt is írtam volna, de gondolom, ezt sem sikerült felfognod.
    Továbbá az az APRÓ tény is elkerülte a figyelmedet, hogy azóta először írtál.

    Én felajánlottam, hogy folytassuk kulturált körülmények közt, te inkább játszod a sértődöttet, meg újfent minősítgetsz, úgy, hogy még felfogni sem bírtad, amit mondok.

    Ellenben jól látszik, hogy neked a gondolkodás időpazarlás, újfent emberi jellembeli (érvelési) hiba, hogy csak jártatod a szádat, mert ÉN, hogy képzelem.

    Viszont még egyszer felajánlom, hogyha neked a "falnak megyek.." mondat tette be a kiskaput, akkor fogd fel, amit mondtam, és folytassuk valódi érvekkel.

    Mondtam, nem balhézni akarok, ha tényleg keresed Istent, akkor segíthetek.

    Beteszek ide egy mondatot, amit kitöröltem:

    "Idézed egy mondatomat, ahol azt mondom nincs bizonyíték egy élő és ható istenre, erre felteszed a kérdést, hogy miért nincs rá bizonyíték. Ha szerintem valami nem létezik, vajon miért nincs rá bizonyíték? Azt hiszem egyértelmű a válasz: azért nincs, mert nem létezik."

    "Itt pedig jönnek az értelmetlen belemagyarázások. Nem is értem, mit próbálsz elmagyarázni. /épp milyen érvelési f*szságokat lobogtatsz/ Nagyjából azt hámozom ki, hogy mivel szerinted nem létezik, ezért az a válasz, hogy nincs. Ellenben, ha nagyon akarom, akkor értem. Kerestél is bizonyítékokat, vagy csak eldöntötted, hogy nincs?"

    - Úgy látom, hogy tájékozottabb vagy a témában, feltételezem, hogy kerestél, de nem találtál. Lehet, hogy arról van szó, hogy mivel ateistának teremtett/ateista lett a felfogásod, ezért neked nehezebb lesz megtalálnod. -

    Akkor viszont most olvasd el újra, amiket mondtam, és úgy folytassuk.

    Tiszta Windows rendes ház

  • D1Rect

    félisten

    válasz azvagyok #20075 üzenetére

    Úgy veszem észre, hogy van aki meg csak azért regisztrált a fórumra, hogy ebbe a topikba írjon.

  • pocokxx

    Közösségépítő

    Ha szeretnétek egy hiteles képet rajzolni Istenről milyen történeteket jelölnétek meg? (Legalább ötöt örülnék, ha megneveznétek.)

    "Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

  • Noddy

    senior tag

    válasz #40553216 #19906 üzenetére

    És még kérdezitek, miért mondom, hogy sötét középkori szemléletetek van?
    Ha csak Kálvint és Luthert szidnád rendben lenne a dolog, de ez nálad csak a jéghegy csúcsa, hiszen magának a Bibliát, ami mint tudjuk és te is tudod, hogy a keresztyének szerint Isten kijelentése, is humbugnak tartod és hazugságok tömkelegének. Szerintem ezt lehet istenkáromlásnak nevezni, mert a Biblia is annak nevezi. Ezen meglehet sértődni, de kétségbe vonni felesleges. A véleményemet nyugodtan kritizáld, de a Bibliáról és Istenről is hasonló stílusban megnyilvánultál már mióta hozzászólásaiddal gazdagítod a topikot. Akkor tenném magam istenné, ha azt mondanám, hogy nekem van igazam, de mindig írom itt is, hogy nézd meg, hogy a Bibliában mi van. A reformátusság, ahogy kymco is mondta az 5 Sola. Amiből az első a Sola Scriptura. Luther, Kálvin és a református ősök is megmondták, hogy a Biblia által inthetőek és azok is voltak:"Mindenki előtt pedig ünnepélyesen kijelentjük, hogy mindig nagyon készek vagyunk, ha bárki kívánja, mindazt, amit itt előadtunk, egyenként és összesen bővebben kifejteni, végül azoknak, akik Isten igéjéből jobbra tanítanának, köszönetünk nyilvánításával engedni és hozzájuk igazodni az Úrban, akinek dicséret és dicsőség." II. Helvét Hitvallás

    A keresztyén megbocsátásról neked mi a véleményed? Mert szerintem te nem arra gondolsz, ami az valójában. Illetve megbocsátásról beszélsz és közben a szeretethimnuszt idézed? De igen, a szeretetet gyakorolnunk kell az emberek felé és Isten felé is. De te azt várod el, hogy az Isten iránti szeretetünket dobjuk a sutba az emberek miatt. Nekünk a kettőt együtt kell gyakorolnunk.

    zone-nak 19908-as hsz.
    Veled ellentétben én nem könyvelek el előre senkit kizárólag a vallása miatt, sem pozitív, sem negatív értelemben. Én se könyveltem el, ez a te belemagyarázásod, oda írtam, hogy 50-50%, lehet jó és lehet végtelenül gonosz is, pont a keresztyénség hiánya miatt nem tudom mire számíthatok. Tehát a vádaskodásod alapja, megint egy olyan téveszme, amit te kreáltál, ezzel nem tudok mit kezdeni.
    Utána néztem IV. Thotmesz álom-szteléjének, de nem értem hogy jön ide. És a többi történelmi érvedre. Igen, nyilván ami a Biblia igazát támasztja alá azzal nem tudsz mit kezdeni ami pedig látszólag cáfolja és hazugságnak állítja be azt pedig hitelesnek és bizonyító erejűnek tartod. Kezeld a helyén a dolgokat te is, ha tőlem is elvárod. Vannak érvek a Biblia hitelessége mellett és ellen is. A történelem tudománya folyamatosan alakul az újabb felfedezéseknek köszönhetően és az eddigi tendenciák alapján engem meggyőztek a Biblia hitelességéről. Ha téged nem győztek meg az nem von le semmit az értékükből. Én is sok mindent nem fogadok el, attól az még megalapozott.

    Cseréljünk ki néhány szót a játék kedvéért:
    Mi a játékod célja? Kifigurázod az iszlámot, hogy teljesen mást tanít mint a keresztyénség? Ezzel a szójátékkal csak azt mutattad meg, hogy számodra az iszlám ugyan olyan mint a keresztyénség, de ez elég fura, mert mindenki tudja, hogy az egyistenhiten kívül nem sok hasonlóság van a két vallás között.
    Értem, hogy számodra ez az egész egy beteg hallucináció, de ezzel csak magadat minősíted, nem minket.

    Ha valami valódi, létezik, azt be lehet mutatni, be lehet bizonyítani.
    És mi bizonyítjuk is, de te mindent lesöpörsz, minket pedig téveszme áldozatainak nyilvánítasz. Ez valóban egy stabíl és jó védhető álláspont :) De ahogy kymconak nekem is a munkahelyem papírom van róla, hogy nincs téveszmém, megbízható, normális munkatárs vagyok. Isten élő és ható, személyes kapcsolatban van velem erre én vagyok a bizonyíték, engem nem tudsz eltüntetni, csak hazugnak és téveszmésnek nyilvánítani, bár nem tudom milyen alapon teszed, mert keresztyén vagyok? Sorba hoztuk fel az érveket, hogy a Biblia a kora morális értékrendje felett állt, de ez is süket fülekre talált. az hogy te valamit nem fogadsz el, az még létezik, persze becsukhatod a szemed és füled attól még ott lesz, sajnálom.
    A tízparancsolatban nem az van, hogy nem gondolhatunk, hanem hogy ne kívánjuk... megint féligazságok mentén próbálsz valami módon alázni minket. De a tízparancsolat megszegésén mindenki átesik, ezért van szükség Jézus áldozatára, látjuk, hogy nélküle, a másik embernek kárára és Istennek csak szégyenére vagyunk. A keresztyénségben az üdvösséget nem úgy éred el, hogy a 10 parancsolatot megtartod, hanem a szeretetért és kegyelemért hálából próbálsz aszerint élni. Ha valóban a 10 parancsolat szerint ítélne engem Isten akkor elvesznék. Lehet abszurd gondolat tőlem, hogy eldöntötted mit gondolsz, de az eddigi hozzászólásaid alapján, a tények és érvek nem hatottak rád, ugyan azokat a dolgokat ismételgeted, mintha meg se hallanád miről beszélünk. De bízok benne elgondolkozol majd jobban is ezekről a dolgokról. Nem minden ateista vakhitű.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • Mr X

    veterán

    válasz Noddy #20079 üzenetére

    "Ha valami valódi, létezik, azt be lehet mutatni, be lehet bizonyítani.
    És mi bizonyítjuk is, de te mindent lesöpörsz, minket pedig téveszme áldozatainak nyilvánítasz."

    Csak ehhez szólnék hozzá. Ott van az "érvelésetekkel" a baj, hogy nem bizonyítatok semmit. Az nem bizonyítás, hogy aki hisz, az tudja. A bizonyíték mindenki számára felfogható.

    Tudom, most jön, hogy ti nem akartok bizonyítani semmit. Csak akkor ne mondjátok, hogy megtettétek, mert nem.

  • Noddy

    senior tag

    válasz Mr X #20080 üzenetére

    Krisztus, Dávid és Salamon létezése nem kétség tárgya, vannak történészek akik kétségbe vonják, de ilyen alapon az evolúció se létezik, mert néhányan kétségbe vonják?
    Ha Isten egy-két ember hallucinációja lenne, még értenélek is, de Jézus, a Szentháromság Isten gyökerestül felforgatta a történelmet, csak erről sokan, pláne az ateisták nagyvonalúan szemet hunynak és homályos utalásokat tesznek, hogy se Jézus, se zsidók nem voltak (akiknek a történelme is Isten bizonyíték). Szemet hunynak a Bibliai próféciák felett. 66 szerző, több ezeréven keresztül és mégis megírják, hogy mi fog történni, holt-tengeri tekercsek ezt megbízhatóan alátámasztották, hogy nem középkori manipuláció az egész... etc, etc. Persze mindenben lehet kételkedni és mindig találsz egy tudóst, aki kételkedik, de azzal vádolni minket, hogy téveszménk van elég durva, nem gondolod?
    Beszélgess minél több keresztyénnel, mert Isten létezésére ők a legnagyobb bizonyíték, a Szentlélek munkáját bennük tapasztalod. De ezt meg kellene tenni, nem a tudományosság álcája mögül téveszméseknek nyilvánítani őket. A Biblia hitelességének hatalmas irodalma van, nem most támadják először, a humanizmus és a racionalizmus idején is ennél komolyabb próbákat kellett kiállnia mint most egy zone vagy tomtyi, vagy Hawking vagy Dawkins idején. Mindig lesznek ilyenek és nem baj. Csak jó tudni, hogy már pár csatát vesztettek ezek a próbálkozások. Már pár 100 éve mondták, hogy a tudomány el fogja söpörni a vallást, keresztyénséget, de köszönjük jól vagyunk, mert nem álmok és téveszmék vezetnek minket, hanem az élő Isten.

    " A bizonyíték mindenki számára felfogható." - Igen, de az ateisták és szkeptikusok még ha fel is fogják el nem fogadják. Itt törik a sor, nem a felfogásnál, hanem az elfogadásnál.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • Gyok2

    aktív tag

    válasz Noddy #20081 üzenetére

    Ne erőlködj, itt vannak, akik jobban tudják, hogy ez csak "közvélekedés" :D

    [ Szerkesztve ]

    Tiszta Windows rendes ház

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Noddy #20079 üzenetére

    „humbugnak tartod és hazugságok tömkelegének”
    Hogy te mekkora tévedésben vagy! Az egyházak magyarázatait tartom „humbugnak és hazugságok tömkelegének”.

    „5 Sola”
    No, akkor vezesd le nekem akármelyik újszövetségi helyből azt a jogát bármelyik embernek, aki kereszténynek nevezi magát, hogy akármilyen alapon (de legyen az egyszerűség kedvéért az Istenbe vetett hit milyensége) megbüntessen, ad absurdum kivégezzen, kivégeztessen egy másik embert!

    „Szerintem ezt lehet istenkáromlásnak nevezni, mert a Biblia is annak nevezi.”
    Hol nevezi annak? Mármint hol nevezi káromlásnak azt, ha valaki „humbugnak és hazugságok tömkelegének” tartja a konkurens keresztény egyház tagját akár egy kanál vízben is megfojtó, szenteskedő keresztény egyházatyák spekulációit?

    „De te azt várod el, hogy az Isten iránti szeretetünket dobjuk a sutba az emberek miatt.”
    Ilyet hol is írtam?

    „A keresztyén megbocsátásról neked mi a véleményed?”
    Erről kérdezel, közben istenkáromlásról papolsz?

    IV. Thotmesz álom-szteléje:
    A Biblia „igazát” valóban egy olyan sztorival akarod alátámasztani, amiben egy fáraó egy utólag állíttatott táblán elmesélteti, milyen isteni beavatkozás miatt lett fáraó? Nem gondolod, hogy ez akkor kicsit hitelesebb lenne, ha ezt a táblát rögtön másnap állíttatta volna? És azután ennek a beigazolódott jóslatnak valami egyiptomiaktól független forrásból is hozhatnád említését. Aligha hiszem, hogy találsz.

    „a tízparancsolat megszegésén mindenki átesik, ezért van szükség Jézus áldozatára...”
    Itt egy csöpp tévedésben vagy. Hiszen Jézus áldozata nem a mi kis tyúkpereink és piszlicsáré kis bűnöcskéink, hanem Ádám bűnbeesése következményei eltörlése céljából.

    „Ha Isten egy-két ember hallucinációja lenne”
    A „bibliai” korban egyrészt az az Isten, akiben te hiszel, nem is létezett, másrészt meg millió más isten létezett, millió más nép hitt bennük, cseppet sem kevesebben, mint ahányan a zsidók a sajátjukban. Szóval lehet mondani, az istenhit eléggé általános az emberiségnél. Ti más vallásokat hívtok babonának, ők a tiétekét.
    Amúgy a keresztények messze többsége örökség okán lesz, megszokás okán pedig marad a hitében.

  • Noddy

    senior tag

    válasz Gyok2 #20082 üzenetére

    Nekem ez nem erőlködés. :)

    tomtyinak
    [link]
    Azt hiszem ez is rámutat, a keresztyénség új oldalára. Igen, a keresztyének is hibáznak, nem a tökéletesség az ismertetőjegyünk. De tanulunk Istentől folyamatosan. A keresztyénség nem egy olyan statikus skatulya amibe te próbálod beleerőltetni az embereket és egymás ellen kijátszani. Isten az alap és az Ő kijelentése. Nem attól lesz református valaki, hogy Kálvint vagy Luthert jó vagy rossz embernek tartja. Nekünk ők nem szentjeink, hanem tanítóink, ahogy a mostani lelkészek is. Ismerek egy lelkészt aki most a 21.sz.-ban végig prédikálta a Jelenések Könyvét, amit Kálvin se vállalt be. Lehet bárki aki engem máglyára rak mert ragaszkodok a Bibliához, de én tudok tanulni Istentől és a múltból, hogy én senkit se fogok máglyára rakni, még akkor se ha lenne hatalmam hozzá. Ez a tanulás folyamatos.

    Bocsi, hogy mindig Ádámot linkelem, de kevés a jó, naprakész, keresztyén internetes megjelenés. Pedig vele is sok mindenben nem értek egyet, más felekezet, más gondolkodás mód, valamiben tévelygőnek tartom, de mégis biztos vagyok benne, hogy a mennyben együtt leszünk, mert ugyan az a Szentlélek dolgozik mindkettőnkben :)

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

  • D1Rect

    félisten

    válasz Gyok2 #20082 üzenetére

    Te tényleg nem értetted meg, vagy csak rájátszol?

    (#20083) tomtyi: "Amúgy a keresztények messze többsége örökség okán lesz, megszokás okán pedig marad a hitében."
    A 3. világbeli országokban ezrek térnek meg és lesznek keresztények, persze mindamellett a fejlett országokban egyre csökken a keresztények száma.
    Nem tudjuk az okát, lehet az iskolázottság, az életkörülmények, a média, ha sikerülne megtalálnia a nagy keresztény egyházaknak az okot, lehet képesek lennének megfordítani a trendet.

  • Gyok2

    aktív tag

    válasz D1Rect #20085 üzenetére

    Kérdezhetném ugyanezt. Te viszont nem játszol rá, te tényleg...

    Tiszta Windows rendes ház

  • zone

    őstag

    válasz Gyok2 #20076 üzenetére

    Nem ismerlek, nem minősítelek. Te szólítottál meg itt, aztán folytattad, amivel magadat minősíted. Nem sértődtem meg, csak nem vagyok hajlandó ilyen stílusban párbeszédet folytatni.
    Azonban normális keretek között természetesen újrakezdhetjük. Sőt felajánlom, hogy válassz kezdésnek egy témát, miről akarsz beszélni?

    (#20079) Noddy
    Én se könyveltem el, ez a te belemagyarázásod, oda írtam, hogy 50-50%
    De a keresztény rabszolgatartót elkönyvelted, mint 100% jó ember.
    Igen, nyilván ami a Biblia igazát támasztja alá azzal nem tudsz mit kezdeni
    Tényleg nem tudom, hogy jön ide, és azt vártam, hogy megmagyarázod. Hogyan támasztja alá IV. Thotmesz álom-szteléje a Biblia igazát és a zsidók kivonulását?
    A szócserés játéknak az volt a célja, hogy lásd, hogy ugyanazt, amit elmondtál, egy más vallású is mondhatta volna.
    mindenki tudja, hogy az egyistenhiten kívül nem sok hasonlóság van a két vallás között
    Mindenki? Kétlem. Valójában igen sok hasonlóság van az iszlám és keresztény vallásokban. Egyistenhit, isteni próféták (Noé, Ábrahám, Dávid, Mózes, József, Keresztelő János, Jézus), a tízparancsolat követése, Mária szülése szűzként, Jézus, mint messiás és csodatételei, az Ótestamentum szent iratként tisztelése, Sátán gonoszsága, az Antikrisztus megjelenése és Jézus második eljövetele, ítéletnap, menny és pokol a halál után.

    És mi bizonyítjuk is, de te mindent lesöpörsz, minket pedig téveszme áldozatainak nyilvánítasz.
    Az nem bizonyít semmit, ha azt mondod, hogy neked kapcsolatod van Istennel. Milyen történelmi bizonyítékok vannak Jézus létezésére?
    Sorba hoztuk fel az érveket, hogy a Biblia a kora morális értékrendje felett állt
    Csak azt mondtad, hogy a kor morális értékrendje felett állt, de nem volt egyetlen ókori példád sem, amivel össze lehet hasonlítani a bibliai morált, hogy lássuk a különbséget.
    De a tízparancsolat megszegésén mindenki átesik, ezért van szükség Jézus áldozatára, látjuk, hogy nélküle, a másik embernek kárára és Istennek csak szégyenére vagyunk.
    kymco szerint az eredendő bűn miatt volt szükség Jézus áldozatára, szerinted a tízparancsolat megszegése miatt. Azt pedig túlzás állítani, hogy a tízparancsolat megszegésén mindenki átesik. Mi nélkül vagyunk a másik ember kárára és Isten szégyenére?

    [ Szerkesztve ]

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

  • Gyok2

    aktív tag

    válasz zone #20087 üzenetére

    Most ne kezdjük megint. Mondom, azt most felejtsük el. Viszont, ahogy mondtam, elég sok mindent írtam, azokat gondold végig, azokra keress gondolatokat. Valamint, nem nekem van szükségem magyarázatokra :D

    Tiszta Windows rendes ház

  • #40553216

    törölt tag

    válasz D1Rect #20085 üzenetére

    Több mint kétmilliárd keresztény él a világon
    Ennek a cikknek a két utolsó mondata vonatkozik ide.

    @(#20084) Noddy
    Nem baj, ha nem hallelújázok olyan dolog miatt, aminek az elmúlt 500 évben is így kellett volna lennie? Persze, tök jó, hogy már ilyen is van. Éppenséggel a saját köreidben kell, hogy terjeszd, hogy az egyszerű hívők hittételeknél jóval lassabban változó felfogása megváltozzon. Pl. ez a cikk is. 2010-es, de te is nyilvánvalóan csak most találtad meg. Amúgy az első olyan, nekem írt válaszodban szintén Szabados Ádám oldalát linkelted, a Kálvin-Szervét ügy kapcsán megfogalmazott gondolataival. Ahol is még ilyeneket ír válaszában:
    „Kálvint ezzel együtt fontos példaképnek tartom, Szervét ügyében a felelősségét – a cikkben felsorolt tények fényében – csekélynek gondolom.”
    Holott tudható, hogy a felelőssége igenis nagy volt. De ezt már leírtam, többször. Talán egyszer majd ebben is változik az általános kálvinista felfogás.
    Persze, megint Kálvin. Hisz' sarokkő. Mert ha nem is „egyházalapító”, nem is „az egyház feje”, de számotokra is tagadhatatlanul jelentős, sőt, a református mozgalom egyik, ha nem a legfőbb ideológusa, meghatározó személyisége. Így minden gondolata, mondata, cselekedete fontos. Ahogy a követőinek erre épülő gondolatai, mondatai, cselekedetei, ezekre adott reakciói is.

  • kymco

    veterán

    válasz #40553216 #20089 üzenetére

    Ex katedra kijelentéseid most is irritálnak. Lehetnél megengedőbb a vitapartnereddel szemben. Én ilyen hangnem esetén nem fogok vitatkozni veled (sem)...

    www.refujvaros.hu

  • kymco

    veterán

    válasz zone #20073 üzenetére

    Erőfeszítésembe telne feltenni ilyen kérést... Isten nem vásári majom, akivel henceghetek, aki majd a csodáival jól lealázza a hitetleneket, és megvédi az igazságom. Isten nem eszköz, nem szolgáltató, aki ugrik, mikor füttyentek, és teszi a dolgát, mikor megmondom neki. De nem is vagyok kíváncsi arra, hogy milyen az egered stb... Isten nem bűvész, és amit tesz nem produkció.
    Isten nem így közelít az emberhez, bár megtehetné. Ő a kapcsolat irányából közelít. Személyes kapcsolatot keres. "boldogok, akik nem látnak és hisznek" mondta Jézus Tamásnak, aki meg akarta tapogatni Jézus sebeit, hogy higgyen a barátai szavának.
    Senki nem tért meg még csodák hatására. A csoda betöri az ajtót, Jézus kopogtat, és várja, hogy kinyissuk azt. A csodák elmossák a döntés lehetőségét, a csoda oda kényszerít... Jézus csodái sem azt a célt szolgálták, hogy az embereket elbűvölje, hanem, a csodái jelek voltak, amik messiási "ujjlenyomatot mintáztak", és prédikációk is voltak.

    Sam Harris hasonlata jó görbetükre a kereszténységünknek. A kereszténység lényege nem az, hogy örülök a kincsemnek, és vasárnaponként nézegetem, hanem az, hogy a kincsemet azért kaptam, hogy te is, más is, és minden ember, aki velem kapcsolatba kerül részesülhessen belőle. Ha Sam Harrisnak igaza van, és a kereszténység olyan, mint amilyennek leírta, akkor célt tévesztettünk mi, keresztények.
    Remélem, hogy nem így van, és jó sáfárai vagyunk többnyire annak, ami ránk bizatott. Sáfárai, és nem birtoklói.

    Szívesen meghallgatom, de elég nagy a lista az oldalon, melyiket hallgassam meg, melyik volt az, ami nagy hatással volt valakire? Bármelyiket...

    Ez az isten vajon mikor tud a lelkére beszélni és elérni azokat az afrikai gyerekeket, akik az első évüket sem élik meg? A mindenkit egyformán szerető Isten világában 2013-ban minden egyes nap 17.000 öt év alatti gyerek halt meg.
    Ez nem az Istenre nézve ciki, hanem ránk, emberekre nézve. Globálisan nézve nem kellene meghalniuk, szinte minden rendelkezésre áll ehhez. Gyógyszerek, ennivaló, energia stb... Csak nem érdekeltek azok, akik tehetnének ezért abban, hogy bármit is tegyenek...
    És igen, Isten ott van velük is, ahova a civilizált ember nem megy el, mert nem szerepel az úti könyvek célállomásaiként... Ott van, mert az nem megy oda, aki sáfárságra kapott pénzt, hatalmat arra, hogy odamenjen, ezek az emberek tulajdonosnak érzik magukat, valójában haszontalan szolgák...

    A komoly áldozatról pedig: Apaként tudom, hogy nekem nem a szomszéd halála fáj igazán, még csak nem is a sajátom, de a gyerekeimébe lehet, hogy beleőrülnék...

    A bizalom nem jelent egyet a hiszékenységgel. De a bizalomhoz hozzátartozik az is, hogy ismered a másikat. Ha nem ismernéd, akkor nem bizalomról, inkább vakhitről beszélhetünk...
    Ha a feleségem, azt mondja valami nagyon megoldhatatlan problémára, hogy nyugi, megoldom, el fogom hinni neki, mert bár ilyet még nem oldott meg, de száz másikat igen... ez is a bizalom...

    www.refujvaros.hu

  • D1Rect

    félisten

    válasz Gyok2 #20086 üzenetére

    Figyu, én eddig csak segítettem neked, mert láttam, hogy félreértetted a dolgot.
    Te folyamatosan sértegeted a vitapartnereidet.

    Megtestesíted mindazt, ami baj van a keresztényekkel.

  • kymco

    veterán

    válasz #40553216 #20091 üzenetére

    Szerintem tudod te... gondolj arra, hogy melyek azok az állításaid, amelyeket, ha vitatunk, akkor bepipulsz... nos ezek pld az ex katedra kijelentéseid...

    www.refujvaros.hu

  • #40553216

    törölt tag

    válasz kymco #20094 üzenetére

    Nem, te hozd ide. Merthogy bepipulok? Nem nagyon vagy képben.

    Direkt nem akartam felhozni a te kijelentéseidre („de az anabaptizmushoz hozzácsapódott az anarchia is”), ami nettó tévedés, elég csak Noddy legutóbbi linkjén elolvasni az írást), mert ezekre persze cseppet sem áll, ugyebár.

    [ Szerkesztve ]

  • Gyok2

    aktív tag

    válasz D1Rect #20093 üzenetére

    Én ezt megértem, de egyrészt írtam, hogy nem kell szerencse, másrészt nem "szeretem", ha az értelmi képességeimet vitatják.
    Te pedig megtestesíted azokat, akik még véletlenül sem gondolkodnak. Írtam pár szemléletes példát, azokkal szemben állíts érveket. Esetleg válaszolj arra kérdésre, hogy szerinted miért. Elhiszem, hogy nektek az érvelési hiba a fontos, de nem érdekel.

    Tiszta Windows rendes ház

  • D1Rect

    félisten

    válasz Gyok2 #20099 üzenetére

    Paszmek, komolyan.
    Szerint a világon a legjobb ételt a McDonalds árulja, mert sok van belőle.
    Érted már, hogy ez mennyire téves érvelés? Ezt hívják "argumentum ad populum"-nak.

    Szerintem semmi szükség az értelmi képességeidet firtatására.

Új hozzászólás Aktív témák