Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MtHq
tag
válasz Franky2Ster #7944 üzenetére
Ha a beltéridben megy, akkor "rajta van a frissítés", tehát elég átrakni, a modul+tv frissíti tovább.
-
MtHq
tag
válasz DonPedroHun #7939 üzenetére
Szia!
Küldtem privátban egy linket, onnan az MCAS (multi card reader software - multi kártyaolvasós szoftver) kell neked. Hivatalosan nem licencelték csak a Conaxot, a többi drága lett volna..
-
MtHq
tag
válasz K Norbi #7919 üzenetére
EPG kódolatlanul jön, ahogy egyes csatornáknál a hang is. A jelentősége esetleg abban van, hogy némelyik silányabb megfekszik néha, és kifagy. Amit még befolyásol, az a nyitási idő, azaz, ha rámész egy csatornára, mennyire gyorsan kezdi "nyitni", dekódolni a csatornát. Tehát a csatornaváltási időt. HD-t mindegyik tudja már dekódolni. Szokott itt ajánlott modulként többféle is lenni, ami nem ajánlott az a Synaps, mert két (vagy több) féle beszállítótól rendelik, és az egyik elég gatya.. És nem tudod, hogy melyiket veszed.
-
MtHq
tag
válasz frovery #7910 üzenetére
Egyszer az életben megélhetnénk azt, hogy ne legyen benne elírás.. Ezt még nem néztem, de az előző is tele volt hibával. Se a Fox se az m5 nem azon a TP-n volt ahol írták.
Ráadásul a FOX kétszer volt benne. A másik pedig ha készítem magamnak a listát Acrobat PRO-val kell excelbe konvertálnom, hogy sorba tudjam frekvencia szerint tenni... Persze lehet, csak nekem logikus hogy TP szerint legyen sorrendbe, hogy tudjam melyikeket keressem le.. Ez már csak az én nyűgöm. Azt persze nem tekintve hogy havonta rendezgetnek ide oda én meg gyárthatom nem ritkán 1-2 órás munkával a boxokhoz az új csatorna listákat..
-
MtHq
tag
válasz Hawaii2249 #7860 üzenetére
Szia,
irdetos modul az? Pontosan milyen modult vettél?
[ Szerkesztve ]
-
MtHq
tag
válasz K Norbi #7804 üzenetére
Olyanom sajna nincsen, csak pdf-be "kézi beállításhoz", meg Amiko boxokra való. Én azt szoktam hogy kiírom TP sorrendbe a csatornákat, 1 TP lekeres, megnézem a listát melyik csatorna kell, a többit ami nem kell kijelölöm, törlöm.. Következő TP... eltart egy darabig, de ez tuti. TV-n nem tudom van-e ilyen
-
MtHq
tag
Nem valami élenjáró a UPC DTH képminősége, tömörített elég rendesen, de az IPTV-t azt hagyjuk is.. Szerintem is akkor már inkább a UPC Direct, vagy bármi más, mint az iptv..
-
MtHq
tag
válasz Clever0 #7597 üzenetére
És ez a lista merre van? Amit én találtam pár napja a upc oldalán PDF-et, az csapnivaló (mindig is az volt) és a régi frekvenciákat tartalmazza. Nem tudom felfogni, hogy miért nekem kell kézzel csinálni ilyeneket. Nyilván azok fogják kézzel freki szerint beállítani akiknek saját boxa van. Most mindig eljátszom, hogy átteszem a PDF-et excelbe, és úgy rendezem frekvencia szerint a csatornákat, így tudom melyik TP-ket keressem le.. Nem értem miért nem lehet (ha nem is az eredetit, de egy külön csatornalistát) freki szerint rendezni. Javítsatok ki ha szerintetek túl nagyok az elvárásaim Az pedig a másik, hogy én nemigen kaptam ezekről értesítést, értem én hogy a upc boxos ügyfeleknek magától frissül a lista, de azok meg "majd rájönnek" hogy nem megy akik csak kártyásak?
-
-
MtHq
tag
Csak egy jó tanács, ha szeretnél normális műsorújságot, felejtsd el a Micro/Mini HD SE-t, meg úgy kb. minden újabb amiko-t amin ez a szoftver fut. Egyszerűen csapnivaló, hogy nem tudják (/ nem akarják) megcsinálni normálisra.
Vázolom:
1. Rálépsz a csatornára,
2. Letölti az adott csatorna (és a frekihez tartozó más csatornák) műsorújságát. Vagy nem.
3. Látod az infóban a most/következő műsort. Vagy csak a következőt.
4. Kinyitod az EPG lapot, nézed a csatornákat. Vagy látsz a csatornán műsorújságot, vagy nem.
Hol előjön az info a csatornához hol pedig "Nincs információ"-t mutat.A szégyen, hogy az összes régebbi (pl. elvileg 8240, nekem most egy Amiko 8800 Combo) szoftveres boxon pedig jó a műsorújság.
Előnye az új boxoknak, hogy van gyorskeresés UPC-re, és akkor csak a UPC csatornákat lekeresi, nem kell kézzel szöszölni. Bár én ezt nem szeretem, azokon is inkább kézzel állítom be TP-nként törölve a felesleget..
[ Szerkesztve ]
-
MtHq
tag
válasz Pazolini #7538 üzenetére
Beltérre ez igaz is, kültéren meg addig amíg be nem ázik Egyébként nagy előnye a kompressziósnak, azon kívül hogy elég időjárásálló, hogy nem tudod véletlenül tönkretenni. Gondolok itt egy beltéren menő kábelre, megrántod egy kicsit erősebben, és ki tud jönni a kábel a csatlakozóból. Csavarosra nem tudom mennyire igaz, de sima krimpelhetőből rengeteget láttam ami így járt, hogy a kezedbe maradt a vége..
[ Szerkesztve ]
-
MtHq
tag
Nyilván maga az F csatlakozó végét rátekered, nem a rögzítés jellegére értettem a csavarosat, hanem amit a kolléga is linkelt, kábelre szerszám nélkül csavarhatóra. A linkelt master kompressziós csatlakozót használom amióta van. Jobb csináltatni boltban, vagy ha sok használatra kell, akkor már a master kompressziósból is van olcsóbb szerszám, direkt hobbi vagy kevés használatra.
-
MtHq
tag
válasz Pazolini #7511 üzenetére
Alvállalkozók / szerelők csinálják. Mindenki úgy árazza a szerelést/kábelt stb. be, ahogy akarja. Ha magad is el tudod végezni (képesnek érzed magad rá) akkor vegyél 20m koaxot és cseréld ki. De ha csak pár méterről van szó, csináltass minőségi (és itt ezen van a hangsúly!) kábelt, és toldóval tedd össze. Akkor nem lesz gond. Csavaros csatlakozót pedig kerüld mint az ördögöt.
-
MtHq
tag
válasz Pazolini #7447 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem warez téma. Ha egy szolgáltatásért fizetsz, szerintem megvan a jogod hozzá hogy felvedd a műsort és visszanézd. Linuxos beltérik pl. Amiko Alien, vagy a linuxos EVO-k, az Enigma2-es beltérik mind fel tudják úgy venni HDD-re, hogy vissza tudod nézni más eszközön is.
-
MtHq
tag
válasz Gyurka6 #7444 üzenetére
Nekem hűség nélkülivé alakult a szerződés, semmit nem kellett tenni. A mostani új csomagok havidíjánál kedvezőbb a havidíjam hűség nélkül is. Viszont a képminőség összehasonlítva a kábeles UPChez képest siralmas, így le fogom mondani..
Bocsi Gyurka, viktor621-nek szántam
[ Szerkesztve ]
-
MtHq
tag
válasz Lacikatona #7356 üzenetére
Létezik androidos telefonra olyan program ami a kamerával és gps-el együttműködve mutatja, hol a műhold. Nem tudom sajnos a nevét, kollégák hátha tudják itt. Azzal meg tudod nézni, hogy takar-e valami.
-
MtHq
tag
válasz molvany #7312 üzenetére
Nekem is MicroHD SE van, EMU vagy MCAS szoftverrel gond nélkül kezeli a UPC ICE kártyád (0D97/0653), "csak kártyás előfizetés", egyedüli gond a műsorújság viccelkedése szokott lenni.. Meg a csatornákat magadnak kell kiválogatni, de ha egyszer megcsinálod onnantól jó. Szerintem ennyi pénzért vállalható.
-
MtHq
tag
Biztos, hogy nem jó topikba írok, de nem tudom, hova lenne érdemes.. UPC Thor-on nincs Discovery Science HD. Eddig sehol nem is nagyon láttam, azonban egy kábeles szolgáltatónál (Jurop Telekom) láttam. Létezik szerintetek műholdon vagy valahol (ezen a szolgáltatón kívül)?
Esetleg valamelyik holdon PowerVU kódolással (mondjuk magyar hangsávval)?
[ Szerkesztve ]
-
MtHq
tag
-
MtHq
tag
2015.09.26.
Frissítettem a UPC Direct adatait innen. Nagyon időszerű volt, mert a legutóbbi adatok még abból az időszakból jöttek, amikor még a UPC Direct a HD csatornákat 1920-as felbontásban küldte fel, azóta azonban átálltak az 1440-es formátumra. Emiatt a HD sávszélesség-átlag nagyon lecsökkent, ami várható is volt. Ami viszont meglepő, hogy a SD csatornák sávszélessége is lecsökkent, a legrosszabb átlagot hozza most ezen a téren a UPC Direct. Szerintem olyan rosszak az értékek, hogy tulajdonképpen nem is merek ítéletet mondani. Lehet az előbb linkelt oldal megbízhatóságával lehet a gond? Mert, ha nem, akkor bizony ez nagyon csúnya... (Na, mégis mondtam ítélet...)Ennek utánanézek, de a képminőség alapján hihető.. Fogok egy pár tunert és megmérem, majd írok ide.
-
MtHq
tag
válasz Drbonci #6899 üzenetére
Szia!
Ha van olyan TV-d, amiben van műholdas tuner, vagy nem akarod a szolgáltató által adott beltérit használni, van lehetőség "csak kártyás" előfizetést kötni, ilyenkor magadnak kell gondoskodni arról, hogy mivel, és hogy nézed. Én nem szeretem a szolgáltató buta beltéri egységeit, egy Amiko Micro HD SE-vel nézem. Ha nem kérsz tőlük beltérit, magadnak kell beállítani a csatornákat, megoldani az antennát, stb. Bár németországba nem hiszem, hogy kimennének telepíteni, úgyhogy eleve nem tudom más opciód van-e.
-
MtHq
tag
válasz Gadgetfan_ #6793 üzenetére
Az ékezetes betűkön szerintem a hard reset nem segít, ha nem működnének egyáltalán akkor megpróbálnám. Bár egy próbát mindig megér. A szoftverfrissítés viszont orvosolhatja a problémát, feltéve, hogy kijavították ezt a problémát az új szoftverben. Ezek pusztán általános tapasztalatok, ehhez a beltérihez nem tudom mit művelnek. Korábban működött egyébként? Lehet, hogy más karakterkódolással sugározzák azóta, amit a beltérid nem tud.
[ Szerkesztve ]
-
MtHq
tag
válasz Gadgetfan_ #6791 üzenetére
Mindenképpen beltérire gondolnék, azzal a beltérivel nincs tapasztalatom. Nekem működik rajta a felirat, de beltérije válogatja, hogy hogy működik. Amivel örökösen küzdök az az, hogy néha nem a magyar hanem a cseh, meg a szlovák műsorújságot mutatja némelyiknél, hiába van megadva a magyar, és hiába sugározza a szolgáltató, azért sem a magyart mutatja.
-
MtHq
tag
Mivel a kártya belsejében van egy logika, tud irdeto módban is indulni az előfizetői kártya. Igenám, de a crypto és irdeto része úgy látszik, mint két teljesen külön kártya. Nekem is elindul irdeto módban is, de nem kap frissítést, és nincsenek rajta jogosultságok. Ígyhát hiába is indul el a kártya, szép és jó, de nem nyit egy csatornát sem. Sajnos a modullal nincs tapasztalatom csak beltérivel.
-
MtHq
tag
Valóban, de erről egyelőre nem találtam hivatalos infót. A mostani kiadott kártyák mind crypto mind irdeto módban működnek, de ha most rakod be irdeto modulba, mivel a kártya még nem kapott jogosultságot, nem fog működni.
Előttem szólónak:
Az ő üzleti érdekük a beltéri erőltetése. Szerintem nincs baj a modulos megoldással, bár előfordul egy két rossz modul, vagy nem passzoló tv-modul páros, de azért általánosságban szerintem jól működnek.
Off:
Nekem egy Amiko boxom van, mivel sima PC monitoron nézem hdmi-vel, így sajnos nem opció a CI modul. De ha egyszer veszek tv-t, biztos, hogy 3 tunereset fogok venni (DVB T/C/S tunerrel) és akkor a box polcra kerül.[ Szerkesztve ]
-
MtHq
tag
válasz Simivok #6770 üzenetére
Én soha nem kérnék szolgáltatói boxot. Köss csak kártyás előfizetést, és válassz egy normális boxot (persze ez csak tipp, és az én véleményem). És akkor a kártyát abba rakod amibe akarod, sőt, csomó új tvben már van SAT tuner is, bár ezekkel semmi tapasztalatom nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
MtHq
tag
A CI menüben (valahol a TV menüjében látsz ilyet, hogy Common Interface), szokott lenni egy menüpont, attól függően, hogy angol vagy magyar nyelven kommunikál a kártyafogadód (CI+ Modulod), Entitlements, Subscriptions, vagy Előfizetések, vagy Jogosultságok. Ha oda belépsz, mutatja, hogy melyik meddig érvényes. Milyen típusú a tv-d? Akkor könnyebben meg tudom mondani, hogy hova lépj.
-
MtHq
tag
-
MtHq
tag
Van valami ötletetek arra, hogy az HBO comedy az Amiko HD szériás boxokon miért megy néha, és általában miért nem? Pl. Alien-en vagy PC-n sat kártyával mindig megy, Mini HD SE, Micro HD SE-n tesztelve általában nem. Ma ment délután egy 8150-el, de most megint semmi.
Szintén "Kódolt" szisztéma. Pedig előfizetés van rá, kártya OK, másik boxban meg jó (pl. alien1)
[ Szerkesztve ]
-
MtHq
tag
Sziasztok!
Ma délután óta furcsa dolgokat produkál a szolgáltatás. A TV-n kép és hang is van, de a hang ugrik "kattog", a kép kockásodik, mint ha rossz lenne a vétel. Ezzel szemben a vételi paraméterek rendben vannak (Link 68, Quality 100), egy Amiko Alien mini box veszi. Esetleg valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest